Te Ukrainas tēmā par enerģijām panesās... wow, cik šķelda ir laba. Draugi mīļie, fotosintēze ir viens no (ja ne pats) neefektīgākajiem enerģijas iegūšanas veidiem. Ja neticiet, ejiet pamācieties fiziku un matemātiku... un parēķiniet. Ja slabo, tad laikam nav lemts 😉.
Paldies, Müller! Es piekrītu, ka ar DSP daudzos gadījumos var vismaz uzlabot situāciju. Tāpēc arī esmu iegādājies UMIK-1 un MiniDSP galvenajai skaņas sistēmai, lai kompensētu nepilnības istabā un dzelžos. Esmu gan ievērojis, ka bieži vien ir atšķirības starp modelēto un pēc tam nomērīto pēc EQ izveides.
Intereses pēc pagrābu tuvāko ekvivalentu, kas derētu Linux - EasyEffects un sabakstīju piedāvāto EQ. Rezultāts nu ir mazāk griezīgs, bet man liekas, ka iespējams varbūt nogriezts nost par daudz(vai arī ausis sagurušas no A/B testēšanas). Iepriekš biju arī ievērojis, ka starp testiem(un noteikti atšķirīgas testētāju metodikas) ir diezgan atšķirīgi grafiki. Kaut vai salīdzinot PDF-u un rtings. PDFs saka, ka man vajag -9db <100hz reģionā(man gan tā neizklausās), rtings uzrāda -9db pie 65hz(tad vajadzētu boostot,nevis cut tieši).
Šajā gadījumā man nav iespēja nomērīt un objektīvi izsecināt, ko tieši es tagad ar EQ patiesībā sadarīju.
Nākamā problēma būtu, ka katram ir savs target curve, piemēram man patīk, ka viss no 200-20 000hz ir maksimāli plakans.
Rezultātā, man laikam būtu jāpērk šis biedējošā paskata objekts, bet tā kā man ir tikai vienas austiņas, un tās ir lētākas par to, tas nešķiet to vērts.
Teorētiska situācija
Divi īpašumi, katram savs pieslēgums, bet neto uzskaite tikai vienam ar labu uzkrājumu.
Nez, tīri teorētiski no viena īpašuma ar uzkrājumu aizvelkot 3F pagarinātāju no šādas 3F rozetes uz otru īpašumu, kur uzkrājuma nav un to, protams, atslēdzot no ST tīkla.
Vai parastu 1F pagarinātāju uz FĀZI otrā īpašumā, kurai pieslēgti visi patērētāji.
Visam vajadzētu strādāt, ne? :)
Uz Astra (19.2E) satelīta esošais Vācijas nekodētais mūzikas kanāls “MTV Deutchland“ (šo vārdu un citus varu pareizi uzrakstīt jebkurā diennakts laikā pateicoties savai vācu valodas skolotājai) no šodienas un līdz ziemassvētkiem nedēļas nogalēs (s/sv) piedāvās Ziemassvētku vîkendus ar attiecīgu mūzikas piesprici.
Tā ir elektrība, pats universālākais, tāpēc dārgākais "kurināmais". Ja jau kāds varētu to tā dabūt un vēl laikā kad vēlies, tad to vienkārši pārdotu, nevis kurinātu. Pārdotu par 200€/MWh un tāpat kurinātu gāzi vai malku par 50€/MWh, ar dažu īstermiņa periodu izņēmumu cenas atšķirība tur būs 2x, 3x un 10x.
kapec klausaties piikjus, ja var viegli nonemt
uzinstalet equalizer apo+peace gui un iemest filtru settingus aiznem lidz 5 minutem
https://www.dropbox.com/scl/fi/97r04u5mqw99aq6m7p1yx/Beyerdynamic-DT770-new-earpads.pdf?rlkey=2lqeuqwlax24ey9rkfm8xczp5
Skatos, ka tiek daudz pieminētas DT 770. Mana subjektīvā pieredze - lietoju ikdienā, kad vēlos ko dzirdēt no datora(podcasti, youtube video, utt). Kopumā raksturotu kā pieņemamas, līdzīgi ka stock audio sistēmu automašīnā - no abiem neiznāk nekāds baigais hi-fi, bet nav arī nekas akūti nepatīkams, kas visu laiku traucētu. Tas ~7-10k pīķis, kas parādās vairākos apskatos un mērījumu grafikos ir tiešām manāms, tiklīdz ir kas prominents šajā reģionā (elektriskās bungu mašīnas šķīvji, sieviešu vokāls, sibilance). Par sevišķi lineārām šīs austiņas negribētos saukt.
Kaut kur(forumi/apskati) vēl biju lasījis, ka tās tiek raksturotas kā basīgas, kam man gan būtu grūti piekrist. Iepriekš nolinkotā apraksta grafikā F3 pie ~80hz arī par to neliecina.
Ņirgājies vai kā? Par HES un vēju nekomentēšu, bet tad, kad to siltumsūkni vajag, saules praktiski nav. Vasarā mājsaimniecības patēriņš 400-500 kWh mēnesī, paneļi saražo 1500-2000 kWh, savukārt ziemā, kad siltumsūknis palielina kopējo patēriņu līdz 1000-1200 kWh, paneļi pat optimistiskā scenārijā (paneļi tīri no sniega, dienas saulainas) saražo 50-100 kWh pa visu mēnesi.
Tas gan ir privātos apjomos, bet kaut kas liek domāt, ka arī industriālajos parkos ziemā gaismas cik ir, tik ir.
starp citu asv tikai pedejos gados saka razot gazi kas baigi sakrit ar ukr notikumiem utt
interesanti ka vacija atsakas no atom energijas kad krievija veiksmigi attistija savu atomindustriju
tas karsh notiek jau kadus 15 gadus, neizbegams
Šādi esmu izmantojis iepriekš vienojoties ar pārdevēju par citu cenu nekā norādīta. Uztaisu pirkumu, bet nesamaksāju, tad pārdevējs var pirkumam nomainīt summu. Tad arī maksāju. Tas vairāk tiem kas pērk 10 gab un tamlīdzīgi, kad cena ir pēc vienošanās, nevis tā ko rāda.
pag, pag.
tu mineeji Sennus. Nu, klaaj valjaa, kurus ctus modeljus tad tu izveeleetos;
Tu mineeji Audeze.
Kaut kaa peeksnji viss izmainiijaas nu, klaaj valjaa tos nezinaamos brandus
bet, njem veeraa, ka nezinaams = bez pachota