Jump to content

Ar ko atšķiras lēta spēļu stūre no dārgas?


Flashlight
 Share

Recommended Posts

Negribu pārmaksāt par brendu, izmantotie materiāli stūres uzbūvē neinteresē. Gribu noskaidrot kādas varētu būt atšķirības lietošanā. Pie reizes iesakiet kādu konkrētu modeli.

Link to comment
Share on other sites

kristaps_83

Pats lietoju Acme pa 13ls - nesūdzos, tikai ieteikums ņem tādu kuru var pieskruvēt pie galda, ne ar lipekļiem.

Link to comment
Share on other sites

Atskiriibas ir daudz

 

1) vizuaalais - cik ljoti stuure liidzinaas reaalas mashiinas stuurei

2) izpildiijums - materiaali ja letais ACME gals aprobezhojaas ar plastmasu - tad daargais gals ir ar gumijas un metaala elementiem

3) Braukshanas izjuuta.. ar leeto stuuri brauc un ielidojot sienaa turpini braukt, daargajaa galaa stuure saak viblreet un neklausiit... tuvu tam kaa tas ir reaali

Link to comment
Share on other sites

Lētajām sturem nebus 900 gradu liels griesanas lenkis.

Link to comment
Share on other sites

nav pa stūri, bet vienu reizi gribēju iejusties F-21 pilota lomā, un uz fikso rimčikā nopirku ACME priekapuļķi, jeb džoistiku, diez kas nebija, ar to plastmasu, manā lielajā plaukstā, viņa vienkārši pēc 2dienām izšķida. Vadoties pēc savas pieredzes ar džoistiku, varu tikai minēt kas ir ar ACME stūri.

Link to comment
Share on other sites

Pēc savas pieredzes varu teikt, ka starpība ir kā diena pret nakti. Kādreiz ir bijušas vairakas lētā gala "stūres", ar kurām ir pabraukts pāris reizes un pēc tam šamās ir mētajušas kaktā.

Jau otro gadu lietoju Logitech MOMO® Racing Force Feedback Wheel. Izvēlējos šamo, jo ir vidus ceļš starp G25 un lētajiem sūdiem, kas nekam neder.

Kapēc maksāt vairāk? Tapēc, ka ir izgatavots no labiem un izturīgiem materialiem (ir braukts tā, ka viss galds trīc. Bet šamai pofig, strāda kā jauna). Ir normals Force Feedback.

Link to comment
Share on other sites

Atskiriibas ir daudz

 

3) Braukshanas izjuuta.. ar leeto stuuri brauc un ielidojot sienaa turpini braukt, daargajaa galaa stuure saak viblreet un neklausiit... tuvu tam kaa tas ir reaali

 

Realitātē tiešām stūre sāk vibrēt ielidojot sienā :mrgreen:

 

Kādreiz - sensenos laikos - pirmā NFS laikā, kad vēl bija pirmie pentiumi - paši bijām uztaisījuši stūri un pedāļus, ko printera portā spraudām iekšā. Bija zejebijs. Tā ka, ja vajag ko ar puikām salauzt dzerot alu, tad arī acme derēs.

Link to comment
Share on other sites

kristaps_83

Patreiz zinu tikai 3 spēles ar kurām var izbaudīt stūri - lfs, bmw chalange, word racing kāds zin vēl kādu labu simulatoru? sory par oftopic

Link to comment
Share on other sites

Arī paretam izmantoju MOMO Racing Force Feedback - varu teikt tikai to labāko, varbūt vienīgi mazliet pietrūkst 900 grādu pagrieziena leņķis, taču viss pārējais ir baigi OK. Konstrukcijas kvalitāte ir teicama un Force Feedback arī augstā līmenī. Lētos draņķus esmu apčamdījis veikalā un tiem jau pēc taustes var prognozēt ļoti īsu mūžu.

Link to comment
Share on other sites

Es pirms kāda laika iegādājos Logitech Driving Force Pro ! Principā paredzeets prieksh PS3 bet arii pie PC viss ir vienkārši ideaali ! Reālistiski pedāļi, 900 graadu apgrieziens , ideaals force feedback ! Nopirku pa 65 LS !

Būtu vēl normāls kompis uz kura ietu NFSPS un GRID , man liekas es no laimes apstāsti**s ! :D

Link to comment
Share on other sites

q64silver

Ne ar ko. Kopīgā iezīmē, ka apjēdz pirkuma bezjēdzīgumu.

Priekš pleiša iehavotā Logitech Driving Force Pro braukšanas īpašu gandarījumu nesniedz, ja salīdzina ar reālo stūri, ko turu ikdienā ;) Neprotu neko teikt par 160 Ls vērtajām stūrēm.

 

Par Logitech Driving Force Pro

Reālistiski pedāļi,

Plastmasa; pedāļi aiziet grīdā nevis dziļumā. Kas tur reālistisks? Vienīgais pluss, ka pedāļu dēlis neslīd ne pa gludu grīdas virsmu, ne segtu ar tepiķiem utml.

900 graadu apgrieziens

Nu, un? ... Protams, daudz patīkamākas sajūtas asos pagriezienos nekā ar "parastu" stūri.

ideaals force feedback

Nevajag, kaut gan jāatzīst, ka vietām sajūtas tīri neko, bet kopumā pārāk stīva tā padarīšana + zobratu/motora rūkoņa baigi visu bojā.

Tā kā vienīgi līdz šim ir spēlēta Gran Turismo 4, tad ir sekojoša lieta: rallija trasēs stūre daudz patīkamāka nekā uz līdzeniem asfalta ceļiem. Tikai nezinu, cik stūre dzīvos, ja visu laiku praktizēt rallija spēles - krata un griež ne pa jokam. Šajā gadījumā pirkuma bezjēdzīguma sajūta nozūd :-)

 

Kopumā par stūrēm: sēdēšana dīvānā/krēslā ekrāna priekšā pat ar super-puper stūri neradīs tās sajūtas, kas rodas braucot ar īstu spēkratu. Nežēlīgi garlaicīgi un skumji :roll:

Link to comment
Share on other sites

Flashlight
(labots)

Ar savu tačku :mrgreen: vari pirst, kur vēlies, taču nemaisi to iekšā pavisam citā tēmā

Labots - Flashlight
Link to comment
Share on other sites

richukss

Tātad, ja runājam par atšķirību starp lēto/dārgo galu. Lētajam galam - Acme, lētie logitech etc iekšā ir atsperes un pati stūre ir no plastmasas. Atsperes pilnīgi izbojā to mazumiņu reālisma, kas ir tāda veida stūrēm, bet no plastmasas ilgi braucot sāk svīst rokas. Atšķirības ir arī ātrumu pārslegšanas veidos, grādos, pogu daudzumā uz stūres. Agrāk lietoju Formula Force Ex no Logitech, 180 grādi, itkā nebija ne vainas, līdz kaut kas nojuka kontaktos, pēc tam iehavoju Logitech DFP (driving force pro) un uzreiz braukt bija daudz patīkamāk. Ātrumu pārslēgšana ar sekvenciālu kloķi nevis padiem aiz stūres, 900 grādu apgrieziens, imo labāks force feedback, labāki pedāļi. Spēles kurās esmu braucis ar stūri force feedback ir strādājis labi, braukts ir: rFactor, LFS, RD:Grid, kā jau augstāk kāds minēja, ļoti labi izjūtams ir grunts/bezceļu trasēs. Stūre ar saviem 900 grādiem tiek pamatīgi mocīta jo braucu gandrīz katru dienu, ja vēl sagribās likt slīpi, tad vispār ir tā ka galds kratās. Un vēl, sākot spēlēt ar DFP uzlabojās apļa laiki :mrgreen:. Ja vēlies stūri iesaku kaut ko no thrustmaster vai logitech. Varētu padiskutēt par G25, sajūgs, 6 pakāpju manuālā kārba, āda, bet braucis ar to neesu un tādu naudu uz stūres izgrūst nevēlos.

Labots - richukss
Link to comment
Share on other sites

cucinjshs

piekrītu q64silver - dzīvē citplanētiešus šaut arī ir daudz interesantāk nekā datorspēlē :mrgreen:

Labots - cucinjshs
Link to comment
Share on other sites

Guest Kasparz

Esmu braucis ar daudzām stūrēm, ar īstu auto ir ļoti neliela pieredze - braucis esmu daudz reižu, tikai ar baltajām tiesībām. Tulīt lieku pilnās.

Kas attiecas uz stūrēm, tad lētie mēsli ar FF kas tizli trīc ir pilnīgi useless kautko spēlēt, nekāda prieka un dinamikas. Ar G25 nokonfigurētu kam reāla pretestība, kārba manuālā vai tiptronic, stūre arī smagāka nekā lētie plastmasas mēsli braukt ir stipri lielāks prieks.

Link to comment
Share on other sites

nu ja tevi interesē ne tikai pati stūre bet arī pedāli tad g25 vienīgai ,cik man zināms, ir visi trīs pedāli un normāla manuālā kārba, tāpat piekrītu kasparz par stūri, ir sajūta ka rokās ir stūre nevs plastmasas riņķis. pietam spēlēs, piemēram gtr2 var noslāpināt mašīnu, ja piemēram stāvot ieliek pirmajā robā un atlaiž sajūgu(nespiežot uz gāzes), kas arī patīkami piedod reālismu. bet nez, tagad kad esmu braucis ar īstu auto, tad uzreiz spēles ar stūri nav interesanti spēlēt, jo katkā gribās atbildīgi braukt un nepārsniegt ātrumu :-) galu galā drīz likšu savu g25 pārdošanas sludinajumā..

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...