Jump to content

antena digitālās tv uztveršanai


c2h5oh
 Share

Recommended Posts

Vakar tiku pie samsung lcd tv, kuram ir iebūvēts dvb-t uztvērējs. Izlasīju tepat forumā, ka digitālās tv ķeršanai der arī parastās istabas antenas. Vienu tādu sameklēju, izmēģināju novietot visās iespējamajās vietās istabā, taču no dvb-t neuztver pilnīgi neko. Šodien ienāca prātā izlikt antenu aiz loga, un par brīnumu tā antena noķēra vienu no baltcom testa kanāliem. Tā pārvietojot antenu jau aiz loga, uztvēra arī gandrīz visus pārējos testa kanālus ar labu signāla kvalitāti, taču tikko ieliekot antenu istabā, signāls pilnībā pazūd. Analogās tv uztveršana būtiski nemainās no tā, kurā pusē atrodas antena. Atrašanās vieta: ~15 km no Rīgas, 1. stāvs mazā daudzdzīvokļu mājā.

 

Tātad jautājumi: vai iegādājoties kvalitatīvāku istabas antenu, tā varēs uztvert signālu iekštelpā? vai arī nepieciešams uzstādīt kkādu āra antenu? Palasīju par šādu āra antenu, un tur rakstīts, ka antena jāuzstāda uz jumta, taču kas būtu, ja to antenu uzstādītu ārpus loga 1. stāva līmenī?

Labots - c2h5oh
Link to comment
Share on other sites

Ar šo antenu 1.stāva līmenī 15km no Rīgas tev varētu iet spēcīgākās frekvences, taču vai ies vārgākais raidītājs (uz kura ir Latvijas FTA kanāli), par to nemācēšu spriest. Protams - labāk ir uzlikt uz jumta un miers. Var mēģināt arī citu antenu, bet šī manuprāt būs laba tāpat...

 

Ar istabas antenām nečakarējies - būs daudz problēmu...

Link to comment
Share on other sites

nopirku uztvereju uz usb un izmantoju defaulkto antenu kas naca lidzi, 2m vads ar 10 cm garu puļki galaa un rada visus testa FTA kanalus bez problemaas, dzivoju 3 stavaa un 50Km no rigas...

takaa domaa pats vai jega pirkt jaunu antenu

 

 

manuprat tev pietiks ar to pashu kas ir tagad

Link to comment
Share on other sites

Tātad pasūtīju no argusa savā postā minēto antenu, pieliku aiz loga un tv atrada visus iespējamos kanālus, tajā skaitā arī no baltcom vājākā raidītāja un arī no dlrtc. Signāla stiprums ap 30 - 50 %. Paldies visiem, kas palīdzēja!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...