Jump to content

TV-Tuneris -> AVI


nock
 Share

Recommended Posts

Sveicināti būtieši.

 

Tātad man ir TV tuneris relook 400s. Viņš darbojas zem Linux, TV tunerī ir iespēja ierakstīt tv-pārraides iebūvētajā HDD diskā. Pārdzīt video failus var tikai zem linux sistēmas, bet tā kā es lietoju Win, tad man palīgā nāk Ubuntu Live CD un transfers sanāk bez problēmām.

Ierakstītie faili ir vispār bez nekāda paplašinājuma un datora skatāmajā formātā tos konvertē MakePS1.21. Tas, cik zinu, ir kkāds specifisks softs.

 

Pēc konvertācijas video daudz sver, stipri bremzē, kad to mēģinu skatīties caur Windows Player Classic (un tikai tas plejeris viņu var atpazīt un palaist +- korekti).

 

Pēc tās ātrās konvertācijas video/audio parametri ir šādi:

 

Audio: MPEG Audio 32000Hz stereo [Mpeg-1]

Video: MPEG2 Video 720x576 (4:3) 25.00fps 10000Kbps [Video]

 

Tātad man ievaidzējās video konvertēt un izgriezt reklāmu. Uzreiz atradu programmu, kas man ļoti ar šo lietu palīdzēja - kkāds Free Studio 2.2 un tur viņai iekšās ir programma Free Video Dub 1.3.1.1..

 

Viss bija ideāli līdz vienai baisai naktij, kad bija stiprs vējš, zibens un lietus. Visas tās dabas katastrofas ne ļoti labi ietekmēja satelīta antenu, tādēļ ieraksts sanāca diezgan gļukains.

 

Nākamajā vakarā, skatoties televizorā ziņas un griežot laukā no ieraksta reklāmas pauzes, programma sāka nedaudz gļučit. Un kad ar ierastu kustību nospiedu Convert pogu - bdīž! This programm caused a problem and needs to be closed.

 

Kā tā? Vaicāju sev es. Tas nevar būt! Un mēģināju vēlreiz. Un vēlreiz mani sagaidīja tas pats drausmīgais paziņojums. Tad es sāku meklēt citu konvertācijas metodi. Izlasīju diezgan daudz materiālu šajā foruma sadaļā, izmēģināju ļoti daudz Virtual Dub modifikāciju (jo parastais MPEG vispār nevēlas konvertēt), izmēģināju arī kkādus universālos konvertātorus (rezultātā viss sanāca forši, tikai ar ~5 minūšu skaņas nobīdi). Nekas nepalīdzēja! Un tādi ieraksti man jau ir diezgan daudz. Ierakstu es vienu kulināro programmu, kuru vēlos glabāt savā noderīgo raidījumu kolekcijā, bet labākie ieraksti ir tieši tie, kas nevēlas konvertēties. Un man tā ir liela problēma.

 

Lūdzu, ja kāds no jums ir saskāries ar kautko līdzīgu, padalaties pieredzē! Vai arī ar ko jūs konvertējat ierakstus?

 

P.S. Visi pinned topiki izlasīti, meklēšana arī lietota. Nekā strādājoša diemžēl neatradu :(

 

Ā, un vēl aizmirsu minēt - Virtual Dub MPEG2 forši rāda nekonvertētu video, bet tiklīdz sāku eksportēt sagraizītu video, tas sāk raustīties un praktiski uzkarina datoru.

Link to comment
Share on other sites

Nu no MPEG2 video reklāmas var izgriezt ar MPG2Cut2. Ar to pašu programmu var arī sagrieztos klipus samontēt kopā. Ja video ir bijis nekvalitatīvs, ar GOP zudumiem, tad to pielabot vai vismaz noskaidrot video kvalitāti var ar PVAStrumento (poga make PS). Vēl MPEG2 video konvertēšanai/labošanai var izmantot ProjectX uz javu balstītu programmu. Jāsaka gan, ja izejas video ir ļoti nekvalitatīvs, piem., Ciparu TV signāla raustīšanās dēļ, tad tur praktiski nekas nav labojams.

Ja gribam pārkonvertēt uz XviD MPEG-4 Codec, tad izmantojam VirtualDub-MPEG2. Pats galvenais, kas jaātceras, ir uzstādīt Audio Interleaving...->Audio skew correction pareizu vērtību. Tātad, vispirms atveram File->File information, tur ir aile Skew. Ierakstām tur redzamo vertību logā Audio Interleaving...->Audio skew correction ailē Delay audio track by ... ms.

Datus no File information loga varam izmantot, lai uzstādītu arī atbilstošu audio bitreitu, parasti 256kbps 44kHz MP3. Video bitreitu uzstādām atkarībā no video dinamikas 2-4Mbps.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
(labots)

Ok, paldies ar konvertēšanu viss itkā būtu labi, bet ir viena problēma. Tā kā ieraksts no satelīta ne vienmēr sanāk ideāls (vējš, elektroierīces, signāla stiprums), tad ierakstā gadās daži nepatīkami gļuki (pazūd bilde, istrēg skaņa). Oriģinālā MPEG-2 failā, kur 40 minūtes sver pāri gigam, skaņa neatkarīgi no tā, vai tā ir gļukaina vai nav, paliek sinhrona ar video. Bet tiklīdz mēģinu konvertēt (konvertēšana sanāk ideāla, ja fails nav bez gļukiem, bet tādi faili ir retums), uzreiz pazūd skaņas sinhronizācija. Jo vairāk gļuki, jo mazāka sinhronizācija. Parasti uz pārraides beigām, skaņa atpaliek apmēram uz 40 sekundēm no video, rezultātā tas murgs galīgi nav skatāms.

 

Mēģināju risināt problēmu - līdz šim video konvertēju ar XviD un audio ar Lame Mp3. Nolēmu, ka iespējams, viss strādās, ja skaņu nekonvertēšu. Gļuks paliek tas pats, parādījās doma, ka nobīde notiek dēļ video, bet kā tad vispār to konvertēt?

 

Ierakstām tur redzamo vertību logā Audio Interleaving...->Audio skew correction ailē Delay audio track by ... ms.

Man pie faila apraksta tur tukšs lauks paliek. Bet šaubos ka tas varētu risināt problēmu, jo gļuki sākas tiklīdz ir ievainota skaņa un ar katru gļuku skaņā, nobīde paliek lielāka un lielāka.

 

Biju mēģinājis konvertēt ar dažādiem uzstādījumiem, bet izskatās, ka man nav diezgan liela pieredze šajās lietās, tādēļ nezinu kā šo problēmu varētu tagad atrisināt.

Labots - nock
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...