Jump to content

Vecā lenta


Pro
 Share

Recommended Posts

Labas dienas,

 

Lūgums palīdzēt. Īsti nezinu kā noformulēt jautājumu, bet ir tā ,ka pirms 25. gadiem tikai uzfilmēts video materiāls ar rokas uzvelkamo kameru.

No tā laika ir palikusi tikai vecā kino lenta (nezinu kā viņu pareizi sauc) un vajadzētu šo lentu atkal atspēlēt, pārnes uz VHS, CD, DVD vai vienalga ko, ka tik spēlēt varētu.

 

Ir kādas idejas kur un kā to var izdarīt?

 

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

Nu principā es varētu viņu dabūt uz .avi formātu vai ko citu, bet ir viens BET, ja vari sadomāt kaut ko kaut kā, lai var dabūt to lenu pie video tulpes un audio, tad nav problēmas, viss notiksies :)

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Nu tur jau ir tā problēma, kā viņu atspēlēt. Šķiet, ka tai uzvelkamaijai kamerai bija tikai iespējas - uzvelk, uzvelk un šauj, bet īsti nezinu.

Varētu kautvai no sienas nofilmēt ar digitālu videokameru =/

Labots - Pro
Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Domā kino lentu, līdzīgu 35mm? Tas ir, lenta ar optiskajiem kadriem? Ar vai bez skaņas? No sienas filmēt gan ir čerež žopu, bet ja tā ir kino lenta, tad principā ir jāveic tās lentes skenēšana ar speciālu iekārtu. Varbūt Rīgas kinostudijā ir kāds vecs verķis saglabājies, hvz... :roll:

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Jā, lenta nav magnētiskā, bet ir pa kadriem un kādus 10mm plata. Ilgums varētu būt no 40min līdz 60 min.

+ ir līmēts kopā puse krāsaina, puse melnbalta.

 

mjaa Rīgas kinostudija laikam tikai kkas spīd =/

 

paldies enīvej

Labots - Pro
Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Nu tas būtu vissakarīgākais variants.

 

Protams, ja tajā lentā skaņas nav un gribās ļoti lētu variantu, varī mēģināt pats ar kaut kādu skeneri skenēt, bet nu negarantēju, ka tur vispār kaut kas sanāks plus vēl lentu arī vari sajāt... :roll:

Link to comment
Share on other sites

bet atmiņas tak nav mērāmas naudā ...

Tieši tā, man reiz bija pamatīgs darbs iegūldīts ar vecām bildēm, kad visas bija jasaskenē un uz DVD jāsaraksta, kopā sanāca pie 2000 bildēm, bet nu visu vasaru dabūju pastrādāt, bet bija to vērts. Tagad vismaz saglabāsies mūžīgiem laikiem, ja vien nekādi blakus efekti nepatraucēs. :cool:

Link to comment
Share on other sites

Man ar tāda pate pļonka 8 mm un kamera ar, tikai kinoprojektoram lampa kaput.

Ja izdodas digitalizēt, tad padod forumā ziņu, ar intresē cik tas mēmais video prieks maksā :smile:

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

Varētu provēt noskanēt lentu, sagriezt pa kadram un salikt kopā. Čakars baisais, bet ne lielāks kā multiplikāciju zīmētājiem.

Link to comment
Share on other sites

raiviic

Kinostudijā neko tādu neatradīsi. LTV ir (vismaz bija) tehnika, lai pārdzītu uz video 16 mm filmas, bet 8mm telekino, nemaz nerunājot par 8 mm filmu skaneri nav un šķiet, nav vispār Latvijā. Šādas lietas dara ProVideo , bet sīkāk nezinu. Pašam ir kādas trīs stundas gan 8 mm, gan 16 mm filmu, lēnām domāju par digitalizēšanu, bet vēl neesmu pieķēries.

P.S.

Mēģināju 8 mm pārfilmēt no ekrāna, bet tā kā bija pieejams primitīvs projektors Luč, kam ātrumu regulē ar reostatu "uz aci" un parasta MiniDV kamera, kaut kā nevarēju dabūt vienmērīgi izgaismotu bildi, tā "pulsēja", bet mainīgi, reizēm pat 5 min stabila bilde, reizēm pat ar 5 sek intervālu.

Tā kā 8 mm standarta ātrums ir 16 kadri/sek., pie tam mainīgs (projektors švaks), tad sasinhronizēt ar TV standartu 25 kadri/sek. ir problēma. Ir nācies filmēt ar profesionālu kameru (Betacam) no ekrāna 16 mm materiālu (24 kadri/sek.) tur viss OK.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

tnx raiviic

Jāuzvana būs, ja izdosies lentu pārdzīt, tad uzrakstīšu kas un kā notikās!

 

Priekā!

Link to comment
Share on other sites

aigarello2

Esmu mēģinājis no sienas pārnest uz videokameru,tīri tā neko , bet bija arī tā pulsācija . Pēc manas saprašanas, ko gan nenesmu vēl izmēģinājis , pie vainas ir autofokuss kamerai , tas nespēj noteikt attālumu līdz bildei mirgošanas dēļ, jāuzstāda manuālais fokuss kamerai, ne visām ir tādas iespējas un jāmēģina vēlreiz .

Skenēt - iedomājies 24kadri sek * 60 *60 = ~86400 bilžu stundas materiālam

Link to comment
Share on other sites

Nu tā, ProVideo to var izdarīt, tikai džeks, kas tur ņemās ir atvaļinājumā un jāgaida ilgi (atvaļīnajuma laiks + darbs ar video).

Tas prieks maksā ~120Ls par lentu, kas man ir 40 - 60 min.

Vēl viņi teica, ka Latvijā esot vienīgi, kas to var izdarīt, vēl esot Čehijā kkāda firma, bet tur jau cipars uzskrien debesīs virs 1000Ls =/

Link to comment
Share on other sites

darklight

kādreiz strādāju LTV, vecās kinohronikas braucām pārfilmēt uz kinostudiju. Tas tika darīts ar Betacam vienkārši no ekrāna + skaņas vads iesprausts iekš kameras Line in. Par to mirgošanu - varētu būt, ka amatieru kamerām tas nav noņemams, profesionālajai tehnikai - elementāri.

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Mirgošanu ar shutter speed maiņu var noņemt.

Un vai gadienā tas materiāls nav uzņemts ar 15 fps?

8mm kinčikam tā ir bieža parādība.

 

Un vispār - skaties, vai tā lenta nav galīgi sažuvusi.

Tā mēdz gadīties, ka viņa no vecuma sažūst un kļūst trausla.

Tādā gadījumā ir baigais čakars - jātur visādu ķimikāliju tvaikos un pēc tam uzreiz jāatskaņo, kamēr jamā ir sasūkusies ar to visu draņķību un kļuvusi elastīgāka.

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...