Jump to content

MacBook Air, vai ir vērts?


milk-jug
 Share

Recommended Posts

Lieta tada, ka driz brauksu uz usa, un pilnigi nejausi radas doma ka varetu nopirkt MBA, it kaa bus nepieciesams portativais nakamgad, bet galigi nezinu vai ri verts pirkt MBA, vai varbut kko portativu un labaku varetu vienkārši tapat atrast, kadas ir citu domas varbut kads VAIO varetu but labaks risinajums, un vai ir verts to pirkt usa, vai lv iznaks +- tas pats? :) Piemeram MBA lv - ~1200Ls, usa - $1800

Taa jau paskatoties video un apskatus ir forsi ka ir tik plans kompis, bet man nekad nav bijis Mac, un tad man noteikti vajadzetu uz vina ari Windows, kas ari noedis krietnu gabalu no jau taa mazaa cietaa diska...

Nu principa ludzu padalieties, savos iespaidos, un lugums vertet objektivi, nav jega ja kads Mac fans pasaka ka Apple rulzz un viss parejais ir galigi garam...

Paldies jau ieprieks! :)

Link to comment
Share on other sites

Ja gribi strādāt ar Windows, tad priekškam izgrūst tādu naudu par datoru, ja tāpatās neizmantosi nekad MAC OS, protams, var uzlikt arī uz viņa Windows, bet tas nav tas. Pērc vien labāk kādu no parastajiem portatīvajiem datoriem un būsi laimīgs. Bet nu ko man spriest, bagātais dara kā grib.

Link to comment
Share on other sites

pats lietoju mac osx jau pusgadu,nu nekaa tur uuberkruta nav,veel jo vairaak ljoti gruuti pierast bez windows programmaam,es jau nu nenjemtu to daargo air,ta jau labaak kaiminju forumaa panjemt krutu dell pa labu cenu.

Link to comment
Share on other sites

Nettwerk

Macbook Air ir plus ka ir ar SSD disku, kas ljooti labi patrina visu procesu apstraadi utt...Beet tas nav paredzeets nopitnu failu apstraadei... Miinuss nav tik viegli samainiit bateriju maajas apstaakljos... Taapeec iepeerc labaak Macbook Pro...

Link to comment
Share on other sites

Volodja Zavituškins

zynoj: kādas tad Windows programmas Tev trūkst?

 

Cik es te leitoju, alternatīvas visam atradu.

Link to comment
Share on other sites

Mārtiņš Lūsis

Nav tik traki ar to CD-ROM. Mēs redakcijā izmēģinājām softu, kas ļauj no tīkla PC paņemt CD (tjipa emulē, ka tas disks ir uz MB Air). Lēnāk, protams, bija, bet visai ērts process. ;)

 

Pats kompis ir ļoti stilīgs gadžets, bet baigo jaudu gan no šamā negaidi (jo sevišķi HDD versijas, kurai ir disks ar 4200 rpm). Man ļoti patika touchpad. Back, forward, zoom, scroll un citas lietas ir vienkārši perfekti nomenidžētas.

Link to comment
Share on other sites

a ko darīt tādā gadījumā ja tev tas tīklis nav pieejams? ;) šitādiem verķiem labāk mugursomā kopā ir staipīt kādu optisko iekārtu, kas zi, moš pēkšņi ievajagās pr0nuku jaunāko palūrēt ko draugs iedevis :cool:

Link to comment
Share on other sites

Nettwerk

Jaa par to virtuaalo CD ir ok, esmu pats iemeegjinaajis Macbook Air, bet nu man tomeer eertaak bija un domaaju arii cilveekam labaak buus ja vienmeer gadiisies pa rokai superdrive... Un superdrive ir tik plaans ka iisti nejutiis somaa vinju arii viegluma zinjaa nejutiisi...Par HDD kaa jau teicu labaak ir njem ar SSD disku, protams buus daargaak, bet atmaksaasies...Pret bojaajumiem izturiigaaks...

Link to comment
Share on other sites

Tas gan tiesa. Bet nu cik ir dzirdēts, tad to garantiju reti nākas izmantot šīs firmas datoriem, tā kā nav ko celt lielu paniku par tām garantijām.

Link to comment
Share on other sites

voltrix

Redzot, kādas te diskusijas ikdienā parādās, domāju, ka ir vērts topika autoram atgādināt šo faktu par garantiju.

Link to comment
Share on other sites

Bet vai esi kaut kur manījis, ka katru dienu kaut ko bļaustītos par MAC OS gļukiem vai dzelžiem? Bet ja ņem globāli kopsumā, cik nu to lietotāju ira pa visu Latviju, tad šaubos, ka būtu kādas pārāk lielas tehniskas problēmas ar viņiem. Bet nu pašam autoram ir jāizlemj, ko viņš īsti vēlas, nevis tas kas būtu krutāks un dārgāks.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Te neviens nesūdzas par Mac bojājumiem, aizej uz mac.tunt.lv un tur palasi par 10.5.3 gļukiem, baterijām, MB White korpusiem u.c. MBA nav tik izplatīts, lai varētu teikt, ka nav tam nav gļuku. Gan jau šis tas palīdīs ārā.

 

Par izvēli kā tādu neko labu nedomāju, tiešām noderīgāk būtu MB White vai MB Pro, ja vispār domā lietot OSX. Savukārt ja doma ir tikai par Win, tad tiešām paņem Dell vai ko līdzīgu.

Link to comment
Share on other sites

androidz

Aizej uz Capital alfā, varēsi to brīnumu apskatīt dzīvē.

Galvenais trumpis ir svars, gabarīti un protams dizains.

Link to comment
Share on other sites

MindMage

Manuprāt, nav vērts. Ja gribi portablo Mac'u, ņem MacBook Pro. Air nav, salīdzinoši, nemaz tik plāniņš un viegliņš. Vidusdaļā tikai par pāris mm plānāks kā MBP, plāns viņš izskatās tikai tāpēc, ka malas 'apvīlētas'. Un 13" ekrāns tomēr man liekas nedaudz paar mazu. Jaunajiem MBP jau ir tas pats air'a 3-pirkstu multitouch (vecajiem bija tikai 2 pirkstu kombinācijas). Katrā ziņā, tos pašus 1200Ls ieliekot MBP nevis MBA, dabūsi daudz spēcīgāku, un gandrīz tik pat kompaktu, datoru. Katrā ziņā, MacOS > Win ikdienas darbiem.

 

PS Par windows programmām - ir tāda manta kā VMware Fusion. Uzliec viņu, 'ieinstalē' windowsu, atļauj pieeju mac'a cietajam diskam un aiziet. Viņu var palaist fonā, minimizēt windows desktopu un strādāt ar win programmām kā natīvajām. Šāda pati funkcionalitāte laikam ir arī standartkomplektācijā iekļautajam Parallels, arī mācēja sapludināt macos un emulētā win darbavirsmas, bet ne tik plūstoši kā Fusion. Rekur arī skrīnšots -> http://www.sandybox.net/wp-content/uploads...mware-unity.png (atvērtais word ir windowziskais :) )

Labots - MindMage
Link to comment
Share on other sites

androidz

Air nav, salīdzinoši, nemaz tik plāniņš un viegliņš.

Ēēē salīdzinoši ar kuru 13.3 collīgu portabli?

Link to comment
Share on other sites

JakeGreen

Pamēģināju nesen un mana atbilde ir - nē, nav vērts.

 

Par to naudu, ko viņš maksā var paņemt kaut ko smagi nopietnāku.

Labots - Dayshiftsupervisor
Link to comment
Share on other sites

milk-jug

Labi palasiju jusu atbildes, nu man principa to portativo vajadzetu skolai, dazadas lietas darit, bet ta lai skola vinu varetu izmantot un ari varetu katru dienu vinu nesat sev lidzi, taepc amn svars ir svarigs, be tnu ekranu ap 13 collam vismaz es gribetu, nevajag man tur 7 collas or smth... Es taa neesmu petijis, un varbut taepc varat kads iemest linku uz kadu konkretu modlei vai seriju no kuras varetu apstiteis kompjus? :) Masai ir viens no sony vaio un vina ir diezgan apmierinata, vins mazins veiglins, bet prieksmanis vinam ekrans leikas biskit par mazu (11")

Pastisos par tiem Macbook Pro, es tikai aizvakar izdomaju ka man istneiba vajadzes portativo un kapec gna nenopirkt, ja ir tada iespeja to izdarit letak neka latvijaa... :) tikai jamegina atrast sev idealais variants... ;)

Link to comment
Share on other sites

ieteiktu paskatīties uz Dell outlet piedāvājumiem, ja no ASV ved, protams paliek garantijas jautājums, bet var paņemt ko ļoti labu par labām naudiņām, tavā gadījumā varētu būt kkas no Latitude sērijas (D630) vai xps m 1330.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...