Jump to content

Elektriskā cigarete


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Tā kā esmu pīpētājs ar palielu stāžu (10g), tad nu ar atmešanu nekādīgi nesanāk, jo pašlaik dzīves ritms nepavisam mierīgāks nav kļuvis.

 

Bet nu tā kā vajadzētu kaut kādu risinājumu gūt un tikt vaļā no netikuma. Ir mēģināts, bet diezko nav sanācis.

 

Manīju slavinošas reklāmas rakstus par elektriskajiem smēķiem. Tik nekur nav atklāts, kas tur pa saturu iekšā tajos tur kartridžos. Mūsdienās nekas nekaitīgs nav un gribētos uzzināt kādus zemūdens akmeņus, un vai ir vērts par šādu sūdu sableķot 50Ls.

 

Atcerieties - smēķēt ir kaitīgi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

martinno

Manuprāt labāk šitos ķīmiskos mēslus nelietot - vai nu pīpē tabaku (cigaretes) vai nepīpē vispār! Šaubos, ka kāds pilnībā apzinās, kādas ir šo ķīmisko vielu sekas uz cilvēka organismu (neticu, ka tās ir testētas gadu desmitiem)!

Link to comment
Share on other sites

Instigater

mezjavecis, vispirms paarej uz tinamo tabaku, kad pasham jaatin, tad uz piipi. Lai uzpiipeetu, tad jau vismaz pusstundu mieriigas paseedeeshanas vajadzees. Redzeesi pats, kaa tas netikums paarveertiisies ieksh kaut kaa stipri jeedziigaaka.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tinamo tabaku pamēģināju, bet kaut kā nikotīns tur tikdaudz iekšā, un to vairs nevar panest.

 

Mājās vēl var izvērsties, bet darbā kaut kā visam šitam nav kur un laiks ir maz.

Link to comment
Share on other sites

locoone

nu nezinu vai kaut kāda elektriska plastmasas štrunta "sūkāšana" var īpaši palīdzēt, ja reiz pats saki, ka esi jau mēģinājis atmest, bet nesanāk...

vienkārši. nedēļu papīpē dienā par vienu-divām cigaretēm mazāk, nekā parasti, un tā ar katru nedēļu dienā izpīpēto cigarešu skaitu samazini par vienu vai divām...

Link to comment
Share on other sites

Nettwerk

TokRa'i ir taisniiba. Ja patiesi veelies atmest tad atmetiisi bez visiem elektriskajaam utt... Ja neesi speejiigs tad neatmetiisi arii, lai kaa meegjinaatu...

Link to comment
Share on other sites

Dupsis

Cik esmu dzirdējis tad tajās elektroniskajās paperosās esot tikpat daudz kaitīgu vielu kā parastajās paperosās vienīgais labums no tām eletriskajām ir tāds ka citi neelpo tavu draņķi ( dūmi ikā ir bet nekaitīgi ) .. ^^

Link to comment
Share on other sites

Nu ar to elektronisko štruntu ir tā, tajā ievieto speciālu kapsulu (vai ko līdzīgu) kura satur dažāds ķimikālijas, kuras satur parastās cigaretes, bet ne visas, galvnokārt tikai tās, kurs prasa organisms, kas ir pieradis pie smēķēšanas (uzsvars tiek likts uz nikotīnu), tajās nav arī dažu šitu, kuri ir sastopami parastajās cigaretēs un ir kaitīgi...kapsulas ir sastopamas ar dažādu sastāvu, kas attiecīgi izpaužas ar cigaretes stiprumu...aplams ir uzksats, ka tur ir piebliezts pilns ar "ķimikālijām", kas kaitē veselībai vairāk, kā cigaretes, tā domā tikai koļas. Tās, cik viņas ir foršas lietošanas ziņā attiecībā uz cigaretēm un kā viņas palīdz smēķēšanas atmešanā, neņemos spriest.

Link to comment
Share on other sites

Dupsis

Atradu mazliet info :

 

 

Wanna keep the cancer stick away? China’s Golden Dragon Group has introduced the first ever electronic cigarette to help you kick the smoking habit! This e-cigarette is really just a battery-powered nicotine inhaler that looks like a cancer smoke stick. The e-cigarette device delivers nicotine during inhales to simulate the smoking experience. With this amazing electronic cigarette, you look like a standard smoker (style) who enjoys his “real” cigarette.

 

dmty4mmdzteztaizoynz.jpg

 

The e-cigarette also emits light and vapor like a real cigarette but it allows smokers to slowing reduce the level of nicotine and eventually quit the habit. The company said the “e-cigarette” works better than the patch or nicotine gum because the device still allows the smoking experience.

 

The e-cigarette already available in China and some European countries for about $200 but not yet available in US.

Link to comment
Share on other sites

malinens2

Itkaa paliidzot tie plaaksteri- pilniibaa ar tiem neatmetiisi (vajag veel to pashu piemineeto gribasspeeku), bet var ieveerojami samazinaat devas. Mans brachka agraak izpiipoja 1.5 pacinjas dienaa, bet tagad pilniibaa pietiek ar 10 cigareteem (protams, cigareshu cenas arii deva savu ieguldiijumu smeekjeeshanas samazinaashanaa) :)

Link to comment
Share on other sites

Mazliet ne pa tēmu.

 

Mans čomaks, ar 40 gadu kaislīgas pīpēšanas pieredzi (un nesatricināmu pārliecību par viņa cilvēktiesībām uz to) nometa to pīpēšanu viegli un nepiespiesti, kad aknu dakters atrada analīžu rezultātos "Countdown"... Vajadzēja redzēt ap čomaku spietojošo "strēlnieku" sejas...

 

Nenovēlu!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nav nekādi 200$. Visur cenrādis grozās no 35-50Ls. Lētie varianti (vells viņ zin kādi tie ir) maksā mazāk. Kaut kā skopa tā informācija.

 

Kapsula bleķo Ls 0,50 - ķipa analogs vienai paciņai.

 

Ar to gribasspēku ir kā ir, nepīpē nedēļu, tad mainās apstākļi (nejauki klienti, steidzīgi darbi), un tad atkal viss pa vecam aiziet.

Link to comment
Share on other sites

t-bone

par dzīvi bez smēķēšanas vislabāk ir domāt vēl pirms esi to sācis darīt, jo ar atmešanu parasti ir visai čābīgi. Man jau liekas, ka visi šitie lēnie varianti ar kaut kādu smēķēšanas simulēšanu/pakāpenisku cīgu skaita samazināšanu/liesākām cīgam utt. ir pupu mizas. Ja atmet, tad atmet uzreiz un pavisam. Iedvesmai vari kādreiz aizkāpt līdz onkoloģiskajai nodaļai "Gaiļezerā" un ievērtēt kā izskatās vēža slimnieki. Cik neglīta un neērta ir pa iegrieztu atveri kaklā ievadīta trubiņa, caur kuru ik pa brīdim šļakstās dzeltenīgi - sarkanas gļotas. Kā cilvēki stundām bez spēka tup pie poda un rīstās, jo nav vairs ko vemt utt. Tas tā - ar domu par sevi/sievu/draudzeni/bērniem/brāli/māsu.., kuru organismam ikdienā ir jāpārstrādā to draņķību, ko "noņemot stresu" kāds cits izkūpina.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Plāksteri un tās košļājamās gumijas ir pilnīgas buļļa kakas....Pats jau ļuļķēju ap 10 gadi un pāris reizes esmu mēģinājis mest nost, taču bez rezultāta :mrgreen: Nav man gribasspēka, kas arī ir pie visa vainīgs....

Galvenais ir gribasspēks, nākošais steps - jācenšas "noķert" pēc iespējas mazāk stresa un kreņķu darbā/mājās/whatewer...Nu un tālāk jau var mēģināt aizstāt tās pīppauzes ar kaut ko citu - riekstiņi, konfektes, saulespuķu sēkliņas :mrgreen: utt...

 

Primārais ir gribasspēks!!!

Link to comment
Share on other sites

paulis

no personīgās pieredzes iesaku labāk nikotīna košļenes. grūtāk ir atteikties no procesa nekā no nikotīna, līdz ar to ikdienā izbaudot procesu, smēķēšanu būs grūtāk atmest. bet košļenēm ir tā īpašība, ka viņām ir tāds kā dedzinošs efekts, kas uz to mirkli palīdz domas novērst no smēķēšanas.

Link to comment
Share on other sites

MicuksGLS

Pīpēju 8 gadus, bet dēļ veselības problēmām atmetu nedēļas laikā :roll: nu jau nepīpēju nepilnus divus gadus....

Meiķināju nikotīna plāksterus lietoju kādas 3 dienas un nonācu pie slēdziena, ka tie ir sū*i! un nekas cits nepalīdzēs kā paša gribēšana vai nepieciešamība! manā gadījumā bija abi :mrgreen:

Tā neko citu arī nelietoju ne konfektes ne ko citu vienkārši vairs nepīpēju 8)

Link to comment
Share on other sites

Guest Kristaps

Es esmu smēķētājs ar mazu ( 5 gadi ) stāžu. Mēģināju visas Nicoretes un tā tālāk. No visām pretsmēķu figņām fiziski palīdz Tabex - pīpēt negribās, bet pēc mēneša mani pievīla gribasspēks.

Link to comment
Share on other sites

uzskatu, ka suuds ir visas taas tabletes plaakseri utt. visstulbaakais tajaa procesaa ir, kaa jau ieprieksh mineeja - PROCESS!!! un vieniigi! kas nekait iziet piem no darba uzpiipeet ar koleegjiem un aprunaat lietas, kuras ofisa telpaas nerunaa (saliedee), peec pusdienaam uzpiipeet un kad sildi mashiinu uzpiipeet utt. man piemeeram ar 6 gadu staazju neliekas nemaz interesanti atmest... Ja negribi - nepiipee un viss, galvenais iziet no taa procesa aaraa.

Iisteniibaa man ar interesee domaa par elekt.cig., jo bosa seja, redzot piipeejot kabinetaa, jau atmaksaa to cigareti :mrgreen:

tie kas pljuuta par veezjiem - no taam Maximas un Rimi marineetajaam vistinjaam aatraak noliks karoti (nezjeeliigi, bet fakts!)

Link to comment
Share on other sites

t-bone

Un vēl..

Ja vēl liels procents smēķētāju tā arī smēķējot nesabeidz savu veselību, tad STRESS, par kuru runā Mezhavecis sekas atstāj simtprocentīgi. Pirmkārt jau jātiek galā ar to.

Stresains darbs ir nāves spriedums, jo visu to lielo kāpi, ko tagad pelni stresainajā darbā, tu pēc pavisam neilga laika atdosi par veselības lāpīšanu (ja vēl būs ko lāpīt). Tam nav jēgas.

Link to comment
Share on other sites

t-bone

Duff:

 

Par to "ņemiesshanu par veezjiem" tev šoreiz nebūs taisnība. Vari par šo jautājumu padiskutēt ar manu muteri. Pēc ārstu prognozēm viņa diez vai sagaidīs nākamos Ziemassvētkus. Un tas nav no maksimas vistām - tici man.

Link to comment
Share on other sites

Nepīpēju no janvāra, vienkārši uznāca skopums. Stāžs-ap 20gadiem. Nekad neticēju, ka spēšu atmest, bet vienkārši beidzās par veco cenu iepirktās cigaretes un viss. Teikšu atklāti-nekā laba no atmešanas nav. Nežēlīgi pietrūkst tā procesa. Iedomājieties-sasēdies ar čomiem, aizkurini griliņu, paņem savu alīti un kā tur var bez cigaretes-stulbi. Veselības ziņā ar nekādus uzlabojumus nejūtu, pie tam svars +8 kg., absolūti nemainot ēšanas paradumus, jo tam tiek sekots līdzi. Vobšem nekā laba, bet atsākt arī nu jau negribas.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Varu piekrist, ka vairāk ir pieradums pie tā procesa itsevišķi, ja tas ir daudz gadu. Galvenais ir atrast kaut ko ar ko aizvietot. Ir dzirdēti gadījumi - nomet pīpēšanu un sāk dzert, bezjēgā ēst utml.

Link to comment
Share on other sites

Iedomājieties-sasēdies ar čomiem, aizkurini griliņu, paņem savu alīti un kā tur var bez cigaretes-stulbi.

Tev ir čomi. Tev ir šašliks. Tev ir aliņš.

Priekš kam pie šīm trim labajām vietām vajag cigareti?

 

Ja cigareti liek munštukā tas bieži aizdiršās ar melnu piķveidīgu vielu (nav no manas pieredzes). Tad ja tā padomā, ka viss tas darvas draņķis krājās plaušās :shock:

Dakteri to mēģina pateikt jau labu laiku. Ir pat caurspīdīgas lelles ar smēķēšanas simulāciju, kas ilustrē traheju aizsērēšanos.

Diemžēl pilsētās tādu pašu ietekmi atstāj putekļi, azbests no auto bremzēm, izplūdes gāzes pie lielajām ielām utt utml.

Link to comment
Share on other sites

MicuksGLS

Nepīpēju no janvāra, vienkārši uznāca skopums. Stāžs-ap 20gadiem. Nekad neticēju, ka spēšu atmest, bet vienkārši beidzās par veco cenu iepirktās cigaretes un viss. Teikšu atklāti-nekā laba no atmešanas nav. Nežēlīgi pietrūkst tā procesa. Iedomājieties-sasēdies ar čomiem, aizkurini griliņu, paņem savu alīti un kā tur var bez cigaretes-stulbi. Veselības ziņā ar nekādus uzlabojumus nejūtu, pie tam svars +8 kg., absolūti nemainot ēšanas paradumus, jo tam tiek sekots līdzi. Vobšem nekā laba, bet atsākt arī nu jau negribas.

 

Ja cigareti liek munštukā tas bieži aizdiršās ar melnu piķveidīgu vielu (nav no manas pieredzes). Tad ja tā padomā, ka viss tas darvas draņķis krājās plaušās :shock:

Bet citādi piekrītu andotam, sēdi pie ezera dzer alu cep šašlikus visi pīpē, bet tu vienīgais osti dūmus :lol: bet ja reiz izdevās atmest tad vairs nē.......

Svars arī +5 ēst gribās vairāk :neutral:

Link to comment
Share on other sites

vertigo

tas manuprāt es vecs raksts .. cik esmu dzirdējis tad šāds smēķis maksā sākot no 30 Ls ...

 

Lūk cigarete par 50 latiņiem

 

http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=81902

Un paskataties, ko xnet piedāvā papildus šim brīnumam.

Tā teikt izvadīšanai :D

Tik viena puķe jāpaņem nost :?

Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks

Nopīpēju kkādus 2 - 3 gadus. Atmetu tiklīdz no pārdošanas pazuda barclay smooth taste. (vienkārši citas cigaretes skaidrā saprātā nepatīk pīpēt.. garša, mute smird.. fui)

Tagad šad tad uzpīpēju kompānijas pēc, aiz neko darīt un protams uz aliņa. Pats cigaretes neesmu pircis (vienmēr kāds brīvā piespiedu kārtā uzcienā).

Aptuveni rēķinot, pa mēnesi kādas 10 cigaretes sanāk.

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

Fuflo tas viss. Met nost vai nu pīpēšanu, vai domu atmest. Citādi tikai čakarē sev prātu ar to, ka "vajadzētu atmest, bet nesanāk..."

Link to comment
Share on other sites

pats arii esmu smeekjeejis atmetu pavisam vienkaarshi beidzu piipeet viekaarshi gribasspeeks, apnika tas ka rokas smird dreebes smird mute paliek sausa un taas visas cigaretes ir pretiigas no vinjas nav nekaada bauda smeekjeet, daudz labaak panjemt kaadu cigarellu vai uudenspiipi kam vismaz ir garsha un smarzha

Un taa padariishana pie alinja sashlika daudz patiikamaak ir iztikt bez tas pretiigaas cigaretes tas jau vien pieraada ka cilveeks ir atkariigs ja nevar notureeties un panjem to cigareti, taados gadiijummos daudz labaaki ir uzlikt uudenspiipi kuru var kaartiigi izbaudiit

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

Gaumes lieta. Manuprāt, pie šašlika labāk iztikt bez tā pretīgā alus.

Link to comment
Share on other sites

versatile

meiteni, kas bija tada kompanijas slmekjetaja - dahzas cigaretes dienaa - atradinaju. bijam gadu kopa, nesmekeja. izskiramies, atsaaka. c'est la vie. vinjai sencis gan - ka piedzima vinjas vecaka maasa, atmeta jauniba. respect.

Link to comment
Share on other sites

Jā, galvenais jau ir gribasspēks, ja gribat - motīvs.

 

Atzīšos, ka man bija motīvs - smuks zaķis, kuram nepatika smēķētāji, bet kurš patika man.

Zaķa permanentu uzmanību iegūt tā arī neizdevās, bet pīpēšanu atmetu.

Nu jau pagājuši 16 gadi, līdz tam 6 gadi tīri intensīvas kūpēšanas.

 

Tagad satiktu to zaķi, paldies pateiktu par palīdzību, lai arī netiešu un neapzinātu.

 

Un, jā, - man arī puspaciņas cigarešu vēl ilgi stāvēja galda atvilktnē...

Link to comment
Share on other sites

Rakafee

Es Smeikkeeju jau 12! UN Man Patiik, Tiessaam es nemaz nespeeju izteeleetos kaada buutu dziive, bez piipiissiem (Baars, Veela vakara pastaiga, Aviize un kafija no riita! bez piipa = nu nee)! Tocc.. Vieniigi cenas nepatiik!

Link to comment
Share on other sites

+1 par tabex, atmetu ļoti viegli, stāžs ~12 gadi bija. pavisam nedaudz gribasspēka gan vajadzēja. riepa gan uz vēdera parādījās 2 mēnešu laikā :D

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Njā, tiem, kas te vēzi pieminēja, jāpiekrīt - joki mazi. Pats nosmēķēju gadus 5, tad faterītis (ar smēķētāja stāžu > 40) ar plaušu vēzi nolikās - pāris mēnešu laikā bij kapā iekšā, un tas laiciņš tiešām bij gatavā elle. Piemērs bij, kā saka, vairāk kā uzskatāms. Rezultāts - pats nometu uzreiz un neesmu to draņķi mutē ņēmis jau gadus 15.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Devil_Inside

Ja jau gribi ar kaut ko augsti tehnoloģisku un elektrisku atmest, tad pievieno šķiltavu pjezo elementu pie 220 un mēģini aizpīpēt. Domāju, ka atmetīsi ātri - kātus vai pīpēšanu. :)

 

Pīpēšanas stāžs 17 gadi. Pa vidum esmu atmetis 2 reizes - uz pusotru gadu un gadu. Abas reizes to darīju tāpēc ka pats tā izdomāju. Nekādus plāksterus uz pakaļas nelīmēju, bet vienkārši atmetu. Atsāku arī tikai tāpēc ka bija garlaicīgi. Par pilnīgu atmešanu pagaidām nedomāju, bet pamazām esmu samazinājis patēriņu līdz 12 - 16 cigaretēm dienā.

 

P.S. Cilvēki runā, ka katra izpīpēta cigarete samazina mūžu par 15 minūtēm. Nezinu par mūžu, bet darba dienu noteikti. :)

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...