Jump to content

Vajadzīga palīdzība video apstrādē


MALOJ
 Share

Recommended Posts

Situācija sekojoša: man ir uzfilmēts materjāls 8h garuma kurš aizņem 20GB, es to sagraiziju un samontēju Vegasa un ekspromteju .avi un 2h aizņēma 24GB, tātad 8h bus 96GB vairāk vai mazāk un es esmu apjukumā, kā to visu dabūt DVD :? vai arī to ekspromtēt citā formātā? Cik DVD disku vajadzēs.

 

Finālā es gribētu dabūt materjālu maksimāli kompresētu, bez stipra kvalitātes zuduma, jo to vajaga demonstrēt uz lielā monitora no DVD lasītāja.

Ja kādam bija pieredze tāda darbā, lūdzu padalaties :wink:

Labots - MALOJ
Link to comment
Share on other sites

a tev viņš pa taisno no softa neļauj taisīt dvd disku. ja preizi atceros no Pinnacle varēja diskā kādas 74minūtes ierakstīt

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Ja 8h = 20 Gb, tad visticamāk, ka izejmateriāla attēls pats par sevi jau ir sūdīgs - kaut kāds DivX, vai sazin kas vēl.

 

Katrā ziņā, ja taisies cept DVD, tad vajag kompresēt uz MPEG2, jo DVD-Video bāzējas uz MPEG2. Nezinu, vai Vegas piedāvā kompresēšanu uz MPEG2 - ja piedāvā, tad kompresē tur. Ja nē, tad principā, tu vari izejmateriālu eksportēt kā DV - ja reiz videomaterāls jau sākumā ir sūdīgs, tad kompresēšana uz DV to gandrīz neietekmēs. 1h DV video = nepilni 13 Gb. Un tālāk ņem kādu sakarīgu MPEG2 koderi (iesaku Canopus ProCoder 1.5) un bliez uz MPEG2. Tiesa, 8h tu vienā DVD baudāmā kvalitātē nesaspiedīsi. Es parasti rēķinu, ka vienā vienslāņa DVD var iecept līdz 1,5h labas kvalitātes video. Kompresijas settingi atkarībā no situācijas - visbiežāk tie ir CBR 7-8 Mbps video + 160-192 kbps AC3 audio vai arī PCM audio. Var lietot arī VBR 2pass kompresijas metodi, kas ļaus vienā DVD iecept nedaudz garāku video, bet tur tie settingi katram koderim atšķiras.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...