Jump to content

Viss par un ap .LV domēna reģistrāciju


Russo
 Share

Recommended Posts

Baigais Janka

Turpat tak tai formā arī raksti savu mumbujumbu.id.lv un, cik atceros, vēlāk tur bij jautājumi par samaksām - tos atstāja tukšus un miers.

Link to comment
Share on other sites

viens id.lv privātpersonai ir bez maksas. Ja nemaldos, tad vienkārši aizpildi pieteikuma formu un summas neņem vērā.

Link to comment
Share on other sites

Man jābūt 18 gadus vecam... Bļ*n! Kāds vēl ir tāds viegli dabūjams un tāds kuru viegli atcerēties subdomēns? sytes.net? Kur to dabūt?

Link to comment
Share on other sites

Es jau satraucos, ka neprotu vairs NICa mājaslapā izlasīt, ka privātpersona var "dabūt" divus divus bezmaksas id.lv domēnus ;):D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Larijssene

hmmm es taa iedomaajos, ja jau nevar redzistreet domeenus kas satur eiropas savieniibaa redzistreetas precu ziimes nosaukumu, tad kaa zip.lv dabuja savu domeenu? ir tak taads kokteilis kaa ZIP, un veelpietams jau sen!

Labots - Larijssene
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Cik aptuveni pašlaik maksā .lv domeina piereģistrēšana, un kur var nopirkt? Īpaši par šo lietu nēesmu ņemies, bet pastāstiet, vai par domeina uzturēšānu ir kautkas jāmaksā (mēneša, gada maksa, nodokļi?)? Starp citu, neredzēju nekur šādu topiku, bet kāds var varbūt arī ieteikt lētu hostingu?

Labots - darkdex
Link to comment
Share on other sites

es labprātāk ieteiktu kādu lētu hostingu - miga.lv

tavsvards.id.lv ir ikvienam latvietim bezmaksas viens gab. bet var jau uz savām vecmuterītēm un attāliem lauku radiem sareģistrēt veselu tīklu zem id domēniem...

baithevej - štruns ar kapronu, bet vecās zeķēs ir spēks :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sveiki gribēju Jums pajautāt vienu muļķīgu jautājumu kuru es pats diemžēl neprotu atrisināt. Tad nu tā iegādājos domēnu nano.lv. Bet man ir problēmas ar tā piesaisti bezmaksas hostingam. Kaut vai es tur tajā nano.lv panelī savadu to domēna hostinga vārdu uz name servers ns.nano.lv un ns2.nano.lv

domēns vienalga rādās ka ir izslēgts un nav aktivizēts. Samaksājis esmu bet vienalga man viņš negrib iet. Esmu prasījis nano adminstrācijai viņi tikai teica par tiem nano nameserveriem.

 

Kādam ir tāpat gadījies?

Link to comment
Share on other sites

nu es arī hosterim uzjautāju viņi man atsūtīja savus name serverus:

 

ns1.byet.org

ns2.byet.org

 

Bet anyway es nesaprotu tad kur ta man šie abi serveri jāsavada ja man ir ns1.nano.lv un ns2.nano.lv.

Link to comment
Share on other sites

connected

Es arii pims paaris dienaam regoju domeenu, vinju softs man vispaar neljaava ns ievadiit, par laimi NIC straadaa operatiivi, aizmetu zinju no vinju weba un shamie salika ns ierakstus kaadu 15 min. laikaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
eMDiiPii

Ierobežojumi domēna reģistrācijai no 1. jūlija:

6.2. Domēna vārda saturs:

 

6.2.1 domēna vārds ir jāveido tā, lai tas neaizskar citu personu likumīgās intereses un nepārkāpj Latvijas Republikā spēkā esošo normatīvo aktu prasības;

6.2.2 kā domēna vārdu nereģistrē rupjus, nepieklājīgus vai aizskarošus vārdus, izteicienus vai simbolu virknes, kas ir pretrunā ar labiem tikumiem;

6.2.3 personas vārdu un uzvārdu kā domēna vārdu (vardsuzvards.lv, vards-uzvards.lv, uzvardsvards.lv vai uzvards-vards.lv) var reģistrēt tikai persona ar šādu vārdu un uzvārdu. Starp personām ar vienādiem vārdiem un uzvārdiem priekšroka dodama tai, kura pirmā ir iesniegusi domēna vārda reģistrācijas pieteikumu.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Gribu pastaastiit par vienu ceriigu lietu, ko vajag aktiivaak izmantot.

NIC valsts un pashvaldiibu domeenu regjistraacija un uztureeshana it kaa ir BEZMAKSAS! Vismaz taa man vinji pateica, kad gribeeju veikt ikgadeejo paarskaitiijumu par pashvaldiibas iestaades maajaslapas adresi.

 

Tad nu ienaaca praataa doma - a jau es pa kluso piereghistreeju malienas pagasta katlumaajas adresiiti mpk.lv un taalaak lietoju vinju peec savas patikas? Varbuut var sho spraudzinju lietot freeware! Tas jau buutu interesanti, vai ne?

Link to comment
Share on other sites

Vispār no 2009. gada 1.jūlija noteikumu redakcijā (iepriekšējos nečekoju), tā ir rakstīts

8.3. Latvijas valsts vai pašvaldību iestādei ir tiesības reģistrēt vienu domēna vārdu bez maksas uz vienu gadu ar tiesībām pagarināt bezmaksas lietošanas periodu.

Domēna īpašnieks ir un paliks Malienas Pagasta Katlumāja (Pieņemot, ka ir tāds pašvaldības uzņēmums)., t.i., domēns nebūs tavā valdījumā un tev nebūs nekādu tiesību jamo pārvaldīt, savukārt, ja sāksies scenārijs par izlikšanos par Pašvaldības iestādi, NIC.LV varēs visu vienkārši novalidēt kaut vai piezvanot :> Ja NIC.LV būs dotā infa būs maldinoša, domēns izbeigsies :>

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Kā atteikties no no .lv domeina vārda? Termiņš aizvakar beidzās, vairs nav vajadzīgs. Itkā esot jāsūta mails ar parakstītu iesniegumu. Bet kā parakstīt? elektronisko parakstu? cik par katru parakstu jāmaskā?

Link to comment
Share on other sites

itkā rakstīts, ka 30 dienās pēc otrā rēķina izsūtīšanas dzēš. Nebūs kādas soda naudas vai kādas citas problēmas citu vārdu lietošanā? Uz mana konta ir 4 aktīvi lietoti un viens sprāgonis, no kura gribu atteikties.

Labots - alkalins
Link to comment
Share on other sites

NormaalsCilveeks

soda naudas nebūs vienkārši līdzko novāks domainu tev

tā tas paradišies NIC atbrīvoto domeinu sarakstā un ja kāds gribēs vares savākt sev ...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Aleksejs

Nebiju šo lietu pamanījis - Tagad NIC.LV darbojas arī pēc reģistratoru modeļa:

http://www.nic.lv/resource/show/141

Pāreja uz reģistratūru modeli nozīmē, ka pakalpojumu sniedzējs var noslēgt ar NIC (LU MII) līgumu un kļūt par .lv Reģistratūru, tādējādi atvieglojot un paātrinot domēna vārdu reģistrācijas procedūru. Protams, pakalpojumu sniedzēji var darboties pēc tāda paša modeļa kā līdz šim, t.i. neuzņemoties papildu saistības, bet arī nesaņemot atlaidi par domēna vārdiem, kurus pārvalda klientu vietā.

Pakalpojumu sniedzējiem tas nozīmē iespēju arī sarežģītos ekonomiskos apstākļos izveidot jaunu vai papildināt esošo pakalpojumu klāstu. Savukārt domēna vārdu lietotāji varēs izvēlēties reģistratūru, kas spēj nodrošināt klienta prasībām atbilstošu pakalpojumu klāstu un apkalpošanas līmeni un būt pārliecināti, ka viņu intereses tiks ievērotas, jo Reģistratūras savus pakalpojumus sniedz, ievērojot industrijas labo praksi, kā arī Reģistratūru līgumā iekļauto sadarbības kārtību.

http://www.nic.lv/resource/show/137

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
eMDiiPii

Oficiālās reģistrantūru saraksts iekš nic.lv

domēns pie reģistrantūras var būt lētāks, jo jamām tiek piedāvātas atlaides.

saskaņā ar noteikumiem, reģistrantūrai ir jānorāda klients kā reģistrētājs

ieraksti tiek storēti uz reģistrantūras DNS serveriem (uz nic.lv ir tikai NS), kas nozīmē, ka arī NIC24 izmantot nevar :>

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Jautājums par domēna īpašnieka pārreģistrēšanu...

 

Dotajā brīdī musu_domenu.lv pārvalda serveris.lv- maksā par domena uzturēšanu, mēs maksājam Datataks, t.i. serveris.lv, bet ir plāns atteikties no šī pakalpojuma un visu uzturēt pašiem.

 

Jautājums par pārslēgšanās kārtību, kad mēs pateiksim Datateks "paldies par sadarbību" un nosūtīsim nic.lv e-pastu par to, ka tgd IP adrese būs tāda un tāda, mūs ņems vērā, vai jau iepriekš vajadzētu Datateks`am informēt nic.lv, ka no 07.10.2010. musu_domens.lv parvaldīs kantorīts ar nosaukumu _____, e-pasts šāds___, tel.nr____, bet IP adrese paliek kāda ir??

Labots - andzha
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Teoretiski Dateksam butu japazino NIC, ka vini vairs nav musu_domens.lv registratura un attiecigi Jus sutat savu iesniegumu NIC uz kurieni noformet domena vardu.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Kādu gadu atpakaļ aizrakstīju nic supportam ar to jautājumu par 18 gadiem.

 

Jautājums skanēja šādi:

Labdien!

Es vēlējos uzzināt, zem kura noteikuma punkta slēpjas, ka domēnu var

reģistrēt tikai pilngadīga persona? Visu mūžu esmu dzirdējis tādas

baumas, taču noteikumos es to neatradu. Paldies jau iepriekš par atbildi!

 

Un te būs arī atbilde

Tās tiešām nav baumas. Mums nav tiesību slēgt līgumu (domēna vārdu

reģistrācijas pieteikuma forma ir līgums elektroniskā formā) ar

nepilngadīgu personu saskaņā ar Civillikumu..

 

 

Veiksmīgu Jums nedēļu!

 

Mošk kāds orientējas tajos likumos un zin, kas tas par civillikumu? :)

Link to comment
Share on other sites

versatile

civillkums. http://www.likumi.lv/tema.php?tema_id=429&year=&month=&day=&sort_by=pub_dat&sort_dir=desc

PIRMĀ APAKŠNODAĻA

Darījuma dalībnieki

1405. Lai darījumam būtu tiesīgs spēks, ir vajadzīgs, lai tā dalībniekiem būtu tiesību spēja un rīcības spēja; darījumi, ko taisījušas tiesību vai rīcības nespējīgas personas, nav spēkā.

1408. Rīcības spējas trūkst nepilngadīgiem, personām, kas atrodas aizgādnībā izlaidīgas vai izšķērdīgas dzīves dēļ, un garā slimiem, ja likums tieši nenosaka citādi.

 

Vispār, piekrītu NIC'am - ja psažieris nejēdz gūglē iemest vārdu civillikums (+ neaizdomājas, kāpēc pilngadīga persona ir pilngadīga un var slēgt līgumus), tad...

 

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Labi, paldies! Turpmāk zināšu! :) Nekas, līdz pilngadībai nemaz tik daudz nav palicis, so .. :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...