Jump to content

Kā piekonfigurēt WiFi ar WPA2 priekš Windows XP.


Didulis
 Share

Recommended Posts

Ievads

Kad rakstīju Linksys WRT54* HowTo, man nebija pieejams "parasts" laptops, kuram WiFi būtu jākonfigurē ar Windows tūļiem. Tagad esmu pie tāda ticis un secināju, ka tas parastam lietotājam varētu nebūt tik vienkārši izdarāms, vēl jo īpaši uz Windows XP (pieņemu, ka access point ir konfigurēts ņemot vērā manas rekomendācijas).

 

Windows update

Pirmais, kas noteikti sagādās problēmas, ir fakts, ka Windows XP pēc noklusējuma neatbalsta WPA2 šifrēšanu, tādēļ mums ir jāuzinstallē patch. Ejam uz MS download lapu, izejam validāciju, novelkam patchu un uzinstallējam to. Pārstartējam Windows un varam ķerties klāt pie WiFi piekonfigurēšanas.

 

Wizard

Var visu uzreiz darīt manuāli, taču daudziem noteikti ērtāk to būs izdarīt caur Wizard, un tikai beigās šo to pamainīt arī manuālajā režīmā. Wizard ir atrodams zem Control Panel.

wifi-wizard.png

wifi-wizard1.png

Pirmajā logā vienkārši spiežam Next un nākošajā ieliekam ķeksi pie "Set up a new wireless network" un atkal spiežam Next

wifi-wizard2.png

Pie Network Name ierakstam access point`a nosaukumu, to pašu, ko mēs Linksys rūtera konfigurācijā norādījām Wireless security pirmajā solī. Ielikam ķeksi gan pie "Manualy assign a network key", gan pie "Use WPA encryption ...". Atkal spiežam Next.

wifi-wizard3.png

Te mums vajag ievadīt WPA šifra atslēgu, ko Linksys konfigurācijā norādījām pie Wireless security. Lai būtu drusku ērtāk un abas reizes nebūtu jāvada uz aklo mēs varam izņemt ķeksi "Hide characters as I type" un ierakstot atslēgu vienu reizi, otrajā vienkārši iekopēt to pašu, kas ir pirmajā laukā.

wifi-wizard4.png

Nākošajā solī mums piedāvā iespēju saglabāt konfigurāciju, lai vēlāk citus datorus būtu ērtāk piekonfigurēt. Atzīšos, ka šo es neesmu mēģinājis, tādēļ iesaku ielik ķeksi pie "Set up a network manually" un spiest Next. Te mums būs klāt pēdējais solis, kurā vienkārši spiežam Finish.

wifi-wizard5.jpg

wifi-wizard6.jpg

 

"Pietjūnēšana"

Tālāk seko manuālā papildus iestatījumu uzstādīšana. Veram vaļā "Network Connections", kas ir atrodams zem Start -> Settings

net-conn.png

Tur atrodam Wireless Network Connection un veram vaļā tā Properties

net-conn2.png

Viss izskatās gandrīz tāpat kā parastā tīkla Properties, taču te mums ir tāds tabs "Wireless Networks". Veram vaļā to.

net-conn-prop.png

Te mēs pie "Preferred networks" redzam jau iepriekš caur Wizard nokonfigurēto tīklu. Iezīmējam to un spiežam uz pogas Properties.

wifi-prop-a.png

Šajā logā mums ir jāpamaina 2 lauki - "Network Authentication" un "Data encryption", atkal pieņemot, ka ir izmantotas manas rekomendācijas WiFi access point konfigurēšanā.

wifi-prop-a1.jpg

Konkrēti, pie Network Authentication mums vajag norādīt "WPA2-PSK". Ja uzinstallējām minēto Windows XP patchu, tad tas būs izdarāms, pretējā gadījumā mēs tur neatradīsim WPA2-PSK. Un pie Data encryption mums vajag norādīt "AES".

Tie, kas pamanīja, ka pie Network key punktiņi ir mazāk nekā simboli, ko mēs ievadījām Wizard, var nesatraukties, jo kamēr mēs šajā laukā neko nemainam viss strādās. Vēl mēs varētu gribēt Connection tabā izvākt ķeksi pie "Connect when this network is in range", jo Windows ik pa noteiktam laikam pārbaudīs vai tuvumā nav kārotais tīkls un tas tikai lieki norīs laptop`a bateriju. Taču, ja mēs dzīvojamies no elektrības vada, tad par šo ķeksi var nestraukties.

wifi-prop3.jpg

Saspaidam Ok, līdz logi ir aizvērušies un mierīgi varam sākt lietot bezvadu tīklu - installēt vīrusus, dzenāt spēles un tamlīdzīgi.

Link to comment
Share on other sites

kautkaa viss pasaakums cerez D.... ;-)

 

kaapeec nevar uzreiz uzinstalet patchu un lai atrod tiiklu un ievadiit pas key?

Labots - Timurs
Link to comment
Share on other sites

Didulis

Izlasi to LinkSys konfigurēšanas manuāli un sapratīsi, kādēļ nestrādās search for networks.

Link to comment
Share on other sites

talibans

Vai ari iztikt bez ta wizarda,vienkarsi nospiezot to add pogu un savadit manuali.

Link to comment
Share on other sites

Didulis

Manuālajā režīmā nav iespējams izņemt ķeksi pie "Hide characters as I type" un 20+ simbolu gadījumā var sanākt milzu čakars ar atslēgas pārrakstīšanu.

 

Šis pamatā ir papildinājums Linksys konfigurēšanas manuālim un to es jau minēju sākumā.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Sveicināti!

 

Iegādājos Edimax EW-7128g (802.11g PCI) karti un BR-6204Wg routeri. Visu saslēdzu (man ir Kabeļa modēms un fiksēta mac adrese) un pat palaidu bezvadnieku. Bet, tad mēģinot uzlikt datu šifrēšanu internets vairs nedarbojas. Mēģināju WPA un WPA2 (TKIP un AES), izmantoju passphrase, bet neiet tā lieta. It kā uz brīdi parāda, ka ir savienojies, bet pēc tam atkal atvienojas. Un pēc tam pat netieku klāt pie routera iestatījumu loga - jātaisa reset.

Kas varētu būt par problēmu? Varbūt kaut ko daru nepareizi? Vai ir vērts izmantot WEP atslēgu, vai tā ir droša? Vai PC jābūt pieslēgtam pie routera ar kabeli kamēr veic iestatījumus (šifrēšanas), vai arī to var veikt bezvadu tīklā?

 

Paldies!

 

Tiešām, nav nevienas idejas vai priekšlikumu?

Link to comment
Share on other sites

Mēģināju uzlikt norādīto XP apdeitu, paziņoja, ka nevar uzlikt, jo uz PC esot jau svaigāka versija nekā mēģināju likt. Tātad ar to viss ok.

Pamēģināju WEP, viss iet, kad mēģinu uzlikt WPA vai WPA2, tīkls pazūd :(

Vai tajā WPA parolē jāliek tikai cipari? Vai var likt arī visu alfabētu? Cik garai jābūt parolei?

Link to comment
Share on other sites

Kādu WiFi rīku tu izmanto uz PC, Edimax vai Windows iebūvēto?

Pamēģini otrādi.

 

post-256-1222151135_thumb.jpg

Labots - Dolfs
Link to comment
Share on other sites

Mēģināju Edimax. Iesaki izmantot win?

P.S. Pamācībā rakstīts par kodiem

Pre-shared Key Format You may select to select Passphrase (alphanumeric format) or Hexadecimal Digits (in the “A-F”, “a-f” and “0-9” range) to be the Pre-shared Key. For example:

Passphrase: iamguest

Hexadecimal Digits: 12345abcde

 

Vai tas nozīmē, ka, ja liek passphrase jāliek tikai burti, bet hexadecimal var likt burtus no A līdz F un visus ciparus?

Link to comment
Share on other sites

pilnīgi vienalga, ko liec parolē...

Ceru, ka izmanto personal WPA (TKIP) un passphrase!

Labots - Dolfs
Link to comment
Share on other sites

Nesapratu par to personal WPA (TKIP)? Es eksperimentēju gan ar WPA, gan ar WPA2, bet "personal" nekur nemanīju :(

Mēģināju uztaisīt arī caur līdzi nākošo wizard, bet rezultāts tas pats.

Vakarā būs vēl jāpapēta.

Link to comment
Share on other sites

The WPA certification mark indicates compliance with a security protocol designed to enhance the security of wireless networks. There are two flavors of this protocol: enterprise and personal. Enterprise is meant for use with an IEEE 802.1X authentication server, which distributes different keys to each user. Personal WPA utilizes a less scalable "pre-shared key" (PSK) mode, where every allowed computer is given the same passphrase. In PSK mode, security depends on the strength and secrecy of the passphrase.

Link to comment
Share on other sites

Paldies!

 

Skaidrs par to personal un radiuss - es izmantoju personal. Bet, kur ir mana kļūda vēl neesmu iebraucis. Kā tur ir ar Advanced settings, Authentication type var atstāt auto, vai arī tur obligāti jāmaina uz Shared key? Šos parametrus nemainīju, jo manuālī ieteikts tos neaiztikt, ja nezin kas ir kas.

 

Mjā, sviests kaut kāds. Vakar vēl visādi izmēģinājos, bet ar WPA un WPA2 tīkls neiet. Mēģināju arī ar win, bet tas pats efekts. Visulaiku tā ikona traijā mirgo, brīžam it kā iedegas, ka viss ok, bet uzreiz atkal nodziest. Un interneta lapas arī nevar atvērt.

Ar WEP viss iet.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Problēmu atrisināju noņemot Firewall un pārinstalējot draiverus tīkla kartei. Šobrīd viss darbojas. Paldies!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Vienkārša USB-wireles kartes jutības palielināšana.

Ja bez šīs "saldējuma kastītes" ar reflektoru ātrums ir ap 1 ... 2 MBit/s, tad ar šo papildus uzlabojumu ir no 18 ... 36 Mbit/s.

 

Izmantota plasmasa kastīte 14x26x8cm (jebkura 1 vai 1,5 litra saldējuma kastīte), vara 0,1mm loksne, kas svēriski ieliekta ap 1cm, un šūsanas veikalā nopirksts "lipeklis ar līmi", kas atvieglo piestiprināšanu.

 

Un tieši linki WPA2

versija:2

versija:3

Man patīk konkrēti linki.

post-76566-1238962940_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Nekurzeme

Gribēju tikai pateikt autoram, lai atjauno visas pazudušās bildes. Gan šeit, gan Linksys WRT54* howTo topikā! ;)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...