Jump to content

iesakiet skeneri


konans
 Share

Recommended Posts

Nepieciešams jauns skeneris. A4 formāta, budžets ap 200 LVL. Vajadzīgs tāds, kas ļoti ātri strādātu, galvenais, uzticami, nebūtu problēma ar draiveriem un tml. Intensīvam arhīva darbam. Gan krāsainiem, gan melnbaltiem materiāliem.

Vai varat ieteikt uz kurām firmām vispār skatīties, kādi raksturlielumi ir vissvarīgākie, vai virpār kaut ko par 200 LVL var dabūt?

 

Paldies

Link to comment
Share on other sites

usins_pacina

Var dabūt, jāskatās izšķirtspēja, attēla dziļums un krāsu daudzum dpi

Link to comment
Share on other sites

Skatoties pa netveikaliem, tad var redzēt, ka no firmām populārākās ir HP scanjet, epson, canon. Par to, ko skatīties, paldies, bet nav īpaši pieejama info par padeves ātrumu. Arī tāda lieta: kā ietekmē skenera cenu, lietojamību tas, ka tas ir domāts kā photo scanner, ja man galvenais ir tikai A4 formāta dokumenti?

Link to comment
Share on other sites

usins_pacina

Photo skenerim ir ļoti augsta izšķirtspēja (dpi) attēļa dziļums, tas ietekmē cenu, pat samērā daudz.

Ātrums skeneriem nav pārāk noteicošs, vismaz tajā cenu kategorijā nē. Atšķirība ir tikai tad, kad izvēlies kādā kvalitātē sknēt. Epson lētā gala skeneri ir samērā palēni, bet kvalitatīvi.

Link to comment
Share on other sites

Diemžēl man noteicošais ir ātrums. Nepieciešams lielu kvantumu dokumentu ieskenēt labā kvalitātē. Nevaru atļauties gaidīt 3 minūtes, līdz dokuments ir ieskenēts. Iespējams, pārāk daudz gribu :(

Link to comment
Share on other sites

Ar parasti skeneri (par 40 Ls) A4 lapu var ieskenēt 10 sekundēs.. Neredzu jēgu no tam lielajām izšķirspējām (dokumentu skenēšanai).. Vienīgais kas būtu to 200 Ls vērts - ja varētu ielikt vesalu kaudzīti dokumentu, un skeneris tos automatiski izskanētu.. Bet nezinu vai kas tāds maz ir pārdošanā.

Link to comment
Share on other sites

Man ir tāds skeneris pa 40 LVL, līdz 10 sekundēm viņam vēl daudz ko vajag. Uzliekot minimālo izšķirtspēju ar kādu man ir jāieskenē tas dokuments: 600, tas aparāts izspiež vienu lapu (A4 printētu) aptuveni minūtē. Arhīvā tie dokuementi nav īsti melnbalti, viņiem fonā ir laika zoba dzeltenais tonis, plus dažādi plankumi u.c. klekši, kas vēl paildzina skenēšanas aparāta darbošanos līdz gandrīz 2 minūtēm. Kad uzlieku 1200, tad vispār ir sajūta, ka tūlīt mani skenera drebēšana no datorgalda nodrebinās i monitoru, i procesoru, pie tam ir aizdoma, ka ilgi tas aparāts nevilks. Gribu arī zināt, kurš atļaujas dokumentus, kuru vecums ir ap 50-100 gadiem vienkārši bāztu kārtridžā, lai pats skeneris visu izdara; un ko tad ja ierauj un saplosa vērtīgo pasākumu? Tādēļ skenēt vajag no stikla. Ņemot vērā, ka vēl nepieciešams virināt vāku, nolikt taisni, tad ir vēl no svara, lai ātri dabūtu to dokumentu kādā arhīva formātā, piemēram, TIFF un miers.

Link to comment
Share on other sites

Man ir Canon CanoScan Lide 25.. Aprāts strāda diezgan klusu, vibrācijas minimālas.. tikko pamēģināju ieskenēt krāsaino Rigas Satiksmes maršrutu karti (uz 600 dpi).. Tas aizņēma mazliet mazāk kā 2 min..

Agrāk bija kaut kāds HP lēta gala, lūk tas gan salīdzinoši bija baigais mēsls.. bija jāgaida mūžība kāmēr lapa uzsils, ar šo Canon nav jāgaida vispār.. Vispār nesaprotu nafig tie 600 dpi - tas tač baigais klucis.. 300 dpi domājams ir pietiekami..

Labots - aywars
Link to comment
Share on other sites

Darbs tāds. Prasības tādas. Domājam par nākotni, tā teikt... Vajag ieskenēt apmierinošā kvalitātē, lai nekad dzīvē vairāk nebūtu nepieciešams dokumentu vēlreiz pakļaut ļoti traumējošam procesam: skenēšanai. Noskenē visparastāko lapu ar kautkādiem rokrakstiem, printējumiem, kādu bildi kādas 10 reizes. Izbalo tinte, papīrs paliek trauslāks. Un iedomājies, kas notiktu ar veco laiku dokumentiem, ja vairākas reizes bāztu uz skenera lampām? Vienkārši sabirztu putekļos. Tādēļ vajag vienreiz un sāpīgi, nevis pa bikiņam un daudzreiz, līdz nekas nepaliek. Tādēļ izšķirtspēja 600. Klucis jau baigs, piekrītu, bet pēc tam to kluci var locīt un lietot, kā vien vēlies, jēdzīgs mākslinieks no tā kluča var izcirst noformējumu grāmatai, ilustrācijai vai kaut kur vēl...

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Pag tev vaig skaneri ar automātisko padevi? Tie ir dārgi.

 

Principā derēs jebkurš vidusmēra skaneris. Iesaku canon - tie pietiekami ātri, kvalitatīvi un nav nekāda čakara. Tiem dārgākiem jau ir fīča skanēt negatīvus u.c. būšanas.

 

Esmu lietojis CanoScan Lide 60 un 500F. Visi viņi ir līdzvērtīgi. Ja uzliek maksimālo izšķirtspēju 1200, tad jau putekļus, papīra graudainību var saskatīt. Un vai tas ir vajadzīgs?

Link to comment
Share on other sites

Nu var nedaudz piemest budžetam , tad ņem EPSON 4990 - būs aparāts visiem dzīves gadijumā un ātrums arī nevājs ( http://www.unimag.lv/index.php?id=503&...726&do=item ) . Itkā , šim varot pat nopirkt atsevišķi to automātiskās padeves parikti. Nu , jā, tad gan vairs nebūs budžetā. Domāju, ka nopērkot šo , tuvākos gados neko citu nevajadzēs ( nu top modeļi nav, parasti , tjap-ļap taisīti). Par HP skaneriem- cik pieredze , tad vairāk problēmu , kā labuma ( bieži draiveri sakaujās ar citu iekārtu )

Link to comment
Share on other sites

Nekādā gadījumā nekādas automātiskās padeves. oxygen, photo skeneris nav nepieciešams, es saprotu, ka kruts, bet es tās foto opcijas neizmantošu.

Mezhavecis, skatos gan uz Canon CanoScan LIDE 500, gan uz Canon CanoSacn LIDE 600F. Vēl tikai jāatrod precīza informācija par ātrumu.

Link to comment
Share on other sites

Varonis

darbojos ar Canon scan Lide 30, pavisam pats lētais gals. skanē ātri, papīriem, dokumentiem der ļoti labi. grayscale modē darbojas pavisam pieņemamā ātrumā, uz 300dpi, kas ir pietiekams lai dokumentu pēc tam normāli izdrukātu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...