Jump to content

DAB radio Latvijā


fusio
 Share

Recommended Posts

 
Šī gada beigās VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (turpmāk – LVRTC), kas ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides nodrošinātājs valstī, plāno uzsākt digitālās skaņas apraides tehnoloģijas – ciparu radio -  testēšanu Latvijā, informē LVRTC.

 

http://www.lvrtc.lv/jaunumi/si-gada-beigas-lvrtc-uzsaks-ciparu-radio-apraides-testesanu-rigas-regiona

Link to comment
Share on other sites

...šobrīd, vienā tīklā var izplatīt tikai vienu programmu, savukārt digitālajā apraidē – līdz par 18 programmām...

 Un nonākam turpat kur TV - bezjēgā pārkompresēta mp3, labi ja pat 128 kbps, par kvalitatīvu  wav vai vismaz flac pat nesapņojot. Nu labi, ziņas u.c muldēšanu var klausīties kaut  vai 64 kbps, bet mūziku???

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

A kā savādāk piespiedīsi veco tantuku iepirkt jaunu rādio lai šis varētu LR1 klausīties? Un, ja tantuks pirks, noteikti ies uz Lattelekom, jo no turienes tantukam ir dekoders ar kuru skatās VTV.

Link to comment
Share on other sites

Gan jau LR1 tāpat pa gaisu arī paralēli FM laidīs. Vai tad ir kāds termiņš, līdz kuram jāizslēdz FM 88-108?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tur jau rakstīts, ka izmaksas esot plānots samazināt ar to DAB ieviešanu. Tā ka kaut ko jau atslēgs. Ja nespiedīs, kurš gan būs tas muļkis, kas pāries tikai uz DAB? Beigās maksās i par FM aparaidi, i par DAB, un būs tik dārgāk beigās.

Ja nebūs lēmums, ka ar tādu un tādu datumu slēdz ārā FM apraidi, tad neviens jau arī nepirks tā uzreiz tos DAB uztvērējus. 

Link to comment
Share on other sites

Nez cik maksās jaunajos auto DBA uztvērējus salikt? Jo galvenokārt iekš auto radžiņus klausās. Mājās un birojos galvenokārt interneta strīmus klausās.

 

Nodokļu maksātāji maksās, kāds uzvārīsies, kā jau LV pieņemts!

Link to comment
Share on other sites

Jaunajiem auto DBA mēdzjau būt(vismaz esmu manījis Rangeroverā, Volvo, VW un Audi), vecajiem - gan jau var iegādāties DAB 2 FM, vai uz lineāro...

Link to comment
Share on other sites

Pēc manas saprašanas, DAB ir miris formāts, ņemot vērā interneta pieejamību un arī paša DAb formāta ierobežojumus. Nav runa par to, ka tur MP3 128 kvalitāte, tā arī jau tagad tiek dzīta pa FM.

Vismaz Latvijas gadījumā, kur lielā daļā māju ir bezlimita internets, pat daudziem jau telefonā. Var tajā pašā auto palaist spotify vai tml. vai vienkārši radio interneta straumi caur BT uz auto sistēmu, un viss notiek.

Tādā ziņā FM ir daudz plusu. Kaut vai tas, ka to kā analogo signālu, var ķert kaut vai ar trokšņiem, bet kaut ko dzirdēt.

DAB tiek dzīts 2x vai pat 10x augstākās frekvencēs, kas nozīmēs vairāk raidītājus. OK, vienā frekvencē ar vienu raidītāju varēs pārraidīt vairāk kanālus, bet, lai nosegtu visu Latviju, to pašu nelaimīgo (atvainojos) pierobežu ar Krieviju, vajadzēs atkal vismaz 2x vairāk raidītāju. Pie tam, tam lauku cilvēkam atkal būs jāpērk jauna kaste, kam atkal nebūs naudas. Un tas cilvēks atkal klausīsies Putinu vai Lukašenko. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Radio liela daļa cilvēku parasti klausās mašīnās, neesmu sēdējis nevienā mašīnā, kurai no rūpnīcas būtu DAB uztvērējs... vispār, arī kurai aftermarket radio ar tādu būtu, šķiet, ka nē.

Link to comment
Share on other sites

Dab mašīnās diezgan sen ir, varbūt speciāli neesi vienkārši meklējis, UK paspēlējos ar DAB tēva mašīnā, kvalitāte ir labāka,bet meklēšana notiek ilgāk

Link to comment
Share on other sites

Jaunajām mašīnām ir DAB radio pieejams, LV tas parasti ir papildaprīkojums un diezgan dārgs. Tāpēc gandrīz neviens viņu nav ņēmies.

Aftermarketa radio ir ar DAB. Bet jaunajos auto ielikt citu radio parasti ir diezgan sarežģīti. Sākot ar to ka vieta fiziski nav paredzēta un beidzot ar integrāciju - vadība no stūres, info uz borta displeja.   

Link to comment
Share on other sites

Skatos jauno Audi A6 cenu - DAB +440EUR. Nāk komplektā tikai ar MMI Radio plus (781 EUR), kas nebūt nav tur dārgākais skaņas avots... Uz kopējās auto vērtības fona šis ir sīcene...

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

varenijs DABs ... Labi par to LR nav sāpes, neklausos, neinteresē.

Sāpe sākas par FM, ko gan jau ar laiku plānos izslēgt... Un tad būs jāmaina viss aprīkojums, virtuves radio, centrs, 2xauto radio (integrētie). Vai arī uzlikt tam visam siltu un mīkstu, sadzīt diskus, un laist pa riņķi ...

Lai gan ātri apniks.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jā, FM izrubīšana būs sāpe... īpaši vecajiem cilvēkiem. Kaut kā neticās, ka DAB radio varēs pa 10 EUR iegādāties, a FM radio var...

Link to comment
Share on other sites

Vai ta kaut kur pasaulē FM jau izrubīts? Esmu pārliecināts, ka valsts oficiālais radio priekš veciem cilvēkiem (mani tai skaitā), Latvijā tāds ir LR1, no FM nepazudīs. Nu un pārējos, ja ne caur DAB, tad caur mobilo netu varēs strīmot. Te jau visiem jauniešiem mobilais bezlimits.


Starp citu, mobilajiem ar OTG to ķīniešu USB puļķi ar DAB, DVBT,u.t.t. gan jau varēs piejaucēt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Vai ta kaut kur pasaulē FM jau izrubīts?

Ja var ticēt Vikipēdijai, tad drīz šur tur izrubīs.

 

Norway is the first country that has announced a complete switch-off of national FM radio stations. Switch off will start on 11 January 2017.

Switzerland has announced its plans for a progressive digital switchover between 2020 and 2024.

Other countries like Denmark and Sweden are evaluating a switch-off by 2022.

UK is considering a progressive switch-off in the period 2017–2022.

Link to comment
Share on other sites

Man vienīgajam šķiet, ka šitās 20+ gadus vecās tehnoloģijas ieviešana ir kārtējā sava/radinieku biznesa lobēšana? Cik daudz dzelžu ar DAB šobrīd ir brīvi (ne pasūtot) nopērkami LV?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Hehe, pameklēju googlē "DAB radio latvijā", otrais rezultāts - "DAB nebūs un nav vajadzīgs Latvijai jo pēc definīcijas ir sūds." :D

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vai te kādam gribās vai nē, DAB mašīnās jau liek, pagaidām par papildus samaksu, bet arī ABS tā lika, kamēr palika par standartu!

Link to comment
Share on other sites

Nu nez, 90to mašīnām jā, nav problēmu ielikt aftermarket radio, kas dajebko atbalsta, kas tik nepieciešams, bet jaunākām parasti tie radio viduskonsolē tie radio tik ļoti integrēti, ka nomainīt ir diezgan sarežģīti.

Link to comment
Share on other sites

Tu tiešām no krēsla nokriti? Kad to DAB pilnīgi ieviesies, tad visiem autiņiem tas DAB jau defaultā būs! :)

Link to comment
Share on other sites

DAB Eiropā ir jau labu brīdi. Visādā ziņā, lietotie autiņi, kurus tagad tirgo Latvijā, ražoti jau DAB raidīšanas laikā, bet to radiouztvērēji digitālo radio neķer. Ja rāčiņu nevar klausīties autiņā, tas nah** nevienam nav vajadzīgs. Protams, ir valstis, kuras pilnībā grib pāriet uz DAB, bet tā, sadrumstalotajā jevropā, vienmēr bijis. Franči savulaik uztaisīja savu melnbaltās TV standartu un pat ieviesa murgaino SECAM krāsu sistŗmu. Angļem  bija savs TV standarts. FM radio diapazoni arī atšķiras un tādus piemērus var atrast daudz. Beigās uzvar optimālais variants. DAB izstrādāja itkā kopīgi visai Eiropai, bet tais laikos internets vēl bija bērnu autiņos. Tagad internets ir pārņēmis visu mūsu dzīvi. Mobilajam internetam jau  ir atdotas gandzīs puse virzemes televīzijas frekvences un faktiski televīzija kā tāda ir pārcēlusies uz internetu. Nu kāds tur vēl DAB, kurā varēs klausīties tikai vietējās stacijas, ja internetā var dzirdēt visas pasaules radiostacijas un ar daudz labāku skaņas kvalitāti. Lelie onkuļi VRTC paspēlēsies ar DAB raidītāju, kurš būs nopirkts pa mūsu visu naudu un ar to arī viss izbeigsies. Neticum ka kaut viena komercradiostacija maksās vājprāta naudu par vietu DAB raidītājā. To jau ir pierādijusi digitālā televīzija. Jā, LR programas Rīgā uzraidīs un tas arī būs viss. īdzīgi, kā tas ir ar LTV. Tīri sporta pēc DAB paklausīsies atsevišķi radio fani un ko tālāk?. Nu nepirks pensionārs jaunu radio. Vēl nav aizmirsies aizvainojums, kad vajadzēja pirkt FM radioaparātu un mīļo VEV202 nolikt mājas paspārnē, ja nu vēl kādreiz noder.

Link to comment
Share on other sites

Tāds rādžs varētu strādāt kaut kādās amerikās, kur mob. nets vēl labu laiku būs draņķīgs. Visādi citādi - autiņš ķers 4G un pie viena tas varēs barot arī multimediju sistēmu. Vai arī vienkārši piemet trubu klāt un klausies, ko sirds kāro.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tāds rādžs varētu strādāt kaut kādās amerikās

 

Ja nemaldos, Štatos autiņos mēdz būt arī satelitradio, jo tik plašās un reizēm neapdzīvotās teritorijās virszemes apraidi grūti nodrošināt.

Link to comment
Share on other sites

Mani vairāk interesē izplatība šim DAB. Kādas frekvences taisās izmantot? Nebūs tā, ka Latgales nekurienes sādžā vienīgais esošais pensis, vairs nevarēs dabūt pārklājumu un tā vietā sāks sevi zombēt ar kaimiņzemes vatņiku propogandu? Paskatījos, ka cenas gan ir salīdzinoši augstas tiem DAB uztvērējiem, pat ķīnīzeru aliexpress.com Šis vairāk šķiet pēc kāda ierēdņa/ierēdņa tuvinieka bagātības iegūšanas projekta.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

sounDDesign

...šķiet pēc kāda ierēdņa/ierēdņa tuvinieka bagātības iegūšanas projekta.

+1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Šis vairāk šķiet pēc kāda ierēdņa/ierēdņa tuvinieka bagātības iegūšanas projekta.

Varbūt, ka kādam VRTC darbiniekam "paspēlēties" ar DAB radītāju tur ir kādas biznesa intereses, bet pārdot dažiem tūkstošiem simtiem pensionāru DAB uztvērējus, tur nekāds ilgstpējiegs biznesss nesanāks (pensionāri nav tā cilvēku kategorija, kurus interesē augsta skaņas kvalitāte - MP3 vs FLACK.).
Vienīgais veids kā šeit var taisīt "mazo biznesu" ir tad, ja valsts subsidēs DAB uztvērēju iegādi mazturīgajiem, pensionāriem, valsts un pašvaldību iestādēm, un konkursa noteikumi ir uzrakstīti vienam konkrētam piegādātajam. Citādi DAB tirdzniecības bizness nebūs ne liels, ne ienesīgs. Kamēr FM apraidi neatslēgs ar varu, tikmēr pensionāri tos DAB uztvērējus nepirks, bet kad pienāk FM atslēgšanas diena, tad var izrādītes, ka DAB izmantos vienīgi LR stacijas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Statistikai - Norvēģija nākošgad slēdz ārā FM, sākot ar janvāri no lejas līdz decembrim - kad pēdējie torņi ziemeļos tiks atslēgti. Jau tagad DAB+ ir labāk dzirdams kā FM jebkad ir bijis, bet nu viņi bagāti - var atļauties salikt, pie reizes visus tuneļus ar esot aprīkojuši. Viņi gan to dara dēļ tā, ka FM nebija iespējams tik precīzi visu noklāt un tur bija problēmas ar to raidītāju izvietošanu - tagad DAB+ būs visu un svarīgākais iemesls kāpēc - lai publiskā apziņošana varētu strādāt. Ja notiek kāds negadījums tunelī, tad avārijas dienesti var pārraidīt info tajās tuneļa antenās visās stacijas - paziņojot par briesmām n' stuff. Tāpēc tā principiālā FM izslēgšana, pārējās valstīs gan tas tik drīz nedraud - jo pat Vācijā - visiem ir skaidrs ka tuvākos 10 - 15 gadus fm vēl tiks raidīts.

 

Vēl viens moments - tagad Eiropā izplatās tāda sērga ar stacijām, ka raida tikai DAB+ vai tikai FM, un Šveicē esot reāls piemērs ar kaut kādu vācu x-mas šlāgeru staciju kuras dēļ penši reāli maina savus radio :) Mēs atkal tik bagāti neesam, bet nu mums arī kalnu nekādu nav - nebūtu tam jābūt tik dārgam pasākumam. Vēl viens moments par labu DAB+ ir ar tām antenām - tehniski var sariktēt ka visas galvenās šosejas un lielceļi ir ar perfektu pārklājumu, kas īsti labi nestrādāja FM - tā ir Eiropas pieredze.

 

Par to internetu 3G/4G - nu nedaudz BS tas arguments ir, jo no sabiedrības vienlīdzības un taisnīguma viedokļa, tas nav pareizi - un tāpēc arī visa Eiropa uz to tā pakāpeniski iet. Ko teiks tavi vecie - ja tagad izslēgs FM un nekas cits vietā nebūs un būs jāmācās kaut kāds Android-I-OS-Smart-F kaka? Tāpēc tas radio kā mēdijs nevar pastāvēt, ja tev ir jāmaksā par bezlimita internetu. Tas ir jau sen saprasts un pat rēķinot uz to kurš maksā par torņiem tu (3G/4G) vai radio - tik un tā radio sanāk izdevīgāk un to var klausīties visi. Un ne visur mums ir perfekts 4G, ne visiem operatoriem, ne visās vietās. Eiropā tas skaidrs ir vēl trakāk un tāpēc tur nemaz citu variantu nav. Par to interneta radio - Eiropas pieredze rāda ka lielākie interneta radio ir pirmie iekš DAB, jo iepriekš licenci tiem neviens nedeva :D

 

Tas ko var teikt viennozīmīgi - ir sācies pirmais sagatavošanās darbs LV ar DAB+, cerams tas nekļūs par kārtējo digitālgeitu un to nesabojās labu ideju jau pašā sākumā, mums tāda vēsture jau pietiek. Par FM izslēgšanu - nu nebūs tas pie mums nekad drīz, tuvākos 5+ gadus toč, ja ne visus 10. Kamēr sapratīs, apradīs, apspriedīs un apmocīs un pārrunās to DAB+ - paies laiks. Eiropas pieredze saka ka to vajag darīt pakāpeniski, un galvenais ir normāla sabiedrības diskusija par šo tēmu, lai visiem kļūst skaidrs kāpēc zeme ir apaļa un pasaule iet uz priekšu.

 

Pašreizējais mēģinājums ir pāris inženieru bīdīts eksperiments, par ko cepuri nost ka vispār kāds kaut ko organizē, par tā rezultātiem varēsim spriest pēc gada. No visiem eksperimentiem kas Latvijā notiek - šitas tāds piliens vējā vien ir. Cerams gan ka paralēli kāds kādus pētījumus arī uztaisīs - par to cik auto ir pārdoti, atrodas lietotajā tirgū un cik radio aparāti ir pārdoti LV, kuriem netīšām ir DAB, tas būtu tikai vietā. No šī mēs vairāk sapratīsim par to cik reāli tā antena strādā un cik tālu ķers un ar kādiem aparātiem ar cerams sarakstīs...

 

Eiropā ar tiem radio lielākie gļuki sanāca ar uztverošajām antenām, kur after-market segmentā kaut kādi galīgākie ķīniešu mēsli tika salikti, kuri neko neķer - tām mašīnām nācās mainīt antenas un pēc tam viss bija labi (Vācija).

 

Kopumā gaidam DAB+, es gan vairāk gribu redzēt reāli mašīnā to daļu ka tu ieslēdz staciju un braukā apkārt - un radio pats pārslēdzas starp frekvencēm, pašam nav nekas jādara, kas kā saka zinātāji - DAB+ strādā baigi ok, savādāk reāli besī RadioTEV, kā arī NABA's skaistos metāla rītus var noķert tik Rīgā, kā izbrauc ārā - tā prieki beidzās...

 

Ā un par tiem uztvērējiem - tas ir klasiskais gadījums - nav satura - nav pieprasījuma -> nebūs piedāvājums. UK tur pa EUR 20 var dabūt radio aparātu veikalā, tā kā kosmosa peļņas tur nekādas nesanāks - pie tik zemām cenām.

 

Par ameriku - tur pamazām HD radio taisa augšā, bet tam ir tie paši vēži kas DAB, bet ne DAB+ :D

Labots - Skeem
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

"Viņi gan to dara dēļ tā, ka FM nebija iespējams tik precīzi visu noklāt un tur bija problēmas ar to raidītāju izvietošanu - tagad DAB+ būs visu un svarīgākais iemesls kāpēc - lai publiskā apziņošana varētu strādāt."

 

Kas tas pa sviestu? Ir kaut cik nojēga par radioviļņu izplatīšanos, analogajiem un digitālajiem signāliem un niansēm, kuras ir uz 100 MHz un 200, kur būs DAB?

Link to comment
Share on other sites

Tur jau tas stāsts ka visa tā radio viļņu izplatīšanās un lietas - tajā DAB+ ir labāk atstrādātas. Par frekvencēm un lietām - ieteiktu palasīties šeit, mani personīgi tas galīgi neuztrauc, uz ātro atradu dokumentu par frekvencēm šeit, tur labi parādās pirmie bagātnieki, kur mēģināja DAB, tiem kam DAB+ sarakstā - skaidrs ka DAB izlaida, bet tiem ar to veco principā būs jāmaina :D

 

Tā sakot vēlreiz - ja kāds pamana ka pie mums stumj DAB, nevis DAB+ - tad gan gatavojiet ķieģeļus :D

Link to comment
Share on other sites

"Tur jau tas stāsts ka visa tā radio viļņu izplatīšanās un lietas - tajā DAB+ ir labāk atstrādātas."

 

Tev ir pieredze, vai balsties uz lasīto?

Link to comment
Share on other sites

Biju izstādē, satiku tos radio guru cilvēkus no Norvēģijas, Beļģijas, Nīderlandes un liekas UK tur arī bija viens, no sarunām ar viņiem sapratu ideju - vajag vairāk raidītāju, bet mazākus un tur kaut kas bija par frekvenču pārklāšanos vai ko tur kas atšķiras starp abiem - vvz, mani tas neinteresē - tās ir cita līmeņa gīku lietas. Man interesēja ko tas reāli nozīmē = sapratu ka tas vienkārši ir nostrādāts, bet problēmas ir ar ieviešanu visur dēļ tā ka zeme ir apaļa un cilvēki ir tik gudri cik viņi ir. Paturpinot gudrības tēmu - vēl uzzināju no sarunām ka Vācijā sāk testēt HEVC tv apraidē, bet gļuks gan sanācis ir ka 4K nevar palaist dēļ kaut kādām lietām ko nebija līdz galam izdomājuši - esošie HEVC balstītie risinājumi 4k nevilkšot - par ko Vācieši esot ne tik ļoti priecīgi... offtopic off.

 

Es nav inženieris -> par to kas tur tāds atšķirīgs -> jāmeklē kāds kurš to reāli dara, cik saprotu tad LV drīz pirmā pieredze būs - tik nez vai tie pārstāvji ir šī foruma biedri. Man svarīgi bija saprast uz kurieni tas viss bīdās un kādos audio standartos tas viss iekļausies (hint: -23LUFS, bet apraidē cels augšā uz -16LUFS, kamēr vēl būs FM, pēcāk pēc varēs pāriet uz to studijas līmeņa kvalitāti - nevis to sakompresēto mēslu ko mēs tagad dzirdam. Kvalitātes ieguvumi digitālajā būs un tas DAB+ nemaz nav zemē metams, galvenais lai nesalaiž dēlī tās loudness lietas - tā ir lielākā sāpe pārejā uz DAB/DAB+ slēdzot uz FM - tas brēc, slēdzot uz digitālo - tas ir kluss, tāpēc to digitālo sākumā spiež uz augšu, bet ir vienošanās ka studijā tiek strādāts tajā pieņemtajā standartā un tiklīdz apraide būs attīstījusies - tā varēs pāriet uz pilno dinamiku visur. Tas EBU R128 jau vairākos Eiropas radio tiek izmantots pilnībā visā procesā, tik cik beigās stāv kompresors un rauj uz augšu to visu (tā ļoti novienkāršojot).

Link to comment
Share on other sites

Skeem, skaņas kvalitāte DAB+ radio ir tieši proporcionāla bitraitam, bet neviens tak neraidīs ar 320kbps. Visdrīzāk maksimums būs kādi 96kbps un tā nu nav skaņas kvalitāte. Tas ko Tu stāsti, ir skaņas apstrāde pirms raidītāja. Tu vari nez kādu kruto procesoru saregulēt ļoti pareizi, bet zems bitraits sapis skaņu tā, ka pilnīgi pofig kāds tur līmebis un kāda kompresija.

Cik saprotu, DAB raidītājs būs tikai Rīgā, tā kā pierobežā var nesatraukties, tur nekā nebūs. Domaju, ka jau Ogrē, pirmajā stāvā, būs problēmas digitālo radio dzirdēt. Vismaz pēc citu valstu pētijumiem, tā sanāk. Lai normāli noklātu visu valsti, vajag daudz vairāk raidītājus. Varbūt ne tik daudz kā mobilajam telefonam, ber ar VRTC torņiem točna nepietiks. Tas nozīmē, ka vajag papildus raidītājus, kuri nav tie lētākie, vajag celt vai īrēt torņus un uz tiem padot signālu. Es protams daudzko nezinu, bet neticu, ka DAB apraide sanāks lētāka, kā analogajā FM. Vismaz VRTC jau nu točna nē. To jau pierādīja digitālā televīzija.

Jā, jau labu brīdi pieejami stacionārie interneta radiouztvērēji un ar tādu jebkurš pensionārs tiks galā. DAB+ ieviešana ir naudas izmešana vējā. Tur musdienās principā nekas labs nevar sanākt

Link to comment
Share on other sites

 

 

un ar tādu jebkurš pensionārs tiks galā.

 

te ir tāds Didzis dzirdēts sakām, ka gandrīz neviens pensionārs nespēj pa jaunu pārskanēt kanālus, ja notiek izmaiņas virszemes tv.

Link to comment
Share on other sites

Didzis, par bitreitiem tā gluži nebūs, ka jo augstāks bitreits jo labāk skan - viss atkarīgs no kodeka. Teiksim augstāka bitreita MP3 skan sliktāk par zemāka bitreita AAC. Neesmu iedziļinājies DAB, tomēr iespējams, tur būs bitreiti kuriem vismaz frekvenču diapazons būs labāks, kā pašlaik FM... testi rādīs.

Link to comment
Share on other sites

 

 

gandrīz neviens pensionārs nespēj pa jaunu pārskanēt kanālus
  Mazdēls uzslēgs LR1 ko tur vairāk skaņot.

 

iespējams, tur būs bitreiti kuriem vismaz frekvenču diapazons būs labāks, kā pašlaik FM
  Brīnumi šai pasaulē nenotiek. Esmu klausījies zviedru DAB+ radio un skaņa ir sūdīga. Domā latvju bāleliņi raidīs labāk par zviedriem. Nu nevar vienā MIX sabāzt 18 programas, ar labu skaņas kvalitāti, un viss. Nevienam jau kvalitāte neinteresē, ka tik programu vairāk un attiecīgi arī naudas vairāk. Lattelekoms, virszemes televīzijā, jau to ir pierādijis.
Link to comment
Share on other sites

"Neesmu iedziļinājies DAB, tomēr iespējams, tur būs bitreiti kuriem vismaz frekvenču diapazons būs labāks, kā pašlaik FM... testi rādīs."

 

Nu tad labāk iedziļinies. :D

Link to comment
Share on other sites

Kamēr nav zināms kas tieši mums būs, nav vērts iedziļināties :)

Link to comment
Share on other sites

frekvenču diapazons būs labāks

 

nu man pilnīgi pofig kādā frekvencē dīdžejs(diktors) laikaziņas nolasa. A muzārs man pašam savs.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...