Jump to content

kuru 32" LCD labāk


feeliks
 Share

Recommended Posts

Sakaumā jau domāju kādu tācu reāli kadi 700 par Full HD jāmaksā tad jau labāk 42" un tā suma ap kadiem 700

800 Ls tā nu izdomāju pagaidām nopirkt kautko no passiem leetakiem 32" līdz 400 un pec kada gada diviem tad jau būs cenas un tehnoloģiju zinjā labāks piedāvājums

Link to comment
Share on other sites

Iesaku nedaudz pielikt un ņemt LE-32R81B vai 2B , tam ir lielāks kontrasts un lielāks sānu redzamības leņķis, veikalā tas bija vienīgais, ko redzēju normāli no sāniem. Maksā arī pašlaik sākot no Ls 403,99 http://cenugids.lv/?q=+LE-32R81B&sm=&a...mp;pt=&sc=1 Salīdzinot ar veikala Via**t uztvērējam pieslēgto, mans Optibox ,izrādās, dod labāku bildi un esmu apmierināts, kā tas rāda, pat LTV3 ir gandrīz normāla bilde, nerunājot par Premiere vai NTV+ filmkanāliem.Arī labi DVD ir OK.Kolēģim ir minētais LG TV ar Viasatu un TV jau nav ne vainas, pie laba signāla visi rāda labi.Bet tas Full HD , vismaz man, nebūs vajadzīgs, kamēr Latvijas kanāli neies tādā kvalitātē ...

Link to comment
Share on other sites

Es neņemtu 32'', tikai lai būtu LCD. 32'' = 16:9, kas nozīmē, ka nekropļojot tu saņem aptuveni 26'' attēlu un melnas malas (KURO taisa pelēkas malas skatoties TV un melnas, ja signāls nāk no PC un DVD). Vai arī baisos 16:9 resnuļus pa visu ekrānu. Vai arī nozāģētu daļu no attēla augšā un apakšā. Izvēlies!

 

Ja tiešām vecais labais CRT ir sadedzis/uzsprādzis/noslīcis, tad tikai skaties uz LCD. Un, manuprāt, sākumā minēto negatīvo aspektu dēļ nemaz zem 42'' LCD nav vērts ņemt, jo iegūtā attēla izmērs ir neatbilstošs samaksātajai naudai!

Link to comment
Share on other sites

Tikai viedoklis no novērotā veikalos - lai kā arī būtu attīstījusies LCD tehnoloģija, bildes kvalitāte ne tuvu nestāv klāt CRT. Monitors LCD OK, TV sucks. Plazminieki vai kā viņus tur (ne LCD) tiem vismaz bilde kaut cik ciešama.

Link to comment
Share on other sites

bl.. veel viens gudrinieks.. "piemet 100 ls un un noperc to tur"... piemet veel 150 ls un un noperc to tur citu.. bl tu domaa, ka tas visiem ir tik vienkarsi - piemest 100 ls?? tu domaa, ka cilveeki aiz labas dzives izvelas 32'' nevis, piemeram, 42''? te tika prasits viedoklis par 32'' un 400 ls nevis par to ko veel vareetu nopirkt piemetot 100 un pec tam veel 100 un veel hvz cik..

 

ne jau visiem ir bezizmera maks..

Link to comment
Share on other sites

paliigs es a taa kaadreiz domaaju :) peec philips 37 9 seerijas iegaades ... crt izskataas taadi mazinji un masiivi vienlaiciigi ....

a pa teemu ... pa 400 Ls buus gruuti kaut ko atrast ;) droshi vien ka samsungu :) veel uz 32 collaam bilde i cieshama :grin:

Link to comment
Share on other sites

a kaads ir meegjinaajis CRT telljukam barot, piemeeram, word dokji no kompja iekshaa caur svideo? :D atteela kvalitaate ij ne saliidzinaat ar CRT moni :D

Link to comment
Share on other sites

a kaads ir meegjinaajis CRT telljukam barot, piemeeram, word dokji no kompja iekshaa caur svideo? :D atteela kvalitaate ij ne saliidzinaat ar CRT moni :D

 

Caur S-video/AV vienkārši briesmīgi uz 32" teļuka.

Link to comment
Share on other sites

hmmz - nu CRT TV priekš WORD... nu paprovēju caur HDMI. Nu ne WORD , bet vispār kompja ekrānu, jo kamēr bakstijos ar kompja setingiem, līdz sanāca ka bilde tik uz TV -grib vai negribi nācās bakstīties tālāk lai dabūtu bildi uz moniatora, izmantojot TV ekrānu. Nu nav domāta lai strādātu ar teksta dokumentiem (laikam tomēr tā videokarte uz TV to bildi kautkādīgi apstrādā ) . Ja no videokartes nāktu RGB , tad varbūt būtu pavisam OK . Vismaz kad no Baltkom dekodera pieslēdzu to CRT TV pa RGB, biju gar zemi . Visādi uzraksti , teksti utt, ko raida TV savās bildēs, nu vienkārši ideāli ( Philips 29 PT 9521 ) . Vispār baigi apmierināts , ka nenopirku LCD pa 800Ls, bet CRT pa 150 Ls. Kad tas CRT būs nebaudāms ( domājams ka vismz pēc gadiem 5-10, jo veco PSRS Rubin 381 tā arī , 20 gadu laikā nepiebeidzu ...) , tad jau varbūt būs LCD (vai OLD) , kas būs bez patlabam pieejamo LCD trūkumiem ( tā tehnika attīstās ne pa jokam). Nu jēga LCD , tagad, ja skatās HD (pie tam full), bet kur tad tādu reāli rāda...

Link to comment
Share on other sites

cik buuts elkoraa u.c. bodees, tad uz jautaajumu, ko labaak izveeleeties, vairumaa gadiijienu sekos atbilde no "daargaa gala" :D protams, ka paardeveejs ieintereseets paardot daargos produktus, no kuriem lielaaka varka sanaak, lai arii procentuaali uzcenojums vienaads un atkratiities no akcijas suu, kameer tos veel kaads peerk ... ok, daargaaks biezji vien ir arii labaaks, tachu paardeveejs reti kad domaas par price/performance, kaa arii par to, kas buutu labaaks konkreetajam pirceejam un taa vajadziibaam :D nju vismaz attieciibaa uz shirpotrebu taa ir toch :D

Link to comment
Share on other sites

Paņem mazo plazminieku.. ir takš līzingi tagad arī... turklāt tev jau ir puse no summas labam plazminiekam.

 

Neredzu jēgu tādu lielu piķi (vismaz tā izklausās priekš tevis) tērēt uz relatīvi `veco` tehnoloģiju.

 

Vai nu plazma, vai nu OLEDs jāgaida... citos gadījumos ja esi nabags - naudas izšķiešana (laikam pareizi uzrakstīju?)

Link to comment
Share on other sites

Tikai viedoklis no novērotā veikalos - lai kā arī būtu attīstījusies LCD tehnoloģija, bildes kvalitāte ne tuvu nestāv klāt CRT.

 

Ja runa iet par video un TV skatīšanos, tad protams. Bat ja par DVD un Blu-ray, tad nu gan nav tiesa.

Uz CRT starp video kaseti un DVD disku, parasti, ir maza starpība, bet uz LCD video ir krietni sūd... sliktāks, bet DVD... CRT pat sapņos nerādās, tas, ko LCD mierīgi dabū no DVD diskā laukā.

 

32'' LCD ir laba izvēle un protams, ka ir vērts pirkt. Ja ir lieki ~300LVL, tad labāk 40'' un + :-D

Un par pieslēgumiem... ja grib slēgt klāt pie LCD datoru, tad LCD jāņem ar PC ieeju (ir vispār modeļi bez?). S-Video ir ''ielāps uz ielāpa''. Šo tekstu es rakstu (un lasu) atrodoties 3m attālumā no ekrāna pa PC saslēgumu, ja saslēgums būtu S-video... es ar asarojošām acīm sen jau būtu izslēdzis TV.

Kopumā... kopumā var teikt, ka LCD parāda par ko ir maksāta nauda, ja izmanto HDMI vai PC savienojumu. Ja saslēgums ir Scart, komponent., vai parastais (RCA), par S-Video nemaz nerunājot, tad var rasties iespaids, ka CRT ir krietni labāks.

P.S. Par HDMI un kabeļa ietekmi uz attēla kvalitāti ir atsevišķas tēmas vērta saruna 8)

Link to comment
Share on other sites

Sāku uzmanīgāk pētīt D-SUB ( analogo moniatora savienojumu ) un sapratu , ka tas ir tas pats (ar papildus datu vadiem) RGB savienojums . Tagad skaidrs kāpēc bija tāds efekts kad TV no dekodera pieslēdzu caur RGB . Ja kas , tad tanī SCART savienojumā var būt gan RGB , gan bez ( nu jāskatās kas ir TV aprakstā) . To tik sapratu , kad pētot tā GLOBAL 300 dekodera uzstādijumus pārslēdzu no CVBS uz RGB- rezultāts ir fantastisks. Tas tā , varbūt kāds skatās TV no tā dekodera un 'izmanto defoltētos iestādijumus, bet ir iespēja dabūt 'pulku labākas kvalitātes bildi ( tas gan , man , CRT TV gadijumā, bet domāju ka tas pats arī LCD, ja tik pats TV , caur SCART ņem RGB)

Link to comment
Share on other sites

Uz HD-ready LCD TV, savienojums caur D-Sub dod izšķirtspēju - 1024 by 768 pixels, RGB - 720 by 576 pixels, signāla progresīvā izvērse caur RGB savienojumu nav iespējama.

Link to comment
Share on other sites

Runaajot par S-video, kaadas vel varetu buut alternatiivas, lai sajuugtu pc ar crt tv? Vai kaut kaads DVI->RCA/DVI->Scart parveidotajs varetu nodroshjinat augstakas klases bildi?

 

- Laikam samekleeju :)

Buus jasoljo peec VGA-Scart vada :]

Labots - Ziedonis
Link to comment
Share on other sites

shodien apcholeeju dazus 32" LCD, 7 seerijas philips telljukiem SD bilde bij suudiigaaka, tjip kluciishi ik pa laikam ieziimeejaas, kameer blakus esoshie LG un Samsungi nekaadus kluciishus uz ekraana neziimeeja ... viens gan skaidrs, ka SD bilde nav ne saliidzinaama ar to kas redzams uz blakus esoshaa 32" CRT telljuka ... uz LCD kaartiiga miglu bilde :( bet nu atkal HD bilde uz parastaa telljuka ... :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...