Jump to content

hdtv skatiishanas, piesleegshana, dtv, utt


Riverx
 Share

Recommended Posts

Ir tadi vairaaki jautaajumi.

1. Balcoms piedaavaa savu digitaalo TV (dtv) nezinu kaadaa vinja tur izshkjirtspeejaa naak, bet mans samsung le-37m87, kuram ir iekshaa dtv uztveereejs, piesprauzhot baltcom kabeli atrod shos visus kanaalus (120 laikam) taalaak ir taada probleema - kanaali ir sakodeeti, iznjemot lnt, tv3 un veel dazhus. Ja laizh caur Baltcom dekoderi visu, tad ar to baltcom kartinju vinsh normaali visu atkodee, tachu tv ir savaadaaks slots, liidz ar to, kartinja tur neder, vajag kaut ko savaadaaku. Varbuut kaads zina ko tur vajag, ir saskaaries ar sho, varbuut ir paarveidotaaji, vai veel sazinkas, kas dereetu tam samsungam.

 

naakamais ir par hdtv

tam televizoram ir VGA un HDMI ieejas. Kompim ir vga un dvi izejas. Kaadu kabeli pirkt? vga - vga, vai dvi - hdmi? ir kaut kaada atskjiriiba?

 

Tad veel jautaajums par taam hdtv filmaam. Kur lai vinjas inetaa uzrok? kaut kaads torrentos (neesmu vinjus lietojis, tikai dc zinu) ? Tellzinsh fullhd, tapeec gribaas arii attieciigu filmu dabuut (1920 x 1080), kompim arii itkaa vajadzeetu visu vilkt.

 

Taatad varbuut kaads var kaut ko gudru un lietderiigu pateikt.

Link to comment
Share on other sites

par pirmo nepateikšu,bet forumā jau bija līdzīgi jautājumi.

Par otro... nopērc DVI=>HDMI pārveidotāju un HDMI kabeli.Ar to pietiks.Tikai skaņu analogi laid,uz tumbām vai kā citādi.

Savukārt FullHD filmas,neripotas sver ap 30gb viena.Un nemaz tik bieži neparādās.ripi uz mkv ir cita štelle,bet tas nav fullHD

Link to comment
Share on other sites

nē,ok,ir 1080 ripi,bet es jau tieši arī gribēju teikt,ka rips jau nav tas pats,kas orģināls.

Link to comment
Share on other sites

Un kaa tur ir ar to baltcom un dtv. Itkaa ir kaut kaada Conax CI karte, kura laikam ir pcmcia(cik noprotu tad taads ir tas caurums telzinjaa) un tad nu tanii kartee var iespraust to baltcom plastikaata karti un itkaa visam buutu jaastraadaa.

Varbuut ir kaads, kuram tas ir izdevies?

Link to comment
Share on other sites

nu par pcmca es šaubos, bet vispār to karti sauc par CAM moduli. vajag conax 7. versiju ..un attiecīgi iekšā tajā modulī spraužas baltkom karte.

cita lieta, ka pat baltkoms nevar pateikt, vai šajā gadījumā viss strādās normāli..vai būs visi kanāli, un parējās fīčaz.

vēl jo vairāk tas CAM modulis ap kādiem 50 ls maksā. Toties nevajadzēs 2 pultis lai ieslēgtu tv!

Labots - PLB
Link to comment
Share on other sites

Ja gribi kvalitatīvu bildi, tad tikai ar CAM moduli. Tad Tev tiešām būs digitālā TV. Ja bildi ķer ar Baltkom ārejo kastīti tad tam ārā nāk tikai analogais signāls un kvalitatīva bilde, uz jaunajiem LCD un plazmas TV, nav iespējama principā. Protams, Maltkoms nav kvalitātes etalons, drīzāk gan otrādāk, bet pārdzīt ārejā dekoderī digitālo signālu analogajā un teļukā to atpakaļ digitālajā, ir vienkārši stulbums.

tolx pareizi saka, normālas kvalitātes HD bilde sākas tikai ar vairākiem desmitiem gigiem informācijas.

Link to comment
Share on other sites

b man tas slots teļukā ir..bet ar balkomu neko nevar zināt. negribas tos 50 ls par cam eksperimentiem ziedot. īstenībā pat velns ar to otru pulti, pats stulbākais, ka tie veči kantorī nekadu normālu ārējo kasti arī nevar piedāvāt vai ieteikt :evil:

Link to comment
Share on other sites

Varbuut ir kaads barinsh beedu braalju, kas ir gatavi eksperimentam kopaa samesties. Nu piemeeram ja neies, tad nu uz visiem 50Ls taads fufelies vien buus, bet ja ies, tad buus kewl visi varees iepirkt taadus.

 

Vai arii varbuut kaads straadaa SAT veikalaa un var man iedot kaut pa 5Ls notesteet, ja straadaas, tad samaksaashu paareejo veertiibu, jo nu 50Ls nav daudz, bet taa tiiri izmest arii negribaas.

Link to comment
Share on other sites

Tak sarunā bodē. Samaksā pilnu vērtību, bet lai nesit kasē, ja viss kārtībā, tad bodniekam arī viss OK, bet ja Tev nekas nesanāk, tad stiep atpakaļ un no pārdevēja paņem naudu . Atstāj šim priekš pusdienām un klreņķiem kādus 3-5Ls un abas puses būs apmierinātas.

Link to comment
Share on other sites

daži ripi gan ir 1080, bet tas jau ir divx nevis hd video.

Ir HD vai nav - to nosaka attēla rezolūcija, ne kompresija.

Pie attiecīga bitreita var dabūt arī smuku DivX HD bildi.

Link to comment
Share on other sites

Jautājums uz aizbēršanos - vai kaut viens no zagto "HD" xvidu apoloģētiem ir nolicis blakām HD-DVD/Blu-Ray un no viņa taisīto ripu, ka tik pārliecināti apgalvo ka nekādu atšķirību nav?

Link to comment
Share on other sites

Nu es, piemēram, nesaku, ko konkrēti vajag ņemt un zagt filmas un kompresēt uz DivX/Xvid.

Var jau ņemt kaut HDCAM-SR ierakstu un taisīt no tā DivX Full HD 1080p video. Tikai jārēķinās ar to, lai dabūtu labu bildi, vajadzēs lielu bitreitu.

 

Arī no Blu-Ray/HD DVD ripotu video var pārkodēt uz DivX/Xvid tā, ka izskatās ļoti pieklājīgi. Tikai atkal - vajadzēs lielu bitreitu (precīzus ciparus nezinu) un gala rezultātā var gadīties, ka faila izmērs diži no orģināla neatšķirās vai arī pat ir lielāks.

 

A tās netā slaucamās .mkv utt drazas jēga ir HD bilde pie salīdzinoši mazāka izmēra (lai nebūtu jāslauc 15+ Gb), kodējuma kvalitāti nosacīti atstājot otrā plānā.

 

Bet IMHO tāpat drīz populāri būs arī pilnizmēra nepārkompresētie HD ripi.

Tas ir tāpat kā ar Divx'iem un DVD imidžiem - pirms dažiem gadiem vilkt 7 Gb DVD imidžu likās kaut kāds vājprāts, abet 700 Mb Divx video tāds nieks vien bija. A tagad DVD imidžu vilkšana ir kļuvusi par zagļa ikdienu (turklāt klāsts ir daudz plašāks) un tāds 700 Mb fails vispār viens pūtiens...

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

700Mb divx salīdzinot ar DVD no kura tapis, mēreni iesakoja. Uz aci varēja redzēt kompresijas artefaktus šim jaukajam kodekam.

Xvids no bitreita virs 4Mbps praktiski neko neiegūst, jālieto H.264 vai AVC.

Un pats galvenais - rokām jābūt taisnām. 99% netā atrodamo drazu ir kompresētas ar vienas pogas tūļiem, kuri to veic ar miesnieka cienīgu precizitāti - šņik-šņak un no 25-50GB HD paliek pāri 2-4GB "HD" xvids.

Es reiz ņēmos mazliet ar viena 5min gara videoklipa noripošanu un enkodēšanu. Uz DVD tam klipam bitreits bija pāri 8Mbps. Pirmais rezultāts mani nošokēja - kvalitāte bija vienkārši pretīga...

Kādu laiku paņēmos un izdevās dabūt puslīdz ciešamu rezultātu, un iegūt sapratni ka ripošana nav nemaz tik viegla lieta.

Taču vairums to veic tieši ar šiem vienas pogas tūļiem - iebaro ieejas failu/disku, norādi formātu, nu labi ja vēl skaņas un video bitreitu paprasa un aiziet...

Link to comment
Share on other sites

Laimīgi gan tie cilvēki, kuri neredz visu to DivX/Xvid zemo bildes kvalitāti.

Link to comment
Share on other sites

Didzi - nu, nu. Kā jau augstāk minēja - HD un augsta bitreita DivX ir teju tikpat baudāms kā MKV...

Link to comment
Share on other sites

Tak ne par to ir runa. Ja tā filma aizņem 30 gigus, tad jau bilde būs ciešama, bet ja kāds man grib iestāstīt, ka HD filma tik pat labi izskatās saspiesta uz kādiem 2-4 GB, tad tiešām es brīnos par cilvēku zemajām prasībām pret bildes kvalitāti un pofig ar ko un kā tā bilde saspiesta.

Link to comment
Share on other sites

Riverx

Nezinu pat vai jēga atbildēt, iepriekšējā vietā ar līdzīgu jautājumu tik iespamoji un atbildes laikam nelasi.

 

Ir CAM moduļi pieejami EBay, pašam viens ir pasūtīts, izmaksas ap 15Ls. Ir arī cilvēks, kas teicās to izmēģinājis un kodējums gājis, tikai problēma, kas visiem - rāda tikai dažus kanālus. Nezinu kas tev par super TV, ja godīgi, manuprāt, esi pirmais, kuram uztver visus.

Link to comment
Share on other sites

Man ar SONY 32S3000 arī uztver visus tos pašus 120 Baltkom kabeļ kanālus, tāpat kā ar no viņiem pirkto dekoderu SAMSUNG DTB-9401Z, tā kā teorētiski ar CAM moduļa pievienošanu TV nevajadzētu būt problēmām.

Bet mani no CAM moduļa iegādāšanās pagaidām attur divas lietas - kvalitāte attēlam skatoties LTV testa signālu analogi un digitāli pa kabeli ir tāda, ka digitāli caur ārējo dekoderu ar RGB savienojumu mazliet vairāk mirgo smalkās testa līnijas salīdzinājumā ar digitālo signālu pa taisno uz TV, bet pa analogo signālu caur kabeli nekas nemirgo un krāsas visur šķiet ir vienādas. Tā kā vismaz ar Baltkom pārraidīto signālu, atšķirības attēla kvalitātē starp skatīšanos caur ārējo dekoderu vai pa taisno uz TV, man šķiet minimālas.

Bet ir viena cita atšķirība - skatoties 4:3 formāta attēlu ar digitālo signālu vai analogo pa taisno uz TV uztvēŗēju, attēls uz 32 collu ekrāna ir par 6cm šaurāks nekā skatoties caur ārējo dekoderu, izrādās TV uztvērējs apgriež attēla sānu malas, bet uzstādot ārējo dekoderu 16:9 formātā, visas 4:3 formāta pārraides iegūst mākslīgi uz sāniem neizstieptu papildus attēla daļu.

Link to comment
Share on other sites

Par HDMI pievienojumu no kompja. Ja grib arī skaņu un videokarte ir ATI HD2xxx , tad jāperk speciāla pāreja kurai var pieštepselēt HDMI vadu , pie tam speciāli ATI kartēm. Ja nopirksi vienkārši vadu kur vienā galā tas šteselis kā videokartei, bet otrā HDMI, ko štepselēt TV, no skaņas nekā (tie gudrīši no ATI , vienkārši uztaisijuši tā, ka jālieto gals , kurā ir viena mikrene , kas apstiprina ka tas domāts ATI).. Sīkāk var palasīties šeit http://people.overclockers.ru/vick/record9 ( nu rakstiņš par to kā pašam apiet to jautājumu, bet uzskatu ka nav jēgas krāmēties, jo tā pāreja brīvi dabūnama un maksā no 3.5 Ls)

Par pārliecību vai ar vispār ķers TV tos digitālos kanālus (arī vai ir jēga pirkt CAM). Ja tas TV atrod tos 120 kanālus ( kaut lamājās ka nav pieejas), tad jau būs OK ( nu kad ieliks to CAM moduli un piejas karti). Tik tam CAM modulim jābūt priekš CONAX 7 ( nu laikam arī iet , ar CONAX 5, bet paši Baltkom saka ka vajag 7) . Ja neatrod neko vai tik dažus, tad jau ir problēms , jo var gadīties , ka konkrētā TV modelis neķer tanī Balkom diapazonā.

Link to comment
Share on other sites

Tas nav nekāds Baltkom diapazons, bet visā Eiropā pieņemti kabeļtelevizijas kanālu diapazons. Televizorā jābūt DVB-T un DVB-C uztvērējam. Ja dzīvo daudzdzīvokļu mājā, kur pieejams kabelis, tad pirkt TV bez kabeļkanālu uztvērēju ir vienkārši stulbums. Es vispār bijau pārsteigts, ka mūsdienās pārdod televizorus bez DVB-C, bet, kā izrādās, var nopirkt televizoru vispār bez DVB uztvērēja.

Link to comment
Share on other sites

Njā , tur jau tā nelaime ka tas ir KABEĻDIAPAZONS, nevis parastais . Ja stingri skatās, tad DVB-T ir paredzēts parastajam , bet DVB-C ir kabeļdiapazonā ( tomēr tie standarti ir atšķirīgi un Latvijā diezin vai kāds , pa kabeli , raida DVB-C standartā). Diemžēl Baltkom raida DVB-T standartā , bet sanāk DVB-C diapazonā (nu vismaz , ja ir tā viņu individuāla antena ar pārveidotāju no 2,4 GHz). Bet kas ir TV, tad veikalā jau grūti , parastam cilvēkam, uzzināt. Tie pārdevēji pat lielveikalos tipa Elkor, iepleš acis un sāk sacerēt ,uz ātru roku, muļķibas, ja klients uzprasa kautko vairāk par cenu :mrgreen: . Piedevām arī ražotāji ir labie-lai skatītos ( t.i. TV ķertu) ciparu TV, bieži vien , TV uzstādijumos ir jāuzliek diezin kāda valsts nevis Latvija ( nu OK , varbūt tas ražotājs nezin kas ir Latvija, takšu varēja vienkārši Eiropa)

Link to comment
Share on other sites

Nu nav tik traki, ja uzķer domu, ka nepietiek vienkārši digitālais uztvērējs, bet vajadzīgs tāds kuram ir slots, lai būtu kur ievietot viedkarti. Tātad prasām veikalā, kur ir vieta, lai varētu ievietot kartiņu, kamēr neatrodam - nepērkam.

Vismaz SONY mājas lapā ir kārtīgi uzrakstīts, kuriem modeļiem ir tikai digitālais uztvērējs un kuriem ir arī slots CAM modulim, lai varētu skatīties TV kabeļ operatora kodētos kanālus. Nu un tā kā Baltkom un Hannu Digital pašreiz ir viens un tas pats, tad ar to pašu dekoderu ar CONAX 7, var skatīties gan Baltkom digitālo, gan Hannu Digital ētera signālu.

Link to comment
Share on other sites

interesanti, kāpēc te visi muld par kaut kādiem 2 gb hd divx ripiem. es ar hd ripu vākšanu aizraujos kādu otro trešo gadu. uz cietņiem tusējas pārsimts hd ripi. no tiem 2 gb nav neviens, ir 4,3 gb un vairāk. un no tiem divxā ir kādas divas trīs filmas. viss pārējais ir h264.

Link to comment
Share on other sites

Tie kabeļu operātori, kuri raida kabeļkanālos visi strādā DVB-C standartā. Tam par iemaeslu ir divas lietas. Pirmkārt, aparatūra tiek pirkta Eiropā un tātad tie izgatavota atbilstoši Eiropas standartiem. Otrkārt, kabeļoperātorus uzrauga elektrosakaru inspekcija un nepieļauj nekādas novirzes no standartiem. Ar Baltkomu nav nekādas problēmas, problēmas ir paglupos pircējos, kuri uz ziemassvētkiem televizorus pērk kā maizi, bet pēc jaunāgada uz pohām saprot, ka nopirkuši galīgu sū** bez DVB-T un DVB-C uztbērēja CAM moda slota.

vienais, kompresē kā Tu gribi to HD video, vienalga saspiesta video kvalitāte ir briesmīga, bet tas jau atkarīgs no skatītāja prasībām. Ja tā plastmasas nedzīvā bilde uz liela ekrāna apmierina, tad man tikai prieks par to.

Link to comment
Share on other sites

Nu , Didzi , nejaukt diapazonu (uz ko arī licenze) un standartu (visādas sīkas nianses signāla). Tam DVB-C standartam bija kaut kāda atšķirība modulācijā. Vismaz, mana Tv kartiņa , kas ir DVB-T , ķer tos kabeļa digitālos ka nemetās, bet citur (piemēram Kijevā) , kur kabeļoperators rada DVB-C , tauta meklē kartiņas , kas der DVB-C (un kuras nav tik izplatītas). Te ārī sākas jūklis. Ja TV arī paredzēts DVB-C , tad tjuneris ņem to kabeļdiapazonu un rādīs DVB-T ne DVB-T diapazonā.

Link to comment
Share on other sites

Didzi - nu, nu. Kā jau augstāk minēja - HD un augsta bitreita DivX ir teju tikpat baudāms kā MKV...

Artani

Vēlreiz jautāju to pašu - esi nolicis blakām ripu un oriģinālu? Jautājums protams retorisks...

Kā jau Didzis teica - 25-50GB saspiesti līdz 2-4GB un nekādu kvalitātes zudumu? Nepaliec smieklīgs.

Ripam ir TIKAI viens pluss - par to nav jāmaksā, un es labi saprotu, ka tas atsver visu pārējo :)

 

MKV - pričom te MKV? MKV ir konteiners, nevis video formāts, var saturēt dajebko. Tas ka pēdējā laikā MKV satur ar H.264 enkodētus failus, tas tiesa. Bet nav obligāti. Tikpat labi var būt AVI fails enkodēts ar H.264, vai MKV ar xvid video un MP3 skaņu...

 

Divx un xvids ir no vienas operas. Galvenais pielietojums, khmm... DVD "backupi".

 

Nu palasies kaut mazliet doom9 forumus, kur tusē encoderi un kodeku autori. Xvid un divx kodeki no bitreita virs 6-8mpbs neiegūst NEKO. Xvids tehniski no divx atšķiras ar to, ka pie vienāda bitreita, saspiež mazliet vairāk, taču ražo drausmīgu ringing efektu... jā to var apkarot, bet tas prasa ņemšanos ar kodeka parametriem. Vienas pogas tūļi (un šo tūļu lietotāji) to nedara. Un tādi ražo lauvas tiesu no netā pieejamā materiāla.

Galu galā ja SG-1 filmas workprinta komentos, tie, kuri gaida pilno versiju tiek saukti par "quality divas", tad var labi iedomāties vidējā neta filmu kačātāja kvalitātes prasības. Un tādu ir vairākums.

 

Kā jau teicu - reti kurš letiņš ir kaut mazliet paprovējis pats ar savām rociņām kaut ko noripot un pārkodēt, visi tikai velk. Būtu paeksperimentējis, runātu mazliet citādāk.

 

Un kā visi encoderi slavē H.264/AVC kurš tiešām ir derīgāks HD video ar augstu bitreitu kompresijai, galu galā tieši viņš ir HD video kodeks de fakto jo ir tam speciāli izstrādāts.

Xvidi dzīvo tikai tāpēc ka vairums DVD pleijeru jamo ņem, bet nu jau parādās pleijeri kuri spējīgi sagremot arī MKV ar H.264

Un xvidi beidzot nomirs. Jo ātrāk, jo labāk.

Labots - MarcisB
Link to comment
Share on other sites

MarcisB zhetons tew pa labiem vaardiem, gribeeju raxta saakumaa kaut ko tew pielikt klaat,bet nu tu beigaas var teikt nolasi manas domas.

p.s. tu iebliezi reaalu bumbu. labi un smalki izklaastiiji

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...