Jump to content

4:3 LCD TV


Guest piepe
 Share

Recommended Posts

Kur var dabūt 4:3 formāta TV un kādi tie ir? Mazizmēra ir manīti, bet lielāka izmēra nav. Par cik neesmu filmu fans un pārsvarā skatos tv, tad skatīties īsos, resnos rumpīšus nav nekādas vēlēšanās, ko es esmu novērojis 80% gadījumu pie citiem. Šie gan izliekas, ka viss ir ok un teļļuks rullē.

Link to comment
Share on other sites

zini shaados taados lcd tv ir iespeeja paarsleegt uz 4-3 ja tik ljoti nepatiik mazliet pastieptais atteels ;)

Link to comment
Share on other sites

Parasto TV uz LCD skatiit, taapt nedaudz crapiigi sanaak, graudais/neskaidrs atteels meedz buut. Ja tikai TV jaaskata un vieta nezhmiedz, vecie labie CRT labaak derees.

Link to comment
Share on other sites

q64silver

Starpcitu, bieži pa parasto antenu rāda 16:9 filmas un raidījumus. Uz platekrāna to visu var pastiept - ļoti jauka skatīšanās (pie laba signāla ;) )

Link to comment
Share on other sites

normāli te'ļuki parasti vidus daļu cenšas aystāt max proprcionālu, toties malas "izpleš" vairāk - labi var redzēt šo efektu kad ir "skrejošais teksts" vai krāsu pārrbaudes tabula :) tā ka nav tik traki ar tiem ģimjiem :)

Link to comment
Share on other sites

nezinu skatos parasto kabeleni jau 4 ned uz LCD TV ;) ar attieciigo reakcijas laiku (3ms) un atteela apstraadeem bilde i absoluuti pienjemama ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest piepe

Tas "palielināmā stikla" efekts vienalga diez ko priecīgi neizskatās un melnās malas ar nav labas, tad jau gandrīz labāk ovālo tv3 skatīt. BTW ciparos ja uztver no gaisa, šie tak to pašu 4:3 raida vai tomēr nē? crt man jau ir, bet vietas dēļ gribētos lcd pie sienas pielikt un vadus sienā.

Link to comment
Share on other sites

Kā jau teica _jebkurā_ normālā LCD TV ir iespējams pārslēgt atēla režīmus.

Wide (16:9) manā skatījumā tikai tiešām wide pārraidēm/dvd

 

smart - atēls centrā pareizās proporcijās, pa perimetru izstiepts. Neskatos tādu pricipā.

 

4:3 - visiem labi zināmais

 

14:9 - attēlu palielina. reāli tās ir tā,ka augšmala un apkšmala pazūd. Var tādā režimā labi skatīties 4:3 pārraides. Atēls netiek kropļots. Var attēlu pabīdīt augšup lejup.

 

zoom - atēlu palielina, līdz sānu malas sasniedz ekrāna malu. šad un tad var izmatot, kad pa 4:3 raida itkā platekrāna bildi šaurā veidā pa ekrāna vidu. Tipsks piemērs LTV1 latviešu filmas :)

Link to comment
Share on other sites

No "varžu ģīmja efekta", skatoties 4:3 bildi, uz platekrāna televizora, ne ar kādām digitālā metodēm, ne ar ko citu nav iespējams tikt vaļā. Vienīgais variants skatīties 4:3 bildi uz 16:9 ekrāna ir ar melnām malām. Citu variantu nav un nevar būt! Jā, var jau skatīties kropļotu bildi, jo kā tad tu skatīsies bildi ar melnām malām, ja barga nauda samaksāta par visu ekrānu. Es ieteiktu turpināt skatīties parasto CRT televizoru ar kvalitatīvu bildi, nevis skriet līdzi modei un skatīties stipri nekvalitatīvāku kropļotu attēlu. Visi jaunie plakanie televizori kautcik labu bildi rada tikai no digitāla signāla avota(HDMI,DVI) pa digitālo kabeli. Cik zinu, tad ne Lattelekoma modēmiem, ne Baltkoma dekoderiem, ne Viasat SAT uztvērējiem nav digitālās izejas un līdz ar to visi šo aparātu lietotāji skatās visparastāko analogo televizijas signālu. Tas droši vien daudziem būs pārsteigums.

Link to comment
Share on other sites

Guest wolfenstein

tieshi taa didzi.

protams zheel skatiities ka cilveeki izmet kaudzi naudas par lcd un plazmaam,pats esmu laimiigi ticis valjaa no savulaik iepirktaa lcd-pagaidaam vietaa nedomaaju njemt neko-bet ir iespeeja toties ik pa laikam maajas apstaakljos patesteeties ar dazhaadu brendu lcd tv-pashlaik vieniigais kuram bilde ir kautcik sakariiga ir Philips 32 collas 7862 modelis.

p.s nupat pa shiim briivdienaam patesteeju Sony tv 32 collas s3000 modelis-prieksh parastaas tv antenas bilde stipri viduveeja pa sho cenu-jaa ir iespeeja uz pults nospiest theatre podzinju un dabuut jaukas kraasas,bet kontrasts galiigaa paka...laa,uztaisot off shai funkcijai atgriezhamies uz ierastajiem domineejoshiem saartajiem tonjiem-tie ir visur aadas kraasa,sniegs utt vispaar visam kam jaabuut baltam-tas ir iesarkans----rezumee:nav veerts par lielu naudu pirkt Sony tikai nosaukuma peec.

p.s ja skataas tikai dvd vai ko ar labaaku signaalu tad var pieciest lcd kaa taadu:)

Link to comment
Share on other sites

Nu tas, ka no sat utt televizorā nenonāk digitālais signās, tas ir skaidrs kā diena. Vimaz man :) Sat skatos pa RGB.

Un pamatā tieši 4:3 režimā :)) Man pie kājas tās melnās malas.

Wide tikai DVD vai arī no sat ir kanāli, kas māk smuki raidīt wide režīmā.

TV pats smuki pārslēdzas uz vajadzīgo režimu. Lietoju pilno scart vadu. Ar katru vadu ekranētu, nevis kur visi vadi vienā mudžeklī un vienā ekrānā.

Un par to "sārto sniega" krāsu es gan gribu oponēt. Skatos KDL 40D2801 un viss ir kā vajag. Theatre mode ir domāta filmu skatīšanai. kontūras tiek apzināti izsmērētas un krasu palete ir "warm" , tas ir piespiedu kārtā siltie toņi.

Un vispār - defaultie uzstādījumi ir jāmaina. Kontrasts, spožums, krāsu daudzums, backlight.

Labots - mafijs
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...