Jump to content

Kā es tiku pie sava pirmā MAC'a


Artanis
 Share

Recommended Posts

Mac's ir jāpērk konkrētam darbam, respektīvi ir jāskatās nevis OS X vai kas cits bet konkrētas aplikācijas ar kurām tu strādā.

 

Es savu Mac'u pirku fotogrāfiju apstrādei un web darbiem. PC'is diemžēl ar to tik eleganti nevar tikt galā (strādāt jau protams var bet ne tik ērti un ātri) jo uz Windows nav tādas programmas - Aperture. Ir analogs Ligtroom, bet tas tika izlaists tikai tad, kad es Mac'u biju jau nopircis, pie tam Lightroom ir vēl diezgan pavājš (tikai pirmā versija izlaista).

Link to comment
Share on other sites

Guest bedris

Savā ziņā pievienojos vietējā urlas domām (aka Arča).

 

Šito ābolu brīnumu tikai ir gadījies intereses pēc paspaidīt.

Mans veridikts bija tāds - man to nevajag.

Ikdienas darbības un darbus veicu izmantojot parastu PC, izbraukumos labs ir tas pats IBM laptops, tā kā mac šeit nu nekādi nevar man palīdzēt.

Tīri kā stila elements priekš \m/ \m/ arī neder. Tajā laikā izdaru k-ko noderīgāku bez maksas, vai nu kāds sadistisks konfigs kādai ciskai, atdzīvināts no nāves kāds devaiss vai vienkārši tāpat, aizvdu sievu uz restorānu. Maksā tas viss daudz mazāk un pirksti platāki, nekā tad, ja būtu mac.

 

 

lūdzu, visu augstākminētu uztvert kā tīri manu subjektīvo viedokli :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Sajūta, ka lielākā daļa tčibriku mac tikai bildītēs redzējuši :mrgreen:

 

 

Pēc divu dienu Os X lietošanas darbā man ir skaidrs, ka nākamais mājas kompis būs macbook ar c2d - cerams ka lielais pro :mrgreen:

 

 

Tčibrikiem man ir vēstījums - labāk vienreiz pamēģiniet. XP vai pasargdies` vistu vairs vaļā negribēsies vērt.

 

P.S. Atsvabiniet lūdzu mani no Pakard Bell Celeron mobile 1.3Ghz 512Mhz 60Gb DVD-RW 15.4" - lai es ātrāk tiktu pie macbooka. Pa lēto atdošu ;) PM!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Arii mani peedeejaa laikaa saak ieintereseet Apple produkcija, it iipashi iMac un iBook, pat esmu iegaadaajies zhurnaalu Mac Format, kuraa ir daudz dazhaadu tutoriaalju un pamaacibu kaa ko dariit, kaa arii jaunaako softu un dzelzhu apskats. Pats, kad tikshu pie jauna pc domaaju, ka uzinstaleeshu Leopardu, jo gribeetos ko jaunu izmeignaat :)

 

Artani, varbuut vareeji arii kaadu mazu video apskatu izveidot, buutu diezgan interesanti paskatiities, bet varbuut, ka pie BOOT.Lv video apskatiem jau kas taads ir bijis, lai nu kaa, izskataas jau tiiri smuks :)

Link to comment
Share on other sites

Nettwerk

Brauc ciemos paraadiishu MacPro...

Bet tu gribi teikt ka stavionaarais PC aiznjem mazaak vietas nekaa MacPro?

QueenZ ko tu piipee?Iedod man arii uzvilkt kaasi...

Paskaties google tur ir pilns ar bildeem utt...

886408.jpeg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Palasot jusu komentarus man radas viens jautajums, saistiba ar iMAC. Ka jau topika autors mineja, tad iMAC maksa ap 1500Ls, uz atru roku caurskatot tehniskos parametrus, manuprat, sanak diezgan jaudigs dators, bet kam tad isti ir domats tas iMAC? Es nezinu parak daudz spelju kuras ietu uz Macintosha, varbut ir kads cits pielietojums sadam jaudigam datoram? Kads mani varetu apgaismot.

 

Dizaineriem tas ir domāts, kas vēlas kvalitāti un stabilitāti uz adobes programmām , kā arī lietot visas profesionalakas video editing programmas. prieks spelem ir japerk: xbox 360 vai ps3

 

 

Dzekin, uz max tu vari darbinat reizee gan mac os x gan vistu vai xp... man stav virtuala mashina kur ar vienu shortcutu parsledzos uz vin lai atocada un 3ds maxi ko varetu padaraiit un speles ari visas var speleet... vairak vajag paintereseties par mac nevis no tadiemaArchaam saklausities forumos, kas nav pat 2 dienas nostradajusi un apple... he

Link to comment
Share on other sites

Dreamland

Tikpat labi vēl varētu teikt, ka MacMini - arī perfekta dizaineru mašīna. Nu, par iMac - nav tas dizaineriem domāts. Parastiem mājas lietotājiem, kas varbūt šad tad arī kautko uzražo no grafikas. Pie smukajiem spoguļekrāniem jebkurš dizaineris meklētu pēc striķa un ziepēm. MacBook Pro vai MacPro - tās ir dizaineru mašīnas - iespēja pieslēgt papildus ekrānu, jauda utt.

Par to PC un MAC salīdzināšanu - ir iespēja tos lietot ikdienā, secinajums - katram pielietojumam savs.

Biroja pielietojumiem - PC+XP, PC+XP un vēlreiz PC+XP. Sorry, bet Mac šai ziņā sucks. MS Office 2008 - bremze, ikdienā saņemto un nosūtīto dokumentu savietojamības līmenis zems utt. Par iWorks nerunāšu - smuks, bet lai paliek mājas lietotājiem. Es gan esmu pamanījies caur VMWare darbināt XP tai pašā MacOS, līdz ar to dzelžu iegāde izpaliek.

Web izstrāde un dizains, grafika, ikdienas darbs - viennozīmīgi Mac. Pirmkārt - web serveris komplektā, otrkārt - CSSEdit un Coda, treškārt - droši, patīkami un vienkārši ērti strādāt. Piemēram - noskatīju bildi interneta lapā - nekādu save as utt. Vienkārši pārvelc uz desktopa un viss. Bilde tava. Jaunais Safary 3.1 kā testa platforma vienkārši perfekts. Galu galā, ja savajagās nočekot IE6 vai IE7 - VMWare vaļā un tiek iedarbināts attiecīgais windows. Par 3D apstrādi un vektorgrafiku vēl varētu padiskutēt - šeit windows xp ar Corel Draw vai 3d MAX pret apple macos ar adobe illustrator vai cinema 4d. Korelis joprojām vienam otram darbam ir krietni ērtāks par illustratoru, nu un par 3d max popularitāti pat nerunāšu. Par spēlēm - sorry, priekš spēlēm ir SPS, Wii, Nintendo, X360. Nosēžot 8-12 stundas pie datora strādājot, nu nepavisam negribas to vēl rezēt pāris stundas. Pat lai uzrautu geimuci ne. Priekš tam ir spēļu konsole, lielais LCD vai plazma, ādas klubkrēsls. To sauc par relaksāciju.

Link to comment
Share on other sites

NU web dizainam glossy ekrans nav ne vainas un imac ir idelas... par druku protams var pastrideties... Uz portativa pat 17 incas neuzskatu, ka ikdiena erti stradat.. ka reprezentacijai un mobilitatei to izmantoju

Labots - Jaxter
Link to comment
Share on other sites

Dreamland

MacBookPro pēc jaudas tas pats iMac vien būs, taču tam ir viena ļoti nopietna fīča - iespēja pieslēgt otru monitoru un mājās jau trādāt uz normālā monja. 17" MBP gan par mobilu nenosauktu ;).

Link to comment
Share on other sites

Guest Ābols

Ļoti vēlētos izlasīt kādu rakstiņu dzimtajā valodā par Leopardeli,varbūt kāds kautko tādu domā rakstīt?Pats arī tagad krāju naudiņu uz pirmo Mac-doma pirkt arī kādu no iBook'iem,būtu labi ja šis raksts tiktu vairāk papildināts vai tiktu uzrakstīts kāds jauns raksts sakarā ar Mac un nedaudz arī par OS X.Tiešām ļoti iepatikās šis raksts!Paldies

 

P.S Ceru ka visi šeit tādi draudzīgi,esmu jauniņais un ceru ka ar šī foruma palīdzību iegūšu jaunus draugus un arī lielākas zināšanas sakarā ar IT :)

Labots - Ābols
Link to comment
Share on other sites

Dreamland

Hm, dzimtajā valodā tu atradīsi iekš www.macpasaule.lv un mac.tunt.lv. Bet ja tā godīgi - iesaku mācīties svešvalodas, piem. krievu, angļu, vācu sākumam varētu pietikt ;-). Informācijas pieejamība un lietderība palieliāsies ģeometriskā progresijā...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...