Jump to content

Projektors


hx0rz
 Share

Recommended Posts

Lieta tāda, ka biju no drauga aizņēmies projektoru uz pārs dienām. Viss bija ok, sekoju viņa instrukcijām - iespraud UPS'u, iespraud tajā projektoru, savieno ar datoru (dators izslēgts), ieslēdz projektoru, ieslēdz datoru un skaties filmas...izslēgšana ar skaidra -> izslēdz datoru, projektoru, pagaidi kamēr projektora ventilators beidz griezties un tad var vienot nost no elektrības. Izturējos ar vislielāko piesardzību, sak manta diezgan trausla un padārga. Viss bija labi līdz šim vakaram..noskatījos filmu, izslēdzu projektoru, datoru, lai atdziest,pēc tam, kad pārstāja dūkt ventilators, vienoju vaļā no elektrības un tad BĀĀC bāziens...likās skaņa iet no UPS'a so nodomāju ka tam kkas beigts (vēl nopriecājos jo tas upsis tik ap 50 ls laikam maksāja) bet nekā upsis izrādīja dzīvības pazīmes, bet projektors vairs nereaģē...so nonācu pie loģiska secinājuma, ka biju pamanījies kkā lampu nobeigt (vai arī viņa tā varēja nobeigties aiz vecuma? ) vai arī pašā projektorā kko nosvilināt.

So grobēju jautāt vai gadījumā remontā nemaina lampas pa garantiju? Un ja tomēr būs jāpērk, tad cik varētu izmaksāt priekš modeļa Hitachi CPX1 ? Un cik varētu izmaksāt pats remonts?

Tagad visu nakti sēžu nervozējos, laikam jau esmu iegrābies uz pāris simtiem so pls boot.lv viedie izlīdziet ar padomu

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tev ir mājās 1500VA UPS pa 50Ls? :shock: Es arī tādu gribu.

 

Interesanti, kurš gudrinieks sastāstīja, ka projektors jālaiž pie UPS. Tak projektors ēd 500-1000W plus dators savus 200W, tak skaidrs kā diena, ka UPS ņēma un neizturēja tādu slodzi. Jāskatās, kas tam projektoram noticies.

 

P.S. Projektors nemaksā pāris simtus, bet vēl uz augšu.

Labots - mezhavecis
Link to comment
Share on other sites

projektors ēd, labi ja 200w. lampu var viegli izņemt un apskatīt. lampu garantijā maina tikai 3 mēnešu laikā, ja ne pat mazāk.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nu nez, manā rīcībā bij 2 gab 3M projektori, un uz tiem skaidri un gaiši bija rakstīts 800W.

projektors ēd, labi ja 200w.
Link to comment
Share on other sites

Cik ups jauda? Saskaiti PC + projektora. Kaut gan, visticamak, kaut kas sagāja uz īso, jo tad jau būtu izrubījies darbības laikā. Ja tam garantija, nes uz garantiju.

Link to comment
Share on other sites

http://www.digiparks.lv/public/?id=111&amp...amp;bt_id=12850

pēc skata šis upsis...pats par to slēgšanu neko nezinu, jo darīju 100 % pēc drauga norādīumiem, kas viņam bij to pastāstījis nezinu. Nu cerams ka tur kāds rezistors tik aizgāja, bet iespēja maza jo bija tā lampu sprāgšanas skaņa, vismaz man tāda ir gaitenī ar tādu pašu skaņu aizgājusi pie dieviem. Jaukt vaļā tā kā mazliet bail, jo no pieredzes zinu, ka dažkārt ir iemestas blombes visnegaidītākajās vietas un blombes boj'jums automātiski nozīmē garantijas beigas...nez es jau nezinu bet iespējams tā lampa aizgāja no vecuma ta redzēs...šovakar jāiet pie tā čoma...nepatīkama situācija :(

Link to comment
Share on other sites

"Nu nez, manā rīcībā bij 2 gab 3M projektori, un uz tiem skaidri un gaiši bija rakstīts 800W."

 

ticu, ka tie tev bija tādi, taču parasti projektora lampai jauda ir 130 līdz 150w un elektronika tērē, ne vairāk kā 15w.

Link to comment
Share on other sites

Kas tev par projektoru, kautkāds galīgi lētais, ka atļaujies slēgt klat šitādu "sūdu"..par upsi to tiešam nenosauksi.

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Nu projektora modelis jau tika minēts, Hitachi CPX1 urlis (ārzemēs)

 

Izlasot linku: "Max Power: 250W"

 

Secinājums - ar elektrības patēriņu un upša jaudu vēl ar Dievu uz pusēm varētu iztikt (UPS nav no tiem labākajiem, tas gan). Loģiskā doma, ja ķibele ar troksni gadījās vienojot vaļā elektrības padevi, ka kaut kas ir aizgājis pie dieviem ar barošanu, varbūt pašā projektorā barošanas blokā kaut kas nodedzis (ar skaļu blīkšķi), lampa skaļi nodegusi tieši atvienošanas procesā? :? Maz ticams. Nu stiep vien to projektoru pie čoma, pastāsti kas un kā. Tad ar izdomāsiet ko darīt. Vissakarīgākais risinājums - nest pie kāda LV supporta, lai uzmet aci un pasaka, kas tieši pie vainas. ;)

 

EDIT: Un tas, ka projektors nereaģē, nozīmē drīzāk to, ka barošanai ir nodedzis kaut kas, nekā to, ka lampa varētu būt nobeigusies. Ja tikai lampa pie vainas būtu - tad projektors izrādītu kaut kādas dzīvības pazīmes, bet bļaustītos, ka ar lampu ir problēmas. Simptomi - mirkojošas indikatora lampiņas vai kaut kas tāds, bet tas atšķirīgiem modeļiem varētu būt atšķirīgi.. Neesmu gan kursā, cik varētu maksāt projektoram barošanas bloku nomainīt. Pēc loģikas, nekam ļoti dārgam nevajadzētu būt. Bet tas arī atkarīgs no modeļa. :roll:

Labots - Tehnoman
Link to comment
Share on other sites

barošanas bloks tak ir dabūjams? un cerams nepārsniedz pusi no projektora vērtības. Ok es gan neesmu nekāds speciālists, bet es nesaprotu kā izslēgtam projektoram vienojot nost elektrību var nobendēties lampa vai barošanas blokā kkas :/

esmu aplēsis, ka no ebay sūtot man sanāk kkur 130-150 ls tā lampa

Link to comment
Share on other sites

Bieži vien normāliem aparātiem ir iebūvētas aizsardzības visdažādākajos veidos. Piemēram, termoaizsardzība kas izslēdzas un ļauj iekārtu ieslēgt tikai pēc ka'da laika, kad viss atdzisis. Vienkārši drošinātāji, kas pārdeg pie lielas strāvas un neļauj tai sabojāt pārējo elektroniku (tas bieži vien nepalīdz tieša zibens spēriena tuvuma). Upsis uzkrājot lielu jaudu un izbliežot to gļuka pēc iekšā projektorā mazliet līdzinas zibenim (bet diezvai. Lai arī izgāzt 600 zivis par projektoru un nožēlot 30 ls nopērkot 25 latīgu upsi ir prāta darbs)....

 

.. šitiem arī remonts priecē:) 1. Par velti neviens neko servisos neskatās. 10 ls ka minimums esi jau pasējis 2. pašam raujot vaļā - zaudē garantiju. 3. Garantija gan jau arī zūd "nepareizi ekspluatējot" iekārtu, piemēram, slēdzot pie paaugstināta sprieguma tīkla :) 4. Lampas cenas paši ļoti labi zinat.

 

Izskatās, ka kādus 3 gadus mazo, kruto, visādi mobilo ļurku, kas stāv vienā vietā un put, jo bail tērēt lampu and shit es nepirkšu:) iztikšu ar Jetija plāniem un lielu kasti:) un 150 ls par lampu ? kamōn.. viss projektors izmaksā 190 ls:)

Labots - Prusux
Link to comment
Share on other sites

man tagad baigā škrobe, vot vajadzēja ņemt to projektoru, konkrēti iegrābos (ja vien neatradīsies kāds lēts atrisinājums, piemēram drošinātāja maiņa)...tagad skatīšos filmas tikai kinoteātri vai datora ekrānā...pietiek man šitādu dārgu izvirtību :D

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Viss jau ir dabūjams, par attiecīgo samaksu - kādu tieši, to tiešām visprecīzāk zinās servisa darbinieki. Nu un es domāju, ka šīs šaizes sataisīšana jau nu nemaksās pusi projektora vērtības. Ja paveicas, tiešām ir izbliezts tikai kaut kāds drošinātājs barošanas blokā.. :)

Link to comment
Share on other sites

Nu lampas (visas) parasti izbeidzās iekšā vai ārā slēgšanas brīdī.

 

Un projektora lampa VAR izbeigties ar blīkšķi jo sabirst iekšējā stikla "kolba".

 

Un projektoru lampām ir mazs kalpšanas laiks. Lai tiktu klāt pie lampas jāatskrūvē 1 - 2 skrūves - nekā sarežģīta jo ir paredzēts ka lampas būs regulāri jāmaina. Es teiktu ka izņem lampu un apskati viņu - ja lampa būs pagalam - to uzreiz redzēsi.

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Šeit gan diez vai bija iekšā/ārā slēgšanas brīdis. Jo lampa jau bija izslēgta, ieslēgts palika tikai dzesēšanas ventilātors. Un blīkšķis bija tad, kad visu izslēdza un tika atvienota strāvas padeve. Nu hvz īstenībā, kas konkrēti noticis - servisā pateiks. Viss pārējais te ir +/- filozofija.. :)

Link to comment
Share on other sites

nu bija tā, ka noskatījos filmu, uzspiedu 2x uz izslēgšanas pogas (otrā reize ir apstiprināšanai), pēc pāris min, kad dzesēšanas ventilators pārstāja dūkt, vienoju vaļā no strāvas un tad arī notika šaize. mans domā, ka tur lampa beigta bet ta jau redzēs...

btw nafik tās lampas ir tik dārgas? come on 130 ls par lampu, kura kalpo 2000-300 stundas (pēc aprasksta, bet gan jau kalpo mazāk ;) ) Sanāk normālu lcd ekrānu lētāk paņemt, jo ja projektoram lampas tā sprāgst + viņš ir skaļāks tā cenu starpība izlīdzinās

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...