Jump to content

GSM zonas "boost", uzlabot mob tīkla uztveršanu?


Varonis
 Share

Recommended Posts

vienvārdsakot, ir tas jaukais Bite Wodafone mobilā interneta modēms, un ir švaka zona, ti 4 strīpas no piecām, (arī 3g nemana). vajadzētu dabūt labāku uztveršanu, ganjau ka tas uzlabos interneta ātrumu, un novērsīs gļukus - interneta apstāšanos, pa retam disconnect utml.

 

http://273k.net/gsm/designing-and-building...tenna/monopole/

--- vai ir laba doma uztaisīt šādu vienkāršu antenu, un pa laucinieku modei piekruķīt/pielodēt klāt kautkur pie antenas tam bites modēmam??

 

vai paķert šādu mobteliem paredzētu ārējo antenu - un pievienot pie modema antenas?

http://cgi.ebay.com/2-ANTENNA-BOOSTER-SONY-ERICSSON-CEL

L-PHONE-GSM-TDMA_W0QQitemZ220186681968QQihZ012QQcategoryZ20380QQssPageName

ZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

 

varbūt kāds var ieteikt verķi vai softu kas parādītu zonas stiprumu decibelos? vai pc vidē, vai iekš mobtel, lai varētu pavazāties apkārt un sameklēt labākās zonas vietu? telefonam service menu tādas iespējas nebij (SE m600) ???

 

paldies:) un lai labs un spēcīgas zonas pilns 08.JG !!

Link to comment
Share on other sites

Uzliec āra virziendarbības antenu un aizmirsti problēmas. Tā Monopole antena nav virziendarbīga un diez vai dos kādu efektu, jo radioviļņu interferenci vēl nekas nekas nav atcēlis. Kā istabā pakustēsies, ta radiosignāla lielums izmainīsies un neviens softs nepalīdzēs. Virziendarbības antenu uzgriez uz bāzes staciju un viss nūs OK.

Link to comment
Share on other sites

sanāk ka tā modēmā iebūvētā arī nav virziendarbīga?

 

tipa jātaisa yagi antena? - http://273k.net/gsm/designing-and-building...m-antenna/yagi/

lai būtu labi rezultāti?

 

akjā, un ko dara tie uzlīmjveida antenas pastiprinātāji? - http://cgi.ebay.com/2-ANTENNA-BOOSTER-SONY-

ERICSSON-CELL-PHONE-GSM-TDMA_W0QQitemZ220186681968QQihZ012QQcategoryZ20380QQssPage

NameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Labots - Varonis
Link to comment
Share on other sites

Nezinu par kādiem uzlīmju pastiprinātājiem iet runa(tā bilde neveras), bet neticu, ka kautkas tāds ir iespējams. Antenu tehnikā nekas pēdejos gados nav mainījies un jagi tipa antena vienmēr būs visefektīvākā pie vismazākajiem gabarītiem un svara. Uzbūvē tādu, kā Tavā bildē un visas problēmas atkritīs. Var jau izmantot cita tipa antenas, kaut vai to pašu TV poļu trauku režģi. Tikai tas būs jānovieto vertikāli ,vajadzēs pārbūvēt salāgošanu un pieregulēt attālumu līdz reflektoram. Var jau salocīt rāmja antenu.

Link to comment
Share on other sites

ok, paldies. tiktāl skaidrs. tā yagi antena arī nav tik sarežģīta,

 

pec tam kad ir antena gatava - jānotēmē uz tuvāko bāzes staciju? notēmējumu gan jau varēs izdarīt skatoties uz zonas indikatora līnijām iekš mobtel? un viņai vēlams ārtelpā stāvēt, vai var arī istabā pie loga?

 

štuks ir to antenu pievienot pie bites modēma iebūvētās antenas. nez kā tajā galā - to sīko sloksnesveida anteniņu kas iekšā atlodēt vispār vaļā un vienoties pie shēmas plates, vai tikai tās iebūvētās atenas plaknes lipināt klāt vadu uz yagi antenu? tad vēl - antenas vadam ekranējums - jāslēdz pie zemējuma vaine? tiklab, pa taisno pie zemējuma kas ir sienas rozetēs?? (tur esošais zemējums ir pie zemē dzītas trubas pieslēgts, tipa viss ok sadarīts.) akjā, nu pēc idejas, bites modēmā jau ar būs iekšā zemes/nulles dzīsla, tipa usb vada ekranējums..

 

modēms: 1.3001_modem-vodafone-e220.png

Labots - Varonis
Link to comment
Share on other sites

Augstfrekvences lietās tā zeme, kura savienota ar zemē iedzītu lauzni, nebūs tā īsta. Tāda zemēšana bija aktuāla radiouztvērēju pirmsākumos, līdz tam, kad izdomāja magnētisko antenu. Nezinu, kas stāv orģinālā tai modēmā, bet parasti iebūvētās antenas var atslēgt un atrast, kur pievienot kabeli. Kabeļa zeķei jābūt pievienotai masai ļoti tuvu(daži milimetri) vietai, kur pieslēdz centrālo dzīslu. Parasti visai raidošajai aparatūrai ir 50 omu izejas pretestība un tā labi salāgojas ar 50 omu kabeli. Jo antenu uzliksi augstāk uz mājas jumta, jo rezultāts būs labāks. Visādā ziņā, antena jānovieto ārpus istabas, lai atkratītos no interferences.

Link to comment
Share on other sites

a kā ar Yagi 450-470Mhz ko varētu paprēvot Triateļu noķert, līdz tuvākai zonai ir kādi 10km, a viņām nav kādi divirzienu pastiprinātāji

Link to comment
Share on other sites

Nu taa:)

Yagi ir gatava, vieniigais, noshaavu buku ar to, ka liime elastiiga, liidzarto, dazhi zari nav ideaali paraleeli. Laikam gan shai antenai tomeer precizitaate ir baigi svariigaa?

 

Hehe, kaareiz, tikko notesteeju pa istabu to antenu ar pie sienas rozetes zemeejuma piesleegtu vadu, kas iet taalaak pie antenas kabelja ekraneejuma. Gudrs netiku ar taam zonas striipinjaa ko raada ieksh mob tel. Tipa paaris vietaas vareeja buut ka bij par vienu iedalju labaak. Bet tas arii pagaidaam veel tele2 tiikls. Biti paprovees veelaak. Taatad shii antena domaata aara lietoshanai? A ko ja panjem pashu modeemu un uznes uz jumta? Ar jaabuut labaakam signaalam?

 

Antenas kabelis man ir no diviem iespeejamajiem daargaakais laikam 19sant metra yota y611-96.

 

Talak. Par zemejumu -

Ja neder zemee dziitaa truba, tad itkaa nebuutu probl piesleegt ieksh modeema pie usb vada 0 dziislas? Jeb arii tas veel nav riktiigi, un jaameklee modeema sheemaa peec viltiigaakas nules-ekraneejuma antenas vadam?

Akjaa, un kur ir nulle ja sleedz pie taas pashas antenas mobilo telefonu? Telefonam aizmuguree prieksh vaagja antenas ir tikai viens kontakts, tai spraudnii. Tipa nulle masa-ekraneejums vadam tad ir pie vaagja korpusa?

 

Ps- un visam prieka komplektam veel izdevaas to bites modeemu nokaut, laikam ar skruvgriezi pa shemu iebakstiju, sazin, kompis shameejo vairs neuzraada kad piesleedz.bet nu tur kozin, varbuut piekaajas to modemu, liks sim ieksh mobtel...

 

Paldies!

 

Aaha, kaa vinja jaanovieto -horizontaali ar galu pret tuvaako pilseetu? Redz, otrajam stieniitim - viena puse ir pie 0 otra pie antenas vada vidusdziislas. Ja pagriezh kajam gaisa - tad tie mainas pusem, ekraneejums ir vainu pa labi vai pa kreisi no ass. Tam ir nozime, vai vienalga?

 

Vispaar, kaa ir, kur njemt ekraneejumam nulli ja grib ar mobtelefonu sho antenu testeet?

 

Ir tak jaabuut versijai ka mobtels darbojas ar stacionaaru antenu, shai gadijumaa yagi?

 

Ebajaa veel naak virs150ls mob tiikla paartveereejs vai kaatosauc, kas ar antenu uz jumta uztver gsm arii shvakaa zonaa, taalaak ar mazu anteniiti istabaa retrenslee signaalu uz mobtel. Jebkuraa gadienaa par padomiem pateiciibs. Tajau maniis kaa taalaak sanaaks:)

Link to comment
Share on other sites

atceros, kad dāčā bija švaka zona, biju latgalītē jau iepircis gatavu daudzelementu jagi antenu gsm diapazonam. Bet Didzim taisnīb, jo augstāka frekvence - jo lielāka nozīme sīkumiem, kabeļa garumam,pievienošanai, salāgošanai u.t.t. Kādeiz gan mobilajiem bija ligzda ārējai antenai :)

Jo vairāk elementu - jo izteiktāka virziendarbība - jāmērķē vizuāli uz torni :) , polarizāciju gan neatceos...

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Varonis, baigi grūti jau tev visu izskaidrot, ja nav pat elementāru priekšzināšanu antenu lietās. Sāksim ar to, ka Tev tas Jotas kabelis visdrīzāk ir 75 omīgs un neticu, ka tam var pielodēt zeķi(ekrānu). Kautkādi skrutkas varianti pie šīm frekvencēm nav pieļaujami, visam jābūt salodētam. Kabeļa zeķei jabūt pielodētaj ļoti tuvu vietai, kur pielodēta kabeļa centrālā dzīsla. Nekādi varianti ar USB masām neder. Pat 1cm gara kabeļa zeķe pie šim frekvencēm jau dod signāla atstarošanos. Kabelim ar dipolu noteikti jāsvieno ar kādu simetrizējošu iekārtu. Pa tiešo kabeli slēgt pie dipola nav tehniski korekti. Ja kabeli ar antenu saslēdz nekorekti, tad ir izčakarēta antenas virziendiagrama un kabeļa ekrāns nevajadzīgi uztver signālu. Antena jānovieto vertikāli, bet ja tiek uztverts atstarots signāls, tad ar polarizāciju var paeksperimentēt pēc spēcīgākā signāla. Ja antena stāv vertikāli, tad kabelis nekādā gadījumā nedrīkst iet paralēli dipola elementiem. Kabelim kādu gabalu vienmēr jābūt perpendikulāri antenas elementiem. To verķi par 150Ls radiotehnikā sauc par repīteri(nezinu kā to sauc mobiļņiku lietotāji) un to var uzbūvēt pats par daudzmazākām naudiņām. Vispār es ieteiktu Tev palasīt kādu grāmatu kaut par TV antenām, tad vismaz teorija būs skaidra. Antena arī Āfrikā ir antena un tai vienalga, vai ķert TV signālu, vai mobilā telefona signālu, mainās tikai antenas izmēri.

Link to comment
Share on other sites

par antenam ir laba veca PSRS laiku grāmata LV valodā, velns, neatceros nosaukumu - zila ar antenu uz vāka :) tjipa lampu tv periods :) bet par antenam laba.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Grāmatu sauc "Palīgs televīzijas skatītājiem" autori R. Kalniņš un A. Vītols izdevniecība Liesma 1969 gads. Grāmatā ir ļoti saprotamā valodā pastāstīta antenu teorija un nekas, ka tā ir tik veca- antenas nav mobiļņiks un tās nenoveco. Kādreiz šī grāmata bija piejama katrā lauku bibliotēkā, bet kā tagad- nezinu. Ļoti iesaku izlasīt, tad daudzi jautājumi par antenām kļūs skaidri un vajadzēs apgūt tikai modernos kabeļus, to savienošanu un citas lietas, kuras pa šiem gadiem ir mainījušās.

Link to comment
Share on other sites

Vo, pareizi - kaut kas par televīziju bija nosaukumā :) vecie tāluztveršanas buki :) man ir tā grāmata dāčā :)

p.s. tāluztveršana interesanta štelle - ir nācies klausīties FM diapazonā itāļus kādas 10 min...+ GSM lauka info ir bijusi muhu sala EST - attālums 70km :)

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Tai latviešu grāmatā BiQuad antenu latviski sauc par zigzag antenu un to ir izgudrojis krievu inženieris Harčenko. Tagad jau šusmīgi moderni ir lietot anglicismus, bet, kā izrādās, daudzām lietām jau sen ir latviski nosaukumi. Es tikai aicinu tehniskakajā valodā runāt latviski. Kurš tad to darīs, ja ne mēs.

Link to comment
Share on other sites

Ehh...

Nu jaa. Sajeegas nav, turjau tas suns aprakts. Antena ir. Zekje un vidusdziisla pie antenas zariem poelodeeta sameeraa korekti, lieku galu nav. Savienojumi lodeeti. Taatad shis kabelis vareetu ari nedereet?

Bet kaa iisti ar to ekraneejuma zekji, viens gals tai pie antenas zara, bet otru vajg pie kautkaada zemeejuma? Eekas elektro zemeejums neder, usb masas vads arii ne. Kaa tad to lai risina?

 

Njaa. Nu ko padariis. Jaaizvelkas uz kaadu radiodetalju bodi.

 

Akjaa, gadiijumaa ja panjem nedaargu mobilnika antenu prieksh vaagja, un grib izmantot maajas apstaakljos, nevis automashiinaa, pie kaa tad sleegt antenas masu un vada zekji-ekraneejumu?

 

Tiiri sporta un interneta deelj gribeetos jau dabuut gatavu shito pashtaisiito uzparikti.

 

PS- yagi antenu tur vertikaali? Taas ass ir vertikaali un plakne pret tuvaako mobtel torni?? Kaatad taa? Tv antenaam tak tie yagi elementi ar garenasi teemeejas pret zakjusalu...

Link to comment
Share on other sites

TV raidītāji darbojas horizontālajā polarizācijā. Tas izveidojies vēsturiski, jo TV antenas ir pietiekoši lielas un vertikāli tās grūti nostiprināt pie nesošā masta, jo starp jagi antenas elementiem nedrīkst būt nekādas metāliskas nesosās konstrukcijas. Moboļņiku tak mēs neturam horizontāli, bet gan vertikāli un tāpēc raidītājos antenas arīrtaida vertikālajā polarizācijā.

Man grūti saprast, ko Tu par to masu visu laiku šūmejies un par visām varēm gribi pieslēgt pie korpusa vai zemējuma. Koaksiālajā kabelī pa kabeļa zeķi(ekrānu) neplūst nekāda strāva, tāpēc jau to sauc par nesimetrisko kabeli vai līniju. Konkrēti tavā gadījumā, ja kabeļa zeķe ir pieslēgta pa tiešo pie viena dipola zara, Tev pa kabeļa zeķi plūst strāva un kabelis nav pievienots korekti. Problēmu var atrisināt ar elementāru U veida pusviļņa simetrizējošo cilpu no tā paša kabeļa. Tad signāls plūdīs tikai pa kabeļa centrālo dzīslu. Uztvērējā nekas nav jāzemē, bet pilnīgi pietiek, ja zeķi pielodē pie plates masas tuvi centrālās dzīslas pieslēguma vietai. Uztvērējā jau arī ir nesimetriskā ieeja un visam vajadzētu darboties bez problēmām. Ir tur gan dažas nianses ar kabeļa viļna pretestību, jo televizijas kabelim ir 75 omi, bet tavam modēmam visdrīzāk 50omu ieeja, bet tas nav tik traki un, no manas pieredzes, visam vajadzētu darboties.

Link to comment
Share on other sites

ok, paldies par infu:)

vienvārdsakot, uztaisīju antenu identisku šai: http://273k.net/gsm/designing-and-building..._5722.small.jpg

arī antenas vads pieslēgts identiski kā šai piemērā, vienīgais ka manējai tur pāris vietās ir 1-2 mm neprecizitātes. brīvie gali vienādi gan vidusdzīslai gan zeķei, maksimāli tuvu linkā minētajai pamācībai sataisīts. vot nav fotoparāta pie rokas..

tas U veida pieslēgums no antenas vada bija redzēts te bootā paŗis senākos antenas topikos, tur bija nozīme tam cik tā U cilpa liela/gara? ok, to garumu būs jāizpīpē pēc kādas smalkākas antenu grāmatas. tur droši vien jārēķina, atbilstoši tai vajadzīgajai frekvencei.

 

un par to masu/ekrānu te šūmējos, vienkārši dēļ tā, ka ciktāl esmu saskāries ar antenu kabeļiem, tad vienmēr tā zeķe/ekranējums galā ir pie kādas masas/nulles pieslēgts :roll:

 

vertikāli? nu baigi interesanti. tātad šo yagi antenu jātur vertikāli? un viena plakne, vai arī sāns pret tuvēko mobtel torni??

Link to comment
Share on other sites

U cilpaapgriež signālu par 180 grādiem tikai noteiktā frekvencē un protams tās garumam ir ļoti liela nozīme. Es tā īsti nesapratu, kāda ir tā Tava dipola konstrukcija? Salāgošanas cilpu liek cilpveida dipolam, jo tā dipola 300 omu pretestību vēl papildus konvertē uz 75 omiem. Antena protams jāpagriež pret torni ar galu un obligāti ar priekšējo galu. Papēti internetā kādu grāmatu vai rakstus par antenām, citādi sanāk skaidrot pašas elementārākās lietas, bet ir daudzas nianses, kuras grāmatās neapraksta. Kaut vai kabeļa gals, āra antenai, nekad nedrīkst stāvēt uz augšu, jo tad ūdens sūcas kabelī, bet grāmatās tā nepareizi zīmē.

Link to comment
Share on other sites

nu tā vienvārdsakot, te var redzēt Yagi antenu, uz mata kā pamācībā kas bij pirmajā postā.

 

cerams tagad ir skaidrs kas tas par zvēru, un kā pieslēgts :) :wink:

 

neskaidrība, patiesībā klupšanas akmens man te ir ar šīs te antenas vada, otru galu - kurš tātad nāktu pie mob tel, aizmugurē, antenas vietā. tur kontakts tikai viens, domāju, tur slēgt klāt antenas vada vidusdzīslu. a ko darīt ar antenas vada ekranējuma dzīslu? pie kā to slēgt? tas ir gadsimta jautājums... :D

 

akjā - tas ir viltīgi, lai vadā netek ūdens. uz jumta tur paskarbi apstākļi, mainīju fāterim tv antenu, vecajai tajās sadales kārbiņās bij šausmīgs visaptverošs pūkains oksīds. jaunpirktajai, ar tā kārba nav diezko hermētiskāka, notinu ar izoleni :roll:

 

Antenna_vads.jpg - te redzama shēma kā antenas vads pievienojas pie šīs jaunbūvētās antenas 2 zara (dipoles), kas sastāv no divām pusēm, pie vienas puses - vidus, pie otras ekranējums pielodēts.

post-456-1199664636_thumb.jpg

post-456-1199664706_thumb.jpg

post-456-1199665831_thumb.jpg

Labots - Varonis
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Varēji taisīt izurbjot caurumus kokā un iespraužot vara stienīšus - daudz stabilāka konstrukcija.

Ja liksi ārā, tad vārnas fiksi zarus aplauzīs.

 

Bet biški aizšāvi garām. Dipolam jāsaiet kopā kaut kur. Kaut kā šādi, kas apzīmēts ar Hairpin.

 

Jāpiezīmē, ka 1. zars kalpo kā reflektors. Man kaut kur laukos mētājas GSM 900 Mhz standartražojuma antene, kuru izmantoju senos laikos, kad tuvākie torņi bij 20-30km attālumā. Tajā izmantojas šāda tipa dipols, un nav problēmu ar savienošanu.

Labots - mezhavecis
Link to comment
Share on other sites

nu pāg pāg...

rekur: http://273k.net/gsm/designing-and-building...tenna/monopole/

tas izskatījās pēc gudra cilvēka, tai shēmai tad arī sekoju. jā, ar cilpveida dipoli bija te netā vienā bodē yagi antena priekš gsm. tāka, aizdomas jau ir par to, ka varētu/vajadzētu būt cilpai noslēgtai, tai dipolei. bet tiklab var būt arī šāda, tak tv antenām arī tie žuburi, līdzīgi pieslēgti, bez cilpas, bet tikai divi zari.

 

par urbtiem caurumiem tas vecis negatīvi izteicās, un es ar tā domāju, nav jau urbja stanoks pie rokas lai varētu 90 grādos izurbt, līmējot, eh, ar epoksīdu neelastīgu ja līmē - var ielīmēt perfekti taisni, zem antenas turot izdrukāto šablonu/plānu. kad sacietē, tad jau vairs nekur neliksies. njā, vārnām man ar žēl viņu izbarot, bet ciktāl te ir izstudēta tā antenu lieta, tad skaidrs ka jāliek vien būs ārā, ja grib kautko nopietni uztvert...

 

1. zars - nu loģiski, melns/violets uz balta otrajā bildē tā man arī rakstīts 8-) es tak nejau pirmo reizi ar pīpi pie antenas...

 

monopole - to ar pētiju, bet te un tur cilvēki teica, ka yagi būs tā īstā lieta.

 

betnu, božemoi, gadsimta jautājums vēl aizvien nav atbildēts. ok, būs zīmējums...

tā. zīmējumā redzam mobtel aizmuguri, kur ir štekeris pie kā pieslēgt ārējo antenu. tam ir viens kontakts, atšķirībā piem no tv, kam ir 2 kontakti, vidusdzīslai un ekranējumam.

jautājums tāds: PIE KĀ SLĒGT KLĀT EKRANĒJUMU? pieņemot ka vidusdzīslu pieslēdzam pie mobtel ārējās antenas štekera kontakta.

post-456-1199667444_thumb.jpg

Labots - Varonis
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ar Jagi var uztvert labāk konkrētā virzienā un pastiprinājums daudz lielāks atkarībā no zaru skaita.

 

Izurbināt 90 grādos caurumus var elementāri. Nostiprini precīzi 180 grādos urbi pie galda un tad horizontāli piebīdi klāt koku uz biezas bībeles, un tev būs visi caurumi identiskā leņķī. :)

 

Tam monopolam kaut kā neticu.

 

A par to slēgšanu. Spraud vidu klāt, bet tā lai ekranējums līdz pašam mobilajam. 5110 nokijai zemējums vienojās klāt pa visu korpusu.

Labots - mezhavecis
Link to comment
Share on other sites

ok, ok.

http://www.tevalo.lv/cgi-bin/index.cgi?artnr=78-241-62

pa 19 Ls skaista, brand new gsm antenna, laikam būs jāņem ciet. pietiks te izmisīgi ar DIY noņemties.

 

Mežavecis - nuja, tām veikala antenām ar ir cilpveida dipole.

eh, ar to urbi un bībeli doma laba, bet hrenzin, cik precīzi sanāks, man iepatikās metode vienkārši uzlikt uz papīra lapas plāna antenas zarus, uz katra vidū pa pilienam līmes, un visam pāri koka līstes mugurkaulu, kam pareizajos attālumos iezāģētas rievas. varbūt bez tām vēl varēj pat iztikt. njā. nav godīgi, ķīnieši strādā tik čakli, ka nekāda prieka vairs nav attīstīt paštaisīto antenu... :???:

 

Hmmm, tas zemējums. vienot kautkur pie mobtel korpusa masas, vai nevajg? ok, patestēs tāpat, ka līdz korpusam tikai...

Labots - Varonis
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ē zini, tur jau vairāk taisīšanas prieks :) Ne vienmēr tie gatavie suņsūdi ir tā vērti, lai tos pirktu.

 

Tagad štukoju kā lūrēt kabeļtelevīziju no kaimiņiem. N antenes būvēt negribas, jo kā zināms kabeļdiapazons ir plašs. A grābeklis švaki ķer ar visu 100km pastiprinātāju.

 

Jā to zemējumu būtu labāk pie telefona masas piepirst, lai nekarājas gaisā.

Labots - mezhavecis
Link to comment
Share on other sites

oho :) nu šitais tev ar tā nekosev hlams :D a kā viņš rāda - visus kanālus, vai tikai to ko kainiņš tai brīdī skatās? 100km pastiprinātājs... hmm. tām gsm antenām kas veikalos ar bij versija ņemt komplektā pastiprinātāju, kas no el tīkla darbojās. tikai cena tam visam ap 100Ls. bet tādā gadienā vajdzētu būt īpaši reti labajai uztveršanai?

 

telefonam masu šķiet feini varētu dabūt no telefona apakšā - parastā štekera kur arī lādētāju slēdz klāt, tur vienam kontaktam vajdzētu arī būt masai, vaine?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Jā lādētāja masa ir ir īstā masa. Tik skaties, lai viss tas savienojums max īss.

 

Varu skatīties jebkurā laikā no kaimiņa. Vienīgais, nekādīgi nevar noregulēt anteni pareizā leņķī un attālumā. Ar šito švaki redzu trokšņainu bildi un tikai vidusdiapazona kanālus. Jāuztaisa tāda antena, lai Discovery rāda :) Pārējais fuflo mani maz interesē.

Link to comment
Share on other sites

nu feini, tad jau beidzot ir skaidrīte ar to mob tel yagi pieslēgumu :)

 

a tas kaimiņš - cik tālu atrodas?

Link to comment
Share on other sites

Es godīgi sakot nēsmu mobiļņiku fans un nezinu konkrētā modeļa konstrukciju, bet nevar būt, ka antenas štekerī ir tikai centrālais kontakts. Tur ligzsā noteikti jābūt arī masas kontaktam. Citādi būt nevar!

Godīgi sakot, Tava antenas konstrukcija ir pilnīgi garām. Koks ir "dzīvs" materiāls un mitrumā izplešas, bet sausumā saraujas. Ja ne pēc pirmā lietus, tad pēc pāris mēnešiem visa tā padarīšana sadalīsies reizinātājos, jo līme nekad neturēsies pie briestoša koka. Vispār jau koks nav tas labākais materiāls nopietnu antenu izgatavošanai. Jā, laikam jau visiem nav dots uzbūvēt izturīgas antenas. Es pagājušo vasaru ņēmu nost no jumta savas pirms divdesmit gadiem taisītas antenas un tur nebija nemazāko oksīda pazīmju. Pilnīgi mepareizi ir antenas kārbas taisīt hermāetiskas vai notīt ar lentu. Ūdens vienalga tiek iekšā, ja ne pa tiešo, tad kondensāts jau nu noteikti. Antenas kārbai noteikti no apakša jābūt atvērai, lai mitrums tiek ārā, bet no aukša jābūt cieši noslēgtai kā ar jumtiņu. Tā kārba labi ventilējas un nekad neoksidējas. Tas ir tā pat kā mājas paspārnē, kur vienmēr ir sauss. Visas skrūves pirms skrūvēšanas vajag iemērkt kādā auto pretrūsas līdzeklī. Kādreiz tāds līdzeklis bija Movils. Pēc saskrūvēšanas visus savienojumus pārklāj ar to pašu Movilu. Nezinu, vai tagad movilu var nopirkt, bet gan jau ir citi līdzīgi smēri. Vispār, lai uzbūvētu izturīgu antenu, vajag ievērot ļoti daudzas nianses. Es vispār nerunāju par antenas regulēšanu, kura būtu noteikti jāveic. Decimetru antenu ir ļoti grūti uzbūvēt bez regulēšanas, jo 1mm kļūda jau stipri ietekmē antenas parametrus. Nav jau tā, ka visas tās lietas nevar apgūt, bet ja vajadzība ir tikai pēc vienas konkrētas antenas, tad laikam tiešām labāk iegādāties rūpniecisku antenu, lai gan uz to kārbas konstrukciju attiecas viss manis ipriekš teiktais.

Link to comment
Share on other sites

Aizdomiigi sakariigi Didzis aprakstiija visu par mitrumiem, kondensaatiem utt. Vai tik pats neesi licis daudz antenas? ;)

 

P.S. Pats savulaik esmu antenas un kabeljus (arii apraides un mobilo operatoru stacijaam) monteejis...

Link to comment
Share on other sites

Ar antenām sāku nodarboties kādā 1975 gadā. Toreiz jau nebija ne SAT TV ne interneta un lai varētu skatīties kautko vairāk par krievu raidījumu vremja vajadzēja nodarboties ar televīzijas tāluztveri. Tā nu skatījos gan poļu TV, gan šad tad zviedru TV un klausijos zviedru FM radiostacijas. Par lietuvas TV skatīšanos nemaz nerunājot. Tais laikos pie Rīgas radiokluba bija pat speciāla televīzijas tāluztveres sekcija. Cik antenas esmu uzbūvējis, laikam gan nesaskaitīšu, bet vienkāršas TV antenas gan klientiem nēsmu licis. Ir nācies samontēt vairākas kabeļtetelevīzijas galvas stacijas un uzstādīt dažas raidošās TV antenas, bet par maizesdarbu to uzskatīt nevar.

Link to comment
Share on other sites

nu tā:)

jāpārorientējas uz 3G antenu, GSM 2100 varētu būt, vienvārdsakot, GSM 900 diezko nederēs 3G interneta sakariem, te jāpēta, jābūvē vai jāpērk cita antena. tā pa 19Ls tevalo der tik priekš GSM 900.

 

tātad, sākt varētu pavisam godīgi, ar īstās frekvences noskaidrošanu...

wikipēdā: http://en.wikipedia.org/wiki/3G

What are the UMTS frequencies and channel spacing?

1900-1920 and 2010-2025 MHz Time Division Duplex (TDD, TD/CDMA) Unpaired, channel spacing is 5 MHz and raster is 200 kHz. Tx and Rx are not separated in frequency

1920-1980 and 2110-2170 MHz Frequency Division Duplex (FDD, W-CDMA) Paired uplink and downlink, channel spacing is 5 MHz and raster is 200 kHz. An Operator needs 3 - 4 channels (2x15 or 2x20 MHz) to be able to build a high-speed, high-capacity network.

1980-2010 and 2170-2200 MHz Satellite uplink and downlink

Link to comment
Share on other sites

Varoni, es gan Tev ieteiktu iepaziities ar UMTS frekvenceem ieksh LV. :-) www.sprk.gov.lv

Link to comment
Share on other sites

WCDMA in Europe uses 2100MHz band

Downlink (From Base Station to Mobile) 2110 - 2170 MHz

Uplink (From Mobile to Base Station) 1920 - 1980 MHz

GSM EDGE (Not used in this country yet, but Orange due to launch soon) can support rates (depending on coding scheme) 328Kbps which is more than adequate for RT Video.

WCDMA (Current limit 384Kbps) can also support RT Video.

WCDMA HSDPA (Limit to start will be 600kbps coding rate 1/4 up to 1.8 Mbps coding rate 3/4)

WCDMA HSDPA 16QAM (Limit starts 2.4Mbps coding rate 1/4 up to 4.4Mbps coding rate 4/4)

Above is using HSDPA with 5 codes Time multiplexed around the WCells.

 

te latviski: http://www.sprk.gov.lv/?id=5922&sadala=366&setl=1

http://www.bite.lv/lv/about/network/specifications

 

tā tā... pamazām nāk skaidrīte...

tātad, vajadzētu antenu kas darbotos frekvencēs no 1920Mhz līdz 2170Mhz...

te lapas apakšā būs šķiet īstā antena: http://cellantena.pl/aerials/yagi.htm

 

Didzis - nez ar šādām ir kautkas darīts?

_______________________________________________

nu te vēlviens interesants moments: ebajā item nr: 120207422294 tai klāt nāca dīvaina bilde - tipa uz mazā baltā vodafone modēma uzlikts melns štrunts, pieslēgts laikam pie antenas? (5467_12.JPG) tirgo yagi antenu (f48e_1.JPG) šādu. jautājums - kas ir melnais štrunts? un cik efektīgs tas ir? :shock:

te vēl bildes ar melno verķi: (9492_12a.JPG) (89e8_12.JPG) - sanāk ka tas nemaz nav pievienots pie mobtel vai modēma antenas, bet pietiek ar to ka viņš atrodas blakus? :roll: :shock:

__________________

īsāk sakot, ja kādam nav slinkums, tad iesakiet, lūdzu, kur var nopirkt atbilstošu antenu, GSM un 3G tīkliem. iekš Tevalo nebij, iekš ebaja - ar sazin kas tik tur nav...

post-456-1199989328_thumb.jpg

post-456-1199989507_thumb.jpg

post-456-1199989854_thumb.jpg

post-456-1199989885_thumb.jpg

Labots - Varonis
Link to comment
Share on other sites

Uz 2,4GHz gadus atpakaļ tiku taisījis diezgan padaudz antenas, tā, ka bija pat doma par sertifikāciju, jo citādi jau oficiāli nedrīkst pārdot bodē. Tagad uz šī diapazona ir tik daudz kompju ar traucējumiem, ka tālu aizradīt vienkārši nav iespējams un līdz ar to nav jēgas taisīt šādas antenas, ja nu vienīgi dziļos laukos. 2GHz ir tur pat un zigzag antenu ar reflektoru uz šī diapazona uzlodēt ir salīdzinoši vienkārši. Jagi antenu gan neieteiktu būvēt.

Link to comment
Share on other sites

oplā! nu moš tev ir zināms kāds saits kur ir recepte? 2000 Mhz antenai? (~2Ghz) tai vajadzētu būt īstajai. hmm. nez vienīgi - vai viņa arī derēs balss sakariem un gprs, un edgei? tie jau nāk pa zemāku frekvenci...

 

http://cellantena.pl/aerials/yagi.htm - šiten pašā apakšā ir viena multiband antena,

Covers all mobile phone type service bands GSM 900, DCS 1800 and the new UMTS 1910-2170 MHz, including WiFi 802.11 b & g. This multi-band aerial can be used either indoors or outdoors. Comes with unique adjustable pivoting wall / pole mount bracket. N female connection located at bottom of panel. Size is 225x215x29 mm and weighs 1.6 Kg. Provides 8 dB of gain across 800-2500 MHZ . UV-stable random

 

vai arī derēs vienkārši ar paštaisīto uz 2Ghz ? un ja ne yagi, tad zigzag antenu, hmm... jāpastudē tā lieta..

Link to comment
Share on other sites

Varoni, esi sveicinaats uz planeetas Zeme. :D Ieksh LV kaut kaada jeega veel ir taisiit uz 5,4 GHz, bet 2,4 ir veesture, kur nekas labs nebuus. Tici man, jo bikinj esmu lietas kursaa par elektromagneetisko situaaciju ieksh LV... :)

Link to comment
Share on other sites

nupag, a ko ta darīt??? 2,4 jau īsti nebūs, līdz 2170Mhz tik vajdzētu... a kā tad lai to 3G (UMTS) noķer???

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
itsl@inbox.lv

varu atrisināt šāda veida problēmas!!! ja vēl interesē raxti uz itsl@inbox.lv

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...