Jump to content

FMeXtra ciparu radio


Didzis
 Share

Recommended Posts

Radio Nord sācis raidīt ciparu formātā http://www.radionord.lv/index.html bet paši neko prātīgu nevar pateikt par aparatūru, kādu vajag iegādāties priekš uztveršanas. Varbūt ir kāda informācija par šī digitālā radio uztveršanu un kur pie mums Latvijā dabūt FMeXtra uztvērēju. Tas viss galīgi nenozīmē, ka esmu Radio Nord fans, vienkārši interesanti tīri tehniski.

Link to comment
Share on other sites

Jamie raida, izmantojot subneseejus - tjip RDS vietaa mauc ciparos skanju. Ir taada koncepcija - naak no jenkjiem. Kvalitaate galiigaa pak^%^. Paklausies kaut internetaa - vinju maajas lapaa ir taada iespeeja. Kas var buut ar 22kHz un 48kbit/s? :p Vispaar shitas tika domaats ciparu radio attiistiibai iisvilnjos un taa. Rakstu ljoti virspuseeji, jo iedziljinaajies neesmu. Spektra parametri tiek ieveeroti, tas galvenais. ;)

 

P.S. Darboties ar shito saaka ieksh LV puisis, kursh mineets rakstaa http://www.esd.lv/inner.php?top=111&to...amp;content=476

Link to comment
Share on other sites

Jā, ar tādiem parametriem diez vai vispār ir vērts raidīt. Tur tāda riktīga "telefona" skaņa vien sanāk. Interesant, kāpēc viņi to amerikāņu standartu ir paņēmuši, ja nav ne uztvērēju, ne kvalitātes.

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt Ruslans izmanto Krebs 100,5 frekvenci, kuru arī piedāvāja (noteikti par FREQ izmantošanu) lai retranslētu arī Radio NORD!

Link to comment
Share on other sites

Ar klasisku(rāčiņš+ kompis) DRM sistēmas uztvērēju nekas nesanāks, jo tur izmanto 455 kHz starpfrekvenci, ber visos FM uztvērējos 10,7MHz starpfrekvenci.

Link to comment
Share on other sites

Parasti jau izmanto 2 - pirmo 455 (krieviem bij 465) un 10,7 spogulim...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...