Jump to content

Iesakiet mikrofonu


Pecid
 Share

Recommended Posts

Tātad vēlos iegādāties mikrofonu ģitāras un vokāla ierakstīšanai uz PC amatiera līmenī. Vai ir jēga pirkt mic pa 20Ls. Kādi parametri jāskatās? Zinu, ka ir dinamiskie un kondensatoru (tie gan ir dārgāki). Kā ar frekvenču amplitūdu un jūtību?

Pārdevējs mūzikas instrumentu veikalā ieteica Beyerdynamic virs 70, kautkā baigi sālīti. Kāds būtu labākais price/performance variants?

Link to comment
Share on other sites

Nevis SHURA, bet SHURE. Nopērc labu dinamisko miķi, statīvu, mačalku un būs ok.

 

Kāds ir LABS dinamiskais mic?? Piem. SHURE SM48S-LC ir labs?

Skaņas karte jau ir normāla: Creative X-FI XTREMEGAMER - FATAL1TY

Link to comment
Share on other sites

Nakas ar Pro miķi un parastu skaņukarti nesanāks. Miķim vajag labu priekšpastiprinātāju un skaņu kartei tikai tāds šņākulis vien ir.

Akustiskajai gičai vislabak būs kondesatora miķis, bet ja arī balsij tad labāk ņemt lielas diafragmas miķi. Lētie Shure neko prātīgu nedos (un tā pat maksās ~40Ls), tikai vilšanos un priekš skaņu kartes jūtība pa zemu būs.

Amatieru līmenim iesaku Behringer C-1 (lētais gals, bet tomēr lielā membrāna, un tev būs kā reiz) miķi un kādu lētu priekšpastiprinātāju ar fantom barošanu miķim. Aizej uz Yamahas veici Tērbatas ielā, tur atradīs gan Behringer gan kādu lētu priekšpastiprinātāju. Savos 70 Ls iekļausies, ja meklēsi netā, tad vēl lētāk atradīsi. Iesaku saspringt, bet ja nevēlies tādas investīcijas, tad paņem Maximā jebkuru miķi, kas pēc skata patīk, jo perfomance visiem būs vienāda.

Labots - saf
Link to comment
Share on other sites

Es jau nu ieteiktu pirkt klasiskas vērtības. Priekš balss SHURE SM58, bet priekš instrumentiem SHURE SM57. Uzskatu, ka cenas-kvalitātes rādītājs šiem mikrafoniem ir visoptimālākais. Par 20 Ls labu jaunu mikrofonu nopirkt nav iespējams! Tā nu gluži nav, ka miķi nevar spraust pa taisno pultī, bet baigais čakars tas gan ir. Var jau pirkt priekšpastiprinātāju, bet es tomēr ieteiktu pirkt nelielu skaņu pulti. Tad jau var sākt domāt par muzikas rakstīšanu. Visi tie lielveikalu mikrafoni der tikai priekš pārdzērušos purnu karaoke dziedāšanai. Muziku ar tiem ierakstīt nav iespējams!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pultī protams ka var spraust, bet pataisno skaņu kartē gan nē.

SM58 nav tas pateicīgākais mājas studijai, raksturlīkne pašvaka, skatuvei jā, mūžam nesadauzīs, un pa SM58 cenu sanāks manis minētais Behringers + kaut vai maza pults.

Soundcraft Compact 4, ideāli piemērota mājas studijām, balstītām uz PC. Cena gan laikam kādi 70Ls būs.

Link to comment
Share on other sites

saf, es jau Tev piekrītu, ir lētāki mikrofoni, bet SHURE ir ļoti izturīgs un, ja nav lielas pieredzes, tad vismaz neko nevarēs sabojāt. Būtībā jau tā ir gaumes lieta, bet karaoke mikrofonus gan nav vērts pirkt.

Link to comment
Share on other sites

Jā jā, SM58 labs darba zirgs, bet es jau ceru ka jaunais mūziķis mājas labi uzvedīsies! :D Tapēc piedāvāju budžeta klases studijnieku (C-1), jo labāka jūtība un detalizācija. SM58 skaņa tomēr ir viduvēja, bet izturība unikākla, jo primārā sūtība ir live perfomance! Ir jau rakstīta balss arī ar SM58, nekāda vaina, bet tomēr trūkst dzidruma tapēc diezgan liels čakars ar EQ. Ar lielas diafragmas mikrofoniem salīdzināt nevar. :neutral:

Labots - saf
Link to comment
Share on other sites

Tomēr? Bet tad ne zemāk par SM58, iesaku Beta58.

 

Vienkārši šobrīd priekšpastiprinātāju vai pulti netaisos pirkt.

kāds man teica ka kondensatoru Behringer C-1 vajagot barošanu, ko skaņukarte nevarot sniegt.

Labots - Pecid
Link to comment
Share on other sites

Doma par kondensatoru Behringer C-1 lielo diafragmu neliek meira. Esmu nolēmis notirgot savu Creative X-FI XTREMEGAMER - FATAL1TY un iegādāties kādu pus profesinālo skaņas karti ar iebūvētu priekšpastiprinātāju un fantomo barošnu. Kipa All in 1 mazāk dzelžu - mazāk problēmu.

Ko varat ieteikt no šī lauciņa? Un vai ir prātīgi tā darīt?

Link to comment
Share on other sites

  • 12 years later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...