Jump to content

LMT iBirojs — 9, 19, Open


lil_be
 Share

Recommended Posts

  • Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • VIL

    37

  • baky

    11

  • godzilla

    26

  • Shampuns

    11

Top Posters In This Topic

Guest kom

Paziņam tieši tas pats stāsts par neierobežotajiem 10 GB. Pieslēdza šo 'pakalpojumu' pirms pusotra mēneša. Tagad ātrums vakaros un brīvdienās pārsvarā ir fenomenāls: veseli 0 kb/s (uzsvars uz vārdu "pārsvarā" - ir bijuši gadījumi, kad ātrums uzkāpj un .lv weblapas atveras aš vai divās minūtēs).

Link to comment
Share on other sites

Flashlight

hahā no šodienas "tikai" 384kbit/s ierobežojums

 

a no cikiem līdz cikiem tas ierobežojums aties vaļā? no plkst 20.00 līdz plkst.08.00?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Jautājums par iBirojs Open SIM kartes lietošanu telefonā.

Tātad, ir telefons (Nokia 6300), un ir iBirojs Open ar savu SIM (ko lietoju ar Huawei E220 pie laptopa). Lasīju, ka daži modēma vietā izmanto telefonu, bet man kaut kā nesanāk nokonfigurēt. Ar parastā pieslēguma SIM karti (arī LMT) nav nekādu problēmu lietot GPRS (3G šitai Nokijai nava, tikai EDGE) gan pie datora (caur PC Suite), gan ar Opera Mini pašā trubā. Bet, ja nav līdzi laptopa, gribētos iespēju varēt izmantot Opera Mini ar iBiroja SIM karti (par cik fiksēta maksa). Kad mēģinu, telefona ekrānā parādās uzraksts - "vispirms jāabonē pakešdati". Aizsūtu to "G" īsziņu, pienāk atbilde - "tu nevari pieslēgt īslaicīgo GPRS pieslēgumu, jo tu jau lieto pastāvīgo GPRS pieslēgumu" - nu tas it kā loģiski, iBirojs taču. Aizsūtu īsziņu, lai saņemtu parametrus (PG) - pienāk atbilde "tavs telefons neatbalsta GPRS"!!! Lai gan ar parasto SIM karti viss notiek. Ko lai dara? Mēģināju līst telefona (joprojām runa ir par Nokia 6300) konfigurācijas uzstādījumos un redzēju, ka tur it kā ir vieta vairākiem piekļuves punktiem - LMT, OKarte, un tālāk vēl kādi 8 nedefinēti piekļuves punkti. Varbūt pastāv kaut kāda iespēja vienu no tiem definēt kā iBirojs (ar viņu APN) ? Zvanīju kantorim, tā īsti neko sakarīgu nepateica, ieteica sūtīt to pašu īsziņu "G", kuru jau tiku sūtījusi.

Un, visbeidzot - vai varētu būt, ka tas ir iespējams tikai ar krutākiem telefoniem (ja pareizi atceros, te tika minēti E51, E61 un varbūt vēl kāds), un ar to vien, ka telefons principā atbalsta GPRS, nepietiek, lai tajā iebāztu iBiroju?

Labots - IrenaB
Link to comment
Share on other sites

Paldies, VIL. Iznāca mazliet pačakarēties, izmainīju to APN vairākās vietās (savienojumu uzstādījumos un personiskajā konfigurācijā) un, liekas, ka aizgāja. "Liekas" tāpēc, ka, kā jau svētdienas vakarā, iet šaaaaussssmīgi lēni. Bet vieglākas lapas atvēra, kas nozīmē, ka viss notiek.

Link to comment
Share on other sites

Es firefoksim izmantoju Adblock plus. Pieredze liecina, ka lēnākais lapas elements ir kaut kāds skaitītājs vai banneris. Bloķējam tos visus nost.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vēl pāris jautājumu.

1.Vai, lietojot iBiroja SIM karti piemērotā telefonā, ir iespējams sūtīt un saņemt MMS?

2.Vai, lietojot iBiroja SIM karti piemērotā telefonā (tagad runa vairs nav par Nokia 6300), ir iespējams skatīties, piemēram, video no jūtūba?

Labots - IrenaB
Link to comment
Share on other sites

Paldies, VIL, bet tad atkal man dažas neskaidrības.

Kombinācija: Nokia E71 + iBirojs Open.

MMS nesūtās. Ja sūta MMS uz šo (iBiroja) numuru, atnāk ziņa, ka to var apskatīt LMT mājas lapā pie "mans LMT". Esmu aizsūtījusi to īsziņu MMS+ pāris reižu, bet atbilde tā arī nav pienākusi.

Par video (piemēram, no Youtube) - arī neiet. Ar parasto LMT SIM karti - viss notiek, bet ar iBiroju ne.

Liekas, ka tur atkal kaut kas ir ar tiem APN. Cik sapratu, gan MMS, gan strīmingam LMT ir atsevišķi APN? Vai tie vispār ir pieejami no iBiroja?

 

Vēl pamanīju, ka Nokia defaultajam pleijerim - RealPlayer arī straumēšanai ir jādefinē APN. Defaultā bija jau uzstādījies video.lmt.lv. Caur to strīmings aizgāja rūkdams no parastā pieslēguma SIM kartes. Ar iBiroju izmēģināju gan šo, gan arī open.lmt.lv, bet abos gadījumos parādās, ka savienojums nav iespējams.

Nu jā, kad zvanīju LMT, man meitene pateica, ka nekas no tā (ne MMS, ne videostraumēšana) neesot ar iBiroju iespējams :) Ko nu?

Link to comment
Share on other sites

MMS parametri ir publicēti šeit: http://www.lmt.lv/lat/abonentiem/pakalpoju...s_konfiguracija

 

JA meitene teica, ka nav pieejams, tad jātic meitenei.

 

iBirojam OPen ir pieejams tikai open APN. Pakalpojumi, kas izmanto citus APN, nav pieejami.

 

Risinājums? piemēram, atrast savu straumētāju, kas ir ar mieru to darīt caur parasto open APN.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Tā, tagad man šitāds fantastisks jautājums.

Respektīvi -

1) Ir divi pieslēgumi - iBirojs Open un Vietējais+.

2) Ir ierīce - Nokia E71, kas tā vien prasās, lai iBiroju lietotu tieši no tās (gan atsevišķi, gan kā modēmu pie kompja). Pamatojums - E71 ar visām savām fīčām ļauj iBiroju izmantot daudz pilnvērtīgāk nekā līdzšinējais Huawei E220 (ko ņēmu kopā ar iBiroju), kas ir tikai modēms.

 

Problēma - lietojot iBiroju iekš E71, šo brīnumaino ierīci nevar paralēli izmantot sarunām... un līdzi jānēsā atsevišķs telefons parastajam "sarunu" pieslēgumam. Ja es esmu gatava turpināt abonēt un maksāt kā līdz šim - par diviem pieslēgumiem - iBiroju un Vietējo+ (man gan kopā ir trīs pieslēgumi, taču šoreiz runa ir tikai par šiem diviem), vai tehniski ir iespējams izdarīt tā, ka šie abi pieslēgumi iet no vienas SIM kartes, lai pilnvērtīgi izmantotu vienu ierīci? Vai arī modificēt kādu no šiem abiem pieslēgumiem tā, lai būtu "viss vienā" (kā jau minēju, saglabājot maksu kā par abiem)?

 

Piezīme - mani interesē tikai legāli varianti, nekādas muhļīšanas. Varbūt ir vērts aiziet uz LMT un aprunāties? VIL, m?

Link to comment
Share on other sites

Cik iepriekš interesējos, tad tur ir tā, ka esošam balss pieslēgumam var pieslēgt VMC pakalpijumu uz konkrētu laiku - diena, nedēļa mēnesis par konkrētu maksu nosūtot īsziņu, un maksa pieplusojas tavam esošajam tarifam.

Varbūt tajā salonā ar darbinieku vins otru nesapratāt :))

bites mājas lapā droši vien jābūt rakstītam...

 

P.S. Bet bija lētāk/izdevīgāk par LMT piedāvātajiem HSDPA 5/15 variantiem...

Vēl viens pluss bites internetam (konkrētāk VMC), kaut kādi 10 vai cik tur megabaiti bezmaksas viesabonēšanā Vodafone tīklā...

Link to comment
Share on other sites

var esošam Bite numuram pieslēgt VMC, un ne tikai ar sms

Link to comment
Share on other sites

uzzināšu precīzi

 

 

 

Drīz būs iespējams

Labots - K@sparz
Link to comment
Share on other sites

Iesakiet kaads kaa lai lieto internetu ar aatrumu no 1 - 3KB/s(vairaak jau velk uz to 1)? un veel pa kuru jaamaksaa 19ls vienkaarshi PSD! :clapping::good:

Jeega zvaniit un suudzeeties jau nav cik palasiiju pasuuta vienkaarshi d***t klientu...!

Briiziem gibaas saklapeet kompi taapeec ka lapas neveraas vienkaarshi valjaa un met erorus takaa nemaz neta nebuutu vai arii serveris atraida savienojumu jo tas pa ilgu.

Vieniigais ko liigumaa atradu aatrumu var ierobezot tiikla paarslodzes gadiijumaa, ko ta tas tiikls visu laiku ir taa noslogots ka jaaliek patstaaviigi ierobezojums nedomaaju gan! :rofl:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Man šodien arī tieši tas pats pēc vakardienas torrentu vilkšanas ar 200-300KB/s. No rīta pieslēdzu netu - un ātrums TIKAI 1-2KB/S!!! Lapas jāgaida pat pa 10min, kamēr attaisa. Aizgāju uz LMT centru un tur pateica, ka limitu nekādi nevarot noņemt, bet ja noņemšot, tad tas atjonosies tiklīdz es atkal piekonektēšos internetam, it kā viņiem kaut kas līdzigs datorprogrammai, kas automātiski to internetu visiem samazina, kā tik pārsniedz tos 10GB, bet man nezkāpēc liekas, ka viņi nemaz neskatās vai ir vai nav tas tīkls pārslogots, automātiski liek un viss tos limitus, kas ir vienlīdzīgi interneta atslēgšanai, gandrīz.

Link to comment
Share on other sites

Ko esmu pamanijis lietojot to Open iBiroju, to, ka uz mēneša beigām neta ātrums ir lielāks, nekā mēneša sākumā...

Droši vien pateicoties tam, ka tiek "atrubīti" visi dc un torentu lādētāji...

Link to comment
Share on other sites

Jā, es arī tieši to pašu pamanīju, ka paliek ātrāks, jo saku, ka kačāja vienu vakaru pat ar 250-350KB/sek, kas, manuprāt ir jau pietiekami liels ātrums priekš šī interneta. :D Ja tikai vēl to limitu nebūtu, bet tad jau arii nebūtu tas internets tik ātrs uz mēneša beigām... :roll:

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Parādījies arī priekšapmaksas pakalpojums, tikai zem OKartes "brenda" -

 

http://www.okarte.lv/flash.php/lv/aktuali/mobilais_internets

 

Ja modems būtu lētāks, tad varbūt pat paķertu, lai laukos ar portatīvo var palasīt ziņas...

 

P.S. MB tarifs manuprāt ļoti neizdevīgs tiem, kuri neizmanto tikai Outlook e-mailiem etc.

Link to comment
Share on other sites

Cena jau ir ok - 39Ls tam OKartes modēmam.

Lielie kačātāji var izmantot stundas likmi - 0,50ls/h

Vēl jārēķinās, ka no viena tarifu plāna uz otru lēkāt nav izdevīgi - sms - 0,50Ls :D

Link to comment
Share on other sites

Nu MB plāns ir ļoti neizdevīgs...

A pa nakti vispār - ja ko ļoti sagribas, uzliekam vilkties un pa nepilnu latu esam savilkuši viskautko :D

 

Tajos 39Ls cik saprotu 10Ls karte nāk klāt jau? Tātad respektīvi - modems maksā 29Ls...

Link to comment
Share on other sites

Njā, to tabuliņu es neieraudzīju... :D

 

Khhm, telefonu pieslēdzot caur USB kabeli varam sērfot netā vai kā? Diemžēl šādi vēl nekad to neesmu mēģinājis darīt... :)

Link to comment
Share on other sites

Japs. Pieslēdz savu SE, Nokia, etc. pie laptopa vai pc. pieinstalē draiverus no līdzi nākošā cd vai no ražotāja web lapas un aidā ;)

Ātrums caur telefonu gan varētu nebūt ap tiem 3Mb/s.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, tad varētu iepirkt pašu karti...

Viss skaidrs, jāpērk speciālā karte pa 4Ls + pēc tam vienkārši jāpapildina ar parasto čeku...

 

Khhm, tik jādabū Nokias kabelis... :D

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

Viss skaidrs, jāpērk speciālā karte pa 4Ls + pēc tam vienkārši jāpapildina ar parasto čeku...

Uzlādēties arī no internetbankas - kā okarti.

 

Es ar ~10Ls Nokia mazceni + USB vadiņu vecākiem laukos nodrošinu internetu. Izmantotais pakalpojums: Dati 9 (+ar septembri būs 6. atlaižu līmenis).

Link to comment
Share on other sites

Cik apmēram no tās summas es patērēšu, ja dienā tikai un vienīgi sēdēšu netā, pilnīgi neko nekačājot. Lasot ziņas, googlējot, utt.. ?

Šķiet, ka tad izdevīgāk ir ņemt megabaita tarifu.

Link to comment
Share on other sites

Jau pasūtīju kabeli savai trubai no eBay, kad atnāks, būs jānopērk vietējā Trodeksā SIM karte...

Priekš manis laika "tarifs" šķiet izdevīgāks, jo ļoti bieži skatos visādus Youtube video, ielādēju bildes, novelku kādu dziesmu etc.

 

MB tarifs atkal izdevīgs tiem, kuri tikai lasa ziņas, e-mail... :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...