Jump to content

NOKIA N95


Guest Edgars Dudonz
 Share

Recommended Posts

Guest Edgars Dudonz

NOKIA N95

Tātad NOKIA šogad ļoti spēcīgi tēmēja uz funkcionalitāti un interesantiem modeļiem, bet N95 pagaidām ir vienīgais NOKIA pārstāvis ar TĀDĀM iespējām.

Tehniskie Dati:

5Mpix kamera, iebūvētā GPS antena, 16 miljoni krāsu displejs, mūzika MP3 un pat iespējams palielināt atmiņu līdz 4Gb. Jā, 4Gb! NOKIA piedāvā šādas atmiņas kartiņas no sava klāsta. Un N95 tādu ņems pretī. Ar bezvadu internetu ir iespējams jebkurā vietā, kur stāv rūteris, ieiet iemīļotajā internetlapelē (piemēram www.boot.lv) un apskatīt jaunāko informāciju, apmaksāt rēķinus, lasīt epastus vai darīt tamlīdzīgas lietas, paralēli klausoties MP3 mūziku un ik pa laikam atbīdot telefonu pretējā virzienā, pārtīt tālāk uz mīļāko dziesmiņu. Tik tiešām funkcionāli iespaidīgs telefoniņš. Gaidam N95 versiju ar 8Gb cieto disku (jā, tāds arī drīz iznāks).

Dizains:

Tātad NOKIA tikai pavisam nesen sāka piedomāt arī pie dizaina. Bet, ja godīgi, tad N95 nav tas telefons, kuram dizains būtu tas svarīgākais. Diezgan vienkāršs, liels aparātiņš. Nemaz nav smags, kā no sākuma varētu likties. Pieejams divās krāsās: smilšu brūns un tumši violets. Man personīgi vairāk patīk violetais variants.

nokia_n95_300.jpg

Telefons ir bīdāms. Gan uz augšu, gan uz leju. Uz augšu to jābīda, lai varētu sastādīt nummuru vai uzrakstīt īsziņu. Uz leju, lai pārtīt dziesmas vai nopauzēt tās MP3 pleijerī. Telefons ir lietojams arī to neatbīdod.

Nokia_N95.jpg

Telefona izskats tiešām atgādina visvienkāršāko parasto galda datoru. Tomēr es iesaku neklausīties reklāmās un padomāt, pirms teikt: "O, šis jau ir kā īsts dators". Tas nav kā īsts dators, tas IR dators, jo, kā mēs visi zinam, dators ir elektroniska skaitļojoša ierīce, un jebkurš telefons, kurā ir ekrāns (vienalga vai krāsains vai melnbalts) ir DATORS! ;):D

Gadās arī šādi:

Negribu nevienu biedēt, bet telefonam ar tik sarežgītu programmu un lielu funkcionalitāti nu neizbēgamas ir problēmas. Pirmā ir akumulatora tilpums. Teiksim tā: divas dienas turēs. Ja telefonu MINIMĀLI lietot. Bet ja, piemēram, visu dienu bildēt, zvanīt, iet internetā, veidot konferenču zvanus un videozvanus, tad telefona akumulators izturēs maksimāli dienu.

Vēl padomājam par Symbian programmatūru (3ās paaudzes 60. symbian). Kā jebkura operētājsistēma, mūsu N95 mēdz būt tā, ka viņš "iesprūdīs", nereaģēs vai pat izslēgsies pats par sevi. Programmiņu ik palaikam PILNĪGI NOTEIKTI vajadzēs pārinstalēt.

Kopumā:

Interesants, tehniski pārpildīts telefons ar daudzām jo daudzām iespējām (cena arī iespaidīga). Visiem tiem, kam naudu nav žēl un nav bail no problēmām ar telefonu šis telefons būs tieši vietā. Visiem tiem, kas meklē telefonu "zvanīšanai" un "īsziņu sūtīšanai", un kas meklē "labu" telefonu, iesaku nemeklēt telefonu VISPĀR! :D :D

Labots - TokRa
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Nu te nedaudz offtopic'ā gribētu pajautāt padomu - kuru no Nokia'ām ieteiktu ja vajadzīgs ir Symbian'is + wireless? Pārējās funkcijas būtu mazsvarīgas jo tas telefons pildītu zvanu/sūtu(sms) funkcijas.

Link to comment
Share on other sites

Guest Xeroo

He hee, man taads ir jau no vasaras beigām, problēmau nav bijis nekādu, paņēmu Anglijā jo uz turieni, kā jau vecajām spēcīgajām ES valstīm, lai cik neforši tas arī būtu tomēr sūta tos labākos eksemplārus ;) bet uz LV un citām postpadomju valstīm nu jaaa... tos netik izdevušos :(, tamdēļ ar ņēmu tur, protams ka bez pieslēguma:)

Link to comment
Share on other sites

Telefonu lietoju 2mēnešus...secinājums:

1. dizains- labs

2. lietošanas ērtums- pa pirmo

3. fiziskā izturība pret skrāpējumiem- ļoti laba

4. kamera- ciešama...

5. batereja- zem katras kritikas mp3 pa 6h izēd sausu

6. price/performance -vāja.

Link to comment
Share on other sites

Guest Edgars Dudonz

E65, E51

E65 labs telefons. Varu uzmālēt arī par viņu review! ;)

Link to comment
Share on other sites

Nu ja nav slinkums tad uztaisi pls review par to E65 (tagad taisni jāmaina truba) :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Labs vakars! Ir šeit kāds kas man varētu palīdzēt ar N95 8gb GPS palaišanu, meģināju pats, kaut kā neizdodas - neatrod satelītus!

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pēter, nu šis nav īsti gadījums par nekrofīliju - cilvēks prasa padomu.. :)

 

Bet tomēr... P.s - gan jau ka lietojis Boot.Lv meklētāju pēc kategorijas "N95" jo savādāk šo mironi uzrakt būtu such a problem... - par ko arī pluss, ka mākam meklēt, nevis akli irst..

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...