Jump to content

Problēmas ar HDTV skaņu


Trenz
 Share

Recommended Posts

Tad nu tā, esmu diezgan liels filmu fans, un tākā sāk parādīties normālas filmas, kas man patīk, HDTV formātā, un sāku lēnām izbaudīt HDTV primambasus.

 

Bet ne jau tas stāsts par to, bet gan par cik šī ir mana pirmā hdtv filma, un vēl visos šajos apzīmējumos neesmu iebraucis tā kārtīgi, un esmu vēl zaļš gurķis HDTV lietās.

 

300.2006.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR

 

Uzdošu diezgan elemntārus jautājumus, lai apstiprātu savas zināšanas,

 

Tātad, ja esmu pareizi sapratis filmai ir DTS - Digital Sound atbalsts, un ir 720p, ja nemaldos lielākais bija 1080p, ja ? Un x264 ir MPEG4 kodējums, vai kā ?

 

Nu lūk ir lielākā šeize, ka skatoties filmu tieši tas audio kanāls kur notiek dialogi, monologi utt, to skaņu es praktiski nedzirdu, itkā viņi runātu fonā, bet nu lai to es varētu sadzirdēt tad ir jābut daudzkanālu sistēmai lai saprastu ko viņi saka, man ir jālasa subtitri, kautgan visas pārējās skaņas ir, kā kaujas skaņas, zobenu džinkstēšana, kliedzieni tie visi ir ideāli sadzirdami, man ir 2.1 sistēma, kautgan plānoju iegādāties 5.1, bet tas tā. Nu lūk, man ir DIVX pleijeris, kur ir visi, cik es vismaz sapratu, kodeki, prieks HDTV.

 

Mēģināju ar VLC tur skaņa biku taka gļukoja, un vēl mēģināju WMP Classic, kam arī nebija ne vainas, tikai tie dialogi nav sadzirdami, tāpat kā ar DIVX pleijeri. Varbūt, kāds profs varētu ieteikt, kādu kodeku, vai ar kadu progu vis labāk atskaņotu HDTV filmas ?

 

Liels paldies jau iepriekš.

Link to comment
Share on other sites

Vajag izmantot foruma meklētāju - pēdējās nedēļas laikā ir bijuši topiki par katru tavu jautājumu.

 

Uzreiz atbildēšu par pēdējo (par skaņu un dialogiem) - vaina ir 5-kanālu skaņā. Tev jāatrod sava izmantotā pliejera opcijās, kur ir iespējams skaņu simulēt uz 2-kanāliem. Rekur links - http://www.boot.lv/forums/index.php?showto...9&hl=filmai

 

Par pārējiem tev atbildēs citi, vai arī atradīsi pats.

Link to comment
Share on other sites

Nu liels paldies par tik operatīvu atbildi, atvainojos par manu līkrocību search ziņā, vairs neatkārtosies.

 

Un jā, tik tiešām palīdzēja, paldies, ehhh, ak es, mūzu dzīvo, mūžu mācies.

Link to comment
Share on other sites

Nav par ko - visi dzīvojam, visi mācamies.

 

Tālāk - iesaku tiešām izlasīt šajā sadaļā piesprausto Hičkoka pavedienu - daudz ko jaunu uzzināsi attiecībā uz kompresijas standartiem, kodekiem, un izšķirtspējām - http://www.boot.lv/forums/index.php?showtopic=13654

 

P.S. jau uz priekšdienām iesaku izmantot CoreAVC H.264 kodeku paku un skatīties ar Windows MediaPlayer Classic - tā ir īsts zelts vājākām kārbām.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...