Jump to content

Vai grūti pāriet no XP -> MacOS ?

ElbruS
 Share

Recommended Posts

Pašam datoram man nekādus draiverus nevajadzēja.

Web kameru nevarēju pielaist (droši tāpēc ka kreisais ražojums x-point)

Mp3 player sanāca gandrīz uz reiz un kopējas un viss notiek

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Val

4

• Vecais

31

• ElbruS

12

• rikis15

5

Top Posters In This Topic

opā, Vecais jau pirmdienā metina :mrgreen:

...a kas, pirmdiena - grūta diena! :mrgreen:

99,999% ? Un tomēr 0,001% ne ? :D

nu 1 grams jau vienmēr paliek darvas karotei! :wink:

nu nav tas normāli ka windows sistēmfailu mapes ir pieejamas bez papildus drošības līdzekļiem.

Gandrīz pēc katras programmas instalācijas vajadzīgs restarts.

Uz Windows 2000/XP jau ir iestrādāti papildus drošības līdzekļi - windows sistēmfailu mape priekš "Limited User" ir pieejamam tikai lasīšanai. Vai tad ar to nepietiek? Bet, tas ka 99.9% Windows mājas datoru lietotāju visu dara ar Administratora tiesībām jau ir cits jautājums. Neredzu jēgu kaut kā papildus ierobežot Administratora tiesības, lai taču viņš "iešauj sev kājā", ja tik ļoti grib, viņam taču labāk zināms, kāpēc to dara. Nu, lūk ieviesa Microsoft iekš Windows Vista papildus ierobežojumus Administratoram, un tauta ar to ir ļoti neapmierināta.

A kas tās programmām kuras prasa Restart? Vai tās programmas riebeklis - Microsoft ir uzrakstījis? Hmm, jocīgi man piemēram pat MS Office neko tādu neprasa.

Edited by Firza

Par tēmu: vai viegli būt switcherim?

Galvenā atšķirība, ko līdz šim esmu sajutis - kopējot vienu direktoriju par virsu otrai, win vidē to saturs tiek apvienots un papildināts, bet mac - viena direktorija tiek aizstāta ar otru. To sākumā nezinot, pamatīgi ieberzos, kad "aktualizēju" vienu web projektu.

Pārējais - macā elegantāk, vienkāršāk un drošāk.

Edited by Dreamland

To NormalsCilveks:

Visu protams nosaka pielietojums, ja mac nepiedāvā 3d max studio - tā jau ir mana izvēle, vai mācīties no jauna Cinema 4D vai MAYA, vai arī uzlikt ParallelsDesktop ar WindowsXP, kurā tiek darbināta tieši šī viena "nu ļoti nepieciešamā" proga. Bez tam, ParallelsDesktop nu jau piedāvā DirectX atbalstu (gan 8.0), līdz ar to - pieļauju, ka bremzes nekādas grafiskā ziņā nevajadzētu būt. Izeju vienmēr var atrast. Visu pirms būtu nepieciešams noteikt prioritātes. Ja es 99% pavadītu kaut tai pašā 3d max, bet 1% - lai sērfotu un skaypotu - mac es pavisam noteikti nepirktu, jo tam zustu jēgas. Ja 99% es skaipoju, sērfoju un visādi citādi darbojos progās, kas ir tieši mac videi, bet 1% sastāda win pielietojums, kura mac nav - meklēšu alternatīvas, bet ikdienā pavisam noteikti lietošu mac. Datortehnikas nozarē esmu jau n-tos gadus, esmu lietojis kā win9*, winXP, VISTA, tā arī Linux un freeBSD. Salīdzināt ir ar ko. Pēdējā laikā pārslēdzos uz macOS un ne brīdi nenožēloju. Iemesli:

1) lētākais veids legalizēties - macOS nāk līdzi mac, iWorks un iLife - gandrīz par velti.

2) ietaupās aptuveni 40Ls gadā nopietnam antivirusam - mac bez tā veiksmīgi iztiek

3) lietošanas ērtums, estētiskā bauda

4) saglabājas sava veida "VIPendrjož" - ne katrs lieto mac

Lai man piedod Bils, bet maksāt par negatavu produktu jauna datora cenu + piespiedu kārtā upgreidot dzelžus ir nejēdzīgi, vismaz manā uztverē. Ja jau reiz ir jāapgreido dzelži, kamdēļ neapskatīt visas alternatīvas?

Jauniem lietotājiem vienkārša izvēle: Mac. Viss vienā kārbā, bez iespējām nejauši to visu nogāzt 1 nedēļaslaikā no pirkuma brīža.

NC, viss ko Tu nosauci ir pieejams arī Mac-am. Pat 3d modelēšanas softs, turklāt freeware. :-)

Turklāt komplektējot "legālu" Mac var arī NEKO nepirkt... ;)

...man pašam uz PowerBook-a ir "oficāli" upgreidots iLife '05 uz iLife '06. :mrgreen:

NC

Savukārt Tu LŪDZU, LŪDZU, LŪDZU nomierinies ar savu 3D Max, AutoCAD un citām HIPERprofesionālām progām, kuras lieto labi ja 1:1000000 datorlietotāju....

Labi - PEACE! :-D

NC, kas ir "OCR", kas ir "IRIS"??? :|

...vecīt, es Mac esmu nopircis, lai to vienkārši lietotu, nevis ceptos par kaut kādu megaprofesionālu softu...

Personīgi es ne ar Win, ne linux, ne Mac iztiku neesmu pelnījis, nepelnu un netaisos pelnīt. Man ir cits ienākumu avots. Nejauc dažādas lietas.

Šajā topikā iet runa par datoru, kuru PARASTAM CILVĒCIŅAM ir VIEGLI un DROŠI lietot, tam ir korekts un estētisks dzelžu un softa noformējums un kuram ir vajadzīga MINIMĀLA apkope. Pēc maniem novērojumiem - tādiem kritērijiem VISlabāk atbilst tieši Mac.

Turklāt es šodien padarbojos ar PC laptopu ...teikšu kā ir - pie komforta ĻOTI ātri pierod, es ar to laptopu NEVARĒJU izdarīt burtiski NEKO... man sajuka visas tās 459 pogas (Apple laptopam ir 1 poga) un ar trackpad es vispār netiku galā (esmu pieradis pie PowerBook-a lielā trackpada ar scroll funkciju)... Man bija tāda pati sajūta, kā savulaik no Mercedes-Benz uz brīdi piesēžoties pie Moskviča stūres... vot traki bija... bija cirks pa rubli... dabiski, man bija slapja mugura un bāls ģīmis :wink:

Visu cieņu Tev, NC, bet paspēkoties un paspīdēt ar savām plašajām zināšanām profesionālā programmnodrošinājuma jomā varēsi citā topikā.

Edited by Vecais

Armand - šoreiz bišku palabošu tevi - Canon Z-Lide sērijas skeneriem nāk līdzi OCR priekš MAC'iem, bet, protams, ne lokalizētais...

NC, beidz cepties! Man nekad nav bijis un tuvāko 100 gadu laikā arī nebūs vajadzības pēc Tevis uzskaitītajām darbībām.

Manam skanerim nāk līdzi texta atpazīšanas programmatūra, protams, ne lokalizēta. Bet cik to MAN bieži vajag - es varu palabot tos kliņģerus ar roku. Ā un vēl - neesmu vēl redzējis tādu softu, kurš atpazītu latvisko tekstu 100% apjomā.

Manai Fuji kamerai arī nāk līdzi kaudze ar softu priekš Mac. Tikai es to principā neinstalēju, jo MAN pietiek ar iPhoto.

Tici man - es ar datoru naudu nepelnu. Drīzāk tērēju. Tā ka man Tevis uzskaitītie Mac "mīnusi" ir PILNĪGI un ABSOLŪTI vienaldzīgi. Labi, es lietoju lūzeru kompi. Tomēr es VAIRS Mac-u nemainītu ne pret vienu ŪBERKŪLO winkasti.

Viss, esmu runājis!

Edited by Vecais

To vecais:

3D MAX, kā jau pieminēju - nebūt nav vienīgā 3d programma. Ir Cinema 4D, MAYA (abi produkti gan mac, gan win patformai), ir protams Blender. Ja runa iet par Windows cenu, lētā legalizācija ir tikai viens no aspektiem. Un vēlreiz atkārtošu - manuprāt Bils ir stulbs, vai arī mani par tādu uzskata, ja atļaujas piedāvāt man piemēram pusgatavu produktu par 400$ ar noteikumu, kas es vēl dabūšu ieguldīt $ tehnikas modernizēšanā, lai to viņa brīnumu tehnika arī pavilktu. Nafig! Mani pilnīgi apmierinātu dators ar mazākiem tehniskajiem rādītājiem, ja vien operētājsistēma un pielietojumi uz tā darbotos man nepieciešamajā apjomā. Kamdēļ word dokumenta apstrādei būtu vajadzīgs kas vairāk par 1. pentiumu? Vienai excel tabulai nebūt nav vajadzīgs 4. pentiums core2duo. Katram pielietojumam savas tehniskās prasības, bet ja jebkuras prasības pārspēj operētājsistēmas minimālie parametri, tas nav normāli. Operētājsistēmaio vispār būtu klusi jāsēž malā bez lielām ambīcijām. Personīgi man gan vairāk nozīmē pielietojumu ērtums, jo atšķirībā no citiem - man datortehnika ir vienīgi un tikai darbarīks. Un šeit jāsaka - mac man likās vispiemērotākais. Pieļauju, ka dažam labam win vide var būt pieņemamāka, katram savs. Varētu teikt, ka es pie mac nonācu pateicoties MS Windows Vista. Kā pie laicīgi pamanītas alternatīvas