Jump to content

Vai grūti pāriet no XP -> MacOS ?

ElbruS
 Share

Recommended Posts

Starp citu..

Cik esmu runājis ar pilsoņiem kuri ikdienā lieto MS un ir nopirkuši Mac.. visi ir sajūsmā un neviens nesūdzas :)

Tas gan ir fakts :)

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Val

4

• Vecais

31

• ElbruS

12

• rikis15

5

Top Posters In This Topic

Velis, es arī esmu dzīvs piemērs. :-D

Arča, dabiski, ka Ubunta ir baigi smuks un ņiprs. Pat salīdzināt nevar ar tiem pingvīniem, ko savulaik ganīju. Es vienai PC kastei burtiski pāris dienas atpakaļ uzstūķēju Kubuntu... tīri sporta pēc - gribēju redzēt kāds tad tagad KDE izskatās. Baigi forši! Uz Celeron 1.7GHz ar 512 Mb man tas lidoja kā raķete. Jāsaka kā ir, ja man būtu jāsastellē maza ofisiņa mašīnas, lai rakstītu doķus un atbildētu uz e-pastiem, mierīgi varētu padomāt par pingvinārija ierīkošanu. :wink:

Mac, priekš maza ofisiņa būtu žirnovato... :mrgreen: tāpat kā likumīgas windozes mašīnas... :roll:

Edited by Vecais

Nu vajadzības ir šādas -

FireFox / Opera

Windows Messenger :roll: (varbūt ir kāds softs, kas ņem pretī Messenger kontus ?)

OO

Revconnect

DivX atskaņošanas iespēja

Ja šo var dabūt uz Ubuntu, man ir 3 Ubuntu diski :mrgreen: Bet kā ar draiveriem būs tam Linuxam ? :?

ElbruS, runa iet joprojām par Mac? Ja tā, tad man liekas, ka Windozes Messeršmits manam Mac-am pats mācās virsū, ka liela mēslumuša... ja pareizi atminos, tad instalējot MS Office 2004 for Mac... es vēl ilgi atgaiņājos... tomēr var tak iemest aci netā.

Kaut gan i uz mac, i uz linuxa ir WM alternatīvas (tās, kas uztur vajadzīgos kontus), pie kam bezmaksas - toč esmu redzējis netā.

Ja izlemj par labu Mac, tad iesaku NeoOffice, tas ēd pat MS Office 2007 doķus. Kaut gan, OO arī varētu ēst to pašu, galu galā NO ir Makintošizēts OO. :wink:

DivX-us un visādus citādus x-us arī pretī ņem i mac, i linux - tas nu ir pārbaudīts.

Skype - pats par sevi saprotams.

Kas ir Revconnect, atdzīstos - nezinu... :oops:

Ja Mac, tad labāk Safari 3 beta, Opera turot kā rezervi, ja nu pēkšņi iekš Safari trūkst kāds plug-ins, ja linux, tad FF vai Opera, tas dzimtais Konquerers ir diezgan špāsīgs. :)

Mandomāt, ja pats nebūsi to kompi salodējis no saimniecības veikalā sadabūtām detaļām, tad par 99,999% visam jāiet, kā puķītei.

Edited by Vecais

MAn pirmais PC ar grafisko vidi, pie kura sanācastrādāt, bija Mac - tas, kurš pirms PowerMac sērijas. Pamainīju darbu un platformu. Tad gan bija sitiens: dabūju PC ar 15'' ekrānu, uz kura quake gāja tikai uz 300x200 pikseļiem. Tiesa, windows nometnē lietas mainījās uz labo pusi līdz ar atmiņas cenu krišanos un 300MHz robežas sasniegšanu.

Jautājums Mac'istiem: vai caur kādu emulatoru uz maka HOMM3 var palaist?

Hmm, es pavisam nesen redzēju kaut kādus "varenīgus" un "burvīgus" varoņus priekš Mac... vai tas nebija macgames.com... vot tikšu mājās, iemetīšu aci. Vēl nospriedu, ka tas varētu būt labu labais spēlējamais. :)

Bļin. TrDilemma - Windows vs MacOS vs Linux :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Edited by ElbruS

:D Ok, jautājums forumiešiem, kura OS ir vislabāk savietojama ar Blondīnēm ? :mrgreen:

xmm mana saskarsme ar maku beidzaas ar testa x86 sisteemas salikshanu un maka uzinstaleeshanu tiiri intereses noluukos un ko var teikt - nekaada vaina... ja es buutu tante un man viss vajadziigais buutu izvilkts uz desktopa es buutu apmierinaats! :)

Ar blondīnēm vislabāk savietotams ir vecais labais DOS.

Nekādas sarežģītības, nekādas iespējas uzminēt komandas - var darīt tikai to, kas rakstīts uz lapiņas.

Vecais, nav runa par varoņspēlēm. Tās, protams, būs visās platformās, bet tieši par HOMM3.

Resursus tā prasa maz. PAti taisīta vēl priekš DOSa, tādēļ iesakņojušies win interfeisi arī netiek izmantoti. Ja uz maka vēl ir x86 procis, tad atliek tikai notestēt.

Sievietēm ir tāda tieksme sēdēt Traukos, kad vien ir piekļuva tīmeklim. :mrgreen:

Pa interneta plašumiem jau labu laiku klejo MAC OS, kas ir palaižams uz parastiem PC.

(pirātisks tas pasākums saprotams ir)

Viens no variantiem saucas

JaS.10.4.8.AMD.Intel.SSE2.SSE3

Nokačajam, palaižam un ievērtējam un useris varēs pieņemt lēmumu. (Es apskatīju - neko tādu īpašu neieraudzīju.)

Bet ubuntu+ beryl interfeiss - jā tas gan man patikās.....

Pieredze:

Kādu gadu/divus apakaļ uz laukiem mammai aizvedu PC ar WXP, viss skaisti uzlikts, softi, antivīrusi, ready for interņet.

Mamma pirmo reizi pie datora, apmācīju ko darīt ko spiest, etc.

Zvani no mammas par to ka melns ekrāns, video rāda pelēku, kaut kas iet, kaut kas neiet, kaut kas izdzēsts, kaut kas pazudis.

Katru reizi aizbraucot ciemos secināju ka mazās māsas piemēslojušas datoru, visādi smailiji, toolbāri, softi reklāmas. Kāds noteikti kritīs un cīnīsies par limited lietotāju, turpiniet.

Karoč nopirku sev iMac un veco "mac mini" nodevu mammas lietošanā. Ar VLC un SKYPE kā papildus softus.

Video iet, mūzika iet, internetu uz safari browzēt bez problēmām, iPhoto darbojas nevainojami, runā ar mani caur SKYPE, ko uz windozes kastes viņai neizdevās izdarīt.

Aizbraucot ciemos man praktiski tur nav ko darīt pie tā datora, iemācīts ka updeitiem jaievada parole un viss pārējais pats par sevi notiek.

Iesaku nervu netracināšanai un ērtumam lietot OSX.

Citam cita pieredze.

Vot es tieši šitā iemesla dēļ savu sīču PC nomainīju pret eMac un iMac... paknibinājos un nospriedu, ka TIK labu mantu mums ar sievu pašiem arī vajag... Tā nu tagad man ir sarūpēts viss kas redzams parakstā. ;-)

par windows ir gandrīz viss labāks...

Nu kas tā par lietu ka svarīgus sistēmfailus var izdzēst vai sistēmfailu mapēs iekopēt kaut ko.

Man sāk likties ka bils speciāli šitā rīkojas, varēja noliegt sistēm failu aiztikšanu.

Windows lietotājiem jau pret bezmaksas progām ir alerģija, jo nezini kaut kādu progu uzinstalēsi pilns dators ar toolbar, spyware, reklāmas u.c

Nesaprotu kā winda tik populārs jo mac bija pirmais kas radīja kaut kādu grafisko vidi (1984)

UNIX kods ir pārbaudīta vērtība jo tā pirmsākumi ir jau 1960 gadā

Ir jau arī limited user

Obligāti Mac os vai Linux

Piedodiet ka tik juceklīgi.

Es atvainojos, bet savas karjeras laikā, pie neejošas vai disfunkcionējošas windows sistēmas, 99% ir vainojami vienkārši stulbi lietotāji.

nez kapēc ne maniem pirmspensijas vecuma audzinātājiem nav problēmas ar windows lietošanu, ne arī sīkie k-ko ir sadarījuši sliktu kārbām? vai es būtu kāds izredzētais vai kā?

Ha, pat mans pusdīvainais kaimiņu jauneklis ar savu laptopu valkājas riņķī vairāk kā gadu un neko nogrāvis nav... Tāpat kā citi, kuri pēc manām domām ir stipras lāmes neko nav sliktu OS'am izdarījuši... Tātad, kādi ir tie, kam mūžigi ir zilie logi un vīrusi?

manuprāt es par šo tēmu grāmatu varētu sarakstīt...

edit: skatīt parakstu un atkārtot pie sevis 100 reizes...

VIL, novilku tā HOMM3 demku, palaidu, zini, tur vajag Mac OS 9 - un tā, kā likums, ir pieejama tikai uz PPC maciem. Dabiski, spēļuks ir vecs kā pati zemeslode, tāpēc uz mana PowerBook-a tā lido kā raķete. :)

Edited by Vecais

Nu kas tā par lietu ka svarīgus sistēmfailus var izdzēst vai sistēmfailu mapēs iekopēt kaut ko.
Bet tas taču ir pilnīgi normāli, ka Priviliģētais Lietotājs savā sistēmā var darīt visu ko grib. Ja jau "Priviliģētais Lietotājs" grib izdzēst kādu sistēmas failu, tādad viņš zina kapēc to dara. Neredzu iemeslu, kāpēc vajadzētu aizliegt viņam to darīt.

...tajā pat laikā, Mac lietotājs ar admiņa pilnvarām bez paroles ievadīšanas nevar izdarīt neko, kas saistīts ar nopietnām programmatūras vai draiveru instalācijām vai failu dzēšanu no sistēmai svarīgiem folderiem.

Tagad, skatos - tas pats ir ieviests arī linuxī.

Domāju, ka tas ir kā papildus drošības pasākums, lai nepieļautu netīšu kautējumu no "viesa" puses vai atturētu pašu "admini" no nepārdomātas rīcības. Uzskatu, ka tas ir ļoti prātīgs risinājums.

Ak dievs. Cik tālu šī saruna jau aizgājusi. Nu tad kas ar Linux ? Daudz gļuku ? :D Kurš distro tad ir labākais ? :roll:

Nu pagaidām šķiet, ka Mac OS varētu būt jauka OS.

Redzat, XP ir viegli aiz*irst un saķert mēslus no interneta. Un lielākā daļa blondīņu nemāk īsti apieties ar Anti-Vīrusiem u.tml. lietām. Un tad mani sauc... Vienkārši vēlos uzlikt viņai OS, kas nodrošina šīs vajadzības un tik ļoti nečakarējas. Itkā jau MacOS varētu būt labāks šajā ziņā, jo tomēr tā ir maksas OS. Bet kā tad ir īstajā dzīvē ?

Edited by ElbruS

Parādiet man lūdzu kā izskatās "zilie logi" uz XP ? man jau 9 mēnešus ir piedrazots xp, nez nav vēl saņacis zilo logu redzēt?

ā izpaužas zilie logi? Moš neesmu tik 'apdāvināts" un nemāku PC nomocīt tā lai šis vemj zilos logus!

Tie zilie logi ir tikai sliktas atmiņas no Win98 laikiem. :D

Zini, es pavisam nesen paskatījos kas par zvēriem ir Ubuntu, Kubuntu, Mandriva, PClinuxOS... zini, tagad viņi visi ir uz vienu šniti. Es laikam paliktu pie Ubuntu vai, labāk, Kubuntu - man patīk KDE... viens no galvenajiem iemesliem ir to milzīgā popularitāte... un otrs - mūsu TokRa lieto Ubuntu. Ja visi striķi trūkst, domāju, ka var kādu jautājumu viņai uzdot - viņa varēs palīdzēt. :)

Parādiet man lūdzu kā izskatās "zilie logi" uz XP ? man jau 9 mēnešus ir piedrazots xp, nez nav vēl saņacis zilo logu redzēt?

ā izpaužas zilie logi? Moš neesmu tik 'apdāvināts" un nemāku PC nomocīt tā lai šis vemj zilos logus!

Tas tāpēc, ka adminis (tētis vai mamma) ir uzlikuši opciju "autorestart"! :mrgreen:

nu nav tas normāli ka windows sistēmfailu mapes ir pieejamas bez papildus drošības līdzekļiem.

Gandrīz pēc katras programmas instalācijas vajadzīgs restarts.

Mana personīgā pieredze

Pazūdot elektrībai un pēc tam ieslēdzot kompi parāda explorer.exe error un tālāk par pliku ekrānbildi netiek..

Ar Linux izslēdzoties datoram nekas nav noticis

bet cilvēx prasa tieši WINAMP - nu tad viņam jādod, ko prasa! :wink:

...abet nahrena tas winamps vajadzīgs? :neutral: rikis15, eku piestādīja veselu sarakstu ar softiem. Joka pēc es iemetu aci netā, parakājos pēc winampa priekš mac - atradu, uzliku - fū, figņa, tad labāk izmantot kaut vai to paši iTunes...

Edited by Vecais

Kā tam Linuxim ar H/W atbalstu ?

Kā tam Linuxim ar H/W atbalstu ?

oj, es jau simts gadus atpakaļ raxtīju: "Mandomāt, ja pats nebūsi to kompi salodējis no saimniecības veikalā sadabūtām detaļām, tad par 99,999% visam jāiet, kā puķītei."

Tā viš' i! :-D

Sorry, ja kaut kā glupi izklausās, bet man šobrīd spirts... ēē... Metaxa galvā... :roll:

99,999% ? Un tomēr 0,001% ne ? :D