Jump to content

iesakiet leetu printeri


smartdevil
 Share

Recommended Posts

taatad nav ne jausmas kuru un ko njemt

m79 skatos ka ir pa Ls22 HP DESKJET D2360

tad veel tur ir 10 lati daargaks DESKJET D2460, vai tas ir taa veerts tos 10 maksaat?

vispaar nosimpatizeeja labaak HP Photosmart D5160, jo vinjam atminja iekshaa, cik esmu sapratis tad ar atminju raitaak straadaa un nav bremzeeshana, vai taa ir?

 

par cik reti tiks izmantots tad neder kur mainaas tikai pati kaartridja bez galvas

svariiga ir tikai melnaa kraasa, buutu labs laazer, bet tik daudz negribas izsviest :)

interesee taads, kuram vareeetu kaadu leetaaku tinti uzpildiit un nerastos peec tam brobleemas

Link to comment
Share on other sites

es gan neesmu iereekjinaajis aarsteeshanaas izdevumus, bet laazernieka izmaksas maajaas ir zemaakas kaa tintes printerim vai mosh arii matricprinterim. nemaz nepieminot kvalitaati.

Link to comment
Share on other sites

nezinu, kas taa par pixmu 1000, bet ja vinja drukaa melnbalti, tad naac un apsties. mans laazernieks pa 60 latiem vinju panjems, ka nosmirdees. par kraasainajaam izdrukaam cita runa.

 

bet cenu zinjaa nu nestaasti. nopirku suudu pa 60 latiem uz 5 gadiem (garantija). tas ir lats meenesii par printera "iiri". m/b pulvera izmaksas uz lapu ir reizes 3-10 zemaakas nekaa tintei.

Link to comment
Share on other sites

Kirils un NormaalsCilveeks - LOL, šitam ir jāseko līdzi dzīvajā! :lol: :lol: :lol:

 

Bet, ja gribat arī manu viedokli, tad - abiem jums reizē ir un nav taisnība. Jo jūs runājat katrs par savu lietu. Ja gribas foto drukāt, tad tur patiesi tikai labākie lāzeri spēj tuvoties lētākajām tintēm. Pats reiz mēģināju melnbaltu foto izdrukāt uz lāzerprintera (arī melnbalta). Pilnīgs vāks. Absolūti miskastē metama bilde. Te nu NC ir taisnība.

 

Taču, ja drukā tekstu un graficiņus, tad lāzeris izmaksu un ātrdarbības ziņā atkal tālu ieliek tintēm. Šeit atkal Kirilam taisnība. Tā kā - viss atkarīgs no tā, ko grib drukāt. ;)

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Nu nez, man drukājot melnbaltos dokumentus uz veca Canon(i350) tintes printera izmaksas ir tuvu nullei.Melno kārtridžu pildu pats jau vairākus gadus.Viss kas vajadzīgs ir pudelīte tintes un papīrs.Krāsaino druku praktiski nelietoju, tā kā tintē ir spēks.... :mrgreen:

Labots - Donkey
Link to comment
Share on other sites

Nu, jā, tintes pildīšana veciem printeriem ir atsevišķs stāsts. Pats arī ilgi dzīvoju ar mātes gādāto Canon BJC 240 (laikam), kuram ik pa laikam vajadzēja uzpildīt tinti no pudelītes. Protams, tur ir atkal citas problēmas. Uzpildīti katridži nekad nedos tik kvalitatīvu bildi kā jauni. Taču dokumentu režīmā ar vienu kartridžu var stipri ilgi dzīvot.

 

Tiesa - lāzernieka toneris ir vēl daudz ietilpīgāks. Taču to gan laikam mājas apstākļos uzpildīt nespīd.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nez, es ar tintēm 3.14sos vairākus gadus. Mūžīgi aizkalst kartridži. Tagad esmu ticis pie lāzernieka - drukā kad gribi un nekāda čakara. Viss atkarīgs no vajadzībām - ja drukā tikai melnbaltu, lāzernieks ir tieši tas, kas vajadzīgs.

 

Grafikiem krāsu lāzernieki labāk der, bet tā ir ekstra, kas mājās pārāk dārgi uzturēt (ekspluatācija, remonts).

 

Bildes tā ir cita opera.

 

Vilx-, tonerus var arī pildīt mājās, esmu to darījis priekš LJ1000. Cita lieta, kad barabani nodilst un tie jāmaina, tad nu labāk uz kantori aiznest - vienalga lētāk nekā pirkt jaunu ar visu pildīšanu.

Labots - mezhavecis
Link to comment
Share on other sites

NC, es atkal ļoti reti kaut ko citu mājās drukāju kā tekstus. ;) Jā, ne jau 100lpp dienā, bet foto nekad nav nācies vai gribējies mājās izdrukāt. Tās dažas reizes, kad vajadzējis kādu krāsainu bildi drukāt, esmu aizgājis pie kāda, kam ir fotoprinteris (ir dažiem radiem). Mājās drukāju dažādus studiju darbus & materiālus, weblapu izdrukas, paretam darba papīrus...

 

Un, ja kas - jau 3 gadus dzīvoju ar HP LaserJet 5L printeri. Vecs kā pasaule, un ar savām rakstura īpatnībām. Taču - es viņā neesmu ieguldījis ne santīma. Es viņu dabūju no sievas bijušās darbavietas, kur tas tika norakstīts kā bojāts (sk. rakstura īpatnības). Kopš tā laika ne reizi kartridžs nav pat tuvojies tukšam stāvoklim. Un drukāts ir... nu, 3 studiju gadi 2 cilvēkiem. Daži simti lpp jau būs. Domā pats. :p

Link to comment
Share on other sites

Guest djlaurix

man ir krasainas lazeris ,bildes uz a4 lapas printe oki doki ;) un lai es $istos ar tintem nu i nah :roll:

a lazeritim piemet ar karotiti pulveri un aida ;-)

Labots - djlaurix
Link to comment
Share on other sites

Guest djlaurix

tadeļ ka lielaks neka kaut kads suda tintinieks ?

sorry bet daudz ertaka uzpildišana ;)

Labots - djlaurix
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

NC, un kā ar svītrām? Kaut kā visiem tintniekiem (HP, Epson, Canon) esmu pamanījis, ka drukājot photo attēls sanāk svītrains - citam vairāk, citam mazāk. Vienīgais, ja laiž uz best kvalitāti, tad to efektu var mazināt, bet nu tinti arī ēd.

Link to comment
Share on other sites

Manām gan ir. ;) T.i. kad es pirkšu jaunu printeri, tad es, visticamāk, skatīšos tieši uz melnbaltajiem lāzeriem. Jo - kā jau teicu - manām vajadzībām tas atbilst labāk. Klusāks, ātrāks, lētāks (tonera ziņā), smukāks teksts sanāk (subjektīvs viedoklis).

 

Nu, ja diži sagribēsies arī fočenes drukāt, tad, protams, iepirkšu tintes brīnumu. Neviens jau neliedz mājās 2 printerus turēt. ;) Taču līdz tam laikam man vēl jāizaug. :p Un jādabon arī fotoaparāts. :mrgreen:

 

Pievienots: Mežaveci, foto nemaz nekā citādāk nedrīkst drukāt kā uz High Quality, ja grib cienīgas bildes dabūt. Nu, un, protams, printeri pa 20Ls arī nav gluži tie, kas viestu uzticību par kvalitāti. :roll:

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Gan jau tam ir kāds iemesls, kāpēc profesionāli grafiķi/fotogrāfi pērk lielus tintes printerus par vairākiem simtiem Ls un lieto tikai oriģinālos kartridžus, kā arī rūpīgi izvēlas smalkus papīrus, uz kuriem drukāt. ;)

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Guest djlaurix

a lazerim nav nekadas svitras bildem ;-) nu ok ar manu lielo tintes ploteri desing jetu jau nekonkure :roll: :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Umm... tauta? Man šķiet, ka te panesās offtopic... :roll:

 

Iesaku atgriezties pie sākotnējās tēmas. :roll:

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

djlaurix, toties krāsu lazernieku bildēm ir vairāki mīnusi. Tie taisa tākā izplūdušu bildi, sīkas detaļas kļūst neasas (reģenerē uz 600x600 vai max 1200x1200 atkarībā pēc printera tipa).

 

Otrkārt bildes sanāk tumšākas, nekā patiesībā ir. Vienreiz skanēju bildi un drukāju - nācās kontrastu un gaišumu stipri mainīt, lai sanāktu daudz maz līdzīgs attēls.

Link to comment
Share on other sites

NC, vienīgais, ko es gribēju teikt, ir ka katram ir jāizvērtē, ko viņš gribēs drukāt!

 

Tintes printeris patiesi ir labākais all-round risinājums, es arī to iesaku ņemt visiem, kas nevar izlemt, ko ņemt. It sevišķi dažādiem mājas lietotājiem.

 

Taču, ja Tu droši zini, ka izmantosi printeri tikai melnbaltam tekstam u.c. dokumentiem; ka fotogrāfijas & krāsainas bildes Tevi neinteresē; ka Tev ir svarīga ātrāka/klusāka izdruka; tad lāzernieks Tev tomēr var būt labāka izvēle.

 

Ivsjo.

 

Vienkārši izdomā, ko Tev pašam vajag!

 

mezhaveci - To sauc par krāsu kalibrāciju. Sk. "ICC profile". Bez tā Tev nespīd dabūt bildi līdzīgās krāsās uz ekrāna un printera.

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Vilx, NC, esmu informēts par kalibrācijas būšanām. Neiet runa par precīzām krāsām, bet par to, ka visi attēli sanāk patumši. Joka pēc vienu īpaši izdevušos bildi izdrukāju uz lasernieka un to pašu nemodificējot uztaisīju fotosalonā. Vaina tā ka, printeris taisot blur par daudz tumšos toņus liek klāt. Mēģināju iestatījumos kaut ko mainīt, bet nu daudz neko nelīdzēja. Ja liek gaišāku, tad melnais nav vairs melns.

 

P.S. Printeris LaserJet 3550.

Link to comment
Share on other sites

OK, atpakaļ pie tēmas? :roll:

 

Topika autoram es iesaku ņemt lētāko, jo šādas cenu kategorijas printeriem tie 10Ls diezi vai ko būtisku ietekmēs. Iesaku noskaidrot, kā šiem printeriem ir ar jauniem kartridžiem (cik maksā, kādi ir neoriģinālie), un kā ir ar pildīšanu. Pirms kāda laika dzirdēju, ka ir daži priteri/kartridži, kuros ir iestrādāta aizsardzība pret uzpildīšanu. Papildus atmiņa arī diezi vai ko ietekmēs, jo dators tāpat spēs dot visus vajadzīgos datus fonā.

Link to comment
Share on other sites

nevajag 100 lapas dienaa. pilniigi pietiek ar manaam videeji 100 lapaam meenesii, lai laazernieks uj kaa atmaksaatos. hmm, vispaar cupsys noteikti var palaist kaut kaadu skriptu, lai nochekotu, cik tad preciizi lapas izdrukaats, buus jaapapeeta :)

 

runaajot par pareiza riika izveeli pareizam uzdevumam - nu 10x15 kartinjas nav maajaas jaadrukaa, aiznes uz darbniicu un Tev uztaisa ar profesionaalu aparaatu uz kodak papiira.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

djlaurix, ne jau suns aprakts printera lētumā vai dārgumā. Viss atkarājas, cik apjomīgs ir kartridžs.

Link to comment
Share on other sites

Guest djlaurix

ja , bet cik tev bieži bus tā pakaļa japrinte ,katru dienu ? mož esi sutiners ? :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

" uhu un ja tajaas "kartinjaas" ir tavas sievietes pakalja - tad taa tu ariii taas nesiisi uz kodaka kantori "

nu Tu taa kaa mazinjais. protams. kaadreiz digitaalie foto nebija pieejami un laboratorija nebija katram piektajam maajaas. tad nesu uz saloniem, da i tagad nesu. nu un, ka sievietes pakalja?

 

mozhet kaiminjsh noklausaas Tavu ekraanu caur radioviljniem, m? uz datora savu pakalju neapskati? vai faradeja buurii dziivo?

Link to comment
Share on other sites

uhu un ja tajaas "kartinjaas" ir tavas sievietes pakalja - tad taa tu ariii taas nesiisi uz kodaka kantori :)

 

Nē tās izdrukās mājās lai bērni un draugi apskatās...

Link to comment
Share on other sites

Guest djlaurix

NC butiba piekritu ;-)

Labots - djlaurix
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...