Jump to content

VIASAT sliktā uztveramība


janiz
 Share

Recommended Posts

Ne jau Latvijas televizija izvēlējās Viasat, bet Viasat kā bonusu savā paketē ielika vietējās programas. Es jau teicu, ka SAT operātoriem galīgi neinteresē bildes kvalitāte, ka tik progaramu vairāk. Skatītāji ķeras uz programu skaitu, nevis uz to kvalitāti. Kad esi noslēdzis līgumu ar Viasat, tad jau par vēlu- āķis lūpā!.

MarcisB, Tu pilnīgi pareizi saki- analogā televizija ir daudz kvalitatīvāka par digitālo, jo nav attēla kompresijas. Digitālās televizijas vienīgā priekšrocība ir tā, ka pa vienu kanālu var pārraidīt vairākas programas ar lielu attēla kompresiju. Digitālās televizijas ieviešana ir vajadzīga gan mūsu valstij(tā ir vienīgā iespēja ieviest abonentmaksu) un visādiem veikliem darboņiem, lai varētu raidīt savas programu paketes un kāst piķi. Ko jūs domājiet, ka ar digitālās televizijas ieviešanu pēkšņi latvijā kļus vairāk bezmaksas programu? Tak pa tām pašām nav ko skatīties, jo nav naudas lai izveidotu interesantus raidījumus. Pieminiet manus vārdus, kad ieviesīs digitālo televiziju, jūs varēsiet nostalģiski atcerēties, cik labi rādija vecā labā analogā televizija. Tipisks piemērs ir Viasat bildes kvalitāte. Tas ir apmēram tā pat, kā ar skaņuplatēm. Vajadzēja vairākus gadus, kamēr klausītāji atčoknījās, ka skaņuplate tomēr skan labāk par digitālo ierakstu.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • guntis5

    16

  • janiz

    10

  • Pirkss

    15

  • Dexs

    19

Top Posters In This Topic

Nu nez, kas jums par probleemaam ar Viasat parraidiito kanaalu attela kvalitaati.. man viss ir ok.. vk ideaals atteels.. nekaadu graudu utt.. vai citu artefaktu.. skanja arii kaa pienaakaas.. Viasat galvenokaart njeemu deelj Latvijas kanaaliem... un nenozheeloju.. vairaak man i nevajag.. pietiek ar tiem pashiem ~50 kanaaliem :)

 

P.S. Viasat parastii raada kanaalus no 1-56 bez probleemaam... un veel ukrainjus un leishus kaut kur ~500jiem kanaaliem... visi paareejie ir zviedru, somu, norveegju kodeetie... ne Latvijas lietotaajiem..

 

es kanaalus uzstaadiju ejot dekodera iestatiishanaa, kanaalu mekleeshana.. izveelos Sirius 5E un tad mekleeshanas veids tiikls, peec nokluseetajiem iestatiijumiem.. un viss ir ok..

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

To CAP:

Uz cik liela TV (izmērs pa diognāli) Tev ir tas ideālais attēls no Viasata?

 

To Didzis:

Taisnība vien ir par to bildes kvalitāti - vakar salīdzināju LNT analogo ar digitālo (to ko raida testa režīmā), un secināju ka analogais variants ir nedaudz dzidrāks un patīkamāks. Bet pavisam nedaudz.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Ne jau ciparu signālā ir problēma. Problēma ir tā, ko Viasats dara ar LV kanāliem. Es kaut kā negribu ticēt ka viņi saņem no LV TV tik sliktas kvalitātes signālu. Es neesmu sat specs un nezinu kā tiek padota TV augšup uz transponderu, bet pieņemu, ka signāls jau uz augšu iet kodēts. Tātad kodē tepat Zaķusalā. Visticamāk. Tad jau vien mūsu bāleliņi santīmu mīlot, būs izmantojuši lētāko iespējamo aparatūru iekodēšanai, moš Viasat uzsaucis...

Būtu interesanti uzzināt kā tās lietas notiek patiesībā.

Es nekur neesmu teicis ka LV kanāliem no Viasata attēls ir graudains vai ar artefaktiem. Bilde ir tāda "ziepjaina", krāsas izsmērētas. Kā VHS. Kaut kas uz to pusi. Zema izšķirtspēja.

No ētera šiem pašiem kanāliem tādu joku nav.

 

Kā jau teicu - vācu paketēm, gan FTA, gan kodētajām attēla kvalitāte vienkārši ir fantastiska. 720x576 - max SDTV izšķirtspēja. Piesieties nav kur. Uz mana 32" TV kvalitāte kā ļoti labam DVD.

Drīms pieslēgts pa RGB.

Link to comment
Share on other sites

nu runājot kāpēc LTV raida no siriusa nevis astras ir vienkāršs.siriuss ir 3x lētāks nekā vācieši,turklāt skandināvi ar savu pavadoni 100% noklājot baltiju un skandināviju.tādēļ arī caur viņiem izplata arī MTV baltijas paketi.vācieši nemaz netaisās izplatīt tādus latviešus no sava pavadoņa,protams,viss ir maksas ziņā(piemēram poļi piķo frančiem par hotbird īri)

p.s.cik zinu augustā ar amerikāņu raķeti tiks palaist jau trešais siriuss satelīts,kas būs paredzēts baltijas&nord valstu digitālajai TV

p.p.s.bildi kosmosā laiž jau apstrādātu no zemes.prosta satelīts ir tikai starpnieks

Link to comment
Share on other sites

Oho, 3.siriuss...

Nez ko rādīs? :D

Poļus laiž gan uz astru, gan uz hotbirdu... (uz abiem)...

Kāpēc mēs nevaram atļauties bezmaksas (FTA) skatīties LTV-1 satelītā?

Žēl...

Vismaz varēja laist kā brīvo, jo laukos kur LTV-1 nerāda tas būtu super (bez Viasat) savādāk iznāk stulbi!

Latvijas galveno 1.kanālu nerāda, bet kādu pārkrievotu TV5 - rāda!

Link to comment
Share on other sites

guntis5

man arī tā bija. Rāda, ka uztveru Siriuss 5E, bet varu dabūt kanālus skenējot, tad ir ap 200, un parasti meklējot- ap 100. Ir CNN, Euronews, kaudze, kas saka, ka nezināms operators. Kasi biju aiznesis pie izplatītaja, tas ar savu antenu , pirms tam izdzēšot ieprieksējos uzstādījumus, saķera tos LNT, TV# utt paketi, bet , atnesot kasati mājas nu nekādi nevarēju dabūt atpakaļ. Mēģināju atkla dzest uzstādījumus, bet atkal atriezos pie tiem bezmaksas vacu kanāliem nevis zelta paketes. Meistars nav sazvanāms, paslepies laikam (smaids)

Griez to skivi pa labi,tu jau uz astras esi uzlicis!Aizeji atkal pie izplatitaja lai ielade to viasatu,bus tev vieglak nokert siriusu.

Link to comment
Share on other sites

:D

A kāpēc uz Siriusa...

Tiktiešām, manuprāt dārgāk un kvalitatīvāk (ar visu EPG) un uz Astras vai Hotbird...

Šitie visi arābu seksa kanāli ar bildītēm kuras mainās pēc 10 sekundēm var atļauties, a mūsu valsts televīzija nē...

Nu kautkā stulbi sanāk...

Link to comment
Share on other sites

Nezinu...

LTV7 atļauja pārrobežu apraidei ir izsniegta! Tātad jāgaida (uz Sirius)????

Uz e-mailu viņi atbildēja,ka info pašlaik nav, iespējams vasaras beigās!

Link to comment
Share on other sites

Starp citu - viņi taisās LTV7 iekļaut pakā vai nē?

 

Solīja jau novembrī :(

Link to comment
Share on other sites

TV5 manuprāt nekādas atļaujas nav, bet tāpat rāda, pie tam FTA. Katrā ziņā paldies viņiem par to!

Link to comment
Share on other sites

Njā, labi ka tas!

Atceros TV3 laikam īpaši par šito bija satraucies un tur gāja traki...

Link to comment
Share on other sites

Radio un televizijas centrs vietējās televizijas programas izplata pa releju līnijām. Tas ir daudz lētāk. Latvijas televizija nemaz netaisījās raidīt caur satelītu. Priekš tam vajag piešķirt papildus budžetu televizijai, lai īrētu satelīta kanālu. Latvijas televizijai nav nekāda sakara ar Viasat un raidīšanu caur satelītu. Vienkārši Viasat ņem vietējās programas Zaķusālā un iekļauj savā paketē. Pieļauju, ka Viasat vēl maksā par šo programu raidīšanu Latvijas televizijai(ja šausmīgi interesē, tad to varu noskaidrot). Vārdu sakot, nevajag apvainot Latvijas televiziju par Viasat zemo attēla kvalitāti. Visi koderi pieder Viasat un viņu cilvēki ieslēdz šiem koderiem ļoti zemu izšķirtsspēju un ļoti mazu datu pārraides ātrumu(rāda kā VHS), lai pa vienu satelīta kanālu pārraidītu pēc iespējas vairāk programu. Faktiski jau noslēdzot līgumu ar Viasat, vajadzētu pieprasīt, lai līgumā rakstīts, ar kādu datu pārraides ātrumu ies katra programa(līdzīgi, kā tas ir ar interneta provaideriem). Ja ātrums neatbilst , tad var laust līgumu, bet glupajai tautai galvenais lai vispār rāda un ka tik vairāk programu ar plikām vecenēm.

Link to comment
Share on other sites

:D

Ar plikām vecenēm :D

 

Nu nekas, jāpriecājas ka vēl tāds bonuss Viasatā ir...

Lietuvā takš tas pats - arī programmas tiek izplatītas ar satelītu Viasatā (gan jau tas pats variants kas ar LTV - viņiem pat piemaksā)...

Tik žēl ka no lietuvas paketes neredzu LRT un LNK - labi kanāli! ;)

Link to comment
Share on other sites

Didzi:

Man jau bija tāda aizdoma, ka zemā kvalitāte ir Viasat darbs, paldies ka izskaidroji.

Jā, Latvijas televīzijas varēja gan, pieprasīt kaut kādu min. bitreitu, citādi tiešām kvalitāte kā VHS.

Plikas vecenes - eto k Hotbird :mrgreen:

Sīriuss ir nevainīgs, salīdzinājumā ar Hotbirdu un viņa n-tajiem Arab Sex ... kanāliem :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Šausmas...

Free SEX TV

X-TV

XEX utt...

Galvenais ka dažās tikai bildītes mainās un skan ohhh, ohhh ohhh :D

citās atkal ļoti zemā bitreitā (nu gandrīz vai kā no tv.lv) kāda darbība notiek... :D

Link to comment
Share on other sites

Nu par reāliem pr0na kanāliem jāmaksā, tie vairs nav FTA, šitie ir tikai iekārdināšanai :mrgreen:

Bet uz Hotbirda ir vislielākais sekskanālu skaits, Astra pat tuvu netiek, kur nu vēl Sīriuss...

Arābiem laikam dikti gribas...

Link to comment
Share on other sites

guntis5

Uz siriusa na halavu ar emu ari ir stradnieku kanali pb pg,viens no siem iet uz ntv+ ka ir papildus maksas kanals.

Link to comment
Share on other sites

he,tv5 iesūkā.viss tas kanāls ir viens liels LNT pakaļdarinājums.praktiski visi seriāli ir tie paši ko rādīja LNT.tākā latvijā viņu skatās minimums(pat pirmo baltijas un tv3+ skatās vairāk)tad šie rāda no sata bezmaksas.nu viņi spiež uz krivvalodīgajiem.bet viņiem uz to tv5 uzsļaut,lielā daļai ir kabelis,kur piedāvā n-tos krievu kanālus,kuri ir 100x intresantāki.būtu iedevuši apraidi kādai citai telekompānijai.cerams,ka mērdoks ko darīs lietas labā.

p.s.nu līdzīgi ir ar to tv3 parodiju-tv6.pašlaik rāda kaut kādus atkārtojumus,ko pirms kāda laika rādijusi tv3.pat bafiju atkārto :D

programmā rakstīts no 9-12 katru dienu ztv rīts(pieņemu,ka domāts tas mūzikas kanāls no skandināvijas)bet nifiga.viņu devīzei vajadzēja būt-iebremzēsim kopā :razz:

atceros,kā baltkom forumā,gānijās,ka šie nerāda savā tīklā,nu tagad spiediena rezultātā ielika,bet ko lai skatās?

Link to comment
Share on other sites

Njā, tas par to ZTV rītu ir labs...skan mūzika kura pēc 10sek noraustās un iet pa apli un rāda programmu :D

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

viss kaartiiba, lielais meistaru nosleepums , ko pats atklaaju, izraadaas bija zinaat par cik pa labi un cik uz leju jaagriezh (traucee arii tas, ka lai gan ir Astra, shis rada, ka ir siruuss5E)un nebiju arii pareizi no vecajiem uzstaadijumiem ticis valjaa, biju jau sataisiijies deelj kokiem, skurstenja un maajas sienas celt griezhamajaa mastaa, bet no balkona var tos 65 un 100% dabuut .

 

Ja teiksim , uzliek veel vienu skjiivi, to Disec vai kaa vinju tur paarsleedzi, tad taa otra pavadonja iestatiijumus bezmaksas kanaaliem arii var iestatiit vai kaa?????

Ja kaadu no saraksta programaam, TV vai radio, kas nav aboneetas un raida no aarzemju Tv , kaa var aboneet?

Link to comment
Share on other sites

viss kaartiiba, lielais meistaru nosleepums , ko pats atklaaju, izraadaas bija zinaat par cik pa labi un cik uz leju jaagriezh (traucee arii tas, ka lai gan ir Astra, shis rada, ka ir siruuss5E)un nebiju arii pareizi no vecajiem uzstaadijumiem ticis valjaa, biju jau sataisiijies deelj kokiem, skurstenja un maajas sienas celt griezhamajaa mastaa, bet no balkona var tos 65 un 100% dabuut .

 

Ja teiksim , uzliek veel vienu skjiivi, to Disec vai kaa vinju tur paarsleedzi, tad taa otra pavadonja iestatiijumus bezmaksas kanaaliem arii var iestatiit vai kaa?????

Ja kaadu no saraksta programaam, TV vai radio, kas nav aboneetas un raida no aarzemju Tv , kaa var aboneet?

 

 

 

 

??????

Link to comment
Share on other sites

Ja teiksim , uzliek veel vienu skjiivi, to Disec vai kaa vinju tur paarsleedzi, tad taa otra pavadonja iestatiijumus bezmaksas kanaaliem arii var iestatiit vai kaa?????

Ja kaadu no saraksta programaam, TV vai radio, kas nav aboneetas un raida no aarzemju Tv , kaa var aboneet?

Uzliekot Diseqc var tjunerim pieslēgt vairākas galvas - cik nu katrs pārslēdzējs atļauj. Ir 2, 4 10 utt galvām. Tjunerim iestāda, ka ir daiseks, pasaka, uz kuru pavadoni otra galva rāda un atliek tikai noskanēt.

Ko nozīmē "abonēt"? Lai skatītos kodētos kanālus ir nepieciešama karte. Tāpat kā ar Viasat.

Link to comment
Share on other sites

Tā protams ir opcija, bet khm... ņemšanās ar kompi un seasonu prasa imho diezgan lielu advancētības pakāpi.

Link to comment
Share on other sites

Season = sex ar tehniku

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Nu nezinu kā tam Unisatam bet Yotas vecis man atnāca ar normālu aparatūru, visu ļoti smuki noskaņoja un kopš tā laika viss iet kā smērēts. Antenu un bļodu jāregulē ar normālu aparatūru, nevis ar televizoru :mrgreen:

A tev nav vienalga ar ko viņš to signālu dabon. Es ar lietoju mazo TV un Humax Ace vēl neviens nav sūdzējies par kvalitāti un 90% no satstelletājiem tieši tā arī liek šķīvjus. Jo mazis tv ar humaxu vai flexu maksā daudz mazāk neka satfinders un jēgas no viņa nekādas
Link to comment
Share on other sites

satfinders maksa veselus 8 latus,kur var dabut tv un humaxu par 7 latiem?,un nevajag nevienu televizoru stiept uz jumtu,lieka laika teresana.Ar satfinderu var noregulet daaaudz precizak.

Link to comment
Share on other sites

A kur tādu lietu var noprkt par 8Ls :lol: es nopirktu . Zinu piemēram Openbox SF10 maksā 300$, daudzus rietumu aparātus esmu redzējis pa 1000 un vairāk$

Labots - sashock
Link to comment
Share on other sites

Atgādināšu ka sat meistaram tomēr atmaksājas pirkt profesionālu verķi ar savu ekrāneli, ja no rīta līdz vakaram bizo apkārt bļodas likdams. Protams savām vajadzībām tādu lietu pirkt ir neprāts. Bet ne jau par to ir runa.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...