Jump to content

OEM Vista - kas vajadzīgs?


Vilx-
 Share

Recommended Posts

Kurš zin, kas Vistas izpratnē ir "jauns dators"? T.i. cik daudz vajag pirkt, lai komplektā varētu ņemt OEM Vistu? Ja nu kas - runa ir par Business Vistas edīciju un pirks privātpersona.

Link to comment
Share on other sites

Nopērc Vistu ar lietotu datoru. :)Te

Savā laikā biju ar šo veikalu sarunājis Vistas iegādi ar lietotu datoru.

Link to comment
Share on other sites

Nē, tas mani neinteresē. Es domāju, ka kaut kad varētu taisīt savam kompim upgreidu (gan ne tuvākajā laikā), un tad derētu pie reizes to perētājputnu iepirkt. Vienkārši - vai viņu man dos, ja pirkšu tikai MB+CPU+RAM+VGA?

 

Pirkt ar lietotu vecu kompi ir tā divdomīgi - principā OEM Vista ir paredzēta lietot tikai uz tā datora, ar kuru kopā pirkta. Ja es viņu tagad lietošu uz cita PC, tas jau varētu būt pārkāpums... :-| Labāk neriskēšu - nav vērts. :p

Link to comment
Share on other sites

Guest abc

Ebay pilns ar OEM versijām. Protams, varbūt tas arī neatbilst Microsoft dižajiem likumiem, bet, ja reiz to softu met pakaļ katram jaunam datoram gribi vai nē, tad kāpēc nedabūt mazliet naudas atpakaļ. Un citiem arī labi, var iztikt bez jauna datora pirkšanas.

Link to comment
Share on other sites

Tik nezinu kā tur ar tā Jebaja :lol: garantijām.

 

Kādu Tev vajag garantiju uz OS? Ies vai neies?

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Principā es gribētu nopirkt normālu OEM Vistu bez kaut kādām klapatām vai puslegālām padarīšanām. Btw - par slinkumu:

 

1. Tavā topikā atbildes uz šo jautājumu neatradu;

2. Pamēģini pats iekš Search ieraxtīt "OEM Vista" :p

 

Pievienots: Hmm, Tavā topikā tomēr bija viena ievērības cienīga lieta - "upgrade iespējas". Kā vispār OEM cālim ir ar to? Lai arī kompi upgreidoju reti, tomēr varētu būt tā, ka laika gaitā mazliet uzlabojas CPU, bik' RAM nāk klāt vai arī VGA svaiga tiek ielikta. Arī HDD/DVD/Power supply mēdz šad un tad pamainīties... Kā tur ir ar to? :-|

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

man Tev personiigs jautaajums: visaa nopietniibaa gribi lietot vista? nevis pameegjinaat, bet lietot? jau tagad un tuliit? zinot, ka esi nopietns cilveeks, man ir svariigi zinaat nopietnas atbildes uz shiem nopietnajiem jautaajumiem.

Link to comment
Share on other sites

Kirils: Tagad un tūlīt nē. Kad sakrāšu naudiņu un upgreidošu kompi. Vienreiz jāsaņemas un jābeidz zagt. :mrgreen: Tiesa - daudzus citus softus jau tik un tā droši vien zagšu - pilnīgi legalizēt PC man nav pa kabatai vēl uzreiz. :roll: Taču, laika gaitā jau var mēģināt. Tagad jau sāk parādīties pamazām arī tīri lietojamas freeware alternatīvas. :)

 

Par "pamēģināšanu" - savu uzskatu jau te vairākkārt esmu paudis. Vista tāpat dažu gadu laikā ienāks mūsu dzīvēs tāpat kā savulaik XP. Tāpat no viņas nekur neizbēgt (nope, man *nix nepatīk :p). Tad, manuprāt, izdevīgākais brīdis, kad veikt pāreju, ir kopā ar jaunu kompi, lai var izmantot OEM cenas priekšrocības.

Link to comment
Share on other sites

par legalizeeshanu varam satikties un parunata. man jau vairaakus gadus ir izdevies. pienjemu, ka neko sarezhgjiitaaku par mani Tu nedari. un sen neesam tikushies anyway.

 

par XP es kaa pirms (cik?) gadiem kladzinaaju, ka tas nekompatiblais meesls nekad nespees aizvietot esoshaas sisteemas, taa joprojaam saku, ka nespeej aizvietot un manaa dziivee nav iegaajis. ar vistu buus taa pat. :) tikai taadu "es" buus vairaak.

Link to comment
Share on other sites

mmm... Kiril,aber plašākam klausītāju lokam par to legalizēšanu nevari pastāstīt? Vai arī man jāvelkas ar jums abiem alu dzert? :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Lai labi funkcioneetu 2GB DDRII RAM (Ar 1GB arii pietiek, bet tad praktiski nekas nepaliek paari Aplikaacijaam un lielaakaam, piem. photoshop naakas pamatiigi nnemt no virtuaalaas, kas savukaart jau ir leenaaka)

CPU: vista lloti labi straadaa un prot saprasties ar dualcore CPU, atshkkiriibaa no XP...

 

HD: nu Vistai minimaalaa prasiiba ir 40 GB, Ultime aiznnem kaut kur 10, bet visus 40 GB aiznnem tajaa gadiijumaa, ja papildus sainstalee Language update, tie nu vinnai ir daudz, visaas gandriiz iespeejamaas valodaas un viens taads sver 0,8 - 1,6 GB... Bet nu tas protams nafig nav vajadziigs....

 

MB: Nu jaaskataas, lai ir vistai suporteeti draiveri, jaunajaam jau ir visaam, bet vecaakai vareetu arii nebuut...

 

VGA: nu es esmu lietojis ar Radeon 1300Pro. Nekaadi glluki noveerojami nav. Labaak protams DirX10 karte... (Speeles diemzzeel neesmu speeleejis, jo tas man darba PC)

Link to comment
Share on other sites

uzsit uz info pie m79.lv vēstuli, gan veči atbildēs.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

kirils: Freeware alternatīvas, protams, ir daudz un dažādas, taču baidos, ka Windows man gan nekas neaizvietos. Iemesls vienkāršs - viens no primārajiem mērķiem manam mājas PC tomēr ir gāmju dzenāšana. Lai arī uz Linux arī top gāmes, tomēr lielākā daļa man interesējošo gāmju tur, diemžēl, nav. :( Un par legalizēšanu - īsti tā arī neiebraucu, ko Tu tieši piedāvā tādu, kas ir labāks par veikalā dabonamo, taču, ja tās ir kādas iespējas to visu krakot, tikt pie koropratīvajiem seriāļiem utml. - tad nē. Šī pasākuma jēga jau ir tieši tāda, lai man būtu pašam sava, legāla Windoze. :p

 

Par satikšanos - taisnība, sen neesam satikušies. :) Taču, šķiet, tuvākajā laikā arī nespīd. :p Varbūt Tu izmanto MSN messenger vai kādu citu čatu? Varam tiešsaistē pačatot. :)

 

OffSide: CPU/HDD/RAM/utml. kā arī draiveri - tā jau ir mazākā problēma. ;) Draiveri tāpat lielākajai daļai jau ir (neko exotisku es neizmantoju), kā arī pērkot jaunu PC tomēr prasības nodrošināšu tādas, kādas pašam patiks. :)

 

VIL: Pirms esmu gatavs pirkt, kaut kā negribas ar pārdevējiem sākt runāt. :neutral:

 

Pievienots: Kiril, "alus ari ira sula"!

 

bump

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
Evill_BettyLV

Tautieši!

Šis mīts, kas valda, ka var iegādaties OEM versiju tikai ar jaunu datoru ir pilnīgas muļķības un nekompetence licencēšanas noteikumos.

ka piemēru varu minēt dažus Latvijas i-neta veikalus, kas mierigi tirgo OEM versijas, pat neprasot pirkt pat peli komplektā...

ŠEIt un ŠEIT

Link to comment
Share on other sites

Tas ka tirgo tāpat OEM, nenozīmē ka tas ir legāli. OEM OS drīkst pirkt TIKAI kopā ar jaunu datoru un PUNKTS. Sen jau pagājuši tie laiki, kad varēja nopirkt kopā ar datoram vitāli svarīgu detaļu, bez kuras viņš it kā nestrādās...tipa pele, RAM, CPU cooleris.

 

Produkutu OEM versijas

 

un vēl nedaudz par OEM

Labots - millers
Link to comment
Share on other sites

Evill_BettyLV

Millera kungs!

Vai Jūs varētu to man parādīt un apskaidrot no citējumiem no OEM licences, nevis no MS lappas. MS lappa ir labi, bet galvenais un oficiālais dokuments ir pati OEM licence..;)

Labots - Evill_BettyLV
Link to comment
Share on other sites

OEM licence NAV pats galvenais ;) OEM licence bez pirkumu apliecinoša dokumenta neko nedod :) Tas, ja tu par uzlīmi un nevis par OEM licences EULA :)

Link to comment
Share on other sites

Evill_BettyLV

Jebkurš var nopirkt OEM piekrītot ka ir sistēm veidotājs. Tapēc es teicu ka tirgot drīkst visi un jebkuram. Kā tad ir visiem datorveikaliem - Vai tad GNT, TVG, Elko OEM dāvina, izīre, aizdod?? Vai dod uz realizāciju??? MUĻĶĪBAS - pārdod un uz kāda tad pamata pārdod??

Un kādas problēmas ir nedot līdzi pirkuma apliecinosu dokumentu - čeku vai un pavadzīmi!!

Labots - Evill_BettyLV
Link to comment
Share on other sites

Pērc OEMu un tās savas daļas. Kantorim, no kura pērc paprasi, lai izraksta kā vienu pozīciju - datorkomplekts, nevis visas n pozīcijas.

Tad arī tev būs pilnībā licencēšanas noteikumiem atbilstošs dokuments par OEM winduli.

 

Datorkomlplekts + OEM.

 

Un ja kantoris to atsakās darīt - ej uz citu kantori. Kaut vai pie manis.

Labots - Tilo
Link to comment
Share on other sites

Viena lieta ir nopirkt preci tirgošanai, bet tiklīdz tu viņu ieraksti pamatlīdzekļos, kā gala lietotājs, tā jābūt ir datorkomplektam+OEM.

Link to comment
Share on other sites

Evill_BettyLV

Tatad -

1. Fiziska persona - atzīst sevi par sistēm veidotāju perk iet mājas instale aktivizē un suporte pats sevi, lieto. viss kartiba.;)

2. Juriska persona - stiepj nelicenzeto karbu uz veikalu. un ir divi varianti ka legalizet.

a. Pardodu PC datorveikalam. uzraktot pavadzīmi. Veikals instale OEM un pardod atpakal firmai, uzraksta pavadzimi. viss ok.

b. Nes karbu uz veikalu - slēdz ligumu, aktu, ka veikals ir sistēminstaletajs un instale OEM, kā arī nodrošina galalietotaja atbalstu norādot tel, adresi. un nodod gala lietotajam lietošana pilnība koplektetu PC ar OEM.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...