Jump to content

auto parking sensora izgatavošana


dzeksis
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Man te tāda ideja - izveidot pašrocīgi automašīnas parking sensoru. Gribēju pakonsultēties, varbūt vēl kādam ir bijusi tāda ideja,varbūt kāds jau pats ir izveidojis un tiešām tas strādā.

Paldies! Gaidīšu šīs idejas atbalstītājus un konsultāntus.

Link to comment
Share on other sites

Guest painkiller

Ideja interesanta. Tā kā man rokas no pakaļas augušas, nemēģinātu tādu veidot, bet paskatīt sīkāk, kā kādam citam izdodas, būtu aizraujoši.

Link to comment
Share on other sites

dzeksis

Parking sensori vairs nav modē. Tad jau ņem un uz web kameras un Gerkena kabatas televizora bāzes cep augšā "pakaļas novērošanas" sistēmu, kā kraviniekiem.

 

 

Nu nu..sākumā jau jāizveido kkas vienkāršāks,tad jau vēlāk var veidot ko sarežģītākas lietiņās.

Šobrīd meklēju cilvēkus,kas tiešām ir izveidojuši šādu sistēmu,kas darbojas.. Un varētu biki pamācīt.

Link to comment
Share on other sites

BoondS

Ja nav ko dariit tad jau var taisiit, bet tomeer taapat diezvai ieguusi taadu rezultaatu, kaa ruupniicaas razhotiem..Un tagad taadiem parikngiem cenas vispaar ir leetas..Ar lCD ekraanu pa 50 latiem var dabuut...

Link to comment
Share on other sites

Igelkott

Piesiem pie aizmugureejaa bampera kakji - ja sjameejs saak gaudot, tad tuvaak parkoties vairs nevar :mrgreen: Boldrika variants skjiet pasjlai jeedziigaaks...

Link to comment
Share on other sites

dzeksis

Manuprāt sanāks krietni lētāk nopirkt gatavu, nekā izgatavot visu pašam.

 

http://www.tevalo.lv/cgi-bin/index.cgi?artnr=!SPBS4

 

Nē nu nopirkt jau nav māksla,bet pašam izveidot. Nu un,ka tas sanāk dārgāk, taču paša gatavots ir paša gatavot. Vismaz ko jaunu var iemācīties,nekā ieiet veikalā un nopirkt. Lūk tā! :)

Link to comment
Share on other sites

Guest painkiller

Pagaidām Enrikem vislabākais variants pa manam. Bet problēma radīsies tad, ja tas kaķis bļaus visu laiku, tur vajag kaut kādu konfigurāciju pārdomāt.

Link to comment
Share on other sites

Nivaig būt durnam un iemācīties parkoties! Ja nejūti gabarītus, tad paver durvis vaļā un paskaties, palūdz kādu garāmgājēju izpalīdzēt (pēc CSN atļauts). Vēl ir iespēja pielīmēt pie pakaļas spoguļa tādu kāku, kas palīdz saskatīt pakaļā notiekošo!

 

Nevajag arī aizmirst, ka lētie (un paštaisītie) sensori neredz stabus un mietus, kā arī apmales...

Link to comment
Share on other sites

Nez,manam aparaatam ir dupsii parking-sensori - eleganta lieta - parkoties maaku normaali arii bez tiem, bet ar tiem ir veel eertaak un elegantaak:))

Link to comment
Share on other sites

gReenS

ta nafig taads parking sensors vajadziigs? taadu tak baabieshi tik labi ja izmanto un kaadam verkjim tad liksi to parking sisteemu klaat? suudam nav jeega jo nekaadu lielo skaadi nenodariisi ja aizstriikjeesi ko, bet krutam vaagjim jau taada ir standartaa. un pieredzeejusham vadiitaajam parkojoties it iipashi uz atpakalju galva jau automaatiski ir vai spoguljos vau uz pakalju pagriezta nevis kautkaadaa videejaas konsoles lvd. un vel kas, ja liek kameru pashrociigi tad ir jaizveelas loti apdomiigi kameras vietu, jo piemeeram lexus rx serijas dzipiem taa kamera ir vietaa kur nummurs liekas - virs nummura, bet sliktaa laikaa kamera aizdrishas tik aatri ka iesleedzot R braukshanu, vieniigais ko tu redzi ir drazu ekraanaa :D

Link to comment
Share on other sites

Didzis

Braucu ar autiņu vairāk par divdesmit gadiem un nekad nav bijusi vajadzība pēc tāda sensora. Priekškām apkraut autiņu ar bezjēdzīgām lietām. Drīzāk autiņā noderēru kamera , kura nepārtraukti raksta bildi autiņa priekšā. Tad nebūtu problēmu strīdos ar ceļu policiju.

Link to comment
Share on other sites

A6 bagāžnieku caur aizmugurējo stiklu neredz VISPĀR. Piedevām sānu spoguļi attēlu samazina, bet vidējais palielina, tad nu saprast vispār maz ko var. Uzliku uz bamperiem arī nav, viss ir smuki krāsots un spīzdīgs, pieduršanās nepiederošam objektam ir sāpīgs. Un pēdējā laikā parkošanās situācija galvaspilsētā sāk kļūt stipri dramatiska.

 

Nostāja, ka bābieši nemāk braukt ir ļoti kategorisks fakts, kam ir izņēmumi, lai gan kopumā taisnība- ja pie kādas izbraukšanas kāds nepalaiž, tas 80% gadījumu tā ir sieviete, uz sāniem vispār neskatās, vai arī principi savādāki- "ka tik es tieku, gan jau citi pagaidīs", nesaprot, ka visi dalībnieki ir ļoti cieši savā starpā saistīti, un viena nepalaišana atsaucas uz sastrēguma apmēru, tā teikt "tauriņa efekts".

Link to comment
Share on other sites

gReenS - tev laikam kaut kadi kompleksi, spriezot peec tava teksta:D Kas vainas parkingsensoram - lieliska eertiiba - taapat tad jau tu droshvien domaa par hands-free mashiinaa - arii baabieshiem,ne? Jo iistie dzheki tak var stuureet arii ar vienu roku vai vispaar ar celjgalu?:D Tad nafig tev maajaas dusha vai vanna - iisti dzheki tak upee var nomazgaaties:D Kaapeec jaapliek kaut kaada lpapildus eertiiba?:) Kad iepirku auto, tajaa jau bij shie sensori (uz skanju,nevis displeju) un taa ir forsha eertiiba, lai nav iipashi jaaiespringst ka kaut kur kaut ko izdosies aizkjert parkojoties vai uzdurties uz kaada bampera:)

Link to comment
Share on other sites

gReenS: īstiem vīriem neko izņemot stūri un ghāzes pedāli nevajag ,zinu. :grin:

 

Bet parkošanās sensors palīdz neatsisties pret stabiņiem,akmens blokiem un vēl kas nav mazsvarīgi maziem bērniem , suņiem ( arī bomžiem izspiedējiem,kuri simulē uzbraukšanu atpakaļgaitā ) utt...

Es vispār esmu izticis bez tiem, bet tomēr uzskatu ka ērtāk ir viņi ir.

Bez tam sūds ne sūds, ja gadīsies iebraukt kāda dārgāka auto sānos - var nākties šķirties no prāvas summas.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...