Jump to content

Foruma rekonstrukcijas atskaite


Artanis
 Share

Recommended Posts

BOOT.lv foruma rekonstrukcijas atskaite.

 

Labadiena forumiešiem!

 

Kā, iespējams, būsiet pamanījuši, vairāk kā mēnesi esmu pavadījis piespiedu atvaļinājumā omulīgā slimnīcā bet nu nenovēršami esmu atpakaļ, lai atkal ieņemtu lielā ļaunā bārdainā regulatora posteni... :mrgreen:

 

Neskatoties uz to ka sakarā ar neseno foruma apgreidošanu uz 2.1.7 (nu kam niezēja rokas un nevarēja mani sagaidīt... :D) diezgan daudz kas no 10.februārī ieviestajiem uzlabojumiem (un pat pamatfunkcijām, kā piem "Ātrā rediģēšana") uz doto brīdi nedarbojas, pāris vārdos esmu spiests apstāstīt pašlaik pieejamās jaunās funkcijas (pārējās tiks apstāstītas tiklīdz būšu ticis galā ar to putru, kas manas prombūtnes laikā ievārīta.. :D).

 

_______________________________

 

Redzamības statuss.

 

Šī funkcija pieejama izmantojot actiņu blakus lietotājvārdam un atteikšanās pogai. Funkcijas darbības princips - jūsu statuss (redzams vai neredzams lietotāju sarakstos un mazajā profilā blakus jūsu rakstiem) var tikt izmainīts bez atkārtotas ielogošanās (parasti šo te funkciju pilda čekbokss "Pieteikties neredzamam").

 

Lūdzu ievērot, ka redzamības statuss ir temporārs (tas, pēc jūsu izvēles, jāuzstāda katras sesijas sākumā), jo defaultā jūsu statuss ir "Redzams". Izmantojot šo funckiju, jūsu niks neparādīsies tiešsaistes lietotāju sarakstā, pavediena pārlūkotāju listē, kā arī jūsu klātbūtne nebūs redzama jūsu profilā.

 

redzamibas-statuss.gif

 

_______________________________

 

Foruma statuss.

 

Šī funkcija interesentiem sniedz detalizētu informāciju par BOOT.lv foruma uptime parametriem. Tā redzama foruma indeksa apakšpusē.

 

online-laiks.jpg

 

_______________________________

 

Forumu ikonas.

 

Šis, manuprāt, ir pamanāmākais no jaunumiem. Šī fīča prasīja diezgan pamatīgu laiku tās uzrakstīšanai un vēl lielāku tās pievienošanai visiem forumiem un apakšforumiem. Ideja, protams, vienkārša - ātrāka un vizuāli ērtāka sadaļu atrašana un navigācija foruma indeksā.

 

forumu-ikonas.jpg

 

_______________________________

 

Pavediena iesūtīšanas vēsture.

 

Ļoti funkcionāla un ērta iespēja aplūkot pavedienā atbildējušo personu nikus un viņu iesūtīto atbilžu skaitu vienkārši uzklikšķinot uz atbilžu skaitu apzīmējošā cipara apskatot pavedienu sarakstu. No iesūtītāju saraksta ar vienu klikšķi iespējams uzreiz aplūkot pavedienu.

 

kas-iesutijis.jpg

 

_______________________________

 

Paplašinātās meklēšanas iespējas pavedienā.

 

Ja vēlaties uzzināt kāda konkrēta biedra vieokli kādā pavedienā, izmantojiet iespēju uzklikšķināt uz "palienināmā stikla" blakus biedra nikam pie raksta, un izvēlēties sev vēlamo funkciju. Šādi tiek ietaupīts laiks izmantojot biedru profilos integrēto meklēšanu, vai arī foruma

 

meklētāju.

 

meklesanas-iespejas.jpg

 

_______________________________

 

Moderatoru tūļi.

 

No regulatoriem piešķirtajām funkcijām visērtākā un labākā fīča, ar kuras izveidi tiešām lepojos, ir automatizētā ziņošana par lietotāju ar vairākiem kontiem (ja īsā laika sprīdī forumā no vienādas IP tiek iesūtīti raksti kas pieder dažādiem lietotājiem, tad automātiski moderatoru uzmanība šim cilvēkam tiek pievērsta ar sarkanu uzrakstu "Iespējams pārkāpējs" pie biedra nika. Uzrakstā integrēta saite uz rakstiem, kas nākuši no šīs pašas IP bet cita lietotāja konta. Šai funkcijai arī piešķirti speciāli izņēmumi (kā piem. DJLaurix un Broks - viņi ir bračkas, un šārē vienu netu ar vienu ārējo fizisko IP).

 

No administratoru funkcijām pieminama automātiskā ziņošana par aizdomīgiem lietotājiem - piem., tiek ziņots ja vairāki biedri izmanto vienādu paroli, vai ja reģistrācijas laikā notiek mēģinājums izmantot jau reģistrētu e-pastu, kā arī ja no vienas IP tie reģistrēti vairāki lietotāji.

 

Vēl no regulatoru funkcijām pieminamas automātiskā pavedienu dzēšana pēc uzstādīta laika perioda, automātiska apakšforumu tīrīšana pēc parametriem, utml. noderīgas funkcijas.

 

_______________________________

 

Tas nu uz doto brīdi ir, šķiet, viss kas uz doto brīdi darbojas. Ja izdosies savest kārtībā manas prombūtnes laikā sataisītos brīnumus ar rediģēšanu u.c. funkcijām, tad, visticamāk, tuvākajā laikā tiks atjaunotas un prezentētas arī pārējās jaunās funkcijas.

 

Tā kā uz doto brīdi daudz darāmu lietu iekrājušās, lūgšu mani atvainot - jāiešauj dienišķā ripu porcija un jāķerās pie darba. :)

 

Ar cieņu -

Artanis, administracija.gif

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...