Jump to content

Signalizacijas pieslegshana-vadu vienoshana


egoisc
 Share

Recommended Posts

Vai kaads nav sleedzis signalizacijas - ?

 

Man bija tikai trijnieks elektrotehnikaa taapeec paliidziet ja varat.

 

Nopirku vienkaarshaako 8zonu signalizacijas bloku ar diozhu pulti un divus kustiibu detektorus - sireenu protams. veelaak doma pievienot arii duumu detektoru un magnetinjus

 

spriezhot peec kustibu detektora shemas tur ir + un - kaa arii atseviššhkji alarm divi vadi - vai baroshanas vadi jaasleedz pie akja pa ataisno vai pie plates-?

 

veel tur bija kaudziite ar pretestiibaam - kaa taas jasavieno uz tukshajiem kontaktiem vai ir kaads jaatstaaj tuksh vai kaa

 

Luugums ja kaadam nav slinkums apskatiities sheemu vai vinsh nevareetu ierakstiit atbildi ar noraadeem pie kaadiem kontaktiem sleedzami abi detektori un kas notiek ar atlikushajiem kontaktiem.

 

peecaak jaaieprogrammee pults - varbuut ka tas izdodas pashu speekiem.

 

SHEEMA

 

 

INSTRUKCIJA

Labots - egoisc
Link to comment
Share on other sites

Iesaku noalgot speciālistu, kas to visu paveiks tavā vietā. Tāpat katru mēnesi vajadzēs maksāt apsardzes kompānijai. Citādi tas viss nav nopietni.

Link to comment
Share on other sites

Kustības devēja kontakti jāslēdz virknē ar rezistoru (vajag būt līdzi) kādā no zonām starp izvadu zona nr"...." un "com". Devēja barošana pie atbilstošiem izvadiem "+ - " blokā. Devējiem mēdz būt arī mikroslēdži (tamper), kuri paredzēti gadījumā, ja kāds mēģina atvērt devēja (sirēnas, vadības bloks, uc.) korpusu.

Link to comment
Share on other sites

varbuut ka jau rezistors pie deveeja ir jau iebuuveets deveejaa-? jo liidzi nekas nebija

 

deveejs

 

+ - uz plates tur taa isiti nav skaidrs, kur vienot otrus deveeja vadus veel taa. un ja man ir divi deveeji tad pie divus vadus uz vienu kontaktu-?

 

kas ar tuksho vietu savienoshanu-?

 

 

p.s. neviens spec. nebrauks tik taalu (pashmaaju vajadziibaam - pietiek ar sirenu lai atgainjaatu diikdienjus - nav jau nekaada Juurmalas villa ar diivaaniem tuukstosh latu apmeeraa un plazmas teljukiem katraa istabaa :-D )

Link to comment
Share on other sites

Rezistorus pameklē kādā korpusā vai kastē. Tie paredzēti, lai zonas ķēdes pretestība atbilstu, tādi mazi ar diviem izvadiem.

Abus kustības devējus vari slēgt virknē, ja negribi veidot 2 zonas, grūtāk būs atrast bojājumu.

Labots - zihers
Link to comment
Share on other sites

Ja ir vēlme pēc lokālās signalizacijas, tad labakais variants ir bezvadu sistēma kuru Falckā var pasūtīt saprogramētu, kuru tikai ir jāpieslēdz pie elektrības un sensori jāpieskrūvē pie sienas, sistemā var būt līdz pat 20 dažādiem devejiem, iespejams arī nopirkt/nomāt to kopā ar simkarti un dabūt gatavu apsardzes sistēmu, kura darbosies 98% latvijas teritorijas (LMT pārklajuma zona), kurai ir jau iebūveta sirēna, pluss vēl var papildināt ar jaudīgaku ārējo. Man pašam ar visveinkāršāko dsc sistemu sagatavošanu darbam un programēšanu aizgāja nedēļa 1, tas ir ar pieredzejašuko kolēģu nelielam konsultācijām un nelielu praksi pie pieredzējuša kolēģa, ņemot vēra ka es ar to nodarbojos profesionali, par lētāko esprite, nerunāsim, tam vajag kādas nedeļas divas, ja ne 3, tā kā ieteikums, ar signalizācijam ir jānodarbojas profesionalim, it īpaši vadu un kombinētajām vadu+bezvadu moduļiem.

Link to comment
Share on other sites

re to EEE

 

bezvadu man nedereetu taapat, jo ja es atstaaju pa ziemu uz +5graadiem istabas temperatuuru, tad bachas noseediisies pa nedeelju, un ko man dos zinja uz telefona ka nostraadaajusi signalizaacija - metiishos autinjaa un peec 2 stundaam ja palaimeesies buushu galaa-? lai redzeetu ka zagleeni jau sen gabalaa-? Nu nee - labaak jau sarunaat ar kaiminjiem lai aiziet un paskataas ja sireena saak gaudot - i vsjo.

 

palasiiju instrukciju - it kaa nekas tur tik traks nav, izlaizham visas zvaniishanas uz kaut kurienu un ieprogrammeejam tikai shobriid divus laucinjus(divi deveeji), nomainam standarta kodu un viss.

 

man gan galvassaapes rada vadu pievienoshana platei, bail ka nenosvilst, varbuut buus jaaizstaigaa liidz veikalam kur pirku un pa ceineri lai paraada kaa jasasleedz, saderam ka buus 5x leetaak kaa falkaa.

Labots - egoisc
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...