Jump to content

Xvid utt uz DivX


energy2
 Share

Recommended Posts

Tā kā ir tāds vērtīgs DVD pleijeris, kurš neatbalsta Xvis un citus kodējumus (tikai DivX), tad visas nopirktās filmas nepieciešams pārkodēt. Agrāk šim nolūkam veiksmīgi izmantoju Dr.DivX, bet pēdējā laikā šī programma sākusi gļukot. Piemēram, pārkodē filmu, kura ir 90min gara, bet rezultātā iegūstu 180min garu filmu, kur bilde bremzē, bet skaņa iet normāli. Kas būtu par vainu?

Izstudēju vairākus topikus, kur DBC apraksta kā kodēt, bet nevienu vienkāršu programmu aprakstu (izņemot Dr.DivX) neatradu. Ko Jūs ieteiktu? Nekādas sarežģītas funkcijas nevajag, tikai ātri un kaut cik kvalitatīvi pārspiest. Vēlams bezmaksas, bet var jau arī izmēģināt maksas softu, ja nav bezmaksas alternatīvas.

 

P.S. Mēģināju taisīt ar Nero VCD un SVCD, bet tad fails sanāk divreiz lielāks. Ar GXTranscoder arī neizdevās iegūt vēlamo rezultātu, varbūt nedaudz rokas līkas :)

 

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

pameegjini ar VirtualDub... :)

 

Virtualdub esmu mēģinājis, bet man nav skaidrs, kāds kodeks tur ir jāizvēlas, lai fails būtu aptuveni tik pat liels kā Xvid kodējumā, un lai DVD atskaņotājs spētu atskaņot?

 

Ā iepriekšs neapskatījos linku ar pamācību, varbūt, ka derēs :)

Link to comment
Share on other sites

Visu laiku ir pieticis ar FourCC changer-i - un bez jebkaadas paarkompreseeshanas.

 

Nesapratu. Vienkārši ar šo FourCC nomaini paplašinājumu no Xvid uz DivX un DVD pleijeris uzreiz spēj atskaņot Xvid failus?

Link to comment
Share on other sites

energy2.. taa programma avi failaa ierakstiis, ka sho failu ver valjaa ar divx kodeku, nevis xvid.. liidz ar to iespeejams, ka vareetu arii atskanjot...

Link to comment
Share on other sites

Hmm, tas fourcc never vaļā vienīgo video failu, kas ir uz mana darba Pc. Jāmēģina būs mājās, varbūt tu vērsies, kaut gan ticība maza :)

 

Izmēģināju Virtualdub (pēc CAP ieteiktā linka), bet tomēr nesanāca. Mēģināju Virtualdub 1.7 un 1.6 versijas (laikam), kad norādīju failu, kuru vēlos pārkodēt, programma izmeta, ka ir VBR audio. Pēc visu opciju salikšanas (kā norādīts http://ryan.com.br/virtualdub_en.htm ) palaidu save avi, bet tad izmet eroru un viss. Vai tas, ka audio ir VBR nozīmē, ka nevar taisīt direct sream copy, bet ir jātaisa full procesing mode? Vai arī Virtualdub vispār neatbalsta VBR?

Link to comment
Share on other sites

VirtualDub atbalsta VBR skanju.. lasi uzmaniigi kas tur rakstiits... jams briidina, ka vk var rasties nesinhronizeeta skanja ar bildi... t.i. vai nu skanja buus aatraaka, vai leenaaka... prieksh video panjem fast recompress, prieksh audio full processing, ieksh compression noraadi MP3 kodeku un izveelies CBR bitrate...

Link to comment
Share on other sites

tas fourCC nespēj neko izdarīt ar to video failu , vakar jau mēģināju

 

Beidzot viss sanāk, izmantoju Virtualdub un pie kodēšanas izmantoju fdd (kaut kā tā laikam) divx kodekus

Link to comment
Share on other sites

Ar FourCC visam buutu jaaiet. Man personiigi veel nekad nav nekad bijushas probeelams ar neieshanu. Kas vareetu buut uz dvd atskanjotaaja - iefriizo kadri. Taada probleema pastaav, bet taa iefriizoshana ir tik minimala, ka lai arii to var redzeet tik un taa var skatiities bez probleemaam un tas ir reti kurai filmai.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...