Jump to content

Canon CanoScan LiDe 25


sezams2
 Share

Recommended Posts

Ko labak izveleties, kadas atsauksmes? Vajadzigs galvenokart teksta skanešanai, lai varetu uzreiz printet, tipa izmantot, ka kopetaju, ka ari lai abby finereader atpazitu tekstus, bez kludam.

Canon CanoScan LiDe 25 (1200x2400)

Canon CanoScan LiDe 20 (600x1250)

Canon CanoScan LiDe 35 (1200x2400)

 

Paldies

 

vai tomer ir verts pielikt ap 20Ls un pirkt Canon CANOSCAN LIDE 70

Tomer butisks butu ari atrums cik atri vai leni vins ieskene A4 lapu ar tekstu, lai uzreiz to varetu printet.

Link to comment
Share on other sites

Nekas jau tiem standarta skanerīšiem neatšķiras... Protams, nedaudz kvalitāte, tad arī pēc tiem skaitļiem arī izvēlies.

 

Bet ja tev svarīgi ir ātri ieskanēt -> izprintēt (kopēt), tad tevi varētu interesēt arī t.s. daudzfunkciju iekārtas - printeris, skaneris, kopētājs - arī ar tevis nosauktajajām izšķirtspējām diezgan pieņemami šie agregāti ir sākot no ~50 Ls. ;-)

Link to comment
Share on other sites

Pats lietoju Lide 20 (jau 3 gadus) tieši tekstu skenešanai, ļoti vienkaršs, softs ērts, manuprāt lēns - 300dpi black and white a4 ~45 sek, Lide 35 bija ātrāks.

 

Vēl stradāju ar Canon CanoScan 4400F ātrs , labs, ccd!

Link to comment
Share on other sites

Varbut varetu iegadaties so Canon CanoScan 4400F, jautajums cik ilgi apmeram vins ieskene A4 lapu ar tekstu, normala kvalitate, lai uzreiz varetu printet un lai finereader atpazitu, bez kludam.

Otrs jautajums vai sos skenerus ari ieprieksminetos bus iespejams darbinat zem windows Vista

Tresais jautajums, ka ir ar balto krasu, piem man vajag nokopet gramatas lapu, es to ieskeneju, bet papirs nav ideali balts, vai printeris nemeginas so lapu ietonet?

Link to comment
Share on other sites

Man pašam mājās mētājas CanoScan LiDe 35 - nesūdzos - agregāts mājas apstākļiem ir pat visnotaļ ok. Kvalitate apmierina, ļoti ērts lietošanā, īpaši patīkami ir komplektā nākošie stiprinājumi vertikālam novietojumam lai uz galda vietu neaizņem.

 

ka ari lai abby finereader atpazitu tekstus, bez kludam.
Tas ir atkarīgs no softa un materiāla, nevis no skenera! Un pēc pieredzes saku ka nekad NEKAD nav izdevies ar OCR palīdzību iedabū tekstu ideāli - koriģēšana un redakcija ar roku ir obligāta!
Link to comment
Share on other sites

Bet vai maz ir iespejams kaut ar Lide 35 vienkarsi lapu bez problemam kopet, vai tomer tad labak tas multifunkcionalas iekartas, skeners, kopetajs, printers? piem Canon Pixma MP460

 

 

jebsu Canon Pixma MP150 izskirtspeja skenerim vienada 1200x2400

Link to comment
Share on other sites

Sezam - the point is - es vienkārši kategoriski neatbalstu all-in-one aparātus. Man patīk ka man ir sakarīgs skeneris, labs fotoprinteris, un speciāls negatīvu skeneris. Attiecīgi ja kāds agregāts nobrūk, tad jamo nomainīt nav tik sāpīgi (laik- /naud- /draiver- ietilpīgi). Bet, kā jau teicu - kas kam tuvāks. Ja nēesi profesionālis, tad pāris bildes priekš http://www.traukiem.lv ieskenēt un kādu krāsainu sūdiņu izdrukāt varēsi arī ar tām multifunkciju iekārtām par pārdesmit naudiņām.

Link to comment
Share on other sites

Man jau ari art nemaz negribas pirkt multifunkcionalu iekartu, jo printeris canon jau ir un nav vajadzibas to mainit. Bet ka jau teicu galvenais lai varetu kopet un apstradat bildi datora. Parsvara tekstus. Vienigais par ko es saubos ir tas cik atri tas notiek, jo ja man janokope gramata nevelos to darit pusi dienas un otrs, ka jau rakstiju, ja gramata ir piem dzelteniga vai printeris nemeginas lapu tonet, ta bus lielaks tintes paterins. Man butiski butu piem noskenet un uzreiz bez korekcijam lai tiktu izprintets. pietam, lai lapu uztvertu, ka baltu. Piem esmu "bada" laikos iefocejis attelu, bet izgaismijuma rezultata balta lapa nav balta un printers printejot attelu tone ari pamatlapu, piem. peleku. Ja ar skeneri si problema atkrit vai to var ka noverst tad es perku skeneri, pietam tas mazak aiznem vietas, neka tas multifunkcionalas ierices.

Link to comment
Share on other sites

Šīs attēlu redakcijas funkcijas veic nevis skeneris kā aparāts, bet gan tam līdzi nākošais Canon ScanBox draiveris un softs. Ar šī softa palīdzību var ļoti ērti saregulēt skenera "ātro taustiņu" funkcijas - teiksim, vienu pogu uz skenēšanu, otru uz OCR (teksta atpazīšanu), trešo - uz kopēšanu, ceturto - uz melnbalto kopēšanu.

 

ScanBox'ā ir arī iespējams ļoti precīzi saregulēt katras ātrās pieejas funkcijas uzstādījumus - teiskim, viena poga krāsainai kopēšanai, otra - melnbaltai. Utt. ScanBox'ā tāpat arī norāda ar kādu editoru default'ā atvērt katrā režīmā skenēto bildi (teiksim - krāsaino foto atvērs ar Corel'i, tekstu - ar Abby fine reader'u, kopēšanu veiks background'ā, utt.)

 

7.jpg

Priekšejā paneļa pogas.

 

CanoScan9900drv1.jpg

CanoScan Toolbox (a.k.a. ScanBox)

 

CanoScan9900drv2.jpg

Šādi izskatās konfigurācijas veidnis.

 

CanoScan9900drv0.jpg

ScanGear CS programmatūra (komplektā).

Link to comment
Share on other sites

Nav par ko. Man vienkārši ļoti patīk tas 35'ais Canon skeneris - uzskatu, ka tas ir viens no kvalitatīvākajiem agregātiem savā demokrātisko cenu kategorijā.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Pats pasen iegādājos CanoLide 60. Itkā parametri vienādi. Interesanti, ar ko šis tik būtiski atšķirās ar CanoLide 35? Es kaut kā neatradu nekur salīdzinājumu. Cena atšķirās būtiski.

Link to comment
Share on other sites

Netērē naudu un neperc Canon CanoScan 4400F, tu neizmantosi viņu iespējas :)

Ja tev vajag iekartu, bet vēl nezini ko no tas gribi, tad pērc pazistama brenda letāko modeļi, ja patiks, tad nepārmāksas par liekam funkcijam, ja tomēr būs par isu, tad ar laiku nopirksi kaut ko niknāku, un tas jau māksas lētāk.

 

Par teksta skenēšanu runājot, softs ļauj skenēt rūtiņu papiru un drukāt to bez rūtiņam (kontrasta maiņa) :)

 

MFI ir tāds pluss, lai uztaisīt kopiju nevajag ieslēgt datoru.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...