Jump to content

"USB device not recognized" pieslēdzot USB cieto


Guest Oktans
 Share

Recommended Posts

Situācija tāda. Nopirku Seagate cieto disku un Gembird storage kasti uz USB. Pieslēdzu klāt, kompis atrod iekārtu, parāda pēc mirkļa ka draiveris ieinstalēts utt. Un pēc tam izlec ārā balons ka, "USB device not recognized, device has malfunctioned utt". Protams ka zem My Computer nekāds disks neuzrādās vispār. Zem device manager rāda pie USB kontrolieriem "Unknown device" kam propertijos rāda ka šim nav draivera, ko uzinstalēt nevar. Pati cietā diska kaste nepārtraukti griež to cieto disku un tas ieskanas ik pa pus sekundei, mirgo zaļā lampa, deg sarkanā, un tā arī nekas nemainas. Pieslēdzu to kasti pašu bez cietā diska iekšā - kompis uzvedas identiski.

 

Sistēma - portatīvais ACER noutbuks

OS - Win XP

 

ir tikuši slēgti klāt visādi Lacie diski un vēl vairāki brendi, flashi utt, līdz šim nekādu problēmu. Ar USB kontrolieriem viss kārtībā. Ir kāda ideja? Domāju vēl paprovēt pielaist pirms rītā nest uz bodi atpakaļ to kasti. Varbūt ka kaut ko daru ne tā?

Link to comment
Share on other sites

Varu pateikt, ka šitāds man rādijās, kad mēģināja pieslēgt mp3 pleijeri, kam bija sadedzis procesors, pie kompja.

Link to comment
Share on other sites

Guest Oktans

Njā, uz to man pašlaik krīt aizdomas, ja neviens nepārliecinās ka kļūdos. Jo tā kaste arī pati par sevi nemaz pie kompja neslēdzot drillē to cieto bezjēgā, un jumperu pozīcijas arī neko nedod.

Link to comment
Share on other sites

Guest Oktans

2 USB kabeļus slēdzu klāt pie visām 4 ligzdām kompim - viens un tas pats

bet tas arī neatbildētu uz jautājumu kādēļ pati kaste griežas bezjēgā atsevišķi no kompja.

Link to comment
Share on other sites

Guest Nagla Pakalaaa

jumperi uz hdd pareizi sasprausti , obligaati jaabuut vinam kaa master

Link to comment
Share on other sites

Guest Oktans

Jumperi ir pareizi. Tos jau sākumā saliku, un pēc tam pamēģināju arī savādāk. Vienalga nekas nešancē.

Draiverus nevar pārinstalēt. Atinstalēju vecos, palaižu, uzinstalē jaunos, parāda ka device ready darbam un uzreiz izlec vecais labais paziņojums par "device malfunction" kur neko nevar vairs padarīt. A kaste tik turpina grabēt bezjēgā.

 

disk maneger ar neko neuzrada? pamegini pamainit usb draiverus. un galu gala, paceko ka uzvedas pie cietas kastes.

Tas krāms vispār nekur nefigurē uz kompja. Ja nu vienīgi kā "Unknown device" device managerī.

Link to comment
Share on other sites

Guest timmijss

Man tāds aparats negaja kad WinXP nebija servisa pakas (2) Kad uzinstalēju vis gāja un pat nebija nekadi draiveri jāinstalē.

Link to comment
Share on other sites

Guest Oktans

Citi ārējie cietie strādā. Vismaz tie kas nāk mazākās kastēs bez parastā diska iekšā, nezinu pareizu nosaukumu. USB lietoju ikdienā un kārtīgi, visa skaņa caur tiem, printeris, skaneris, pele utt, nekad nav bijušas šādas problēmas, bet nešancē tas daikts ne kopā ar tiem ne atsevišķi. Arī visi flashi un mp3 playeri šancē ko esmu slēdzis klāt. Barošanu loģiski ka lietoju, bez barošanas bloka tas daikts pat neslēdzas iekšā. Servispakas un updeiti win man ir svaigi, windowss oriģināls un visi updeiti pumpējas pēc Microsofta ieskatiem.

 

Ehh, aizkāps uz vakarpusi uz bodi un redzēs ko šie teiks, droši vien ka esmu vienkārši ar to Gembird iegrābies, gribējās pa lēto.......heh. Tad jau noziņošu kas tur beigās sanācis. Cerams tikai, ka ja tas daikts ir toč brāķis, tad man vismaz to cieto ko ieliku nebūs vēl sabendējis, tad jau gan būtu tizli, pagaidām itkā 15,95 Ls par to kasti pašu iztērēts, varētu pieciest, jāņem tagad dārgāka, cerams ka labāka. Tā pat jau karš ir nokavēts, vajadzēja ātri attīrīt kompi uz šodienu, lai var nodefragmentēt cieto un uzlikt pāris progas, ... štrunts par tiem latiem, emocionālais te vairāk cietis.

 

P.S. ciest nevaru ķīnas "consumer electronics", mūžīga zapara, ne jau pirmoreiz. Pretstatā kārtīgām mantām, kas strādā uz pirmo un kalpo gadiem.

Link to comment
Share on other sites

Guest Oktans

Tātad rezultāts - aizgāju un nopirku citu - no firmas "Sweex" kaut kādas tur. Viss uzreiz strādā palēkdamies. Tātad bija ar defektu.

 

Vispār ja salīdzina abus iepriekšminētos, tad atšķirība kvalitātē no uzbūves viedokļa ir šitam Sweex par labu, cenas starpība 1,5Ls dārgāk, bet vismaz strādā kā vajag, iekšā visi štekeri un vadi taisni un ērti bez liekas spēka pielikšanas saliekams un izjaucams, korpuss solīdāks + vēl smieklīgs skrūvgriezītis nāca līdz ar ko aizskrūvēt.

 

Un papildus punkts, kurš atklājās, un kurš varbūt varētu kādam interesēt!!!

 

Vaina izrādījās nevis pašās kontrolieru kastēs, bet gan barošanas blokā. Tam Gembird aparātam nāca līdzi 1,2 A barošanas bloks, savukārt Sweex aparātam 2,0A. Pārmērīju abiem spriegumu, abiem korekti 12V. Toties ar to Sweex barošanas bloku strādā abas kastes, bet ar to 1,2A kas nāca līdzi Gembirdam nestrādā neviens. Tātad būšu iegādājies to Seagate cieto disku kuram ar tiem 1,2A, nepietiek, nepietiek arī ar 1,8A barokli, kurš man darbina skaneri. Cūcīga komplektācija no Gembird. Ja pērkat šitos daiktus, padomājat par šo lietu, žēl gan ka tie barošanas bloka parametri nav uz kastes minēti, bet nu ja kādam ir tālāk rakstītie simptomi šādai uzpariktei, tad nopērciet kārtīgu 12V barošanas bloku.

 

Ja nepietiek jaudas - tad cietais disks abām kastēm raustās nepārtraukti nespējot iegriezties. Mirgo lampas un klusi ieskanas ik pēc maza intervāla. Tiklīdz kā pietiek jaudas, cietais pie ieslēgšanas uzņem vajadzīgos apgriezienus un to var gan dzirdēt gan just pēc vibrācijas.

 

Kas zin, varbūt kādam palīdz tikt no tādas pašas šaizes ārā kā man bija, tikai pa lētāku naudu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...