Jump to content

CPU/Videokartes 3d grafikai


nopietns
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

Situācija ir tāda, ka 3d modelēšanas vidē reālajā laikā grozot modeli trijās dimensijās, manāmi trūkst cpu vai videokartes resursu.

(programmas rhino vai viz, vai jebkura cita)

Interesē konkrēts jautājums: kurš ir vairāk atbildīgs par šo procesu - CPU vai videokarte? Vai abi vienlīdz daudz?

Un vai to var "labot",

1) nomainot tikai CPU pret jaudīgāko pieejamo

2) nomainot tikai Videokarti pret jaudīgāko pieejamo

3) jāmaina abi.

 

Sliecos domāt, ka galvenā bremze (manā gadījumā) ir CPU, jo, grozot modeli, CPU noslodze ir 100%.

 

Protams, risinājums, kad nopērk jaudīgāko video un jaudīgāko CPU, ir vienkāršākais.

Šobrīd interesē - kurā lietā ir vērts ieguldīt vairāk - CPU vai videokartē, ja tieši modeļa 3d grozīšana sagādā vislielākās neērtības un bremzēšanas.

 

Paldies par uzmanību.

Link to comment
Share on other sites

Nu lai sāktu ārstēt ir jāzin pacients t.b. sistēma....

 

Nosauc savas sistēmas parametrus.

Link to comment
Share on other sites

Gribētos zināt vismaz to mazumiņu, par kādu procesoru un video šobrīd ir runa, kas Tev tur ir tam lācītim vēderā, lai varam kopīgi apspriest.

No pieredzes zinu, ka procis izšķir vairāk to, kas notiek modelējot uz ekrāna. Ar labu proci reizēm pietiek arī ar integrētu video. Ņem tā, lai procis ir 2x dārgāks par video, un nenožēlosi, ka Tev ir abi.

Link to comment
Share on other sites

Sanchus auzās iebrauci, ir speciālās videnes, kas ir >1000Ls un strādā vienkārš ideāli ar tām paredzētajām progām.... un proci būs grūti atrast pa 2000 Ls.

Link to comment
Share on other sites

A jūs esat darbojušies ar 3d grafiku, mm?

Liekas, ka nē.

Atbilde uz manis uzdoto jautājumu nav atkarīga no esošas sistēmas.

Bet labi.

Procis ir opteron 164, videokarte - X800.

Bet netaisos neko apgreidot.

Jautājums būs aktuāls, komplektējot nākamo sistēmu - kam pievērst lielāku uzmanību - CPU vai videokartei.

 

Un atbilde, ka CPU vajag ātru, un videokarti labāk pirkt FireGL vai FXQuadro, īsti nepalīdz.

Link to comment
Share on other sites

Jā esneesmu nodarbojies ar grafiku, taču, lai tev būtu ātrāka adbilde rīt no rīta, kad modīsies "lielie" speči viņi jau zinātu problēmu visos sīkumos, lai uzreiz pateiktu, kas tev gļuko:(

 

 

 

Esmu tāds kā "viņu" palīgs :)

 

 

To ka nevajag nekādu 8800GTX es zinu :)

 

Priekš šādiem softiem ir paredzētas speciālas kartītes:) Kādas nepateikšu (neesmu saskāries)

Link to comment
Share on other sites

Guest Darko

Jāsāk jau būtu ar stāstu par to ar kādiem zoftiem pamatā darbojies. ;)

Arī par to pie cik lieliem failu izmēriem, poligoniem un hvz vēl ko tur sākās lagi.

Tas viss varētu ļaut optimālāk risināt tēmu.

Link to comment
Share on other sites

Nu softi ir Rhino, visi 3D Viz (Max'veidīgie) untml.

Renderēšana pamatā ar Artlantis, kas ir nenormāla bremze, it sevišķi, kad saliek gaismas (tā arī pagaidām vislielākā sāpe).

Protams, lielākā daļa izmanto OpenGL.

 

Vai tad poligonu skaits un faila lielums ietekmē to, kas apstrādā informāciju - CPU vai GPU?

Link to comment
Share on other sites

  • 11 years later...

CPU - nesatur matemātiku kalkulēt speciālu grafiku ( protams ja nav ko pielikuši pie esošā bloka fabrikās- programmas summas ko liek uz procesora izstrādātājs) CPU standartā pielaiž katrā ciklā ap 452 kļūdas, kas ir pielabots uz... grūti teikt , ņemot vērā lielo kalkulatīvo apjomu- protams ja tev kalkulē vispār.... :) Tavs ir ja.... Uz datora mātesplates parasti ir vairāki procesori, ko neatpazīs OS-Windows neviens... vari necensties ka tev būtu kas upgreids kur.... Tev CPU kalkulē tikai statisko grafiku- kas ir statisks attēls ar teiksim pogas.... Cenšoties nostumt grafiku video tikai uz CPU bez grafiskās kartes- tev nodegs Procesoram iekšējais grafiskais bloks, kas neko neizsaka, ja ne gļukus, kas nav iespējams īsti , nu ja domas. Tur nav tik precīzi visumā - procesoriem.

GPU- Graphic Procesor Unit- mistikas.... Visumā grafiskai kartei kalkulēt matemātika ir, ja tas ir statiskais dators..... jo tas ir detaļās Coper- pie kuras griežas grafiskais procesors maurojot lai iedod instrumentus un, vai ko vēl.... Coper satur OpenGL, vai un DirectX un domas kur Sandbox- tas ir vesela kaudze kautkas 3D grafikas - teiksim piekaisīt scēnu ar lapas , vai koki tuvu realistiskam. Copers tur uz 2 Grafiskie procesori padevi- teiksim 2 Quad- diemžēl vairāk ne. parasti bija tikai viena šāda detaļa.... Vēl ir mikroshēmas ar. Domas ka visas grafiskās kartes bija nepareizi saliktas , jo stumj kalkulāciju caur vienu mazu mazu mazītiņu detaļu un uz procesoru pievienojot nākamo ja vajag ( nu ja tev ir 2 vai 3 procesori, nevis paralēli saliekot stumt uz katru, kas nozīmē ka tev jau nepareizi, bet arhitektūra ir tāda.... nu un tad domas, ka renderētais darba uzdevums tev atnāk kur... ja tev izdzīs vēl nezkur caur CPU, jo skatoties kur tev tirkājas OS- kas visumā nebija vajadzīgs atkritumi.... tad domas kur ir rezultāti.... 

 

Ar vienu vārdu sakot tev vajag Grafisko karti, kas ir un RAM un tad domas kur tu ņemsi vecu OS ar vecu 3D programmu. Rhino nevajadzētu bremzēt grozot.... ja laptops- grūti teikt.... Mūsdienu laptopi nav domāti darboties ar grafiku..... tas ir drazas+ nepareizs OS, kas aizkārna jau visu tehniku- tev domas ka kas vēl tev sabakstīts uz datora ko nevaig...... 


ja tev ir laptops- tev ļoti iespējams nav nekur nekas no grafiskas normālas kartes un matemātikas, bet Rhino tāpat vajadzētu grozīt normas..... uh uh uh uh uh.....

  • Patīk 1
  • Kādas šausmas! 2
  • Slikti! 2
Link to comment
Share on other sites

mūsdienu laptopi kas ir Latvijā popularizēti atļauj skatīties filmas  vai rakstīt, bet viss cits nav īsti..... zin, tas ir kapitāli domas kā salikt ka programmatūra darbotos normas.... tas bija līdz 2003.g. un tad visi sāka salikt nepareizu programmatūru, kas nozīmē ka agrāk parametri uz kā darbojās teiksim Rhino būtu ..... mistiski maz.... ja tev idejas cik tikai retas programmas ar visu OS iet uz 16MB RAM uz 2GB cietais disks- kur ir man teiksim mētājas TurboCAD- nu..... domas par konstrukcijas programmu, kas nekaras ta.... tad tev idejas ka tikai 15 gadus atpakaļ neviens nerunāja par nederīgu programmatūru gigabaitos..... kas ir popularizēta salika , kas ne īsti ies , mūsdienu....... dotās programmas nedarbojas ne uz kādas tehnikas..... līdz noteiktam gadam.... bija ka programmas darbojas uz jebkuras tehnikas neskatoties parametrus visumā, tikai tev jau idejas ka tev ir noteikti jau normāls dators, bet programmatūra ir domas. 

CPU analītika tev nav no Procesora( tas tur TaskManager tiek ņemts no vienas citas detaļas, kas nozīmē ka tas nav tik izteiktas tēmas..... analītika CPU aizņem  30 minūtes līdz 4-5 stundas nevis ka met kur ko ka tev viņš ir.... nu tas tā piebildei :)

  • Patīk 1
  • Kādas šausmas! 2
  • Slikti! 2
Link to comment
Share on other sites

labi, ka ir tādi cilvēki kā kimos1. vismaz pēc 12 gadiem tēmas uzsācējs varēs uzzināt atbildi savai sāpei.

Link to comment
Share on other sites

Vells, bet puika labu mantu lieto! :biggrin:

  • Patīk 1
  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...