Jump to content

Kurā skolā var izmācīties par web dizaineri? (pēc 9. klases)


Guest snowijs
 Share

Recommended Posts

taadas sugas kaa web dizaineris nav uz shiis pasaules ...

Bet datordizaineris gan ir, cik ātrumā izlasīju, tad saprotu, ka tur iekšā ietilpst arī webs.

http://www.izmpic.lv/Standartu_reg/Datordizainers.pdf

 

Bet ja tiešām gribi zināt kur tad tālāk mācīties, tad te būs daži linki:

www.karjerascentrs.lv

www.izaugsme.lv

www.izm.gov.lv

www.piaa.gov.lv

www.e-skola.lv

www.isec.gov.lv

www.aiknic.lv

www.sf.gov.lv

www.nva.lv

www.lak.lv

www.izmpic.lv

Link to comment
Share on other sites

Nu man pa ceļam sanāca iet garām profesijām, tapēc iemetu linku, es jau nezinu vai viņš labs vai slikts.

Link to comment
Share on other sites

bet nu tev jau veel tiinja maksimaalisms - es jau varu visu es jau visu viens ...

samierinies - neko tu nevari un neko tu viens neuztaisiisi !

Būs vien jāpiekrīt NC.

Mūsdienās NAV tādu uzņēmumu (nerunāju par krūmu kantoriem), kur VISU darbu (no 0 līdz web) taisītu viens cilvēks.

VISU darbu viens cilvēks nevar padarīt kvalitatīvi. Parasti tādas metodes pieprot krūmu kantori, bet tajos darba apmaksa nav normālos apmēros.

Mācies kādu no NC piedāvātajām specializācijām.

Link to comment
Share on other sites

Guest snowijs

paldies kas paliidzeeja un paldies kas man nochakareeja gariigo... paldies, paldies, paldies... iisti neko neuzzinaaju, tikai mazliet un no shii ko uzzinaaju varu secinaat.. NEMAACIETIES PAR DATORIKJIEM>>>TAS IR STULBS DARBS UN GARLAICIIGS :evil:

Link to comment
Share on other sites

Guest Inspektors Caps

Labs speciaalists ir specs savaa jomaa un daudz maz saprot un zin kaa darbojas saistiitaas jomas!

 

To NormaalsCilveeks:

Ir programmeetaaji un ir kjep-ljep koda smeereetaaji!!! Diemzheel 95% no tiem, kuri aiztiek programmu kodu, ir otrie... Pat lieli uznjeemumi kopumaa, piemeeram "Nero AG" (http://www.nero.com/). Pie tam tos, kuri taisa WEBu, vispaar sauc par skripteetaajiem, jo vinji pamataa raksta skriptus (PHP, VBScript, JScript utt.).

Link to comment
Share on other sites

paldies kas paliidzeeja un paldies kas man nochakareeja gariigo... paldies, paldies, paldies... iisti neko neuzzinaaju, tikai mazliet un no shii ko uzzinaaju varu secinaat.. NEMAACIETIES PAR DATORIKJIEM>>>TAS IR STULBS DARBS UN GARLAICIIGS :evil:

Ja tu gribi darīt no 0 līdz gatavam projektam visu pats, tad tev nav paredzēts neviens darbs.

Mazie kantori tādus gaida ar atplestām rokām (pa 150ls mēnesī 8) ).

Link to comment
Share on other sites

..varu secinaat.. NEMAACIETIES PAR DATORIKJIEM>>>TAS IR STULBS DARBS UN GARLAICIIGS :evil:

Tik sekls Tev tas secinaajums? Vaards ''datorikji'' ir plashs jeedziens, tur ietilpst daudz kas.

Link to comment
Share on other sites

Guest snowijs

nu man datora lietas ljoti piesaista utt, bet nezinu par ko lai iet maaciities... par programmeetaaju? par datortehnikji? varbuut kautko citu varat ieteikt? :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Inspektors Caps

nu man datora lietas ljoti piesaista utt, bet nezinu par ko lai iet maaciities... par programmeetaaju? par datortehnikji? varbuut kautko citu varat ieteikt? :)

Ej uz LU "Datorzinaatnes". Specializaacija? Kaadu pats izdomaasi! Bet vispaar pat magjistratuuru beidzot nekaada smalkaaka specializaacija netiek prasiita, taa kaa... viss atkariigs no pasha!!! Es pats 4. kursaa sapratu, ka C, Win32 API, ASM, multimeediju tehnologjijas un citas "zema liimenja" lietas ir MANS aicinaajums! Bet vari jau arii skriet pakalj visiem JAVAistiem un citiem...

Link to comment
Share on other sites

Padre(FMF)

Jāsāk ar to ka, normālu webu taisa vismaz 2 cilvēki: koderis un dizaineris

 

koderis saliek kopā php/html/js

dizaineris to visu ietērpj smukā dizainā

 

protams vēl var būt dažādi vadītaji citi darbinieki, kas ar to webu ņemas..

 

Abas šīs lietas, protams, var darīt viens cilvēks, taču rezultāts parasti ir kārtējais nebaudāmais webs..

 

Ja gribi ņemties ar kodēšanu, tad ej uz RTK vai RVT, un mācies kodēt (tieši par webu tur nemāca, bet ar iemācīto pietiek, lai ar minimālām pūlēm pārslēgtos uz PHP/JS)

 

Dizainerus māca RLMK, MA un pāris citās vietās..

 

 

 

Neesmu dzirdējis, ka Latvijā būtu kāda studiju programma, kas apmācītu tieši web koderus/dizainerus..

Link to comment
Share on other sites

Redzu, ka piesaista datorlietas. Bet, diemžēl būs jāpaciešās. Ja gribēsi kārtīgu izglītību, vajadzēs pabeigt arī vidusskolu. Pie tam ja gribi taisīt weblapas, būs daudz vieglāk un Tu būsi daudz lietderīgāks, kā arī tavs darbs būs daudz kvalitatīvāks, ja no sirds pieķersies matemātikai. Protams, ja tev ir Bila G. dotības, vari sevi visādi pierādīt. Kaut gan stop, neklausies muļķībās, ko es runāju. Klausies, ko teikšu Tev tagad. Tev protams, negribas gaidīt 3 gadus. Iesaku sākumā apgūt to lietu patstāvīgi, lai zinātu par ko ir runa. Un vienkāršākās programmēšanas valodas (PHP, MySQL) var būt tas, kas tev vajadzīgs.

Turklāt pieķerties tai lietai jau tagad ir vienkārši. Ir arī programmēšanas kursi "progmeistars", kas sagatavo speciālistus šajā jomā un beigās dod ievērības cienīgu diplomu. Pamatskolas skolēnus sagaida sagatavošanās kursi, pēc kuriem varēs sākt mācīties, kas ir programmēšana (valoda PASCAL 5 semestrus) un tad jau sāksies īstā programmēšana.

 

Sīkāk par uzņemšanu Tev progmeistarā: http://www.progmeistars.lv/index.php?lang=...ct=aboutjuniors

Pamatnodaļa un kursu uzbūve: http://www.progmeistars.lv/index.php?lang=...ct=aboutseniors

Cik noprotu, tevi interesē WEB1 un WEB2. Bet jāiziet obligāti ir visi 5 semestri, lai tiktu tam visam klāt.

Ja nemaldos, lai tu apgūtu sev interesējošo, tev būs nepieciešami 4 gadi. Vari mācīties vidusskolā un progrmeistarā. Garlaicīgi nebūs. Augstskolā, kamēr citi to tikai apgūs, varēsi neiet uz lekcijām un tikmēr mājās attīstīties tālāk un būs gana laika apgūt fiziku.

 

Ko pats varu pateikt par progmeistaru? Nebija man iekšās uz Rīgu braukāt. Pārāk zaļš biju. Jāsaka, ka arī kursi ir diezgan dārgi. Bet nu tas īsti nebija šķērslis. Ko citi saka par progmeistaru? "Visās olimiādēs vinnē cilvēki no progmeistara" Vismaz tā mūsu augstskolā teica viens profesors.

Link to comment
Share on other sites

voltrix: normālos kantoros to dara vairāki cilvēki Lielos vilcienos

 

1. dizaineris - uzzīmē prhotoshopā konceptu, ikonas , izvēlas krāsas utt , gatavo darbu kā bildi atdod html dizainerim/koderim whatever Parasti izmanto photoshop,coreli utt

 

2. html dizaineris no tā visa ģenerē derīgu html graiza pa css, testē uz dažādiem pārlūkiem un platformām lai viss izskatītos skaisti - izmanto parasti Dream=weaver, notepad, utt html redaktorus

 

3. programmētāji - raksta kodu apakšā lapai kas saglabā visu datu bāzē , parāda ko vajag, aizver ko nevajag utt. Izmanto php,perl,java, flash un visu citu ko vajag.

 

Protams viņu funkcijas pārklājas daļēji gan laikā gan pēc būtības. HTML dizaineris piemēram var pielabot pavisam nerealizējamas mākslinieka idejas. Ja to visu mēģina darīt viens cilvēks - nekas labs parasti tur nesanāk.

 

1. gatavo latvijas mākslas akadēmijā utml.

 

2. parasti ar IT pamatzināšanām apgūst visu paši, daļu var apgūt augstoskās un tehnikumos , ir arī speciāli kursi. Pārsvarā pašam jāmācās.

 

3. spējīgākie mācās paši, bet vispār LU un RTU programmētāji vai atbilstošie tehnikumi RIP utt

 

Un vēl tam pa virsu nāk projekta vadītāji , biznesa cilvēki utt.

 

P.S. NormālaisCilvēk nu joptvai beidz taču klārēt ka kodētājs ir tas pats kas strādnieks. Vai arī tas ir tāds humors.

Link to comment
Share on other sites

Ehh, NC, šķiet tu esi degunu par augstu pacēlis. Pirmkārt esi iniciators un tendēts uz mērķiem. Ok, ir cilvēku pārsvars, kas nav iniciatori. Tavs lepnums neļauj tevi "pazemot" liekot tev izdarīt to un šito. Tu labāk citiem norādi, kas jādara un kas nav. Ok, tas ir TAVS raksturs. Citi nemaz negrib neko domāt, bet grib izpildīt komandas. Tu teiksi pazemojoši? No pirmā acu uzmetiena liekas gan. Bet paskaties lūdzu uz to savādāk. Nevajag teikt, ka tu esi pazemojis savus darbiniekus. Tas vienkārši ir tā cilvēka darbs un viņš to dara. Kādam taču tas ir jādara. Kāds rok grāvi, jo priekšzināšanas nav vajadzīgas. Ko nevar teikt par programmētājiem. Un kādam ir jākodē. Ekonomisti varētu daudz vairāk paveikt, ja mācētu programmēt, bet, diemžēl, nemāk.

 

Un vispār Dievs māca būt pazemīgiem. Nevajadzētu braukt ar degunu debesīs, bet grāvī ar ne.

Link to comment
Share on other sites

NC, es augu kā kompjūtertārps. Zini, tīri tehniski es nevaru dzīvot. Mācības mani saista un bez tā, man ir vajadzīgs laiks, lai izkoptu emocionālo un garīgo dabu. Sauc tās par radošām vai ne, bet tās man palīdz justies labi zemes virsū :)

 

Un man liekas autors ar vārdu "web dizains" ir domājis web lapu "taisīšanu". Redz, tagad viņš zin, ka tas nav viena cilvēka darbs un ir jāspecializējas. vienkārši NC, gribētos, lai vairāk tu cieni jaunos censoņas un palīdzi viņiem augt un laipni pamācīt atšķirt dizaineri no kodera un, ka tās lietas tīri praktiski nesavienojas. Tāpat kā maz Moncertu, Bahu un Bēthovenu, maz arī tādu, kuri tās lietas spēj savienot ;)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Par dizaineri un web kodieri varu pateikt no pieredzes. Es varu uztaisīt lapu no 0 (neliela izmēra), bet ja dizains prasa nedēļu (mākslinieks viens uztaisīja 1h laikā to pašu), tad jāsāk domāt, vai vispār vērts ņemties un uzticēt speciālistam. Savā laikā, kad skaitīju santīmus, tad varēja niekoties, bet tagad laiks ir dārgāks.

 

Tad nu rezumē ir tāds, ka tomēr katram jāspecializējas noteiktā virzienā. Unversālie cilvēki, kas visu māk ir pārejoša parādība.

Link to comment
Share on other sites

Mežaveci - arī biju par to aizdomājies. Lai arī cik tur cilvēks tos 3x gadus, kā NC minēja, izglītojies, vienam darīt tas ir daudz ilgāk. Par piemēru te var ņemt ekonomiku, kurā stāsta par visiem labi zināmo konveijera teoriju, vai kāviņtursauca teoriju. Takā jā - ir labi specializēties savā lauciņā.

  1. Efektivitāte
  2. Kvalitāte
  3. Izmaksas (lētāk tak ir samaksāt speciālistam par dienas darbu, nekā par ~vairāku dienu darbu).
  4. (3') Var uztaisīt vairākus produktus vienādā laikā. Tas nozīmē, ka produktu var pārdot lētāk, jo pirks vairāk (un otrādi) un kopējā peļņa noteiktā laika periodā būs lielāka dēļ izmaksām un tempa.
  5. Ir vieglāk pašam strādāt.

Autor, cerams, ka tagad saproti, kādēļ cilvēki specializējas. Protams, pirms esam izglītojušies gribas daudz un uzreiz, tādeļ cenšamies paši kaut ko izdarīt un darīt visu no 0 -> gatavs risinājums. Protams - tas ir ļoti pozitīvi apčamdīt visus lauciņus, lai saprastu, kas tad vairāk saista un dabiski jau arī cilvēks novirzās uz to, kas vairāk patīk un padodās. Pienāk laiks un tad tādi speciālisti apvienojās, lai īstenotu gatavu risinājumu un nu jau daudz ātrāk un daudz kvalitatīvāk. Izglītošanās procesā tu vari radīt kaut ko priekš sevis, bet diez vai kaut ko lietderīgu priekš citiem.

Link to comment
Share on other sites

Es neklausītos Arčā, bet sirdsbalsī. Ja gribi būt laimīgs un apmierināts ar visu - izvēlies to, kas tev PATĪK un to, ar ko tu NESŪKSTIES darot ikdienā un diendienā, tājoprojām un līdz galam.

Link to comment
Share on other sites

Autoram.Meegjinaat uztasiit jau var iesaakumaa ar nelielu lapu un savu dizainu un tad redzeesi kas patiks viss vairaak kraasot lapu vai muureet lapu no pamatiem...Bet visu dienu programmeet tas nekas labs nav...Mans viedoklis, labaak web dizains vai grafika...

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nu tu aizšāvi galīgi garām. Man kā cilvēkam, kam galīgi nepadodās rasēšana un zīmēšana būtu sevi jāmoca, jo tas skaitās krutāk? Jāizvēlas tas, kas vairāk padodas un daudz maz patīk, nevis jāskrien līdz baram.

 

Bet visu dienu programmeet tas nekas labs nav...Mans viedoklis, labaak web dizains vai grafika...
Link to comment
Share on other sites

Man labaak patiik dizaina izstraade.Uztaisiit dizainu ari nav viegli, visu nosaaka talants...

Kas labak padodas...

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

vienkaarshi taas ir aPsoluuti neradoshas ...

Vienreiz jau noskaidrojām, ka Tu ne vella nejēdz, kas tas ir programmētājs :) Un atkal mal veco tēmu par santehniķiem un flīzētājiem. Tevis savulaik klabinātie selekti - vot tam nav ne mazākā sakara ar programmēšanu :). Es arī (tāpat kā Inspektors Caps) esmu "zemā" līmeņa darbonis - C, Win API, ASSM. Darbs ir ļoti interesants, radošs un aizraujošs (un ļoti labi apmaksāts, plus vēl pieprasīts - apmēram reizi divos mēnešos darba piedāvajums no konkurentu kantoriem :). Tā kā nevajag vispārināt. Jautājums ir - ko cilvēks apgūs. Ja pļurināsies ar Delfi, tad būs flīzētājs, C++ - nu tāds, flīzētājs ar radošu pieskaņu :), ja ar nopietnām lietām - nepamanīs, kā darba diena paiet. Te gan jāpiebilst, ka 9. klasē es jau programmēju, ka prieks, nevis filosofēju - varbūt programmieris būšu, varbūt - nē.

Link to comment
Share on other sites

Guest snowijs

nu nezinu datorlietas man padodas visslabakaa... katru dienu kautko paknibinu ieksh PHP, photoshop, esmu meegjinaajis visaul basic :D

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nav tik drūmi kā izskatās. Es arī biju viens no tiem, kas gribēja kļūt par programmieri savulaik, jo parādījās datori un plašās iespējas. Bet nu kad sāku mācīties DITF, tad sapratu, ka tāds domāšanas veids, kā vajadzētu būt programmētājam man nav un aplauzos. Visvairāk man nepatika programmēt datu bāzes - murgs tas ir, tas arī bija lūzuma punkts kardinālām pārmaiņām. Pašlaik programmēšana ir hobijs savām vajadzībām. Patikt jau daudz kas var, bet jāpadomā, kā būtu ar tām lietām ņemties cauru dienu.

 

Kaut gan izmācoties un dabonot sakarīgu diplomu + pieredze, nav jau jāsēž un jāstrādā par kodieri, var tak iet tālāk - vadīt un bīdīt projektus.

Link to comment
Share on other sites

Guest painkiller

lapu uztaisiit ir ljoti kolektiivs darbs

kuraa ir vismaz :

 

projekta vadiitaajs

dizaineris

kompuutergrafikjis

sisteemas analiitikjis

programmieris

dzelzu vecis

etc etc etc

un katram tam vajag savu izgliitiibu ...

ja gribi buut daabas uunikums tad luudzu 7x6 gadi izgliitiiba un peec 42 darba gadiem tu buusi tas specss kurs viens varees uztaisiit lapu ...

 

NormaalsCilveeks, atkal Tev pretrunīgi spriedumi sanāk. Vai arī es pārprotu? Vispirms saki, cik tas dizaineris vai webdizaineris (vienalga, kā viņu nosauksim) ir dumjšs, nekreatīvs un baksta tikai to, ko pasaka augšas. Tajā pašā laikā atzīsti, ka lapas veidošana ir kolektīvs darbs. Tad pasaki, lūdzu, kurš no šiem tad ir tas Visvarenais un spēcīgais profesionālis? Projekta vadītājs? Jo viņš atrodas augstāk par citiem? Vai arī sistēmanalītiķis, jo viņš ir tas, kas programmierim iebaksta PPA? Ar ko viņi ir labāki par melnā darba darītāju - koderi? Tāds projekta vadītājs vispār lielā daļā gadījumu ne grama sajēdz no sistēmanalīzes, kodiem, dizaina vai jebkā cita, tikvien zina, kā papīrus krāmēt. Un tas ir tas radošais un svarīgais darbs? Pats esmu strādājis par sistēmanalītiķi, bet tajā pašā laikā atzīstu, ka no programmēšanas, ja ar to saprot tieši koda cepšanu, saprotu ne bū, ne mē. Un zinu vēl daudzus tādus. Un bez kodera ar savu PPA, bez DB veča ar savām diagrammām es varētu pakaļu noslaucīt. Un tādēļ arī nedomāju, ka kāds projekta grupā ir varen labāks vai pārāks par citiem. Projektā ir kreatīvā un analītiskā puse un tehniskā puse. Viena bez otras pastāvēt nevar.

 

P.s. Un pat nesākšu diskusiju par definīcijām - ko kurš saprot ar lapu. Labi, ir portālu un web bāzētu IS risinājumu izstrādes, bet ir arī parastas privātās web lapas un mazu uzņēmumu infolapeles un to daudzums tīklā sastāda vismaz pusi (nav statistika, nevaru pierādīt, personīgs novērojums). Un tās jau nu var uztaisīt viens cilvēks no A līdz Z.

Link to comment
Share on other sites

Guest Inspektors Caps

Pasaki man tā - kur ir radošā puse iekš "if(memcpy((void *)t_data,v_data->t_data))"? Vai iekš mov eax,0?

Tādas nav. Loģika nekad nav bijusi radoša, jo tā ir dzelžaina. Un kāda starpība vai delfu programmētājs flīzē ar begin un end vai C++ programmētājs ar public: void call(int data){ }?

Ne jau vienaa operaacijaa sleepjas radoshais darbs bet algoritmaa! Taapat ne jau funkcijas izsaukshanaa sleepjas kas radoshs, bet tajaa kaadu izdomaa sisteemas arhitektuuru, no kaadaam funkcijaam to veidot un kur baazt tos funkciju izsaukumus! Pie tam arii optimaala un kvalitatiiva koda uzrakstiishana pamataa ir radoshs darbs, bet kaut kaa uzsmeereeshana, lai straadaa tieshi tas (bet ne vairaak vai labaak) kas uz papiira rakstiits vai kaads pasaka, buutiibaa ir jaasauc par progLAMEReeshanu!

Link to comment
Share on other sites

Triviāla lieta... Sortēšanas algoritms - kreativitāte vai loģika?

 

Izdomāt sortēšanas algoritmu - kreativitāte

uzrakstīt - loģika.

Bet nu es dzīvē nevaru atļautoes darīt to, kas nepatīk. Pelnīt naudu būdams advokāts. Tas ir smieklīgi.

Der atcerēties, ka nauda ir radīta priekš mums nevis mēs priekš naudas.

Link to comment
Share on other sites

Guest Inspektors Caps

To Archa:

 

1. Tavs kods ir nekorekts!

2. Ir skaidri zinaams kas sekos!!!

Taa kaa...

 

Radoshs darbs ir arii izdomaat KAA kaut ko taisiit! Izveeleeties pareizas tehnologjijas, IZDOMAAT piemeerotu arhitektuuru, izveeleeties piemeerotus algoritmus utt. Ne vis vienkaarshi sabakstiit pirmo kas ienaak praataa, lai vakaraa jau nodotu! Iesaaceejam, protams, dod pielabot kaadu IFu kaadaa funkcijaa, bet, kad veelaak Tev iedod jau nopietnu lietu, tad ljoti daudz kas ir atkariigs pat no Tevis - KAA Tu to realizeesi! Pie tam zoliidos uznjeemumos ir zoliidi terminji uzdevumiem un tiek prasiita arii kvalitaate un labi risinaajumi, bet kaktu un kjep-ljep kantoros, protams, ir kaa ir...

Link to comment
Share on other sites

Kopš kura laika kreativitāte ir prestižāks darbs? Un parasta atstrādāšana - grāvja rakšana?

Kas te notiek? Man vienalga, ka advokātiem ir kreatīvs darbs. Es darīšu to, kas man patīk un padodās un dzīvošu ar platu smaidu uz lūpām, nevis izbesijies un galīgi izsūkts atnākšu mājās un sievai teikšu: esmu paguris, uztaisi man ēst, arlabunakti.

 

Kreativitāte... kuram tagad kreatīvāks darbs? Tam pašam tavam radiniekam ir viskreatīvākais darbs no mums visiem - spēlēt mūziku.

Nepatīk man domāt par naudu. Ir daudz iemesli, kādēļ es mācos augstskolā. Un viens (paldies Dievam) ir tas, ka man patīk mācīties. Bet šis jēdziens ir pārāk dziļš un te nav īstā vieta izplesties emocionāli, jo ne jau tam tas forums domāts.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Pārsmējos :) NC tomēr ir izcils komiķis. :)

Link to comment
Share on other sites

Vispār, Arča, tu man liecies kā cilvēks, kas tiecās pēc tā kas ir krutāks.

Atsaucoties uz pavedienu "Vai jaunatne degradējas?" man rosa tās domas vēl dziļāk -

kāds puika, kurš smēķē, tapēc, ka tas ir kruti un tu esi spicais zēns.

Un jāatsaucas uz NC teikto - ir tik patīkami darīt to, kas patīk un kas būtu jādara - skriet ar zaru ("šaujamo") pa mežu un jāieņem svešinieka karogs... var jau teikt, ka bērns šķiež laiku, bet es saku - bērns DZĪVO!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...