Jump to content

OEM licenzes


eMDiiPii
 Share

Recommended Posts

Tā, visi zin, ka OEM licenzes ir lētākas. Un kudi lētākas. Un, ja dators jānokomplektē WinXP + Office + Tilde + A/V, tad atšķirība starp OEM un retail ir diezgan liela. Bet OEM kantoris drīkst pārdot tikai ar pilnībā funkcionējošu datorkomplektu. Tad ideja ir šāda - mēs atpērkam no klienta viņa datora. Pēc tam mēs uzliekam visus OEM softus un pārdodam klientam atpakaļ viņa datoru, protams, ar uzcenojumu. Jautājums - vai tā drīkst un OEM softs skaitīsies pēc visiem pantiem un punktiem legāls?

Link to comment
Share on other sites

Jap, kā juridiska persona ar visiem nodokļiem u.c. drazām. Šoreiz nebūs lokāla kompju tirgotava un kaimiņu Vaņkas vārda. Un man neinteresē softa ražotāja viedoklis - man interesē EP un viņu ekspertu - BSA - viedoklis par softu.

Link to comment
Share on other sites

Imho, tāda ir tikai Windozei. Un licenžu atšķirība

Windows XP Home - 195 - 79 = 116 Ls

Office PRO 2003 - 325 -255 = 75 Ls

Tildes Birojs - 95 - 62 = 33 Ls

Panda 2007 - 29.30 - 9.80 = 19.50 Ls

Tātad standarta Opisa kastes komplektācijā klients ietaupa (Kur palika tas nolāpītais kalkulators ?! ) 243.5 Latvijas SupaDupaDemokrātiskās PakaļLīdējuRepublikas lašus. Ja kantoris savāc par instalēšanu & visas infas nobackupošanu un backupu uzlikšanu, teiksim 130 Ls. "komisijas maksu", tad klients ietaupa vairāk par 100 Ls . Nu gluži par 1 Ls jau nu datorus netaisamies pirkt & pārdot, bet pieņemsim par 50 Ls.

Link to comment
Share on other sites

housemouse.. a nafig tev Office Pro vajadziigs?? Small Business OEM maksaa ~170ls, turklaat Student and Teacher Edition (word, excel, powerpoint) maksaa ~115ls retail versija, XP Home OEM var arii pa ~65ls nopirkt.. Tilde 2005 OEM maksaa ~60ls.. un Panda vispaar nafig vajadziiga.. var uzlikt kaadu bezmaksas programmatuuru...

Link to comment
Share on other sites

Basic nav PowerPoint`a. SBE nav Access, kurš ik pa brīdim kādam ir vajadzīgs. Un kā tu domā firmām iesmērēt Student un Teacher edition? Avast firmām ir par maksu.

Link to comment
Share on other sites

Jebkuraa gadiijumaa Office Pro OEM var iegaadaaties saakot no 215ls... nevis 255ls :) Un ne jau visiem ir vajadziigs Access... lielaakai daljai pilniigi pietiek ar SBE... un tad cena nokriitaas liidz ~175ls :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ljoti der noskaidrot patiesaas klienta vaidziibas, vai tieshaam Access ir tik buutisks, parasti pietiek vienu Access uz kantori un paareejiem pietiek ar Access runtime.

 

/me kautko liidziigu censhas ieboreet viena kapitaalistu kantora vadiibai, bet tie jau bez auditora apreekina par TCO un citu vispaareeju fignju nekustina ne ar ausi :)

Link to comment
Share on other sites

Par to pakaļlīšanā atbildi pats par sevi!!! 1. Un man jau likas ka tu tēmē uz tādiem klientiem kam tav WInLegālais bijis nebijis.... 2. Cik būs klientu kuriem pēkšņi savajadzēsies pilnu softu komplektu uz kādu existējošu PC, vai arī visi zābaki ka pērk PC pa priekšu un tad domā pa softu??? 3. Un vispār kapēc jāmaksā tāda nauda pare programmām, ja to visu var no neta par bezmaksu dabūt, vai par salīdzinoši zemākām naudiņam....

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...