Jump to content

Izstrādāt noteikumus informācijas sistēmas lietošanai


janculis
 Share

Recommended Posts

Sveiki, kolēģi!

Kantorī uzlika informācijas sistēmu, taču tagad rodas nepieciešamība paspaidīt darbiniekus, lai lietotu šo sistēmu, jo lietotājiem īpaši daudz laika nav tai pievērsties. Bet vajaga!!!

Tad rodas vēlme uzrakstīt kādus noteikumus, ar kuru varētu lietotājus pabakstīt. Vai tie vispār būtu noteiktumi vai papildus vienošanās pie darba līguma?

Ar kādām sankcijām lai es draudu?

Nav nav kāda vieta, kur var pasmelt kādu ideju?

Moš kāds ir saskāries ar to un var padalīties pieredzē ar to! :)

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Programmētājs

Zināma situācija.

 

Ar dokumentiem nevajadzētu piespiest to, bet gan kā netā ar kaut kādiem labumiem.

 

Ja ir iespējams tad:

1) Sistēmā rādās jubilejas;

2) Rakstot draugiem.lv pārlūkā nonāc sistēmā;

3) Failus vairs nesūta caur e-pastiem, bet aizsūta linkus (vai uzraksta kur dabūt);

 

Parunā ar vadītāju, gan jau kāda labas doma no šīs sērijas radīsies.

 

Bet protams var ierakstīt arī darba līgumā kādu punktu, bet tas var viegli aizmirsties.

Link to comment
Share on other sites

Boldrik, Tev gan ir iekšas. :)

Es Tavu topiku biju izlasījis, taču lietas būtība mainās ar to, ka man jāpiespiež lietot informācijas sistēmu, nevis jārunā par tās drošību vai ko tādu. Ir nepieciešams, lai tas tiktu darīts, lai mainītos darba stils, nevis lai darbinieki darbotos kā līdz šim.

Par draugiem... Kolēģīši ir jauki, tikai grūti pārvirzāmi un jaunākām tehnoloģijām. Draugiem.lv nav sērga te. :)

Link to comment
Share on other sites

manā galā tas notiek ar vadības rīkojumu par šādu un tādu datu ievadīšanu un apriti konkrētajā sistēmā. Mums jau ar te daudzi spirinās un klepo, bet lieto :)

 

Grūtāk ir tad, ja pirms tam daudz datu ir uz papīra un excel failos un tad tie ir ar "vienas rokas mājienu jādabon sistēmā, pie tam darbiniekam par to nepiemaksā, ka tas tiek darīts + vēl jāuztur jau ievadītie dati kā pamatpienākums :)

 

Lai labāk šo visu panāktu, darbinieki ir jāmotivē ar sistēmas pozitīvajām īpašībām, negatīvās gan nedrīkst pieminēt. Un vienmēr jāatcerās, ka darbinieki sistēmu uzskatīs par tik labu cik veiksmīga būs viņu pirmā saskarsme (sistēmas [ne]pieejamība, datu [ne]zaudēšana, lietošanas [ne]ērtums, u.c.). Noteikti nevajag aizmirst par instrukcijām un apmācībām sistēmas lietošanā. Kas vienam (adminam) liekas vienkārši, citam tas ir gadsimta uzdevums.

 

 

edit: Boldriks pasteidzās pirmais :)

Link to comment
Share on other sites

Nē, vadība domā, ka tā ir mana problēma, jo esmu IT, kurš organizēja apmācības, kas bija saisītas ir šo informācijas sistēmu, tāpēc man tagad jāseko līdzi, lai šī sistēma būtu aizpildīta.

Jūtos noguris! :)

Bet kaut kā naudiņa jāpelna. īsti pat nezinu, ar ko lai sāk!

 

Dispičer, apmācības ir notikušas, lietotāji bija sajūsmināti un apmierināti, bet, ierakušies savos darbos līdz ausīm. Viņiem arī fiziski nav laika pāriet uz jauno IS. Ieradumus arī grūti lauzt, zinu kā tas ir! :) Paskataties uz alkoholiķiem! :)

Link to comment
Share on other sites

Paldies, Boldrik, par ieinteresētību!

Informācijas sistēma ir paredzēta ES struktūrfondu un citu naudas devēju projektu apkopošanai, ievadīšanai, atskaišu veidošanai. Darbinieki jau pieraduši pie tā, ka visu dara ekselī, skaita, rēķina, gatavo atskaites utt. Tāpat arī darbinieku atskaites taisa wordā utt. Šī informācijas sistēma dod daudz priekšrocību saistībā pret mūsu mājas lapu, kur nevajadzētu pārrakstīt projektu aprakstus, jo šī infromācijas sistēma arī šādas lietas ietver utt. Bet man, acīmredzot, jāuzraksta noteikumi, kas darbiniekus piespiestu tās lietas darīt. Vienīgais, ko esmu darījis, esmu taisījis datorus, tīklus, instalējis serverus utt, bet par dokumentu izstrādi bilde tumša, pat nezinu, ar ko lai sāk.

Jādod darbiniekiem pa pirkstiem, ja viņi šo sistēmu nelieto.

:(

Sistēmas nosaukumu gan nepateikšu, lai paliek! :)

Link to comment
Share on other sites

Eh, Boldrik, Tu esi rēcīgs, bet šāda piespiedu pāriešana OO, kad nesen esam sapirkuši licences, laikam diez ko labi nebūtu. Galu galā paši līgumi vien Wordā ir jāraksta. Bet ideja varētu nostrādāt kāda citā sfērā.:)

Kaut ko rakstveidisku tomēr vajaga. Neko vairāk kā kasīt savu dibenu īpaši nemāku! :)

Link to comment
Share on other sites

Principā vajag ļoti stipri sist!

Es pieietu no risku puses. paņemt kādam nodzēst nah visu c diska saturu ar viņa ekseļiem un tad parādīt paŗējiem - ja tas idiots visu būtu darījis caur IS, tad viss būtu kedā.

Link to comment
Share on other sites

Eh, es to apzinos, viņi pat paši to zina, bet...

Bet... Vajag kaut kādu kurbuli tam visam, bet nodzēst cieto... Tas būtu par traku, lai gan vienai te cietais noplīsa ar visiem dokumentiem. Nu neko, dzīvo tālāk!

Iztiek, es tik nezinu, kā tas notiek! :)

ĀĀĀĀĀ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Bez vadības atbalsta galā netiksi! Incanti kā vispār tāda sistēma tika "ieviesta", ja vadībai ir vienalga 8-) ?

 

Ko viņi(vadība) vispār domā, darbinieki taču nav padoti IT!!! līdz ar to te nevar būt tāda rīcība kā - izdomā pats kā piespiest utt.

Link to comment
Share on other sites

Vadība man lūdza sagatavot kādu papīru, lai piespiestu darbiniekus lietot. TIkai man milzīgi liela sajūta, ka pašai vadībai šī IS diez ko neinteresēs. Vadība redz, ka tas ir izdevīgi un vērtīgi, bet tā vēl līdz šim šajā sistēmā nav ielgojusies! :)

Laikam rīkojums jāraksta - daudzas valsts iestādes tā ir darījušas, kāpēc lai mēs tā nedarītu. Man tik problēmas nodefinēt tās lietas, kā to visu sarakstīt rīkojumā...

Mans pirmais rīkojums mūžā

:)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Manā darbā (darbinieku, līgumu, priekšmetu reģistrs) nemaz nevar izdarīt - grāmatvedība neņem pretī ar wordu un citādā veidā gatavotās blankas un tā arī darbinieki spiesti lietot sistēmu. Turklāt elektroniskā kopija caur sistēmu tiek nosūtīta uz galveno serveri.

Link to comment
Share on other sites

Mūsu darbinieki ir pārslogoti un nogurdināti. Es viņus saprotu, jo reti kurš no malas saprot, kas tas ir par murgu, ieviet Phare, Interreg, SIF un vēl kāda naudas devēja projektus. Murgs par katru santīmu, par kuru vajag 120 dokumenta veidus, kuri liecina, kur tas sūda santīms iespiests. Plus katram darbiniekam ir vairāki projekti. VIņš karās, sistēmas iepazīšana prasītu kādu laiku, kur nu vēl iestrādāšanās. Tas ir pārāk daudz, bet vadība laikam to īsti neapzinās. Es gribu aiziet laikā mājās, padomāt par meiteni, ar viņu kur aiziet, nevis tizli domāt, ka sistēmā kaut ko neesmu sarakstījis, lai gan tā jau pietiek, ka paliek čupa nepadarītiem darbiem.

Paldies, Boldrik par jauko ieteikumu, tādu rīkojumu arī tad mēģināšu sagatavot, ceru, ka sanāks. Ja kaut kas vadībai nepatiks, man jau tā nav tālu līdz vadža lūšanai, esmu ar mieru pameklēt citur darbu. :)

Bet ar ES naudu gan mēs tiekam labi galā, ar to varu pat palielīt kolēģus, tur tik tiešām viņiem ir jauda!!! Acis ieplešas, ko tik viņi tur nesadara. :)

Vien vadība sāk visus pazudināt....

Nav laika uz poda aiziet, bet... Ir takš informācijas sistēma, kuras izmaksas ir jāatpelna!!! Tāds ir vadības nolūks.

Izklausās, ka es te izraudu savu sāpi... :)

Gan jau!

Paldies vēl, Boldrik! :)

 

Mežaveci, bet grāmatvežus Jūs pierunājāt lietot šo sistēmu. Kā?

Līdz tam brīdim vajadzēja nonākt!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Cik dzirdēju, ka grāmatvedībai tika no vadības dots rīkojums no tāda un tāda datuma (0,5-1 gads bija pārejas periods) nepieņemt cita veida dokumentus. Protams zināma atbildība ir jāuzņemas IS izstrādātājam, uzturētājam ar lietotāju pretenzijām.

Link to comment
Share on other sites

Man atbildības netrūkst, IS izstrādātājs ir neželīgi pretimnākošs, ar vēsu mieru veikt labojumus utt. Tā kā tur varētu būt viss kārtībā.

Jākapā rīkojums, tas laikam viss :)

Paldies

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...