Jump to content

Multimedia - Kuras matricas jūsuprāt ir labākās


Hitchcock
 Share

Recommended Posts

Priekš audio CD Taiyo Yuden, priekš visa cita tiek lietots Verbatim ar super AZO

Slikta pieredze bijusi tikai ar drauga dotiem noname cd kuriem rakstošais slānis vienkārši nolobījās matricu paņemot rokā.

Link to comment
Share on other sites

Hm...ja godiigi CD raxtu daudz, parasti Audio, tjipa Dj vajadziibaam. Bet ir arii Data CD. PAtiesiibaa es nezinu kaa ir sekot liidz visiem shitiem matricu brendiem Es vienkārši ieeju veicii, paskatos kaadu matricu vaig - ietilpiibu, cenu. Arii cena maniem CD svaarstaas, jo, ja ir $ taa njorm,ta peerkui dargaako, a reizeem pa pedeejiem sant. leetaako. Itkaa visi CD man iet. Tiesa neviens nav vecaaks pa 2 gadi. P.S. Kaads var kko pastaastiit par taa 900 mb matricaam? Logjiski domaajot vinas nevaretu buus labas,cieshi celinji utt... Bet varbuut es kljuudos? Buutu jau vilinoshi ja taa njorm. vareetu cept 900 mb aughsaa. Un kaa ar parastajiem CD playeriem? vini taadus njem?

Link to comment
Share on other sites

Guest she`ka

tāds biki offtopiks: varbūt kāds var pa lēto (lētāk kā veikalos) dabūt TDK vai Verbatim matricas? Pirktu uzreiz iepakojumā pa 50 vai 100 gb. Var gan plānajos vāciņos, gan bundulī...

Var kāds piedāvāt?

Link to comment
Share on other sites

wildwing

man shkjiet ka Princo ir sliktas. jo man jau 2 cd-rw aizlidoja. tipa pirmaa es ieraxtiju 5 reizes visadas filmas pectam vinja jau nebija lietojama. un ar 2 es vairs netceros kos notika.bet ta ljoti atri man nodibenss

p.s. es tas vairaak nepirkshu

Link to comment
Share on other sites

BadShark

Ir bijuši gļuki ar ACME. Ja no 10 matricām normāli ierakstījās 6...

Spriediet paši...

Link to comment
Share on other sites

Guest Jazz
P.S. Kaads var kko pastaastiit par taa 900 mb matricaam? Logjiski domaajot vinas nevaretu buus labas' date='cieshi celinji utt... [/quote']

 

Aizmirsti! Nu nav nekādas lielas jēgas no tā! Pirmkārt nomudīsies meklējot softu, kuram ir iespēja tādas ieburnot, otrkārt, vai dzelzis atbalsta? Un ja neatbalsta, tad nekā, treškārt, neesmu redzējis ka kāda normāla firma taisa 900MB matricas... Ar 800MB tas pats. Vai tad ar 700MB nepietiek?

 

Pirmssākumos jau vispār AudioCD standarti bija 63 un 74 minūtes. Tad, tikai vēlāk parādījās 80, kas jau mazliet konfliktē ar Red Book (Audio CD standarti). Bet, izrādījās ļoti populārs un aigāja tautās.

 

Kā zināms, Audio CD bija pirmais, tikai no tā atvasinājās pārējie standarti (DATA CD, CD+G, CD EXTRA, CDI e.t.c.)

Link to comment
Share on other sites

Guest Jazz
Priekš audio CD Taiyo Yuden' date=' priekš visa cita tiek lietots Verbatim ar super AZO

Slikta pieredze bijusi tikai ar drauga dotiem noname cd kuriem rakstošais slānis vienkārši nolobījās matricu paņemot rokā.[/quote']

 

Burtiski vārdus no mutes izrāvi! :) Pilnīgi piekrītu! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Varu padalīties pieredzē ar RW un DVD+/-R tipa diskiem :p

 

Kopsummaa:

 

CD-RW:

TDK, DIGITEX, Ricoh, Fujifilm(interesanti - kur tādas esmu izrāvis :lol: ),

Verbatim - nav bijušu ievērojamu problēmu...

 

Acme, Princo, no-name - :evil: - vienā vārda - blj*d! Pat ar pilnu izdzēšanu (kas attiecīgi aizņem dafiga laika) nevienmēr strādā!!! Ja izmanto ātro izdzēšanu, tad pēc 2. rakstīšanas reizes - var uzskatīt, ka kaut kas neierakstīsies! Būtībā visas šīs sūdīgās matricas - ne ilgāk pa 10 rakstīšanas reizēm nav izturējušas (rekords vienai acme cd-rw matricai 14 reizes pārrakstīju, neskaitot full erase!). Karoče murgs :evil:

CD-RW Ultra speed (24-32x)

Nu ar šīs klases matricām ne ar vienu NAV bijušas problēmas - kvalitātes ziņā tikai nedaudz zemāk par DVD+/-RW :!:

Pēc pāris rakstīšanas reizēm (~6) nākās uztaisīt full erase - bet tā samērā ātras un kvalitatīvas - mīnuss - ne visi CD rakstīkļi lasa tādas :evil:

 

DVD+/-R

Nu te ir grūti komentēt...

Praktiski visas matricas cenā virs 70 sant. ir puslīdz ok...

Sony, TDK arī Verbatim ir OK.

Acme, noname, dažādas polijā ražotās - kādu laiku tur - ilgāk - nez vai...

Būtībā Acme - ja salīdzina ar no-name - ir salīdzinoši kvalitatīvas!

Protams tas viss - attiecībā uz DVD+/R ir ar noteikumu, ka raksta VIENU ĀTRUMU lēnāk, nekā matricas MAX rakstīšanas ātrums :!: Piem., ja MAX ātrums 8x - tad 6x, ja 12x, tad 10x utt...

 

DVD+/-RW

NE AR VIENU MATRICU, kuras cena ir virs 1Ls, NAV BIJUŠAS PROBLĒMAS!

DVD+/-RW ir viskvalitatīvākais un, manuprāt arī, ērtākais lielu datu pārnēsāšanas veids, kā arī atļauj izmantot kā pagaidu filmu glabātuvi - nolādējot kādu filmu no neta - var ierakstīt DVD+/RW un ielikt dvd atskaņotājā - normāli noskatīties un izdzēst 8)

Ar DVD+/-RW matricām ir mazāks (būtībā vispār nav) čakars rakstot multisesijas n-tās reizes - tas ir, aktīvi lietojot! Labs piemērs:

Acme DVD+RW 4x matrica pa 1,2Ls (ja nemaldos) - 20 reizes esmu pilnībā pārrakstījis, vel NEVIENU reizi nav nācies likt full erase, jo nekādu problēmu ar datu nolasīšanu NAV bijis! aaa - aizmirsu pieminēt - DVD+/-RW matricas rakstu uz MAX speed - nekādu problēmu 8)

 

 

Rakstītāji, ar kuriem es rakstu matricas:

Sony CD-RW CRX210E1 (ierakstīti - virs 300CD, 50 CD-RW - nekādu problēmu!)

NEC DVD+/-RW DL ND3540A (ideāli raksta - nav neviens brāķis bijis!, ierakstīti ir jau ~60 DVD+/-R diski un ~40 DVD+/-RW diski, neviena brāķa (rakstītāja dēļ - protams... paša vainas dēļ 1 dārgais dvd-r disks sačakarēts tikai - bojātu ISO ierakstīju :oops: )

 

 

Jautājums zinošākiem - kur var dabūt DVD+/-RW 8X matricas???

Link to comment
Share on other sites

ACME - Ir bijusi nopirkta man tāda RW, kurā pat neesmu spējis ierakstīt pirmo reizi :D Parastajās matricās arī šad tad parādās brāķi...

 

E-proformance - esmu diez gan daudz tādās rakstījas... kādu laku atpakaļ gan, bet gāja baigi labi....

 

Verbatim - Neesmu pārāk daudz lietojis, bet cik lietoju nebija problēmu...

Link to comment
Share on other sites

Attiecībā uz DVD±R diskiem vislabākie ir Maxell, Memorex un eProformance diski.

Maxell diski izskatās šādi (8.5GB DVD+R DL disks):

Maxell.jpg

Link to comment
Share on other sites

peedeejaa laikaa lietoju "Digidata" - leishu razhojums, it kaa razhotas Singapuuraa... kvalitaate kaa lielajiem brendiem... veel neviens braakjis nav bijis..

 

ir lietotas arii ACME, eProformance, Verbatim, MMore un citas... braakju principaa man nekad nav bijis... pat ACME DVD+R pirms vairaak kaa gada rakstiitaas lasaas labi...

Link to comment
Share on other sites

Parasti matricas pērku Igaunijā un vēl nav bijušas problēmas ne ar vienu brendu. Izvēlos Verbatim vai Richoh. Ja mazāk naudas, tad Imation, arī labas.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...