Jump to content

Telefona atbloķēšana


Guest ADEX
 Share

Recommended Posts

Sveiki visapkārt! Vajadzētu juridiski izglītota cilvēka padomu.

 

Situācijas priekšvēsture:

Reiz kāda meiča nopirka LMT mazcenas telefonu. Viņas krustmāte arī nopirka LMT mazcenas telefonu, tikai citu modeli. Pēc kāda laiciņa abas radinieces nolēma samainīties ar aparātiem. Vēl pēc kāda laiciņa meičai telefons apnika, un tas nonāca manā īpašumā. Abas radinieces cītīgi maksāja rēķinus (to gan pārbaudīt nevaru, rakstu pēc meičas vārdiem), un līgumsaistības ar LMT sen jau izpildītas. Tāpēc nolēmu ieet LMT Klientu apkalpošanas centrā (vai kā nu tur tas saucās), lai noņem aparātam piesaisti LMT tīklam, pateicu, ka telefons nav mans. Tur saņēmu atteikumu: "Ja klients pats nevar ierasties, tad lai uzraksta iesniegumu, kurā jānorāda pieslēguma numurs, uz kuru tika ņemts telefons." Neko pretī nerunāju, jo numuru nezināju, zināju, ka meiča tobrīd nav sazvanāma (tātad - nav arī kam paprasīt), bez tam - likās, ka nebūs nekādu problēmu dabūt to iesniegumu.Taču problēmas radās tur, kur tās nebiju gaidījis. Meičas krustmāte (cilvēks gados) ir iedomājusies, ka viņai kaut kas tāpēc tiks pielikts pie rēķina un atsakās parakstīt iesniegumu. Tagad uzzināju to tel numuru, abonenta vārdu, uzvārdu un taisos mēģināt vēlreiz.

 

Un tagad pats jautājums:

Vai ir kāds likuma vai kāda cita normatīvā akta, līguma vai VVZ vēl kāds punkts vai pants, ko LMT man varētu iebāzt degunā, lai pamatotu savu atteikumu. It kā meklēju, bet neatradu. Negribas taču kratīties 150 km uz Rīgu pa tukšo.

 

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Hmm, nu jā - ceļā utt jau sanāks vismaz kāds 5īts. Varbūt ir kādas alternatīvas - kā Jēkabpilī ar pagrabiņiem, kuros varētu par tādu pašu naudu atbloķēt? :-)

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

Nu nav jau gluži tā, ka braukšu uz Rīgu tikai dēļ telefona. Vienkārši paķeršu to trubu līdzi, kad būs kas cits Rīgā darāms. Taču, pirms to daru, gribu apbruņoties ar likumu kalniem.

Link to comment
Share on other sites

Atblokjee turrpak kur esi un miers.

Absoluuti nav jeegas liekam chakaram...

Link to comment
Share on other sites

Man arii ir bijusi liidziiga situaacija.. atdevu vienai draudzenei savu veco telefonu, kursh bija piesaistiits LMT... vinja aizgaaja peec kaada laika uz LMT, lai atblokjee... jamie saciijushi gluzhi kaa shajaa gadiijuma, ka vajag iipashnieka iesniegumu... bet galu galu sarunaajusi, ka atblokjee taapat, jo man pretenziju tik un taa nebuus...

 

pie reekjina noteikti nekas nenaaks klaat.. LMT vk peec liigumsaistiibu izpildes atblokjee telefonu un viss..

 

p.s. ja to telefonu, kas tev ir pieejams ir iespeejams atblokjeet arii pashrociigi.. tad domaaju pats arii atblokjee un miers :) laiks ir nauda...

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

Kungi, mēs novirzamies no tēmas.

Jautājums bija - vai LMT atteikums ir likumīgs?

Link to comment
Share on other sites

protams, ka likumiigs.. tad jau jebkursh vareetu atrast telefonu un bez iipashnieka atblokjeet.. vai arii kaads nozog tev telefonu un aiznes atblokjee.. :) juridiski jau iipashnieks telefonam nav mainiijies, taapeec atblokjeeshanas pieteikums jaaraksta piesleeguma iipashniekam, uz kura vaarda ir numurs, kuram ir liigumaa piesaistiits konkreetais telefons.

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

Redzi - telefons nav automašīna, kam īpašnieka maiņa jāreģistrē juridiski. Kad nesu uz Siemens centru sievas trubu, kam bija nobloķējies drošības kods, man uzprasīja pasi un nevienu neinteresēja, kam juridiski pieder telefons. Ja parādītos iesniegums par telefona nozagšanu vai nozaudēšanu, tad gan, iespējams, mani ņemtu aiz dziesmas. Bet, gan jau sieva izručītu, pateiktu, ka es neesmu vainīgs. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Nezinu, ka Latvijā, vismaz Īrijā es tieši tādu pašu problēmu atrisināju piezvanot uz atblasta centru un visu sarīkoju telefoniski. Izlikos par telefona saimnieku un chiks piks - gatavs. Vari meginat sarunat kadu pazinju sievieshu dzimte aizstaigat uz LMT, varbut neuzprasa pasi paradit.

Bet atteikums ir likumigs.

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

sasar, lūdzu likuma pantu studijā.

Šajā laikā telefons būs piesaistīts LMT SIM kartei.
Tātad - vienīgais likumīgais atteikuma iemesls - laiks. Bet laiks jau ir pagājis.
Link to comment
Share on other sites

Operators nosleedz ar abonentu liigumu par mazcenas telefonu, kas ir piesaistiits operatoram konkreetu laiku... liidz ar to tas, kas panjeema to telefonu mazcenaa kljuust juridiski par taa iipashnieku un LMT nav tiesiibu, bez juridiskaa iipashnieka atljaujas blokjeeshanu nonjemt... taapeec jau arii tam, kursh njeema to mazcenu ir pasham jaaiet un jaaraksta iesniegums..

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

1. Pēc saistību izpildes klients kļūst par 100%-īgu telefona īpašnieku. Un tam ir tiesības ar savu īpašumu rīkoties pēc sirds patikas - pārdot, mainīt, dāvināt. Pat izmest uz ielas, lai to kāds var atrast.

 

2. Nekur nav rakstīts, ka telefona īpašnieka maiņa jāreģistrē (bet varbūt ir? Nezinu.)

 

3. Ņemot vērā augstākminēto, es esmu likumīgs telefona īpašnieks, ja vien tā pirmais īpašnieks neiesniedz ziņojumu par telefona nozagšanu/nozaudēšanu utml, un es nevaru pierādīt, ka telefonu esmu ieguvis likumīgi.

Link to comment
Share on other sites

Izskataas, ka Pats vien buusi uz visu atbildeejis, bet ej nu un ieskaidro to tiem ietiepiigajiem kreeslaa pirdeejiem, pie kuriem jau meegjinaaji trubu atblokjeet...

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

Man jau pašam arī liekas, ka esmu "salicis visu pa plauktiņiem", tomēr baidos no iespējamiem "zemūdens akmeņiem".

 

Nu OK, gaidīšu, kad atnāks TokRa un izteiks savu viedokli.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...