Jump to content

Paziņojums par starpgadījumu ar Type44 konta uzlaušanu!


Artanis
 Share

Recommended Posts

Sveiciens foruma biedriem.

 

Kā daļai no jums zināms, vakar laika posmā no plkst. 22.11 - 23.36 viens acīgs un operatīvs cilvēks tika izmantojis brīdi kad forumā notiek IPB versijas atjaunināšana, un īslaicīgi mēģinājis staipīt savu virtuālo krānu, izmantojot nelikumīgu piekļuvi Type44 kontam, un no tā iepostējot forumā 4 bezjēdzīgus rakstus, kuros mēģinājis degradēt foruma morālo tēlu ar nesakarīgiem paziņojumiem par foruma hakošanu, utt.

 

Vēlos foruma biedriem darīt zināmu, ka šāds drošības pārrāvums ir radies tikai sakarā ar versijas nomaiņas radīto īslaicīgo caurumu (vakar nedz es, nedz kāds cits no tehniskajiem foruma administratoriem nebija online lai novērstu pārrāvumu), un tas vairāk neatkārtosies.

 

Sakarā ar draudiem par iespējamu foruma datubāzes dzēšanu un sabojāšanu varu norādīt uz to, ka, pat ja kādam hakerim būtu kāda iespēja piekļūt datu bāzes masīviem, kas satur foruma informāciju un struktūru, tad Boot.lv nepārtraukti tiek veidotas datu rezerves kopijas (to veic foruma hostinga kompānija), un, PAT JA kādam izdotos rediģēt foruma pašreizējās datubāzes struktūru, to ir iespējams atkopt minūtes laikā pēc iejaukšanās konstatēšanas.

 

Ak, jā - manuprāt mūsu vakardienas uzbrucējs ir savā ziņā absolūti nekompetents, jo viņam, kā rādās, nav ne nojausmas par jebkādas datubāzes uzbūves principiem, kur nu vēl par tās hakošanu (no offence - tikai fakti)...

 

Garantēju foruma biedriem ka nākošās foruma atjaunināšanas laikā pieeja forumam tiks slēgta (kā tas pienāktos tehnisku uzlabojumu laikā), un par to liecinās šāds informatīvs paziņojums:

Sveicināti!

Pašlaik notiek foruma uzlabošanas darbi - lūdzu mēģiniet vēlreiz nedaudz vēlāk.

Šis bezprecedenta starpgadījums noticis tehniskā personāla, kas iesaistīts foruma atjaunināšanas darbos, neuzmanības dēļ, un vairs, domājams, neatkārtosies.

 

Boot.lv administrācija atvainojas foruma lietotājiem par radītajām neērtībām.

 

___________________

Patīkamu foruma izmantošanu un visu labu vēlot:

 

Artanis

BOOT.lv administrācija

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...