Jump to content

Laptopa IDE kabeļa pinout'i.


Artanis
 Share

Recommended Posts

Labadiena!

 

Vēršos pie Jums jo meklēju padomu sakarā ar paveca brendotā IBM galddatora CD-ROM'a pieslēgumu.

 

Lieta sekojoša - kā jau minēju, manā lietošanā nonācis pavecs IBM firmas brendotais dators (PIII - 700Mhz, 256 RAM, noname dēlis, NEC slim'ais CD-ROM's (laikam šitais plānais optiskais draivs skaitījās īpaši kruta fīča tajos laikos.. :?)), apmēram šitāds pēc skata).

 

Interesantākais šitam dzelzim ir tas, ka viņā iebūvēts ir plānais (slim type) optiskais diskdzinis (32x lasīšanas ātrums), nu uz mata tāds kā portatīvajiem datoriem (bez motorizētas atvilknītes). Patīkami arī tas, ka šis lasītājs ir ABSOLŪTI nedzirdams, par ko nobrīnījos.

 

Dzima tāda izvirtusi ideja šito lasīkli pārstutēt uz savu patstāvīgo kasti (parakstā). Taču zvejojot jamo agregātu ārā, pamanīju ka arī saskarne šim dzinim ir nevis IDE, bet gan, domājams, tāda kā laptopu IDE draiviem (strāvas pievadīšana integrēta šleifē).

 

Esmu redzējis un pat izmantojis sīkas, turklāt ar roku mājas apstākļos izgatavotas šleifes, kuras portatīvās ierīces saskarni pārveido parastajā IDE kabelī + moleksa konektorā (tika izmantotas reiz pieslēdzot portatīvā datora cieto disku pie galddatora ar nolūku izķeksēt datus). Diemžēl pašlaik un tuvākajā laikā nebūs iespējas sazināties ar cilvēku, kurš šīs gatavoja, tapēc ir liela vajadzība pēc šīs portatīvās šleifes pinout'a shēmas. Izrakāju googl'i, bet laikam meklēju pēc nepareizajiem keywordiem, jo man nav ne jausmas kā pareizi saucas šī portatīvajos datoros lietotā IDE saskarne.. :?

 

Ļoti lūdzu foruma biedriem kādu hint'u.

Link to comment
Share on other sites

n2os - jā, ļoti līdzīgu. Vai ir kāda iespēja tam agregātam uzzināt pinout'u?..

 

EDIT - atradu pinout'u (liels paldies par norādi keyword'iem).

 

http://www.technick.net/public/code/cp_dpa...dabus_ata_40_44

 

Liels paldies n2os par ideju keyword'iem - tas tik tiešām bija deguna priekšā, un atliek tik pabrīnīties par to, cik steidzīgās situācijās cilvēks var būt neattapīgs. Vēlreiz paldies n2os par manis apgaismošanu!

 

Slēdzu. Un pārvietoju pie BUJ'a - mož kādam noder.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...