Jump to content

HDTV filmu fanu klubiņš


Varonis
 Share

Recommended Posts

Uz kaada TV ir labaak skatiities HDTV filmas?

* LCD

vai

* PLAZMA

 

Buus jauns TV, bet esmu nedaudz nobazjiijies uz kaada tv panelja buus baudaamaaka HDTV filmu skatiishanas.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Varonis

    8

  • Artanis

    10

  • Uģis Lācis

    39

  • RobinHood

    24

Uģis Lācis

Jap, defragmentaacija maz ko ietekmee, jo muusdieniiga cietnja nolasiishanas aatrumi ir virs 40 MB/s, bet lielaakais daudzums ko vajadziitu nolasiit prieksh HDTV ir liidz 3,125 MB/s (25Mbit/s MPEG2 TS), x264 un Xvid ir stipri zem 1MB/s... :roll: Es nedomaaju, ka defragmenteetiiba vareetu tev nosist data-rate zem 5MB/s... :wink:

 

EDIT: Par tiem TV - tev vajadzeetu saprast, kas tiks luukots vairaak uz taa aparaata... Pienjemu, ka parastais TV... Tad es liktu uz kaadu 42" plazmas aparaatu ar 1024x768 vai 1024x1024 (shaads aparaats man ir, PHILIPS ar ALIAS 1024x1024 paneli, labi izskataas gan parastais TV, gan arii HDTV) izshkjirtspeeju... :wink: Uz LCD buus ljoti suudaina parastaa TV kvalitaate pie taada izmeera aparaata...

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Nu diezzin vai... Tev ir digitaalaa SAT, kas raida HDTV standartus?? Man shkjiet, ka nee... :roll: Tev visticamaak raida 720x576 izshkjirtspeejaa, kas ir pieliidzinaams parastajam TV...

 

Izveeleetais aparaats ir tiiri labs, bet man tomeer liekas, ka shajos apstaakljos un shaadaa izmeeraa (un arii cenu kategorijaa!!!! :shock: ) buutu labaaks plazmas aparaats... :wink: Tas protams ir mans viedoklis un mana pieredze, tu vari dariit kaa veelies... :)

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Vecais, tu saspiedies esi vai??? Tas aparaats patreiz ir deriigs tikai un vieniigi kraaninja staipiishanai!!! :evil: :evil:

 

Tad pastaasti mums, kur cieniijamais civilis liks tos Full HD 1920x1080??? :shock: :shock: :shock: Lai buutu jeega no shaadas te izshkjirtspeejas, ir jaapeerk Blu-ray speeleetaajs (uz ko paarsvaraa ir arii tendeeti shie te aparaati...). Latvijaa TV tik aatri uz HDTV nepaaries, sateliiti arii pagaidaam raida parsto TV (kaut gan leenaam paareja notiek)... Un 720x576 izshkjirtspeejas video uz 1920x1080 panelja izskatiisies kaa izdi**ta jaanjoga... :roll: Padomaajiet tachu logjiski - 720x576=414,72 Kpix, 1920x1080=2073,6 Kpix... Televizoram no pirksta ir jaaizziizh informaacija 3/4 daljai no ekraana... Un ir pieraadiijies, ka LCD TV nav nekaadi labie interpoleetaaji... :roll:

 

Nav veerts pirkt shitik daargu aparaatu... :)

Link to comment
Share on other sites

Substrate

Pirms pāris gadiem par tādu piķi pēdējo draņķi varēja nopirkt(852x480) Pilnais HDTV jau pamazām klauvē pie mūsu durvīm jo jau tagad ir pieejams, vai arī drīz būs pieejams sat HDTV, XBox360, PS3, Blue-Ray, HD-DVD. 1920x1080 pastāvēs vēl kādus gadus 10 kamēr ieviesīs UHDTV.

 

P.S.

 

Baltkom jau sāk pamazām testēt HDTV ieviešanu :o

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Saki ko gribi, bet 1080p liidz mums tuvaakajaa laikaa nenonaaks. Tas nav tik vienkaarshi - jaapaariet ir nevis kabeljTV operatoram (aka Balkomam), bet gan TV kanaaliem, savaadaak Baltkomam nebuus ko raidiit tajaa HDTV... Bet TV kanaalam ir jaanomaina iekaartas, jaapeerk jaunas filmas, jaakodee taas utt... Nespiid mums tik aatri tas viss... :roll:

 

Un par UHDTV vispaar neaadas sprieshanas tagad nevar buut, datu apjoms, kas sekundee ir jaapaarraida, ir tik milziigs, ka domaat pat negribas... :shock:

Link to comment
Share on other sites

What is UHDTV

 

A prototype digital video system producing images of such high quality that the human eye struggles to distinguish them from reality has been developed by Japanese engineers.

 

The system, called ultra high definition video (UHDV), achieves image resolution 16 times greater than even the most advanced video broadcasting technologies now available.

 

UHDV displays images with 4,000 horizontal scanning lines, compared to the 1,000 offered by the current state-of-the-art high definition television (HDTV) technology and just 625 for standard TV broadcasts. When horizontal and vertical scanning are both taken into account a UHDV picture contains 16 times the number of pixels ? individual image components - of HDTV.

 

NHK, which unveiled details of UHDV for the first time at broadcast technology conference IBC in Amsterdam, said its engineers had to custom-design a video camera, data-storage device and projection system, as no standard broadcasting equipment could cope with their extreme demands.

 

The camera was built by aligning four 2.5in charge coupled device (CCD) image-capture panels. The projector system uses four liquid crystal-on-silicon panels, two of which process green light while the other two each handle red and blue. These must be aligned to an accuracy of within 0.5 of a pixel - there are 33 million pixels on display - to achieve ultra high definition results.

 

Recording the massive amounts of data needed to produce UHDV definition also posed a problem for NHK. Its engineers were originally only able to make 34 seconds' worth of recording. They have now built a disc recorder system made up of 16 HDTV recorder units with a capacity of about 3.5 terabytes, allowing them to shoot 18 minutes of UHDV footage.

 

NHK researcher Dr. Kohji Mitani said the project team had shot a three-minute demonstration video by attaching the camera to the front of a vehicle and driving it around the streets.

 

The footage was then shown to members of the public on a 4x7m wide-angle screen provoking, according to Mitani, gasps of astonishment. Some viewers even experienced nausea because of the ultra realistic visual effect of speed without the usual physical sensation of movement.

Mitani said the system was still at a basic stage of development, but he claimed it had proved that image qualities so realistic that they approximated to actually being at the recorded event were possible.

 

NHK will now attempt to reduce the size of the camera and look at the possibility of developing transmission systems that could broadcast UHDV footage.

Dr. Nicolas Lodge of UK broadcast technology specialist Pro-Vision Communications, who chaired the IBC session at which UHDV was presented, said the NHK work was 'amazing stuff. They are on the way to creating an experience that mimics actually being there. It is an exciting area of research'.

Link to comment
Share on other sites

Varoni, klau, pietiek čakarēties.

 

Taisām HDTV saietu pie tevis! Pastestēsim kvalitāti, nostīsiemies kādu kinō, iedzersim pa alam.

 

Sava veida lanpārtija sanāks, jeb hdtv'ija :)

Link to comment
Share on other sites

Siriuss[FN]

Nenu es naivi ceru ka manam 720p TV buus iespeeja sevi izmantot latvijaa tuvaakajos piecos gados :)

 

Bet shaubos. Taapat es tv pirku lai uz vinju speeleetu vidospeeliites. :)

Link to comment
Share on other sites

2 Jetijs -

vispār doma laba, man kā reiz sāk veidoties brīva platība, kur izvērsties ar tiem ekrāniem utml, uz 27 septembri sola tās 19'' lēcas ievest, kautkad oktobra sākumā, būs kā reiz tumšie vakari, un arī gatavs 1440x900 punktu projektors, arī līdz tam laikam būsim sakrājuši lērumu filmas, ar ko mainīties, plus vēl cietie diski būs sagādāti...

 

tākā uz to laiku mēs tiešām kautko jēdzīgu varētu saštukot, komunikācija un pieteikšanās varētu notikt PM veidā, kārtības labad :)

Link to comment
Share on other sites

RobinHood

Papildinu savu sarakstu

*Forest Gump

*Jarhead

*Four Brothers

*The Cave

 

Problēma tāda, ka tu atrodies Liepāja/Jelgava, bet es pieļauju, ka lielākā daļa no mums tomēr dzīvo Rīgā

Link to comment
Share on other sites

Resident.Evil.2002.720p.HDTV.x264-THOR

Resident.Evil.Apocalypse.2004.720p.HDTV.x264-THOR

The.Day.After.Tomorrow.2004.HDTV.720p.H264.DTS

The.Matrix.Reloaded.2003.720p.HDTV.x264-THOR

"Van Helsing"

Coral.Reef.Adventure.___.HDTV.720p.avi

"I.Robot.1280x720.HDTVRip.XviD.AC3-Eng.Rus.[www.rusdivx.ee].avi"

IMAX.Australia.Land.Before.Time.720p.DivX6.AC3.5.1ch.avi

Spaceballs.AC3.DL.HDTV.720p.Xvid-QHD.avi

"The.Matrix.1280x720.HDTVRip.XviD.AC3-Eng+Rus.[www.rusdivx.ee].avi"

Underworld.2003.720p.HDTV.x264-THOR.mkv

 

par noslodzi

austraalija, spaceballs un van helsings man iet uz xboxa

paareejie laikam neiet vispaar vai smagi bremzee (C733 tomeer ir biku par iisu)

ja nu kaadam incee tad xbox speej panjemt hdtv streamu caur tiiklu - uz pc ar vlc on the fly paarkodeejam filmu uz kaadu vieglaaku kodeku (divx) un streamojam pa tiiklu - ar to xboxis speej tikt galaa. vitoge ieguustam hdtv uz xboxa

Link to comment
Share on other sites

Sveiki.

Man ir maza problēmiņa.

a64 3500+

asus a8v-x

r9800

512mb ram

Un nevar skatīties HDTV!!! :-( Problēma jau tāda ka pat DVD rīstās ik pēc pāris minūtēm.

Tos klipus kurus es agrāk skatījos uz sava classic 1333Mhz athlona, tagad sauc par kustīgām bildēm, kurām skaņa skrien pa priekšu.

problēma: video netiek apstrādāts hārdwāriski. kā to panākt? :-(

prikols jau arī tāds, ka skatoties parastos xvid`us (700MB) cpu ir ~50%

Link to comment
Share on other sites

Varonis, es ar gribētu pieteikties uz pasākumu. Alu līdzi paņemšu. Vai videomateriālu dabūšu, nezinu. Man pārāk lēns i-nets, lai pumpētu lielos HD failus, bet divas filmas vienlaikus jau tāpat neskatīsimies:)

Link to comment
Share on other sites

RobinHood

par noslodzi

austraalija, spaceballs un van helsings man iet uz xboxa

paareejie laikam neiet vispaar vai smagi bremzee (C733 tomeer ir biku par iisu)

ja nu kaadam incee tad xbox speej panjemt hdtv streamu caur tiiklu - uz pc ar vlc on the fly paarkodeejam filmu uz kaadu vieglaaku kodeku (divx) un streamojam pa tiiklu - ar to xboxis speej tikt galaa. vitoge ieguustam hdtv uz xboxa

 

Tev manuprāt ir problēma ar kodekiem, bet vispirms paskaties vai tev ir jaunākie v-kartes draiveri + .NET Framework jaunākais

Link to comment
Share on other sites

Polarbear

Ari es uzsaku kolekcionet HDTV, pagaidam vel nav nevienas filmas, bet gan jau :mrgreen:

Vienigi mani biede tas, ka kadreiz neta haljavu piegriezis un kolekcijas papildinasana apstasies :evil:

Link to comment
Share on other sites

ehj, hrenova, kautkas man arī te raustās, uzliku to CoreAVCPro dekoderi, bet tikuntā, VLC attēls ķerās pa riktīgam, a win media pleijerī skaņas nav, un pārvelkot uz otru moniķi uzkaras:) - viens negals, filmu dēļ būs jāveic pamatīga inventarizācija datorlietās, un ka tik ne vēl kāds neparedzēts apgreids arī...

 

par hdtv vakaru - ir ok, krājam biedrus, interesentus, iekš PM, visērtāk, un kad laiks pienāks, tas šausim vaļā, norises vietas aptuvenā vieta būs Pie-Jelgavas rajons. tāka nav tik bezgalīgi tālu arī no rīgas utml. vēl tikai jāatrisina tehniskās problēmas:)

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

ehj, hrenova, kautkas man arī te raustās, uzliku to CoreAVCPro dekoderi, bet tikuntā, VLC attēls ķerās pa riktīgam, a win media pleijerī skaņas nav, un pārvelkot uz otru moniķi uzkaras:) - viens negals, filmu dēļ būs jāveic pamatīga inventarizācija datorlietās, un ka tik ne vēl kāds neparedzēts apgreids arī...

 

par hdtv vakaru - ir ok, krājam biedrus, interesentus, iekš PM, visērtāk, un kad laiks pienāks, tas šausim vaļā, norises vietas aptuvenā vieta būs Pie-Jelgavas rajons. tāka nav tik bezgalīgi tālu arī no rīgas utml. vēl tikai jāatrisina tehniskās problēmas:)

Pamēģini to paku ko es ieteicu + MP Classic.Man viss iet super bez raustīšanās,CPU20%noslodze tikai...ar WMP10 25-30% :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Njā, projektoru gan jāsačiņī līdz galam, pie skatāma risinājuma esmu nonācis, bet līdz baudāmam vēl laiks, labprāt pakonsultētos ar kādu konstruktoru tīri teorijas pēc, kautkas nerullē kā vajag :-?

 

Sarakstos ievēroju, daudziem filmas ir diezgan lielā skaitā, iespējams ir vērts padomāt par personīgās filmu listes izveidi, jebšu, kādu vienkāršu lapiņu ar reģistrētiem lietotājiem, lai var apskatīt kas cilvēkam ir.. tas kā tam tikt klāt, lai paliek privāto ziņu lokā vai publiski, pēc cilvēka paša iniciatīvas.

 

P.s. Sarakstos neredzēju Fight Club 720p .mkv (pilnu filename iedošu vakarā, kad būšu mājās).

Link to comment
Share on other sites

Hmmm, cilvēki, kam incē, ir ... tad tik jābliež augšā kkāds projektelis ...

Link to comment
Share on other sites

Guest Kāds cits

HDTV ienākošais signāls 1920X1080i, tātad lai vizuāli pilnvērtīgi skatītos video matreiālus nepieciešams arī monitors, televizors,utt. ar tādu pašu izšķirtspēju.

Uz šodienu ir maz nosacīti lētu televizoru ar Pixel plus 3 HD tehnoloģiju, tāpēc tiek piedāvāti Pixel plus 2 kurš pilnu HDTV pārvērš 840X576P un tālāk uz ekrānu 1366X768, ir vēl Pixel plus 2 HD kurš pilnu HDTV pārvērš uzreiz 1366X768, un tagad paskaitiet cik zaudējam no pilna HDTV signāla.

 

Ps. Šodien vairs nav vērts iegādāties plazmas vai LCD TV ar zemāku izšķirtspēju par 1920 X 1080.

Link to comment
Share on other sites

vimba_zlobnaja

Es laikam mazliet neiebraucu... HDTV, kompresijas formāts ar afigeno kvalitāti, pareizi? Bet kas tad ir DVD kvalitātes principā? Kāds kompresijas režīms? Tiko torentos paskatijos to HDTV dafiga. Vienu pat sāku kačāt intereses pēc (Amelie from Montmartre 2001 1080p WMV-HD HDTV DTS 768K AC3 448K@SILU) ~8GB. Kaut kad jau atvilksies ;)

Bet par DVD runājot, kas tad tur īpašs? Man ir maza filmu kolekcija tikai kādas 10-12 gab. Bet internets taču pilns. Vilkt un vilkt tikai.

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

HDTV ir standarts, kodeki ir pavisam kaut kas cits (iespeejams Xvid/DivX/WMV/H.264/VC-1 HDTV video)

DVD arii ir standarts, kas sevii jau ietver kodeku (MPEG2), kaa arii apraksta matricu... (DVD5/DVD9).

 

DVD nu jau nekas iipash vairs nava... :wink:

Link to comment
Share on other sites

Mīlu Offt!!! :-D

Artanis. Tev HDTV smaaaagi izvelk cpu (kā teici 90% kad skaties). Nu jā uz mana 100% cpu un nekāda skatīšanās. Problēma: video netiek dots videokartei apstrādāt (respektīvi hardware accel). Un man par laimi uz vecās kastes tas gāja. Skatījos ar VLC jo ar MPC ir Slideshows!!! :-D

Link to comment
Share on other sites

Guest Pee

vakar izlasiju sito topiku un sagribejas pasam kadu hdtv filmu paskatities noladeju un neko sevisku nepamaniju

ne man bremzeja pc, ne raustijas video . un vel gribeju zinat vai HDTVrip ir tas pats kas hdtv un vinu kvalitate ir vienada? un ka uztaisit projektoru

 

 

-

un man dators nav tas labakais : video fx5200 128mb , 256mb ram p2 2.4 HT

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

vakar izlasiju sito topiku un sagribejas pasam kadu hdtv filmu paskatities noladeju un neko sevisku nepamaniju

 

Nia, HDTVrip parasti nav nekas... :roll:

Iiistiem HDTV ir taadas paziimes:

1) Nosaukumaa NAV HDTVrip, ir TIKAI HDTV un klaat vai nu 720p vai arii 1080i,

2) Filmas izmeers svaarstaas no 2GB (mazaakie parasti ir *.mkv faili) liidz pat 20GB (parasti - *.ts)

3) Speeleejot mazaakos (parasti *.mkv), CPU tiek noslogots taa pamatiigi!!! :wink:

 

HDTVrip ir parasti crapi ar mazu izskjirtspeeju... :roll:

 

Pee,HDTV filmu tu tikai izbaudisi uz 40 colliga ekrana ,nevis uz datora vai maza tv ekrana

 

Beidz puust, labi?? Man ir 19" LCD monis, saliidzinot LOTR DVD versiju ar HDTV versiju, gandriiz no kaajaam nokritu... Izbaudiit var par visiem 95%... Detalizaacija ir aarpraatiiga!!! :shock: Ja grib izbaudiit visus 100%, tad vajaga projektoru... :wink:

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Normaalu HDTV filmu var dabuut kaa latvijas torrentos, taa aarzemju torrentos... :wink:

 

Un kaa jau teicu - izbaudiit var pat uz 19" LCD monja... 8)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...