Jump to content

Vadītāja Apliecība


Jonix
 Share


Recommended Posts

Nu tātad, kam no mums ir transportlīdzekļa vadītāja apliecība, kādas kategorijas, kādiem transporta līdzekļiem paredzēta un cik ilgi!!

Dziļās pārdomās tos, kas apliecību vēl nav ieguvuši, lūdzu, neizplūst, bet laimīgajiem īpašniekiem vēlams pastāstīt kādu kuriozu par to iegūšanu :D vai vienkārši ar to saistītiem piedzīvojumiem.

 

B kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība man pašam ir nedaudz vairāk kā trīs gadus, ieguvu 2003. gada 19 maijā. Citu kategoriju apliecību vēl neemsu ieguvis. Nākamā varētu būt C kategorija, bet pēc tam, kutera vadīšanas apliecība.

Līdz šim brīdim esmu bijis apzinīgs braucējs un esmu vienā paņēmienā savācis tikai 6šus soda p-tus, bet (tfu,tfu,tfu) neesmu izraisījis vēl nevienu avāriju, pie kā ceru arī palikt.

Link to comment
Share on other sites

Guest dabbler

Man jau no 2005.gada 10.februāra ir B kategorijas vadītāja apliecība.

Soda punktu vēl nav.

Ir bijusi viena resursietilpīga avārija(apm. 3 mēnešus pēc apliecības iegūšanas iebraucu uzartā laukā), un kopš tā laika ģimenes auto man netiek īpaši uzticēts.

Skarbi.

Link to comment
Share on other sites

05.11.2002 - B kategorija

Esmu samaksājis 2 sodus.

1. 3Ls uz ķepas par zaļo zonu (ar 2 ratiem zālītē stāvēju).

2. 1Ls oficiāli - braukšana bez vadītāja apliecības (mājās plauktiņā atdusējās).

 

Ikdienā braucu ar K2 jo autiņu nevaru uzturēt. :(

 

Esmu ielicis grāvī tād autiņu kā OKA

1.big.jpg

Smuki lēnām ieslīdēju... jo nezināju ka strādā tikai priekšējās labās puses bremzes :D Sanāca tā straujāk nobremzēt...

Link to comment
Share on other sites

kopsh 2001. gada esmu pilntiesiigs vadiit B kategorijas transporta liidzekljus. Soda punkti 2 par avarijas izraisishanu un arii graavji ir izbraukaati, bet jaasaka, ka ljoti veiksmiigi, jo visu sho ekscesu rezultaataa tikai no 25 ls shkjiiros mashiinas remontam. Ceru, ka shoziem mani graavji taa nepievilks :)

Link to comment
Share on other sites

Kapeec puulaa nav ielikta iespeeja nobalsot ka pashlaik maacaas lai tuliit sanjemtu! Man praktiski driiz jau jau viss beigies un buushu B kategorijas vadiitaja apliecibas ipashnieks

Link to comment
Share on other sites

aplieciba dabuta 2000g

1. Bēgšana no policijas ( aizbēgu) :twisted:

2. Parbraukts par dzelcela sliedem, kad deg sarkanaas gaisma :roll: , mentiem samaksaju 10 ls atlaida

3. Nokerts skersojot sarkano luksofora gaismu, menti izradijas goda viri atbrauca lidzi lidz bankautomatam lai nonemu piki ko kukulii iedot :roll:

4... nu vel visadi sikumi, sad tad uzsaucu inspektoram Beriznam pusdienas :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

braucu jau biku vairaak kaa 10 gadus, vakar nokaartoju veel arii BE kategoriju lai var dziivojamo vagonu vilkt, peec eksaamena aizgaaju pieteikties uz A kategoriju - lai var vagonaa liidz diriteni vadaat ko no ezera vienam pasham liidz darbam aizlidot taa lai nav "sastaavs" jaakustina :)

 

avaarijas nav (neskaitot taas kur man kaads, kas brauc pa vienvirziena ielu preteejaa virzienaa uzlido virsuu, vai braucot pa Salu tiltu pa tresho joslu atraujos saanos otro golfu kas uzrodas no otraas joslas, kas vispaar ir remontaa un ar kjiegjeli + barjeraam)

 

soda punktu nav

 

sodus esmu maksaajis kaadas ~10 reizes, par maksas pagriezienu 2x, par aatrumu kaads 5 reizes, par gaismaam 1x, par sikshu 1x un par telefonu bez HF arii 1x ....... mosh veel kaut kas ko neatminos :)

Link to comment
Share on other sites

marihuans

braucu jau pusgadu :)

tiesiibas saaku likt sia ''ORSONS'' nevienam neiesaku,peec tam uznaaca vidusskolas ekshi un peec 2 meen,kad aizgaaja,teica ka jaamaacas veelreiz..peec tam vinju vai likvideeja vai kaa,bet kad biju aizgaajis paaris reizes-durvis ciet :(

 

Nu neko,braucu jau kaadus 3-4 meeneshus bez tiesiibaam...avaarijas pasham nav bijushas. Pie maajas hondai aizmuguree iebrauca vecene,apmaksaaja OCTA visu ar baigo uzviju 8)

Sodi-atrums kaadas 2x (1x lielvaardes iela 78km/h,izteica briidinaajumu) (2x pie ''Seeniites'' uz 119km/h-10ls kukulis) un peec tam nopirku radara detektoru. Saakumaa bija bail braukt bez tieisibaam,bet riigaa kjer mazaak un laukos var vienkārši aizmukt prom. Agraak braucu ar kaadu draugu blakus,tagad jau vienalga..

Ir doma par tiesiibu ieguushanu beidzot,jo probleemas nav vinjas nolikt-probleemas ir laika truukumaa.

Link to comment
Share on other sites

aigars.m

dabūju tiesības 02.02.2005, biju pirmais džeks klasē :)

 

līdz šim avāriju nekādu, tikai pāris reizes sanāca ziemā iestigt sniegā, bet zato smuki - tā slaidi ieslīdot kupenā, iemesls - ātrums pārsniedza iemaņas, labi, ka mašīnai nekādas skādes

pēdējo reizi uztraukums sanāca kādas divas nedēļas atpakaļ, kad tā ap 5iem no rīta uz akmeņaina un slidena ceļa nedaudz sanesa mašīnu, bet par laimi paspēju laikus savākt.

žēl, ka kādus gadus tik bieži vairs nevarēšu izbraukt pie stūres, kā nekā students esmu jau!

Link to comment
Share on other sites

Guest white_mag

Taa vadiitaaja aplieciibu ieguvu 1.Juunijaa pirms 3 gadiem, pats trakaakais ka eskaamena laikaa man saaka zvaniit telefons, zvaniitaajs prasija vai es noliku vai nee =] .. eksaamenu kaa taadu noliku.

-------

Liidz shim briidim man ir 4 punkti (2 punktus savaacu pie jeekapils (krustpils) , apdziivotaa vietaa paarsniedzu aatrumu , un atlikushos 2 punktus dabuuju braucot uz Liepaaju (atkal aatruma parsniegshana). Tad iet 4 soda taloni par neatljautu staaveshanu un daudz bridinaajumu.

 

Kontaa ir 2 avarijas ar manu mashiinu:

1.avarija- veicot apdz'i'sanas manervu , mashiina kuru centos apdziit ieskreeja man durviis (nepaskatijaas spogulii un arii veeleejaas veikt apdziishanu) vainiigs vinjs, dabuuju 250 Ls apdroshinasanas summas (jaunas durvis no lietuvas izmaksaaja ap 100Ls .. )

2.avarija: braucu no statoela un iepeeru 2005 gada micubishi galant, vinjam bojaats spaarns, druvis un disks. manai mashiinai kreisaa lampa , nedaudz spaarns un motora parsegs (bameriem viss ok ti tikai tika ieliekti bet tas tika aatri izlabots.) Vainiigs bija vinjs, darbojaas labaas rokas likums un es to izmantoju piespiesdams lielaaku gaaziiti. atbrauca policija , bija tiesa, bet vainiigs palika vinjs.. un taa tam arii bija jaabuut.

 

Nekas interesants vairs nav noticis. Punkti jau labulaiku netiek vaakti =], vieniigais ir gadiijies 2 reizes aizbraukt zem sarkanaa (uz briivibenes nakts laikaa) un veel visaadi siikumi ...

Link to comment
Share on other sites

Apliecība jau vairāk kā 10 gadus noteikti. Nobrauktās stundas (kilometri), nežēlīgi daudz, jo kādu laiku strādāju par vadītāju:} Kategorijas B; C1; D1.

Varētu teikt tā: kad mēs kārtojām doķus, vot tad bija laiki, ne tā kā tagad. Liekot eksāmenu CSDD braukšanai, varēji braukt kā gribi, kā sanāk, izkrist bija ļoti grūti, piem. es, noslēdzot braukšanu- atpakaļ gaitā pabraucu nedzudz pa ietvi, taču tas netraucēja man saņemt apliecību. :mrgreen:

Avārija viena: iemaucu pabiezam mersim pakaļā, nu pats jau uzprasijās, pēc ātra starta vienā krustojumā, šis izdomā nolikt pa mēmajiem pie nākoša krustojuma. :sad:

Sodus esmu maksājis, kādus desmit. Pārsvarā par ātruma pārsniegšanu.

Soda punktu vēl nav.

Link to comment
Share on other sites

rozā karti iecēlu 2001 gada sākumgalā. Ir pāris nenopietnas avārijas ar tikai nedaudz apskādētu nomas autiņu. Pat nepamanīja, kad atdevu :twisted:

Ir gadījies, ka noķer uz 162 apdzīvotā vietā ar balto zīmi (šosejas vidū, agri - agri no rīta). Ar dvacāru uz garām pārrunām tiku cauri. Loģiski ka uz ķepas. Arī pārējos ātruma sodus esmu maksājis ķepā.

Vienīgais oficiālais - apstāšanās neatļautā vietā. Stajos, kur parasti, bet un remonalaiku bij papildzīmes salikuši sukas... Nepamanīju... :D

Link to comment
Share on other sites

tiku pie B kategorijas 25.09.2003. Būtu pie tiesībām ticis jau ģimnāzijas laikā, bet tika pieņemts likums, ka uz eksāmena kārtošanas laiku vajag 18 gadus, bet man 18 palika, kad sāku augstskolā mācīties... Gribējās vēl C1 kategoriju, bet vietējā autoskola to nepiedāvāja. Jā, praktiskā braukšana visas autoskolas laikā- 3 stundas :mrgreen:

 

Vispār tiesību kārtošanas pasākums bija visnotaļ interesants- no 15 kandidātiem tiesības dabūju es un 3 jaunkundzes, pārējie izkrita. Viens kekss vispār eleganti- teorijā nulle punkti braukšanā- 28 :shock:

Kā viņš pats skaidroja- 9:20 teorija cauri, 9:30 rezultāti un braukšana- 16:30... 7 stundas sēdi, gaidi, besies, darīt nav ko un kad jābrauc, saprāts vairs neesot bijis sabiedrotais. Brauc un skaties, ka mašīna iet virsū trotuāram, saproti, ka jāgriež nost, bet rokas neklausa- 10 punkti, tad vēl 10 un divreiz pa 4.

Link to comment
Share on other sites

Noliku B kategoriju 2005.Gadā 19. Novembrī ! Dēļ laika trūkuma, darba un ceļojumiem mocijos+liku kādus divus gadus, tad vienreiz saņēmos un noliku skolas teorijas eksāmenu(Noliktajiem bija iztecējis derīguma termiņš utt), un devos uz CSDD kur noliku abus eksāmenus ar pirmo reizi. Autoskolā braukšanu atkārtoti neliku, man iedeva papīrus uzreiz pēc teorijas nolikšanas. Vārds pa vārdam, mats pa matam, un vienojāmies, ka es jau tā viņiem esmu dafiga samaksājis, un basta. Tiesa gan par skolas braukšanas eksāmenu es samaksāju, bet neliku !

 

Pie stūres sāku turēties jau ļoti mazs būdams, tad arī braukt samērā ātri sāku(vecā uzraudzībā uz skolu utt).

 

Ir bijuši pāris sīki atgadijumi uz ceļa.

Ar moci, gan sanāca bez tiesībām braukāt, arī uz acīm raut ir gadijies- tas jau nav motobraucējs, kas nav uz acīm parāvis ! Tikai man tas sanāca uz ~80-90Km/h --- tā teikt līst lietiņš, kretīns ar auto izgrieza priekšā, nu izslīdēja purns un nesavācu mazliet. Pašam pilnīgi nekas....

 

Ir gadijies ar čigānu nesadalīt ceļu un savu taisnību argumentēt ar riteņu atslēgu(Tāda izvelkama gara).

 

Soda punkti nav, ir viens rakstisks brīdinājums. Dažas reizes pa ātrumu doti kukuļi.

Pēdējoreiz paņēma uz 140Km/h (Mazliet paspēju sabremzēties, bet pa vēlu...). Neko palaida pat bez kukuļa un brīdinājuma !

 

Sapņoju, ka nākamsezon iešu likt A kategoriju(Gribas kādu Enduro, vai supermoto).

 

Braucot, regulāri maķarijos !

Link to comment
Share on other sites

Nokartoju tiesibas, kaa tikko palika 18.

 

*Pirmaa diena pec apliecibas iegushanas. Atbraucu majas, njemu sencha mashinu pavizinaties/pazimeties/.

Paiet 10 minutes un notriecu suni.

 

*Pagaja kads gads, ar draugu iedzeram alinju un savajadzeja kaut kur aizbraukt.

Sencha mashina...., ziema, izsista prieksheja faara un TAXI Moskvicham sparns lupatas. Samaksaju shim 60Ls. (no bailem viss alkohols izzuda no organisma)

 

*Pagaja vel 2 gadi.

Dzeram, draugs pie strures. Stulbi bijam, kaut ko nosperam vaikala, pardevejs redzeja. Mes begam, shis ar brali no pakaljas. Apdzina, piespieda apstaties. Izrava shoferi no mashinas un kartigi atklapeja. Talak braucu es. Prieksha menti.

250Ls + tiesibas uz 10 meneshiem atnjema.

Taa bija vasara, kad man bija jasak stradat, lai atdotu sodu.

Link to comment
Share on other sites

Tūlīt būs 2 gadi, kā ir Bē :) kategorija.

Pārāk daudz nesanāk braukt, jo pašam nav autiņa. Bet nelielas ziepes vienreiz stāvvietā sataisīju, aizķēru tādu paaugstu betona apmali un izsitu miglinieku. Citādi viss kārtībā un jācer, ka tā būs arī turpmāk!

Link to comment
Share on other sites

pravas paaris gadus ...

vieniigaas nepatikshanas - muljkjiiga izbraukshana zem kjiegjelja (steidzos uz darbu)... (sanaaca vienoties pa 10ls) :)

Link to comment
Share on other sites

B kat. tiesības no 2002. gada 28. janvāra.

 

Viens vāks ar Golf II GTi - nebij ko vaakt peec tam.. pašam nekas.

 

Vairāki kukulji par aatruma paarsniegshanu

 

Divreiz nokerts dzeerumaa (juutamaa), bet abas reizes puushot uzraadija 0 promiles - bet kaajas bij stiivas un mute sausa peec taam proceduuraam vienalga. Abas reizes palaida taa pat, lai gan shkiibi skatijaas pakalj..

 

Tagad braucu peec noteikumiem (nu 5 ls sodu robezhaas), peec tam kad abi labaakie draugi nositaas braucot dzeerumaa un ljoooti lielaa aatrumaa (elektriibas koka stabs bij nopljauts un mashiina uz puseem paarrauta)..

 

Kopsh taas reizes mashiinu apskaadeejushi tikai staavlaukumos (bampera stuuris nobraazts un zem lampas ielauzts) - sasodiities dzhigiti.. galvenais, ka peec tam nav jau no kaa kompensaaciju piedziit.. neviens nekaa nav redzeejis un dzirdeejis..

Link to comment
Share on other sites

tiesības no 05.2006. Neko neesu vēl maksājis un soda punktu nav. Vienmēr noveicies, samazināju ātrumu pirms viņi sāk ķert ar radaru, pirms gribu pārkāpt noteikumus, ieraugu mentus. Tā esu pār sarkano pārbraucisx3, pāri dubultajai līnijaix3, ātruma pārniegšana dafiga reizes, bet nekad vairāk par 60 km par atļauto, negribas, lai atņem, braucis bez tiesībām un tehniskās, dzēris neesu braucis un negribu braukt.

 

Par to, jo vairāk brauc, jo neuzmanīgāks paliec, ir tiesa, vakar redzēju, kā vienai mazdai pie luksafora ieliek pakaļā, jo tas neievēroja dzelteno luksafora signālu, un ka mazda lēnām samazīnāja ātrumu, bez bremzēšanas un kad sāka bremzēt neieraudzīja. Rezultātā Mazdai izdauzīti visi lukturi, bet mazdai tikai buferis ielocīts.

 

Bija arī avārīja ar vienu cietušo, kur varēju arī es būt iesaistīts. Braucot no Rīgas pa apvedcēlu nākas pirms rinķa samazināt ātrumu un dod ceļu mašīnām, bet viens smagais pēc lietus tur, kur jābrauc uz 50, brauca uz 90 un negrībēja dot man ceļu, es pārgāju uz otru joslu un uzdevu uz gāzi, lai būtu viņam ceļs, bet smagais deva pa mēmajiem un viņam sanesa pakaļu, rezultātā smagais atradās grāvi, bet es tiku galā ar vieglu izbīli.

Link to comment
Share on other sites

Nu jau 15 gadus, kā pilntiesīgs auto vadītājs.

Ir BCE kategorijas.

Avārijas ir bijušas.

Ir 6 soda punkti.

Salīdzinoši, maksāju maz. Ja maksāju, tad "uz rokas". (Pagaidām izdodas).

 

 

Par diskusiju.

Drošs uz ceļa nevri būt. Ja Tev ir pieredze, tad pieredzes nevar būt tikko ieguvušajam tiesības. Tagad, atceroties jaunības nedarbus nodomāju, kāds es esu bijis muļķis, ka šitādas glupības esu darījis. Jo jaunībā, kad tikko esi ticis pie korkām, Tu esi kings, bet galvā un kājās nav NEKĀ. Tad nu gāž, kā negudri un sitās. Tu vari braukt,kā vecs opis ievērojot VISUS satiksmes notiekumus, bet Tevī var ietriekties kāds īblis, kurš vakar ir ticis pie tiesībām.

Link to comment
Share on other sites

tiesiibas kopsh 2000 gada 12 juulija

 

soda punktu nav

 

viens (vieniigais) neapmaksaats sods par aatruma paarsniegshanu - 10 Ls

 

Vairaakas avaarijas - no kuraam divaas esmu vainojams es.. vienreiz veel biju jauns un slikti maaceeju braukt.. kapeer maacijot tikmeer noskiilu .. un vienreiz bik iebraucu vienai tnatei pakaljaa.. samaksaaju par apskraapeeto buferi vinjai veselus 25 Ls...

 

i tago i vsjo!

 

Un tamkas te vizinaajaas alko reibumaa vajadzeetu iedot paseedeet buurii kaadas sutkas 15 .. tad varbuut domas mainiisies! :evil: :evil: :evil:

Link to comment
Share on other sites

Guest Ansis Vīksniņš

A kategorija no 01.02.72 un B no 01.01.88 Ātrumu pārsniedzu un maksāju sodus, kad braucu ar Zapu, bet ar citām mašīnam ļoti maz. Ar viņām nevienu nepārsteigsi. Nupat maijā bija vienīgā lielā avārija. Pēkšņi plīsa kreisā priekšējā riepa. Tad vēl turēju pa ceļa vidu, bet, kad plīsa arī labā (to redzēju policijas uzņēmumos), tad ļoti ātri ievēlos dziļā grāvī. Labi, ka bija celms, citādi būtu upītē.

Link to comment
Share on other sites

Guest drunk_lizard

b no 88 gada

pilns klaasts ar visu iespeejamo - vaaki, purni, etc, etc.....

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Man tiesības no 1999. g. Noliku tās uz galīgo haļavu (teoriju gan zināju). Likšanas laikā ziemā inspektors bij saslimis - aizvedu šo uz māju sadzerties zāles, pa to laiku muzoniņu paklausījos relaksējos un pēc tam aizvedu atpakaļ uz CSDD. Turklāt tajā dienā sniegs kādi 10-15 cm uzsniga un vēl putināja, tādēļ parkošanās arī atkrita.

 

Kādreiz braucu, mentus vēl neesmu saticis ceļā (laukos), līdz nopārdevu - grausts jau bij. Bet tagad esmu kājnieks pilsētā - nav lielas vajadzības pēc tā. Lai nedēļas beigās kaut kur aizbrauktu, neredzētu jēgu pirkt mašīnu, turklāt maksāt par stāvvietu centrā.

Link to comment
Share on other sites

Polarbear

B kategorijas vaditaja aplieciba no 2003.g. 1.marta (tieshi sava varda diena, ta ka uztaisiju sev davanu :mrgreen: ) Auto man vairak nav (vecais pardeva savu veco masinu), bet ar jauno pats neesmu pie stures braucis, jo uz mashinam ir pajat. Ikdiena parvietojos ar kajam un sabiedrisko transportu, kas ir 100reiz izdevigak un atrak, nav jadoma, kur novietot auto un bla bla bla.

 

Un tos trakos dragreisistus ar "high end" mashinam vajadzetu pakart egle aiz kules. Ardas pa ielam un apdraud citu satiksmes dalibnieku drosibu...bwee

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Man veel nav un visticamaak, ka tuvaakajaa laikaa arii nebuus. Iemesli:

- nav naudas, lai ietu autoskolaa

- arii ja buutu nauda, nav laika autoskolai

- tuvaakajos gados nu nekaadi nespiid tikt pie mashiinas

- pagaidaam nav iipashas vajadziibas peec mashiinas - visur var tikt vai ar sabiedrisko, velo vai K2 vai arii vienkārši sarunaat ar draugiem, lai aizvizina ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest Tripods

B kategorija no 14.03.03

viena siika avaarija...iebraucu baabietim atpakaljgaitaa purnaa...nekas tragjisks..1cm shviika...jamaa vainiiga...a sodu man iegruuda...labi ka briidinaajumu tikai!

ir 1x uz aatrumu radarots ar rezultaatu 1p = 20ls uz lidostas uzbrauktuves.. 78km/h uzspiedu..lai paarbaudiitu riepu tureeshanos uz celja..tas arii viss! riepas tureeja godam :twisted:

par 80 naakleni logaa runaajot.....tagad peec triis gadu braukshanas saaku saprast..ko mums autoskolaa maaaciija... "reaala situaacijas noveerteeshana..un atbilstosha reakcija..veidojaas 2-3 gadu laikaa...regulaari braucot" tapeec no vienas puses..ok...ieraugot 80 naakleni..srazu gribas apdziit...peec iespeejas taalaak no taada..no taada..no kura nevar neko saprast...nevar prognozeet jamaa riiciibu! a ja taa naklene nav ? ko tad...? brauc un ziilee uz beigtajaam mushaam kas logaa aizmigushas...ko priekshaa braucoshais dariis...brauks kaa cilveeks...vai peekshnji metiis pa meemajiem vai nogrieziisies kkur bez pavarotiem un stuff! so es principaa biju pret 80 naaklenes likvideeshanu..!

 

braukt dzeerumaa = stulbi

braukt bez tiesiibaam = stulbi

braukt agresiivi = stulbi ( kaut gan..ja visi brauktu dzelzhaini peec noteikumiem....... SHAUSMAS kas uz ielaam dariitos)

Link to comment
Share on other sites

Autovadītāja apliecība ir jau vairāk, kā gadu (tiko tik ievēroju, ka pagājušonedēl apritēja tieši gads) pagaidām ar B kategoriju iztieku. Nekādi negadijumu nav atgadījušies, un par brīnumu vēl nevienu reizi CP nav mani apturējusi :roll: kkā tomēr gribas pirmo reizi, iepūst trubiņā utt :mrgreen:

ā nesen gadijās viena šaize, kad atpakaļgaitā kādā lauku pagalmā uzsēdināju darba mašīnu uz akmeņa rezultāts tāds ka salociju nedaudz benzīna bāku :lol:

Link to comment
Share on other sites

Polarbear

No ielam vajag iznidet dragreisistus un tos daunjus, kuru pie stures sezas alkohola reibuma un nogalina nevainigus cilvekus :evil: Man personigi pajat vai braucejam ir autovaditaja aplieciba vai vecmaminjas izgrebts koka ordenis, galvenais ,ka jamais mak braukt un neizraisa shmuci.

 

Galvenais ir iestiept un paradit visadam apsaubamas tikumibas cacaam, ka esi pirmais patsans seta un tavs standarta puspuvusais opelitis vai bumers ar uberkulo spoileri iet zvera un tu vari braukt pa shauras ielinas pretejo joslu ar mezhonigu atrumu.

Link to comment
Share on other sites

Man tiesības no 1988.nopietnu pārkāpumunav,bet grūti ieturēt pareizo ātrumu.Nesen,kad dzīvesbiedrene lika tiesības,radās viena doma.Proti:nebūtu slikti ja praktiskās braukšanas nodarbībās,vismaz pāris stundas instruktori pamācītu kursantus braukt arī pa ceļiem ar grants segumu.Ticiet man.To pats esmu pieredzējis,kad ilgstoši braucot pa asfalta segumu,uzbraucot uz kārtīga grats seguma,visa tava itkā labā 'braugšana'var ievest labākajā gadījumā grāvī.

Protams ar to palielinātos braukšanas izmaksas.Tās ir tikai manas domas.

Link to comment
Share on other sites

Tiesību nav un visticamāk nebūs. neveiksmīgi savainota pēda un gāzes pedāli piespiest ļoti problemātiski [pareizāk sakot atlaist]. :roll:

Link to comment
Share on other sites

Guest Peteris Pavlovskis

man ir transporta liidzeklla - velosipeeda aplieciiba, dabuju 2004 gadaa, iisti neatceros, bet atceros, ka bez nevienas klluudas.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest shark

Kopš jūnija braucu ar baltajām pravām ;) Pagaidām iet tīri Ok, i mean tādā ziņā, ka uz ātrumu ne reizi vēl neesmu apturēts :mrgreen:

codemen, tā jau vispār i, ja pac cilvis ir saprotošs un izglītoc, ta tam papīram nozīme maza (par CP nerunājot :p )

BTW es bez nekādas autoskolas, braucu labāk pa savu muteri, kurai ir tiesības... :lol::p

Kopš bērnības ar fāteri braukāju apkārt un takā viņš ir tāds biku fanātiķis uz mašīnām ta es arī visas zīmes un noteikumus esu iegaumējis :)

Vispār pie stūres esmu no 13 gadiem, tā ziemās pa ledu slidinājos :)

Link to comment
Share on other sites

Guest bloodman

braucu ar B kategorijas vadītāja apliecību jau akurāt 2 gadus. pusotru nedēļu apakaļ arī iziets DBS.

maksājis sodus esmu 2 reizes. 1 maksas pagrieziens un par lampām diennakts tumšajā laikā (gabarītus ieslēdzu, līdz galam kloķi nepagriezu). vienojāmies par 3Ls un sods kā gājejam par neatļautā vietā šķērsotu ceļu (inspektori bija saprotoši, bet bez pārrunām neiztikt :D)

avārija ir bijusi viena, ar buferi atpakaļgiatā ietesu, bija tāda stulba situācija, mentus nesaucām, iztikām ar saskaņoto. ja neskaita, ka atpakaļgaitā sanāca nedaudz ar buferi diviem pieskarites, par 10ls sarunājām.

par ātrumu - viens protokols atcelts mentenē, otrs 50:50 :D

situācijas uz ceļiem ir bijušas visvisādas, gan pats esmu bijis loha lomā, gan citi ir radījuši stulbas situācijas. ar tām saskaras, imho, ikviens autovadītājs, agri vai vēlu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...