Jump to content

Kvalitatīvas Budžeta Klases Rācijas


mullja
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Ir radusies doma nopirkt vismaz 6 rācijas. Mērķis - sazināties savā starpā, atrodoties līdz 2 vai 3km attālumā pa pilsētu, kur nav tiešās redzamības.

Links Te ir kaut kādas piedāvātas, bet to izskats nevieš īpašu uzticību, kaut gan cenas ir patīkamas.

Nevarēju atrast informāciju vai reālu lietotāju aprakstu par to, cik tālu bez tiešās redzamības velk viņas (tie 3km rādiusi ir tiešā redzamībā vai netiešā?).

Tātad, vai kāds var ieteikt kaut kādas rācijas līdz 50Ls komplektam, kuras reāli arī kaut ne minētos 3km, bet 2km vilktu bez īpašām problēmām tā lai var saprast ko saka? Varbūt kādam ir pieredze jau ar kaut ko līdzīgu un var kaut ko ieteikt?

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

sazinies ar kantori belss

un atceries nopirkt 6 raacijas nav tas pats kas nopirkt 6 mobiilos telefonus!

ieteiktu apvaicaaties par kenwood produkciju.

Link to comment
Share on other sites

Motorola CLS 446

Maksā SIA Belss ~105Ls gabalā. Ir labas, bet pilsētā vairāk par 1km neceri. Lauka apstākļos ~2km. Li-Ion baterijas, brīvroku sistēma.

Link to comment
Share on other sites

paldies par info. Man jau arī nelikās nopietni, ka netiešas redzamības apstākļos par tādu cenu tur kaut kas var notikt. Varbūt no koka gala līdz otram kokam 1km attālumā vilks. Nu vismaz zinu tīri un konkrēti kas un kā.

Paldies :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Pilseta kaut ko stabilu uz UHF dabut bez repitera - pilnigi nereali! Viena iespeja izveleties 27MHz-50MHz diapazona aparaturu ar pilnizmera antenam un izejas jaudu ap 5W-10W bet nu izmeri ,troksni neko labu nesola :)) Cita iespeja jaliek uz kadas daudzstavenes stacionara antena , racija ar arejas antenas pieslegsanas iespeju un kada blondine ka operators :)) un tad nav problemu var ar tiem pasiem leta gala PRM-446 aparatiem var pa visu Rigas centru blandities buus normala dzirdamiba. Kurjerdienesti, taksisti jau pec tada pasa principa stradaa.

Link to comment
Share on other sites

Nu protams ka blivi apbuveta pilsetaa tadi ari buus realie attalumi. Te lieta ne jau konkretajaa aparataa bet pasa risinajuma ka tadaa. Jebkurs radioamatieris pastastis uz kadaam frekvencem ar kadaam jaudam kadaa apvidu ir iespejami taada un taada attaluma stabili/nestabili radiosakari. Ne vienmer visu nosaka jauda un modelis :))

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...