Jump to content

par PING...palīdziet...


Guest fokz
 Share

Recommended Posts

Nedomaju, k ajebkas mainitos. Ta ka ping galvenokart ir atkarigs no provaidera un visam butu jabut kartiba ar integreto karti.

Link to comment
Share on other sites

tīkla karte ietekmē mazu daļu ping, bet tomēr ietekmē,

ļaudis mēdz izlīdzēties ar Half Duplex modi,

iespējams, arī šeit to var mēģināt,

spēles servera noslodze, provs, līnijas kvalitāte etc.

Link to comment
Share on other sites

Vajag sākt ar to kāds tad tev tas pings ir tīklā / LV internetā / ārzemēs, savu ISP, ātrumu un tad jau arī daudzko varētu priekšā pateikt.

Link to comment
Share on other sites

Zaudēsi mātes plates garantiju, jo nav atļauts neko izlodēt !

 

A pa tēmu runājot, tas palīdz tikai tad, ja tīklene ir pusspragusi !

 

Tev vajadzetu veikt testus lokālā tīklā !

 

100%, ka tev provaiders pie vainas, nevis tīklene !

Link to comment
Share on other sites

Guest fokz

kā var noteikt to PING ātrumu? es tikai spēles laikā redzu ka tas par lielu...:)) Kas ta par Duplex metodi???

 

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Nu, ko.... shito ielieciet pie BUJ, kam ir tiesiibas, labi? :p

 

Vispirms varbuut saproti, ko vispaar apziimee ar terminu PING datoros: PING laiks ir laiks, kas nepiecieshams lai kaut kaada informaacija aizietu no viena PC liidz otram un atpakalj. Taatad, piemeeram, ja speeleejot CS Tev raada, ka PING ir, teiksim, 100ms, tad tas noziimee, ka lai informaacija aizietu no Tava PC liidz serverim un atpakalj vajadziigs paiet 0.1 sekundei.

 

No taa buusim izdariit secinaajumus:

- Jo lielaaks PING laiks, jo komunikaacija starp diviem datoriem buus leenaaka;

- PING nav universaals tiikla parametrs. Tas ir vienam PC attieciibaa pret otru PC. PINGojot dazjaadus PC Tev buus dazjaadi rezultaati.

- PING nav vieniigais tiikla "labuma" vai aatruma parametrs. Piemeeram, iespeejams, ka informaacija leeni iet tikai vienaa virzienaa. No Tava PC uz serveri iet dikti leeni (taapeec PINGs itkaa ir liels), bet no servera pie Tevis naak aatri (taapeec faili velkas fixi). Iespeejami arii daudzi citi ljoti ikdieniskji varianti, kaa PINGs ir itkaa liels, bet patiesiibaa tiikls iet pavisam aatri un labi.

 

Tiikla kartes ietekme uz PINGu parasti ir tik nieciiga, ka to nevar uzskatiit par veeraa njemamu. Ja vien, protams, tiikla karte nav bojaata kaa rezultaataa PINGs ir milziigs uz dajebkurieni. Bet tas ir aarkaartiigi reti. 99.99% gadiijumu PINGu palielina tiikla iipatniibas - ataalums starp datoriem, izmantoto provaideru pashu datu liiniju aatrums utt.

 

Lai noskaidrotu, kaads ir PINGs uz kaadu konkreetu datoru, var izmantot Windows liidzi naakoshu programminju, kas tieshi taa arii saucas - ping.exe. Lietoshanas pamaaciiba:

 

Panjemam Start->Run, ieraxtam "cmd" (ja tas nestraadaa, tad "command"). Sheit un turpmaak komandas jaaraxta bez peedinjaam. Paraadaas melns logs, saukts par Command Prompt. Tajaa raxtam "ping adrese" un spiezjam ENTER. Nu, piemeeram, "ping www.boot.lv". Paraadiisies kautkas liidziigs shim:

Pinging www.boot.lv [159.148.95.32] with 32 bytes of data:

 

Reply from 159.148.95.32: bytes=32 time=1ms TTL=59

Reply from 159.148.95.32: bytes=32 time=2ms TTL=59

Reply from 159.148.95.32: bytes=32 time=2ms TTL=59

Reply from 159.148.95.32: bytes=32 time=3ms TTL=59

 

Ping statistics for 159.148.95.32:

   Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

   Minimum = 1ms, Maximum = 3ms, Average = 2ms

 

No shii mees secinam sekojosho:

- www.boot.lv IP adrese ir 159.148.95.32

- No mana PC informaacija aiziet liidz boot.lv un atnaak atpakalj videeji 2ms laikaa (tas, protams, ir diezgan nepreciizi)

- PING programma datus suutiija 4 reizes (Packets sent = 4) un tikpat arii sanjeema atpakalj (Received = 4). Taatad pazudushi dati tikai 0 reizes (Lost = 0 - 0%). Reizeem meedz gadiities, ka dati tiek aizsuutiiti, bet atpakalj taa arii nepienaak. Taas sauc par zudushaam paketeem.

 

Peec nokluseeshanas ping.exe suuta datus 4 reizes. Lai vinjsh to dariitu bezgaliigi, jaapadod veel parametrs "-t". Piemeeram, "ping www.boot.lv -t". Tad PINGs nekad neapstaasies pats no sevis. To apstaadinaat un ieguut statistiku var nospiezjot pogas Ctrl+C. (Turot Control pogu nospiestu nospiezjam burtu C).

 

PING komandai ir arii citi parametri (piemeeram, cik daudz datus suutiit, cik ilgi gaidiit uz atbildi, utt), tachu tie nav tik buutiski un to taapat vajag tikai specifiskos gadiijumos zinaataajiem.

 

PING komandu parasti izmanto lai noteiktu vai dators vispaar ir sasniedzams, tachu nosaciiti to var izmantot arii tiikla aatruma paarbaudei. Shajaa gadiijumaa gan daudz svariigaaks ir zudusho pacinju skaits nevis pasha PINGa atbildes laiks.

 

Katram gadiijumam atkaartoju veel peedeejo reizi - PING laiks nav noteicoshais interneta aatrumam.

 

Tiesa - tiikla speelees tas ir svariigaaks nekaa citviet, jo datu apmainjai jaanotiek reaalaa laikaa un jo lielaaka aizture, jo speeleet ir gruutaak. Tomeer cik daudz ir "daudz" arii ir atkariigs no katras speeles individuaali. Daudz praatiigaak buutu dereetu veerteet cik eerti ir speeleet, nevis cik liels ir kaut kaads mistisks cipars.

 

Un, ja nu tomeer skjiet, ka PING ir par lielu, lai buutu eerti, tad vispirms vajag skatiities provaidera virzienaa kaa arii noveerteet, kas veel par programmaam shajaa laikaa lieto tiiklu. Tiikla karte ir pats peedeejais, par ko jaadomaa.

 

PS. Full Duplex noziimee, ka dati tiek vienlaiciigi gan sanjemti, gan suutiiti. Half Duplex noziimee, ka dati tiek vai nu suutiiti, vai sanjemti, bet ne abi reizee. Full Duplex, protams, ir daudz aatraaks, tachu reizeem der arii Half duplex, ja ar full duplex tiikls ir nestabils. Leenaak brauksi - taalaak tiksi. Tiesa - es ar shaadu gadiijumu savaa muuzjaa esmu saskaaries tikai vienreiz. Paarbaudiit shaadu versiju var, tachu, ja tas rezultaatus nedod, tad vajadzeetu sleegt uzreiz atpakalj uz Full Duplex, citaadi tiikla aatrums no taa tikai cietiis, nevis ieguus. Sho uzstaadiijumu var atrast pie tiikla kartes uzstaadiijumiem zem Device Manager.

Link to comment
Share on other sites

PING komandai ir arii citi parametri (piemeeram, cik daudz datus suutiit, cik ilgi gaidiit uz atbildi, utt), tachu tie nav tik buutiski un to taapat vajag tikai specifiskos gadiijumos zinaataajiem.

 

Atļaušos piebilst, ka norādot, paketes izmēru bitos, var daudz uzskatāmāk attēlot situāciju!

 

ping www.boot.lv -t -l 1024

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...