Jump to content

Canon EOS 350D KIT (EF-S 18-55) leeca


Guest zhuninjo
 Share

Recommended Posts

Canon EOS 350D KIT (EF-S 18-55)

palasiiju atsauksmes dazhos interneta veikalos un tur lietotaaji saraxtiijushi briesmu lietas par KIT objektiivu...esot meesls utt...neesmu nekaads maasters tachu veeleetos paintereseeties vai tieshaam shis objektiivs ir tik slikts (nav pagaidaam nepiecieshamiiba ne peec tele ne peec platlenkja) kaut vai saliidzinot ar daargaakajaam ziepeneem (Pro1, G6) man jau liekas ka shi standarta objektiivs jebkuraa gadiijumaa ir labaax par ikvienu ziepinieka obj. tachu buutu ljoti interesanti paklausiitties juusu kumonetaarus...jau ieprieksh paldies

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • ezis666

    22

  • Kunz

    14

  • nbinc

    45

Ja esi cilvēks no ielas, tad nebūs ne vainas.

Es kādreiz lietoju smenu 8m, kurai bija 4 lēcas un nekādas zūmošanās. I ne vainas.

 

Ar KITa objektīvu + 300D esmu taisījis A4 bildes.

Link to comment
Share on other sites

Guest zhuninjo

nu neesmu nekaads pro bet taa kaa ir doma nopirkt tomeer nu pietiekami labu aperaatu (nuuu par man pieejamiem liidzekljiem) tomeer noleemu palikt pie shamaa...tomer manuprat tiiri zoliids prieksh iesaaceeja kas ik pa laikam grib pashaudiit kaadu nopietnaaku bildiit...ne no seerijas gjimenes bilde...vai tusins kur pietiek ar visparastaako ziepinieku...

Link to comment
Share on other sites

350D standarta kitam uz max malās rodas neliels attela izliekums - defekts.

Bat būtībā nav ne vainas!

Esmu jamo testējis dizganās - baigi labais verķis! Bet ja iespējams - velc no ārzemēm un ar lielāku kitu!

Pa 700Ls jau nāk ar vēlvienu, ja nemaldos 85 - 300 objektīvu, 1GB CF un rezerves aķi...

Link to comment
Share on other sites

Iesaku ar šo jautajumu griezties pie www.erfoto.lv forumiešiem, viņi tev sīki un smalki izklāstīs savas domas par tevis pieminetos stiklu.

 

Mans viedoklis ir tāds, ja esi iesācejs labāku neko tev nevajag.

Kad iemācīsies tvert jaukus kadrus, stradat ar photposhop un izlasīsi pāris garāmatas par fotogrāfēšanu varēsi domāt par jauna labāka stikla iegādi.

Bet līdz tam dzivo laimīgs ar KIT objetīvu!

 

Viens liels mīnus šim objektīvam ir tas, ka viņš ir zemas kvalitates (izgatavots no lētas plasmasas) un ātri nolietojas pie intensīvas lietošanas.

Manam klases biedram KIT objektīvs vakar atteica stradāt, laikam diafragmas mehānisms sabojājās.

Viņš bija uzņēmis pusgada laika 30'000 bildes.

Link to comment
Share on other sites

Guest zhuninjo

nu photooshopa meistars neesmu bet sho to maaku...respektiivi ne tikai uzspeist uz filtru podzinjaam ;) taadeel jarii bija interesants RAW formaats...ar kuru gan neesmu straadaajis bet kursh esot varen eerts tieshi pastraadei...

Link to comment
Share on other sites

Par to naudu nopērc labāk "50mm/f1.8 II". Nav zooms, bet kvalitātes ziņā iepers konkrēti..

Link to comment
Share on other sites

Vienīgo objektīvu ieteicams ņemt normāla leņķa nevis tele. ;)

Link to comment
Share on other sites

Viss ir atkarīgs no tā ko vēlas bildēt!

Ja putnus un tālus objektus, tad bez teleobjektīva un statīva neiztikt.

Ja ir doma portretus veidot un salīdzinoši lielus objektus no tuva attaluma bildēt, tad atkal būs vajadzīgs platleņķa objektīvs, kas maz nu noteikti nemaksās.

Atcerēsimies, ka universālu stiklu nav (vismaz lētaja gala).

Un, ka lēts nevienmēr ir labs!

 

Manuprāt galvenā uzmanība būtu jāpievērš objektīva gaismspējai!!!

Link to comment
Share on other sites

jāpievērš objektīva gaismspējai!!!

 

pamato, kāpēc... tev vajag `visgaišākos`?

 

Jāizprot pareizi foto un optika, nevis jāizvēlās uberkruto..

Link to comment
Share on other sites

Bots, par to ERfoto gan nevajag - tur letiņi bieži kašķi meklē aiz darīt nav ko, it kā lielās mākslas vārdā. Pietiek tikai vienam iesācējam uzdot uzvedinošus jautājumus un izrāde var sākties. Tur sakāmais ir baigi jāfiltrē...

zhuninjo, KIT objektīvam nav ne vainas, ja esi svētdienas fotogrāfs (nebildē nejēgā). Par tiem 30k kadriem nebija nopietni - tur ir citas klases aparāts un objektīvs jāpērk. Sākumam pietiks - pabildēsi, gan jau sapratīsi, kas vairāk vajadzīgs...

Link to comment
Share on other sites

Guest zhuninjo

nu tur taa lieta ka esmu 7dienas fotograafs...bet ar ziepinieku pietiekami esmu shaavis lai gribeetos pameegjinaat kaut ko nopietnaaku...zinu ka vismaz kaadu pusgadu nevareeshu atljauties iegaadaaties nopietnaaku objektiivu...es jau teicu ka negribu arii tikai focheet bildes bilzhu peec...sak lai buutu ko atcereeties...tomeer ik pa laikam gribaas pameegjinaat kaadu portretu...ainavu utt...vienkaarshi negribaas ka pa to naudu dabuushu gandriiz vai BODY variantu-objektiivs ir...bet jeega no vinja maza...tad ja es pareizi sapratu...nekas tik aarpraatiigi slikts KIT'aa nav...un tas jebkuraa gadiijumaa ir labaax par piemeeram S2 IS (zinu ka nav paaraak gudri saliidznaat)

Link to comment
Share on other sites

kit objektīvs ir pēdējais sūds.Nopirku Tokina 19-35AF 3.5-4.5 -pilnīgi cita lieta nemaz salīdzināt nevar.Nebij arī dārgs -120Ls

Link to comment
Share on other sites

Nu var jau paņemt kredītu un paņemt kādu L-stiklu.. Tas viss pie nosacījuma ja tev fotogrāfa spējas ir kaut kur dziļumā `paslēptas` un pēc kāda laika pirkums attaisnosies... vai pat atpelnīsies...

 

skaties pats, es jau teicu, objektīvs jāizvēlās pēc vajadzības... nevis cik slikts , labs vai lēts tas ir... tie ir relatīvie parametri..

Link to comment
Share on other sites

Par tiem 30k bilzhu. Ja nemaldos, tas EOS 300/350 sleedzha resurss ir ~ 40 000.

 

Par taam leecaam - vot saka cilveeki - tas suuds, tas labs, bet no otras puses - cik daudz fotograafeesi? Prispichilo man arii ka vajag D-SLR. Vajag un viss jo dabuuju paspaidiit D20 un iepatikaas :) A tad taa sapratu - da nu nafig. Cik es tur daudz izmantoju Ixusu un paliku pie analogaa SLR da i labi ir.

Link to comment
Share on other sites

EOS 300/350 sleedzha resurss ir ~ 40 000.

 

Es arii no vienas tantes dzirdeju pr 150 000 :p

Link to comment
Share on other sites

citas tantes saka ka 300 ir ~50 000, 350 un 20D~80 000, 1 sērijai ~1M

Link to comment
Share on other sites

runaajot par KIT objektiivu, tad tas nav suuds, bet ir slikts :)) Izdevigaak(bet ne leetaak) ir nopirkt Body komplektu un veikalaa panemt leetaako Canon vai Sigma objektiivu ar tikpat lielu vai lielaaku zoom(atkariibaa no maka). Panemt par tos pasus 3x zoom, objektiivs buus daudz labaaks un paarmaksaasi kaadus 15-20ls. Tikai vai ir vajadziiba no tik laba aparaata ar tik mazu zoom???

Ja iepirksi ar KIT objektiivu, tad driiz vien sapratiisi, ka gribaas labaaaku, bet paardot so objektiivu buus gruuti.

 

Par resursu nav iisti zinaams uz 350D(cik jautaaju, tad visi sauc dazaadus skaitlus), bet to,ka 300D tas ir ap 100000 un 350D ir paari tam skaitlim esmu uzzinaajis no Canon cilveekiem.

Link to comment
Share on other sites

Samekleeju ko specifikaacijaas tantes raksta -

 

350d shutter life - 50 000 shot

20d shutter life - 150 000 shot

Link to comment
Share on other sites

NU jaasaka ka par ap 600 Ls es pirktu labaak Vispirms Digitaalo S2Si par kaadiem 330 Ls un peec tam ka buuutu iemaaciijies kjert bildi, tad pirktu ko nopietnaaku!

 

Brachinj - (zhu... kaa Tevi tur...) esi ieberzies manupraat! To Tev saku jau kuro reizi!! 8)

 

Jo tieshaam ja grib labas bildes jaapeerk daargi objektiivi, gan paparazzi (putninjus kjertu) gan platlenjka lai Siguldas ainavu ieliktu bildee.... nu ja nav kur gruuuzt pikji var dizhoties ar digitaalo spoguleni un saukt Piemeram parasto digitaalo to pashu S2Si par ziepeni utt....

 

Un nevajag jau visas bildes apstraadaat ar visaadiem photoshopiem, lai cik tas buutu forshi, tas tomeeer nav dabiigs materiaals - kaa mirklis ....utt

Link to comment
Share on other sites

canes, definē "laba bilde"

 

Amatieris ar visdārgāko objektīvu uztaisīs sūdīgāku bildi nekā ar to pāsu KIT kaut kāds profiņš. just realitāte...

 

ar S2 nenoķersi sarežģītu mirkli.. tomēr ir starpība starp kompakt-kameras AF un spogulenes MF... tieši par to tu arī maksā..

Link to comment
Share on other sites

avdv

 

kuraa vietaa skatiijies par sleedza resursiem, vai tur nav arii citiem aparaatiem, piemeeram, Nikon?

Link to comment
Share on other sites

viss ir atkarīgs, ko tu no tās kameras sagaidi. ja gribi dabūt maksimālo kvalitāti, tad tev arī vajag labu objektīvu. ar šito KIT protams bildes būs un varēs arī taisīt A4, bet ja noliksi blakus bildi, kas ir bildēta caur tīriem stikliņiem, atšķirību jutīsi.

ja sīkāk tad:

1) pirmkārt šim objektīvam gaismasspēja ir zem katras kritikas. uz objektīva atradīsi jābūt rakstītam tipa f 3,5-5,6 - tas nozīmē, ka stikliņi pirmkārt nav tik dzidri un otkārt, ka zūmojot mainās šī gaismasspēja. un tas ietekmē ekspozīcijas laiku.

2) pirmā punkta ietekmē asums ir zem katras kritikas. ja skatās kopumā, bildīte šķiet asa, bet ja tu piebrauksi tuvāk un pameklēsi, kur ir tāds perfekts asums - neatradīsi.

Bet viss ir tieši atkarīgs no tavām vēlmēm, jo atšķiras tikai attēla kvalitāte...

Ja, kas varu ieteikt lētu un baigi labu objektīvu - canon 50mm f 1.8 maksā ap 60Ls - vot tas ir baigi labs priekš digitālā aparāta, to lieto faktiski visi latvijas profesionālie fotogrāfi, kuru izmanto canon.

Link to comment
Share on other sites

Guest artis`

Kits nu nemaz nav slikts un kur nu vēl sūds..

Jebkurā gadījumā cilvēkam, kurš pirmo reizi pērk dSLR, kitu ir ļoti lietderīgi iegādāties kaut vai lai saprastu, ko vajag pirkt nākotnē, jo arī dārgi viņš nemaksā (salīdzinoši). Un kvalitāte ir ļoti ok, ja bikuc piever diafragmu.

Reku, diskusija par to, vai iešām kits ir tik slikts..

 

Rekur, piemēram, diskusija par kita salīdzinājumu ar daudz dārgāko Canon 17-40L stiklu..

Link to comment
Share on other sites

nu takš nesalīdzini `budžeta`-sēriju ar L-sēriju.

 

Un vispār par gaismas spējām - jāzin kas tas vispār ir un priekš kā...

Ja manai kompozīcijai vajag f8, tad nav nekādas starpības objektīvs ir f2.8 vai f4... ikdienā pietiek ar f4.. un uz leju...

Link to comment
Share on other sites

Guest zhuninjo

ok...paldies liels par kosnultaacijaam un viedokljiem...klau bet kaadu objektiivu labaak njemt...cenu diapazoonaa liidz 100 LS (zinu ka neko praatiigu iisti nedabuushu, bet tomeer)...vai texim Canon EF 50mm f/1.8 II ir ok teixim asuma zinjaa un prieksh portretu kjershanas..vai tomeer labaak paskatiit kaadu citu leetu ar zoomu ? (zinu ka jaaskataas peec vajadziibas,tachu atkal interesanti buutu uzklausiit juusu viedokljus)

 

Paldies...

Link to comment
Share on other sites

"EF 50mm f/1.8 II" bija 5 "lapiņas"(EN: blades) diafragmai.. tāpēc portretiem fons(boke) izskatās nedaudz dīvains.. jābūt vismaz 8 "lapiņām"

 

par 50Ls ir super objektīvs. Es pārdevu, jo nebija izmantots, jo nav Macro un ar portretiem nenodarbojos..

 

PS: 5-lapiņu diafragma veido zvaigznes-efekta boke..

Link to comment
Share on other sites

nupat iegādājos Tokina 19-35 3.5-4.5.Sanāk tīri neko bildes, cena arī nebij dārga-120Ls

P.S. zhuninjo, ja vajag, varu iemainīt Sigma 55-200 4-5.6.Pilnā komplektā ar blendi un garantiju.Cena-canon 50mm/f1.8 II un 25Ls un 0.7 normāls P/s sarkanvīns.

Link to comment
Share on other sites

50mm portretiem varētu būt pa īsu. Pierēķinot kautvai to pašu crop faktoru sanāks 80mm. Nu varbūt arī sanāks kas jēdzīgs. Tomēr lai portretiem iegūtu labi izplūdušu fonu, ieteicams būtu kā minimums 70mm (112mm) objektīvs.

Vispār 50mm f/1.8 ir diezgan universāls/gaišs stikls. Katrā ziņā nenožēlosi ja nopirksi.

Portretiem varētu ieteikt Sigmas 55-200mm zoomu (~125Ls) vai vēl labāk, ja var atļauties, tās pašas Sigmas 105mm f/2.8 fiksfokālu (~350Ls) ar kuru var dabūt vienkārši ideālu "bokeh" portretiem.

Link to comment
Share on other sites

70mm ar 1.6x cropu nav pa īsu... pats esmu bildējis...

Un ja stikls vēl atbalsta macro tad vispār iedeāli..

 

Arī 50-nieks gana ļoti labs par to naudu...

Link to comment
Share on other sites

Tas Defina aprakstītais bokē (neasais fons) var kādu laiku patikt bet tad uzkrist uz nerva+totāls platā leņķa trūkums.KIT vismaz viņš ir, un ja netaisa palagus baigo atšķirību jau nu neredzēs, tik kategorisks kā dažs labs jau nu nebūtu.Ir kaudze ar apskatiem kur var novērtēt-salīdzināt savstarpēji ar alternatīviem objektīviem.Man piemēram viņš liekās pieņēmams objektīvs."Kvalitatīvi" izmantot var no kādi 25-40 mm+pieverot diafragmu ir assa bilde ja vienīgi nedaudz nekaitina hromatiskās aberācijas(defekts ko var mēģināt novērst softiski ja fočī ar RAW) kuras gan nebūs redzamas 15x10 bildēs, un tas ka trūkst gaism jo atvērumu lielāku kā 5-6 grūti izmantot.Katrā gadijumā es noteikti ņemtu KIT un pēc tam kad būtu pafočījis domātu ko tad īsti vajag.

PS.Jautājums vai vajag tieši CANON?Nebūšu orģināls bet Canon ir pavājšs dinamiskais diapazons(pašam sākumā bija pagrūti pierast pēc Fuji digiziepja).Ja neesi slinks palasi diskusijas jau augstāk minētajā erfoto.lv,jeb iemet Google "kit vs L"(nu labi ne tik šerpi lai gan atceros ka atradu 28-135v18-55v17-40) Ja nedomā fočīt pārsvarā telpās un tumsā varbūt Olympus 300 2 kit ir īstais?Katrā gadījumā alternatīvas ir vērts padomāt-saku no pieredzes.

Link to comment
Share on other sites

bokē nekad un nekur nedrīkst krist uz nerviem... tas vienkārši nozīmē ka tu nemāki/neprot fotogrāfēt.. ir tāda lieta kā sižets - un te katram sižetam ir nepieciešams savs objektīvs vai iestatījums(diafragmai, FL)..

 

absurds,..

 

50mm pēc kvalitātes pārsit kitinieku.. tomēr fiks paliek fiks

Link to comment
Share on other sites

Es jau neapstrīdu to ka 50 ir nesalīdzināmi labāks, taču nu nekādi nevar būt vienīgais objektīvs.Ņemot vērā ka dēļmatricas x1,6, telpās ar to 50 ziepes ja kur jāatkāpjās bet naf iespējas, bet tas bokē ir dīvains :) .Tad vēl var pilāgot kādu M42 objektīvu, bet principā nepaņemt praktiski pa velti objektīvu ???

Link to comment
Share on other sites

viena lieta `nepaņemt pa lēta`, otra ir - `atmiņā` paliks svarīgs moments, kurš sabojāts ar KIT-u... (te es domāju tikai kvalitātes ziņā)

 

var ilgi diskutēt... ;) manuprāt nav jēgas...

1.) jāpasaka savs budžets

2.) jāpasaka ko gribam bildēt un kādas prioritātes

3.) saliekam optimālo komplektāciju

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...