Jump to content

Offtopic: Kā lai lokalizē kustīgus objektus?


ru
 Share

Recommended Posts

Pat nezinu kurā nodaļā to likt un kā topiku saukt, bet:

 

Problēma: 2 suņi

kas regulāri aizbēg no sētas, izlauž dēļus, pārlien pāri sētai, izrokās zem tās. Un skaida pa pilsētu - baida cilvēkus, bet galvenais plosa visus suņus un kaķus. Un nenormāli ātri maina lokalizāciju - aizbēgot - atrast bezcerīgi, bet ~8h paši atnāk mājās.

 

Doma - ir moš kaut kāds raidītājs (ko pielikt pie kakla sisksnas) vai kas cits pēc kura varētu noteikt kurā virzienā tie lopi ir. Kaut kur ir pērkams, pašam taisāms?

 

Pieķēdēt pei ķēdes neder.

Link to comment
Share on other sites

Hmmm....

Kas tā par dīvainu sētu, kuru iznīcina šie mazie, mīļie sunīši?

Ja nopietni. Firmā kurā es strādāju, arī nāk biezie ar tādu pašu problēmu.

Iesakām žogu, kas ir līdzīgs uz šosejām, starp braucamajām joslām.

Tik dikti dārgs.

Link to comment
Share on other sites

A tam GPS - tak vajag kaut kādu raidītāju uz suņu siksnas? Un kā es redzēšu kur tas lops ganās?

 

Par sētu - nu jā tā sēta nav pirmā svaiguma, bet problēma ka tas lielais (svars ~60Kg) ir pējīgs pārlīst daudz kam, un rok nenormāli. Pagaidām sēta atkrīt.

 

Edit: A ga GPS GSM dog tracking collars - tas varētu būt īstais, Nezināju kā angliski to tai apsauc. Paldies par linku!

Link to comment
Share on other sites

ru:

Nenodarbošos ar reklāmu, bet to sētu ieroc zemē apm.0,5m. Augstumā paliek ap 1,5m. Tādam augstumam šamie arī tiek pāri?

Link to comment
Share on other sites

Man jau tā sēta monolīta - betona stabi, koka redeles. Jādomā laikam par jaunu sētu...

Link to comment
Share on other sites

Suns gan 1.5m labi gribot pārlēktu ar. Mans krancis sen atpakaļ arī tādus trikus taisīja.

Link to comment
Share on other sites

Cenas ar labas (lejā). Man principā vajadzētu no vienkāršaku. Kaut vai lai virzienu parāda. Nesen rādija pa TV lūšu izsekošanu - tad tur lūsim kaklā uzlika tādu kastīti - kas dod radio impulsu un veči ar antenu noteica lūša atrašanos - pēc impulssa stipruma.

 

Kirils - zin cik suņu psihologs maksā? Baidos ka dārgāks ka cilvēku. A suņiem nav problēmas - vienkārši patīk medīt - kaķus.

Link to comment
Share on other sites

Vislabākais risinājums ir pāris administratīvie sodi saimniekam + kompensācija kādam sakostam cilvēkam.

 

Ja nevari uztaisīt sētu, liec pie ķēdes.

Nevari nopirkt ķēdi, ir dzīvnieku patversmes.

 

Pilsētā suņus laist bez uzpurņa skraidīt nedrīkst, it sevišķi puscentnerīgos.

Link to comment
Share on other sites

VIL - kāds Tu ļauns.

1. suņi nav mani - bet draudzenes vecāku.

2. likt ķēdē suni - ir mežonisms

3. ir valstis kur suņi var pastaigāties bez uzpurņa (Anglija) - tas tikai Latvijā visiem rotiņi un bulterjēri - tad nu liec katram uzpurni.

4. suņi tika paņemti no patversmes kad bija mazi - neviens nezināja cik lieli izaugs - īpaši ar tiem labumiem ar ko viņus baro..

 

Kaut gan - nesen bračkam iekoda kājā kaut kāds garāmskrējoš suns - diez kas jauks nav - labi ka tagad trakumsērgas potes nav tik sāpīgas un daudz kā agrāk.

Link to comment
Share on other sites

Varu iedomāties daudzenes tēvu ar antenu jožam pakaļ saviem mīluļiem...

Link to comment
Share on other sites

VIL - kāds Tu ļauns.

Ja šāds kusla teļa lieluma suns kaut vai sabaidīs manu 15 mēnešus veco meitiņu, tad Tu redzēsi, cik es esmu ļauns.

 

Noteikumi neatļauj suņiem brīvi skraidīt par pilsētu. Savukārt, ja mēs vienos svaru kausos liekam cilvēka veselību vai pat dzīvību, bet otros suņa tiesības nebūt pie siksnas, tas man liek spriest par Tavu degradēto vērtību sistēmu. [Neminēsim vārdu "mans suns nekož"]

 

Ja vēlies turēt suņus brīvībā, ierobežo ar kārtīgu žogu teritoriju. Ja suņi rokas, tad nobetonē apmali vai izklāj ar bruģi. Teiksi, ka tas maksā naudu? Bet viena cilvēka dzīvība LV tiek vērtēta ap 200 000 Ls.

Link to comment
Share on other sites

Nu labi, labi VIL - Tev jau taisnība ir. Protams cilvēks svarīgāks kā suns. Tādas var sabaidīt pamatīgi. :cry: Sevišķi bērnus.

Un ķēde man arī ir - bet lieku tur tikai to lielo kad ir "suņu laiks"- jo tad točna vinš lien pāri visam un visur.

 

Nu labi - jāver tēma ciet.

Link to comment
Share on other sites

latvieshi ir leeta tauta ;(

Ar 7% inflāciju drīz kļūsim dārgāki. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Guest kirils

nevis tiiklos, bet frekvencees. skaties, ko SPRK ir Tev laipni atveeleejusi shim pasaakumam.

Link to comment
Share on other sites

Polarbear

2. likt ķēdē suni - ir mežonisms

Bet, ja suns nodiraa kaiminja kakji vai suni, uzklup cilvekam, kas tad ir...? :roll:

Link to comment
Share on other sites

Piekabini katram sunim pa radioaktiivam elementam :lol: vareesi vinjus pa no satteliita nopeileet. Shitaadaa veidaa PSRS veica zemes meeriijumus. veel shodien mezhos var atrast pa stabam ar ziimi ka par to briidina :roll:

Link to comment
Share on other sites

Polarbear - kaķiem tāds liktens, sorry 8) Par kaimiņiem neko nezinu - viņiem tādi paši lopi. Nav sūdzējušies.

Par sētu jau tika uzsāktas sarunas pagājušā vasarā - kaut kā nevar naudu sagrabināt, gan jau.

 

Vēl iesakiet piekarināt pie astes kondzervbundžas - lai dzird ko blandās. :x

Link to comment
Share on other sites

Patiesiibaa pievienoshos VIL - priecaajies, ka tev veel ir kam mekleet to siksnu vai seetu stiprinaat...

 

Pie mums notiek savaadaak - vienreiz suns izliida no seetas un sakoda puisi... nu izluudzaas tie kaiminji tur nezko ka vediishot to suni prom un ko veel ne... nu neaizveda... nu izliida atkal aaraa no seetas - tur vairs nebija divu domu - lode pieree un aleluja...

 

Taa teikt kameer sunji ir pasha - i neaizdomaajies iisti...

Link to comment
Share on other sites

Ir tāds elektris gans(varbūt nepareizi nosaucu). Ideja tāda- sunim pie kakla siksnas piestiprināts uztvērējs, kurš, ja suns iziet no teritorijas, dod elektrisko triecienu tā pat kā elektriskais gans govīm. Visai teretorijai apkārt zemē ierakts vads, kuram suns nedrīkst iet pāri. Esot ļoti efektīvi.Apskaties šo adresi www.avdarbs.lv/elektriskais-gans/ un piezvani tam džekam. Viņš šais lietās ir spečuks.

Link to comment
Share on other sites

ru - es gan neesmu pilseetaa, bet man maajaas arii ir 2 lopi uz 50kg katrs - kaukaazieshi .... preteeji uzskatiem ka shie ir baigie pleesonjas reaali ir taa ka vieniigiais kas ir cieti nu jau kaadu 8 gadu laikaa ir viena gailja pashcienja - nu shis muka un to kjerot aiz astes visas garaas spalvas izraavaas :)

 

par zhogiem - saakumaa uzlikaam parasti pinuma zhogu ~1.5m - leca paari, tad uzlikaam veel 0.5m augstumaa klaat - saaka rakties pa apakshu cauri, tad gar visu zhogu ierakaaam zemee armatuuras sietu (ruutis apmeeram 10x10cm) apmeeram 45cm dziljumaa - tagad izdomaaja ka jaalauzh kopaa saucamaa "fasaades" dalaja - uz celja pusi ir koka latu zhogs, izlauzh sagrauzh u.t.t., tagad novilkaam tam latotajam posmam pa vidu veel arii pinumu ..... ir pagaajushi kaadi 6 meeneshi un tagad tie lopi saak vietaam proveet parakties zem taa 0.5m "pazemes" zhoga - bet tas pasaakums ir laikietilpiigs taapeec no riitaa tiek vieta atrasta un aizbeerta, liidz ar to veiksmiigs beegshanas pasaaciens vee nav bijis

 

mani tev ieteikumi:

 

1) gar zhogu zemee rakt iekshaa armatuuras sietu - celtnieciibas bodees iegaadaat var, un ja tev nav taapat kaa man ~12000m2 zhoga iekshpusee, tad izmaxas buus saprotamas un "celjamas"

 

2) to armatuuras cietu jaanostiprina pie zhoga ar graatiim, savilceejiem, whatever, jo buus meegjinaajumu to atlociit un tad tikt cauri

 

3) virszemes zhogam atrast taas vietas kur lec paari un tur +2m uz katru pusi "pacelt" to zhogu par 1m augstaak ar kaadu pagaidu konstukciju - maneejiem tas liidzeeja, kad 2 naktis visaas 3 vietaas izleekaajaas un redzeeja ka tas vairs nav iespeejamas, tad likaas miera ..... bet paaris reizes gadaa tomeer provee atkal, taapeec tika pacelts viss zhogs augstaak, jo izskatiijaas pretiigi ar taam atsevishkjajaam vietaam

 

4) metode ko esmu atradis par iedarbiigu - kjeede ..... skumji, bet fakts, tachu te ar ir kaada ninase - pie kjeedes nav jaaliek vislaik, bet tad kad "nedarbi" padomaa ....... kaa pamani ka suns kaut kur kaut ko rok, taa pie kjeedes uz 1h vai 2h, bet tikai tad ja vari sho "piekjert", ja liksi veelaak, tad suns nesapratiis par ko tas ir ..... shaada profilakse straadaa, bet jaaliek ir klaat kad piekjerts un kartu naakamo reizi uz drusku ilgaaku laiku un nekaada gadijumaa nedriixt laist valjaa aatraak kaadu citu blakus iemeslu deelj

Link to comment
Share on other sites

Ai, paldies Sharix, vismaz Tu saproti kas tā par problēmu un neiesaki vienīgo problēmas risinājumu - ielaist sunim lodi piere utt. Vienu reizi mūžā suns ir bijis jānošpricē (viens kretīns notrieca uz ceļa - nekas nebija līdzams). Tās mirstošā suņa acis man vēl tagad dažreiz murgos rādās. Briesmīgākas par cilvēka.

 

Laba doma par to armatūras ierakšanu. Man nevajadzēs daudz - kādi 200m žoga. Būs jānočeko. Tikai drīz ziema :)

Par ķēdi - briesmīgi bet fakts.

Link to comment
Share on other sites

nesien pie ķēdes, bet piesien pie 16kG bumbas.nekur tālu neaizies.

Radikālāka metode-apcirst kājas. :evil:

Link to comment
Share on other sites

Pirmām kārtām vajag iznīdēt cēloņu. Tātad vispār suni nelaist ārā no sētas. Nevis, tad kad šis aiztinies, ar radiolokāciju dzīt rokās. Tas ir dumji.

 

Ieteikumi no prakses. Augsts žogs. Mūsējam lopam (70Kg) netika lekt pāri cietajām žogu daļām - vārtiem (no trubām) un vietām kur posms taisīts no dēļiem. Rakšanas kāri mazinājām ar zemē ieraktu žogu + slānīšanu par katru mēģinājumu tikt brīvībā. Lai šim nenāktu prāta tīties no mājām, vajadzēja viņu daudz un bieži staidzināt. Savukārt ķedes risinājums arī bija labs - novilkām trosi no mājas stūra līdz garāžai (kādi 15 metri būs) un uz troses uzkarināja 5metrīgu virvi pie kura to lopiņu piesēja. Ķedes netika lietotas, jo no tām jēgas mazas - visas sarāva. Kaprona šņore tādā ziņā izturīgāka.

 

Amerikā ir elektriskais suņa gans - pa perimetru izliek uztvērējus-raidītājus, a suņam kaklasiksnā iemontē elektrošoku. Kat lopīņš ievelkas aizliegtajā zonā, tad tabū šoku. Pēc pāris reizēm mazinoties vēlme līst tur kur dabū norauties.

Link to comment
Share on other sites

nesien pie ķēdes, bet piesien pie 16kG bumbas.nekur tālu neaizies.

Radikālāka metode-apcirst kājas. :evil:

 

Mūsejam (nu jau nelaiķim) tāda 16 kg bumba būtu tīrā izprieca. Iedomājies ko viens liels lops ar tādu bumbu no pakalās izdarītu ar sētas izskatu?

Link to comment
Share on other sites

1. Ir arī 32Kg bumba.

2. var piesiet 1m garā ķēdē.Vajag 2t telfera ķēdi, nevis tos sūdus ko tirgo lopu bodēs.

Link to comment
Share on other sites

QuickSilver

paldies dievam mana 60kg kuce, kam vasaraa pievienosies velviens briaars taac pac, nekur nemuuk... laikam patiik apstakli kados dzivo un varbut ari tapec ka meitene... tik draaauusmigi nevaru ciest to skalo balsi... kaa kaiminu suns ierejas, taa shii nu varone iet riet... un to balsi var dzirdeet pa visu miestu... kadus 2km talaak.... mums ier tiesi otradi- sunji grib tikt ieksaa setaa ne araa... tapeec ir sieta zogs ap visu majas teritoriju (1ha), auksaa dzelondraatis ne fasaades pusee, un apaksaa ik pa kkadiem cm ir iesparaustas caur zoga sietu zemee armaturas ieksaa, lai mevatr izliist... raksanu vina nepraktizee, tikai pa retam parok kurmju alas un pie diikja udenszurkas pamedii...

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

Es kaut kur kādreiz lasīju par "elektronisko sētu" (varbūt, ka saucās savādāk, neatceros.)

Princips tāds:

Apkārt teritorijai, kurā suns drīkst atrasties, novelk vadu (antenu). Sunim pie kaklasiksnas uztvērējs. Kad suns tuvojas antenai, saņem strāvas triecienu. Pietiekot ar dažām nedēļām, lai suns neietu "aizliegtajā zonā". Maksā, protams, bet, ja pagalms liels, sēta izmaksās dārgāk.

Link to comment
Share on other sites

QuickSilver

nu vish bik savadaks... vienaa kipsalas izstadee redzeeju... tur ie kkada drats ko ierok kkadus tur cm zem zemes.. galaa piesprauz kkadu aparatu siku.. sunim kaklaa uzmauc siksnu kam piestiprinaats kkads balts meesls.. baig pretiig izstaas.. kkads spridzeklis itkaa butu ap kaklu... suns pasanvnieks.... vish itkaa nesitot straavu bet gan raida nepatikamus impulsus... kas noteikti ari ir tas stroms... :roll:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Runājot par visādām foršām ierīcēm, ko liek suņiem ap kaklu... Paziņa nopirka kaut kādu elektro šoku ar tālvadības pulti vadāmu pa 200 LS. Domāts lai savaldītu suni, kad šis grib kādam uzbrukt. Atlika sunim vienreiz nopeledēties ar šo uzparikti un beigta bija :) Prognozēju, ka ar visādiem GPS varētu būt līdzīgi. :)

Pēc kara jau visi ir gudri, bet vajadzēja stingri audzināt tos suņus. Tā kā es izdresēju savu. Klausa uz vārda un nepieļauj domu, ka varētu neklausīt.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest Tripods
Radikālāka metode-apcirst kājas. :evil:

man domaat ka arii dziivniekiem ir tiesiibas..kuras tiek aizsargaatas ! :evil: :evil:

 

Tās mirstošā suņa acis man vēl tagad dažreiz murgos rādās. Briesmīgākas par cilvēka.

tas sux..meenesi back man arii naacaas to redzeet... izsaku liidzjuutiibu :cry:

Link to comment
Share on other sites

Guest Kofler
novilkām trosi no mājas stūra līdz garāžai (kādi 15 metri būs) un uz troses uzkarināja 5metrīgu virvi pie kura to lopiņu piesēja. Ķedes netika lietotas, jo no tām jēgas mazas - visas sarāva.

 

Labs risinājums. Sunim pietiekami vietas kur izskrieties. Bet labak to trosi piestiprināt tā augstāk, savādāk suns izdomās aiz gara laika viņu pārgrauzt. Vienā rītā izgāju no mājās, skatos trose mētājās zemē, a suns jau pļavā stirnas dzenā, :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...