Jump to content

DVD video: dazhviet uz atteela manaama mirgoshana...


Krishius
 Share

Recommended Posts

Nu taatad, sadzinu visus savus video (no Hi8 kameras) kompii, samonteeju (Pic-Video MJPEG kodekaa), ar Canopus ProCoder 1.5 saspiedu uz MPEG2. It kaa uz pirmo acs uzmetienu viss ir ok, bet ja paskataas taa labaak (iipashi labi pamanaams uz TV), ka dazhaas vietaas, paarsvaraa viedabiigos laukumos (debesiis, zaalee u.c.) pie kameras kustiibas ir manaama taada kaa viegla mirgoshana, turklaat, ja kamera tiek groziita un tiek filmeets kaads nekustiigs/mazkustiigs un taml objekts, tad aiz taa (kustiibaa) paliek taads kaa miglains dubultatteels. Kas tur vareetu buut par vainu? Video materiaals no iedziishanas kompii, liidz pat ierakstiishanai uz DVD ir interlaced, 2pass VBR 6000-8000 kbps, mastering quality, kaa arii izmantota metode upper-fields first. Vispaar ir veel viena lieta - AVI (master) fails tika captureets un editeets ar bottom fields first metodi, bet ja ProCoderii ieliek to failu pie sources vinsh automaatiksi uzliek kaa upper fields first vai vispar kaa non-interlaced un veel ir taa, ka kompreseeshana uz MPEG2 var notikt tikai upper-fields first rezhiimaa, jo ja gan pie source, gan pie result liek bottom fields first, tad viss MPEG2 fails mirgo un ir taads pretiigs visu laiku. Respektiivi, kodee normaali vinsh tikai ar upper fields first (gan pie source, gan pie result). Kas vareetu buut par vainu?

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Ljoti specifiska probleema :?

Nezinu, kas tieshi ir pie vainas, bet nu jaukt tos "fields" vietaam nevajadzeetu, tur var visaadi briinumi sanaakt :shock:

Karoch, mosh pameegjini ierakstiit citaa kodekaa un/vai peec tam saspiest ar citu encoderi...

 

Es, personiigi, izmantoju Adobe Premier, sadzenu kompii DVformaataa, peec tam kodeeju ar CCE (Cinema Craft Encoder) SP uz MPEG-2, 4-pass VBR 6000-9000 kbps. Un tos upper-field first neaiztieku un par vinjiem neuztraucos... Ar rezultaatu esmu apmierinaats 8)

 

Man gan ir MiniDV kamera.... Bet caur ko tu dzen kompii to vidjiku, mosh tas aparaats tev gljukus sataisa.... :roll:

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Nu man liekas, ka vaina vareetu buut pashaa kodekaa (Pic-Video MJEPG). It kaa vinsh raksta iekshaa ar bottom fields first metodi, bet reaali tas laikam viss notiek ar upper fields first metodi... Saku domaat, vai man tagad nevajadzees visu to, ko biju tik ciitiigi dzinis kompii, mest meeslainee un dziit iekshaa pa jaunu kaadaa DV enkoderii... :?

BTW, cik aiznjem stunda DV matreiaala? K-kur lasiiju, ka ~13 Gb - tas tiesa? un veel - kaads ir MiniDV bitrate? Gadienaa nav 25 mbps?

Link to comment
Share on other sites

Man ir nelabas aizdomas, ka pats vien esi visu saporķījis un kodeki te nav pie vainas. Zini ko izdari? Izgriez ar VirtualDub 1-2 min. gabalu ar problēmas vietu un Prokoderā nokodē ar Lower/Bottom field first - izskatās, ka pats tu liec Prokoderam tos laukus sajaukt, kas noved pie šīm problēmām.

 

P.S. Es nekad nelieku Upper field first Prokoderā - ne uz DV, ne analogo materiālu un problēmas nav bijušas...

 

P.S.2. 1 stunda DV aizņem 12-13 GB (atkarībā no tā, cik daudz tev ir to DV failu). Bitreits - aptuveni 1500 kbps (precīzi neatceros).

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Izdariiju, kaa teica Kunz:

Taatad, njeemu master video failinju (pa taisno dziits iekshaa ar iuVCR, PicVideo MJEPG kodekaa, interlaced, PAL, nekaadi nav apstraadaats). Lieku ProCoderii pie source - tur vinsh automaatiski nosaka, ka fields order ir non-interlaced (?) :shock: Lieku pie Target DVD MPEG2 PAL, un tur vinsh automaatiski jau uzliek, ka fields order ir upper/top field first... :roll: Neko nemainot, rezultaats ir kretiinisks - viss pretiigi un izteikti mirgo (varu iedot iechekot, ja vajag). Tad nu njemu pie source lieku tam pasham video failam lower/bottom field first un targetam arii lower/bottom field first - rezultaats ir identisks ieprieksheejam variantam. Vieniigais variants, kad vinsh nemirgo tik intensiivi, bet tikai tajos viedabiigajos laukumos pie kustiibas ir tad, ja gan pie source, gan pie target liek upper/top field first...

Vakar vakaraa veicu eksperimentu - paproveeju premieree to MJEPG formaata filminju saspiest uz DV (izmantoju gan Microsoft DV AVI, gan MainConcept DV Codec v2.4.16). Kompreseeshanas setingos jau defaultaa ir ielikts bottom field first rezhiims. Neko iipashi nemainiijis, liku kompreseeties un rezultaats bija identisks, kaa ProCoderii - viss pretiigi un intensiivi mirgoja.

Rezultaataa nonaacu pie secinaajuma, ka tas PicVideo MJEPG kodeks nemaz neatbalsta bottom field first metodi - pie capture's (iuVCR) field order'u vispaar nekur nepiedaavaa mainiit un, jebkaadaa citaa programmaa, liekot lai mainiitu uz bottom field first, vinsh tjip teoreetiski propertijos uzraada, ka ir bottom field first kaartiiba, bet reaali ir upper field first... Te buus gan bik offtopic, bet nu taapat tam MJEPG kodekam ir arii ar pikselju rezoluucijaam - visur uzraada, ka rezoluucija ir 1,067 (kaa tas ir DV un DVD), bet reaali ir square pixel. :roll:

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Jaa, diemzheel DV kodekaa viena stunda arii ainjem kaadus 12 - 13 GB... Bet kodeks ir kvalitatiivs... 8) Par MiniDV bitreitu nezinu, bet nu par 1500 kbps tas tochno lielaaks 8)

 

Krishus, iesaku tev panjemt to video fragmentu, kas mirguljo, un iedziit kompii pa jaunu, ar citu kodeku... Kaut vai to pashu DV... Redzees, kas tad sanaaks :?

 

Vispirms meegjini taa:

Capture -> Adobe Premiere -> ProCoder Un neaiztiec vispaar to lauku kaartiibu... Ja tad arii rezultaats buus drankjiigs, meegjini ko mainiit :roll:

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Nu iedzinu kompii pa jaunu. Proveeju gan ar MainConcept DV Codec (tam jau nemaz nevajadzeeja paarkodeet uz DVD, lai tur viss AVI failaa mirguljotu), proveeju pat uz nekompreseetu video. Tam it kaa viss iedzenas normaali. Iemetu vinju ProCoder'ii pie sources, un vinsh automaatiski nodetektee, ka ir lower fields first, uzlieku pie target arii lower field first, bet taapat - rezultaats mirguljo uz velna paraushanu... :?

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Eu, dzhekinj, iemet kaadu fragmentu netaa, es gribu apskatiities to tavu mirguljoshanu... :shock:

 

Man saak likties, ka tas aparaats, ar ko tu to lietu dari, ir sviestains :roll:

 

Vai arii ProCoderis... :? Mok pameegjini to CCE SP, atrod un novelc trial versiju... Intereses peec... :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...