Jump to content

Cik ātri gatavs nākamjam kadram?


MartinsS
 Share

Recommended Posts

Man ir Sony DSC P72. Lietojot zibspuldzi, nākamo kadru varu uzņemt tikai pēc kādām 2 sekundēm.

Brālim ir kautkāds Canon no lētā gala, viņš ar zibspuldzi nākamo kadru var uzņemt gandrīz uzreiz.

 

Vai pie tā vainīgs ir tas, ka mans foķiks jau ir vēsture?

 

Ir doma kautkad iegādāgties jaunu aparātu, bet nekur, nekad nevienā apskatā nav minēts, cik ilgs laiks paiet līdz uzlādējas zibspuldze. Vai tas nozīmē, ka tas visiem jaunajiem modeļiem ir tik īss, ka nav vērts pieminēt?

Link to comment
Share on other sites

versatile

to nemīl minēt :D

www.dpreview.com - pie reviews to raksta, tur pat speciāla tabuliņa ira reviws beigās.

 

2 sek - normāls rādītājs. Jāskatās arī kāda bača iekšā.

Link to comment
Share on other sites

Viss atkarīgs, kādu zibspuldzes režīmu tu lieto (ja viņi ir vairāki) un cik daudz vajag zibināt, lai būtu normāli eksponēts kadrs. Nedomāju, ka 2 sec. ir mūžība. Bez tam vēl ir arī kameras fokusēšanās laiks (vai arī tu fokusu fiksē?).

Link to comment
Share on other sites

Domaaju, ka to sameeraa minimaali ietekmee fochika razhotaajs...

noteicoshaa ir baterijas jauda

Link to comment
Share on other sites

MartinsS

2 sekundes nav gluži mūžība, bet fotogrāfija ir pretstats mūžībai, tas ir mirklis. un divās sekundēs ir ļoti daudz mirkļu, bet palaist garām nefiksētus mirkļus dažreiz ir apbēdinoši :)

 

bet, ja nopietni, varbūt es kļūdos ar tām sekundēm, bet fakts ir, ka, cik esmu novērojis, tad citiem tās pauzes starp iespēju fotogrāfēt ir ievērojami īsākas, un nebūt nevienam nav kautkāds superpuper dārgais aparāts...

Link to comment
Share on other sites

Mmm, varētu būt, ka tas atkarīgs no tā, cik ātri zibspuldze akumulē jaudu nākamajam zibenim (kondensatori vai kas - neesmu specs'tik tehniskās lietās). Tev gadījumā aparātam nav Continous shooting režīms? Ja vajag mirkļus un daudz, tad parasti laiž sērijveida fočēšanu (vairāki kadri noteiktā laika vienībā neatlaižot pogu) - fokuss nolokojas (vai arī to fiksē priekšlaicīgi), zibenis zibina n-tos impulsus, lai paspētu eksponēt kadrus un viss notiek.

Bez tam fotografēt arī ir jāmācās - nevar tikai visu laiku bakstīt podziņas. Tikai pārzinot sava aparāta iespējas var noķert mirkli īstajā vietā un laikā.

Link to comment
Share on other sites

Guest kirils

ieksh dpreview manan a95 picture2picture time rakstiits 2.x sekundes bez zibspuldzes.

reaali laiks ir stipri mazaaks par 0.5sek.

Link to comment
Share on other sites

nu es ar Sony DSC S60 burst modaa vareeju uznjemt arii 5 kadrus peeec kaartas.. kaukur lasiju ka arii 10 varot bet taa arii neizmegjinaju... vispirms draudzene to (vispaar tas bij vinas aparaac) aparaatu apskaadeeja saspiezot LCD.. vienaa topika te breecu.. un tagad nezin kaadu iemeslu peec vinsh pat ar pilniem akumulatoriem iesleedzas objektivu nepakustina.. izsleedzas un izlaiz objektiivu... lab whatever.. taa jau bez burst kaadas 1-2 sekundes ar bija starp kadriem... :p

Link to comment
Share on other sites

Guest Muu

Vo vo ... man arī šitā te lietiņa ieinteresēja.

Bija man mājās Nikon 2100. Nu, bildes varēju vienu pēc otras spiest ar visām zibspuldzēm! A vot tagad - domaaju pirkt 5900, aizgaaju uz veikalu, paspaidiiju ... nuuuuuuuuuuuu ... ar zibspuldziiti foceheejot TAADS laiks paiet! 2sek. - tas ir vieglaakajaa variantaa! ://

Link to comment
Share on other sites

gachoman

lietoju canon a 70 un foceejot vairaakas bildes peec kartas arii ir aizture un manuprat tikai taadeel ka vinam tax taa zibspuldze nav no pro gala kur ir jaudiigaaka barosana!!! tas butu cik tad aatri baterijas var atdod energiju lai uzlaadeetu kondensatoru!! reizeem foceejot vairaaka bildes peec kaartas tumsaa un ja veel patuksas baterijas tad tas ir veel ilgaak!!

fotograafeejot automaatiskajaa reziimaa vairakas bildes peec kaartas tad normaalaa izskirtspeejaa tad pec kaadaam 8 bildeem vins vairaak nefocee!!! un kaadu britinu glabaa atminaa un taatad apstraadaa!!! manupraat vajag krietni profesionaalaaku aparatuuru lai ilgi un aatri uznemtu daudz bildes peec kaartas!!!

Link to comment
Share on other sites

Lai bildi dabuutu jpg formaataa (saspiestu), arii ir vajadziigs laiks. Peec manaam domaam visu lielo aizturi rada bildes dabuushana kartee. Dereetu patesteet uz kaadas digitaalaas kameras, kaa sanaak, ja lieto high speed karti vai parasto. Uz Palm plaukstdatora video fails no high speed kartes tiek lasiits tikpat aatri kaa no iebuuveetaas atminjas, kas ir aatraaka (vienaadi sanaak taapeec, ka procis vairaak nevar pavilkt), toties no leetaas Apacer 512MB SD kartes knapi var sasniegt normaalu kadru skaitu sekundee. Nez kaa ir ar rakstiishanu

Link to comment
Share on other sites

Ar rakstīšanu ir tieši tāpat - raksta tik ātri, cik ātri var pavilkt procis/karte.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...